in

Συμφωνία-κόλαφος: Η Ελλάδα «δίνει» ΑΟΖ στα Σκόπια – Λιμάνι και των Σκοπιανών η Θεσσαλονίκη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τον προβληματισμό τους για το άρθρο 13 της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για τη νέα ονομασία της γείτονος έχουν εκφράσει από το βήμα της Βουλής αρκετοί βουλευτές.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε:

«Σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει, το κράτος των Σκοπίων, ή FYROM, όπως ονομαστεί, επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος, εξαιτίας του Δικαίου της Θάλασσας, θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο για θέματα αλιείας κυρίως».

Τίθεται το εξής απλό ερώτημα», όπως αναφέρει ο βουλευτής, «από τη στιγμή που η Ελλάδα θα αποφασίσει να ανακηρύξει ΑΟΖ, και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό άρθρο στην συμφωνία; Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ιδιαίτερο άρθρο που περιλαμβάνεται για το Δίκαιο της Θάλασσας;».

Το Άρθρο 13 της συμφωνίας αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Την ίδια του ανησυχία εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεοχάρης, αναρωτώμενος γιατί δίνουμε ΑΟΖ στα Σκόπια.

Τι αναφέρει ο ΟΗΕ για τέτοιες περιπτώσεις;

Βάσει του άρθρου 69 της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Σύμβασης του ΟΗΕ (1982) για ένα περίκλειστο κράτος (όπως η «Βόρεια Μακεδονία» κατά τον Α.Τσίπρα), με βασικό δικαίωμα του την πρόσβαση προς την πλησιέστερη θάλασσα (Αιγαίο), μέσω του παράκτιου κράτους διέλευσης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα λιμάνια των χωρών που έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα, δηλαδή, θα γίνει έδρα του εμπορικού στόλου των Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) με ναυτική σημαία για τα πλοία τους (Μακεδονική) και δικαίωμα ακόμα και χρήσης της ΑΟΖ της παράκτιας χώρας (Ελλάδα) για έρευνες!!!!!!!!

Η Θεσσαλονίκη, με ακόμα πιο απλά λόγια, θα είναι το λιμάνι των Σκοπίων βάσει της συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ για την νέα «ονομασία» της FYROM, και την πρακτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για την Θάλασσα για το «περίκλειστο» κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο στερείται ακτών και θάλασσας.

Να το πούμε άλλη μία φορά!

Κατοχυρώνονται δικαιώματα της «Βόρειας Μακεδονίας» ως «περίκλειστο» κράτος για ελεύθερη πρόσβαση στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, ψαρέματος στις ελληνικές θάλασσες, χρήση των ελληνικών λιμένων και απόκτηση ναυτικού εμπορικού Στόλου και ναυτικής σημαίας.

Γιατί όχι αργότερα να ζητηθεί δημιουργία «μακεδονικού κράτους» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, στην οποία, βάσει της συμφωνίας, οι Σκοπιανοί θα έχουν ΉΔΗ πρόσβαση, βάσει της συμφωνίας που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με στήριξη των ΑΝΕΛ.

el.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 Comments

Leave a Reply
 1. Εσχάτη προδοσία διέπραξε ο …Μπαρμπαρούσης…
  Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της εσχάτης, τότε ποιο είναι;

  Οι 300 έλαβαν βέβαια και ένα εξώδικο, μια ενημέρωση (και όχι …απειλή όπως είπε ο Βούτσης και προσφάτως και ο πρωθυπουργός μας), ότι η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δε βρισκόμαστε εν καιρώ πολέμου, αλλά πρέπει να έχουν υπόψη τους πως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.
  Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για αυτή τους την …αναγνώριση, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
  Συμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
  Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.
  Μάλιστα με τέτοιες προδοτικές …συμφωνίες.

  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατηγορηθούν και ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ με την επόμενη πατριωτική ελληνική κυβέρνηση.
  Αφού οι αποφάσεις της “Δικαιοσύνης”, εικάζεται ότι εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

  Θα ενημερώσω επίσης, ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπογράψει αυτό που ψήφισε ο βουλή, διενεργείται δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας.
  Εφόσον όμως υπογράψει, έχει διετελέσει και ο Πρόεδρος εσχάτη προδοσία.

  • ΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ

 2. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ (ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ ,ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ.ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ,ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ,ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ,ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ .Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ,ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ,ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ) ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ,Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ) ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ 10ΕΤΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ,ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΝΟΡΩΝ ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΔΙΕΞΟΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.

 3. ……………..ΕΣΧΑΤΗ προδοσια !!!! Πληρωνουν οι εβραιοι πολιτες της ελλαδος ΕΦΟΡΙΑ ? Ο Χ Ι !!!! ΑΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΑΧΑΜΟΤΟΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ
  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΑ…..ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΑΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ….. [παναης τελειοφοιτος δημοτικου και μαλιστα με επτα [7] και τονο ,χιμπατζηδες αριστουχοι ολων των ”’εμπεδων”’πτυχιουχοι μπουχεσες..]

 4. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΟΙ “ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” .τους δινει ο Τσίπρας κ@λο αλλα θελουν και ενα τρίο με τον Κοτζια .. αχορταγοι αυτοι οι ανθρωποι ..Να δουμε τι θα θελουν συντομα οι Βουλγαροι οι Τουρκοι οι Αλβανοι και παει λεγωντας .Πρεπει να ετοιμαζεται να μπει στο παρε δώσε και ο Καρανικας  ωστε να τους ευχαριστησουμε ολους .Για τον Τσακαλωτο ουτε συζητηση ,εχει μονιμως σηκωμενα τα ποδια στους Γερμανους ..Οπως μας ειπε ο Βενιζελος απο το βημα του “κυνοβουλιου”

 5. Αν ειναι ετσι τοτε αυτο περι ‘περικλειστου’ κρατους θα επρεπε να ισχυει και για την ΣΕΡΒΙΑ στο Αιγαιο.Αλλα το ιδιο και για την Ρωσια στην περιοχη του κιεβου.Δεν μας παρατα τελικα αυτος ο σκατογερος ο εβραιος (Σορος) που εχει ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ποδια του στον ταφο………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτά τα πολύ παράξενα σύννεφα στον ουρανό πάνω από τη Νεμπράσκα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στο Ιράκ – Μετά την Αφρίν ήρθε η σειρά του Καντίλ – Ανηλεείς βομβαρδισμοί Κούρδων