Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
15:31 - 16/04/2021

Σημεία των Καιρών: Ο Έφηβος που Πιστεύει και η Δημοσιογράφος που τον Επικρίνει!

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο πριν λίγες ημέρες, όπου δημοσιογράφος της ΕΡΤ πήρε συνέντευξη από εφήβους την πρώτη μέρα επεναλειτουργίας αυτού που κάποτε το λέγαμε “σχολείο”.

Σήμερα πώς πρέπει να το λέμε αλήθεια; Υγειονομικό χώρο; Στρατόπεδο συγκέντρωσης; Νοσοκομείο; Φυλακή; Κρεματόριο; Σανατόριο; Τι απ όλα αυτά ταιριάζει στο να αντικαταστήσει την αγαπημένη μας (ή όχι και τόσο αγαπημένη μας! Ήταν που ήταν το σχολειό ένα μάτσο χάλια, έγινε κι απόγινε μια απόλυτη ψευδαίσθηση) λέξη “σχολείο” με μια από τις προαναφερθείσες, μεσούσης αυτής της πανάθλιας και στρατοκρατικής-χουντικής-φασιστικής-μετανθρωπικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει; Και σαν να μην έφτανε η απόλυτη κατάντια της κοινωνίας των μεγάλων, θέλουμε τώρα να μετατρέψουμε και τους νέους μας σε αγέλη προβάτων, όπου το καθένα με τη σειρά του θα αυτοσταμπάρεται ενάντια στη βούλησή του και χωρίς κανένας απολύτως να το ρωτήσει γι αυτό, με ένα τύπου πιστοποιητικό πριν το επίσημο πιστοποιητικό που όλοι περιμένουμε -άλλοι με χαρά και αδημονία και άλλοι με απέχθεια και υπαρξιακή αγωνία για το αύριο της κοινωνίας μας- ώστε να εφυσηχάζει την σχολική κοινότητα, τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του, τους γονείς των άλλων παιδιών, τις καθαρίστριες του σχολείου και την απίστευτη αυτή κυβέρνηση-μαφία, οτι είναι υγιής από πλευράς Covid19, ώστε να του δώσουν την άδεια να είναι μέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και άρα της κοινωνίας συλλήβδην (αφού η ύπαρξη του εφήβου είναι συνυφασμένη -δυστυχώς με το σχολείο και την εκπαίδευση. Αρα αν του διώξεις απ το σχολείο στην ουσία τον παύεις ως ανθρώπινο ον, όπως ακριβώς θα κάνουν πολύ σύντομα στο λιανεμπόριο και στους εργασιακούς χώρους) από Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη. Πέμπτη το πρωί πρέπει να έχει προσκομίσει στο σχολείο-νοσοκομείο και στους δασκάλους-αυτοσχέδιους γιατρούς νέο αυτο-τεστ ότι είναι υγιής κλπ κλπ. Όλο αυτό μέχρι τελικής πτώσης του ηθικού των μαθητών, του ψυχισμού των αλλά και της υγείας τους εν τέλει, διότι σκοπός τους είναι να βγάλουν ψευδώς θετικά τα παιδιά ώστε να τα απομονώνουν από τους γονείς τους. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι ίδιοι οι σφετεριστές της εξουσίας! Γιατί νόμιμη κυβέρνηση αυτοί δεν είναι σε καμία περίπτωση!

Όμως ας επανέλθουμε στο θέμα μας: Η δημοσιογράφος Άντζελα Ζούγρα μένει κάγκελο καθώς ακούει βυζαντινή μουσική να βγαίνει μέσα απ το κινητό του νεαρού Τάσου, ενώ μόλις έχει ξεκινήσει αυτή η “συνέντευξη”. Αλήθεια, από πότε αυτή η Τηλεόραση νοιάζεται για τη γνώμη σε οποιοδήποτε κοινωνικό θέμα των ελλήνων πολιτών; Η υποκρισία τους μπάζει από παντού πια. Αλλά και η δημοσιογράφος δεν μπορεί με τίποτα να κρύψει το φανατικό αντιθρησκευτικό της συναίσθημα, επειδή ένας νέος εν έτει 2021 πιστεύει στον Τριαδικό Θεό και την Παναγία.
Η στιχομυθία τους δε έχει πολύ ενδιαφέρον:

Δημοσιογράφος: “σώσον κύριε τον λαόν σου; μισό λεπτό, κλείσε το κινητό και πες μας γιατί αυτό το ringtone;”
Μαθητής: Πιστεύω, και πιστεύω ότι απ αυτή την κατάσταση μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει…”
Δημοσιογράφος (με ύφος αγανακτισμένου): γιατί το λες αυτό αφού υπάρχουν τόσες δεικλίδες ασφαλείας για να ξαναγυρίσεις στο σχολείο. Μήπως σου χει πέσει η ψυχολογία γιατί γυρνάς στο σχολείο, δεν θες να κάνεις μάθημα και βρίσκεις διάφορες δικαιολογίες;”
Μαθητής: “Είναι λίγο επώδυνο το ότι θα πάμε σχολείο, οπότε πιστεύω ότι πισεύοντας στον Θεό θα βρούμε μία διέξοδο…”
Τον διακόπτει η δημοσιογράφος για να του πει: “Τάσο για να σοβαρευτούμε” για να συνεχίσει με τον άδειο της λόγο και έχοντας ήδη προσβάλλει δημοσίως τα ιερά και τα όσια του νεαρού! Έχοντας χαρακτηρίσει εμμέσως πλην σαφώς ασόβαρη την πίστη του νεαρού, του ανθρώπου που ήθελε να του πάρει συνέντευξη για να βγει το ρεπορτάζ της!! Δεν αρκείται στη μία φράση “για να σοβαρευτούμε” αλλά έχει φαίνεται μέσα της το ατελείωτο θράσος να πει ζωντανά και ενώ την παρακολουθούν χιλιάδες πιστοί χριστιανοί ή έστω βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι, να λέει “και αφού ξεκινήσαμε έτσι μ αυτό το ευτράπελο”!!

Εδώ όμως προκύπτουν κάποια πολύ σοβαρά φιλοσοφικά συμπεράσματα που χρειάζεται να έχουμε υπόψιν μας:
1ον Η Πίστη στον Θεό και κατά συνέπεια στο επέκεινα της ύπαρξης του ανθρώπου, στην εποχή της Πλανδημίας και του φυτευτού ιού Coβid19 δεν είναι πλέον ούτε αποδεκτή, ούτε καν ανεκτή σαν έννοια.
Χαρακτηρίζεται δε ανεριθρύαστα και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και ήθους ως “ευτράπελο”, και μάλιστα η Κοινωνία των μεγάλων δια στόματος αυτής εδώ της δημιοσιοκάφρου προτρέπει τον νέο “να σοβαρευτεί”! Να σοβαραυτεί γιατί κοπέλα μου; Επειδή δεν πιστεύει ότι προκύψαμε τυχαία και μέσα από το χάος; Επειδή πιστεύει ότι δεν φτάσαμε στο να γίνουμε άνθρωποι με σώμα και ψυχή ξεκινώντας απο μία…αμοιβάδα; Επειδή έχει μέσα στην καρδιά και στην ψυχή του ανώτερα ιδανικά και μία προοπτική συνεχούς μετανοίας και θέωσης, πράγματα που εσύ έχεις λησημονήσει αλλά θρέφεις και αρκετή εμπάθεια μέσα σου, ώστε να μην ντραπείς να βγάλεις το αντιπνευματικό σου μίσος μπροστά σε όλη την ελληνική κοινωνία;

Εν τω μεταξύ ο νέος δεν πιάστηκε στα πράσα να αλητεύει, να πορνεύει, να παίρνει ναρκωτικά, να καπνίζει μπάφους και να παίζει Pro, να τρέχει με μία ρόδα στους αυτοκινητόδρομους ρισκάροντας τη ζωή τη δική του και των άλλων, ούτε πιάστηκε να βανδαλίζει ξένη ιδιωτική ή δημόσια περιουσία και να είναι ένας μπελάς για την Κοινωνία! Πιάστηκε να έχει ως ήχο κλήσης στο κινητό του τηλέφωνο το Απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου! Ούτε τον έψεξε μια δεκαετίες μεγαλύτερή του επειδή πχ πηγαίνει κάθε μέρα με άλλη κοπέλα και σκορπά γύρω του τη θλίψη, τον πόνο και την ερωτική απογοήτευση. Δεν τον έψεξε που είναι ένας νέος-ζόμπυ που παίζει όλη την ημέρα ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν έχει ένα όραμα και ένα όνειρο για τον εαυτό του και για την κοινωνία! Τον έψεξε επειδή πιστεύει στον Θεό!

Με λίγα λόγια: Ο Αθεϊσμός στις μέρες της Πλανδημίας και του ψευδοσυναγερμού (παρόλο που η χώρα δεν έχει κυρηχθεί επισήμως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ κι ένα χρόνο. Γιατί αυτό παρακαλώ; Αλλά σε λίγο θα αρχίσουν να παίρνουν τα παιδιά απ τους γονείς ενάντια στη βούληση των θυμάτων με πρόφαση την υγεία και το καλό του συνόλου!) έχει επικρατήσει τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο λόγο και βίο. Παρακαλούνται οι αθεϊστές να μην κλαίγονται άλλο πια και να μην μας το παίζουν τα θύματα της “θρησκόληπτης ελληνικής κοινωνίας” γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι: παντού αυτή τη στιγμη, ακόμα και μέσα στην Εκκλησία και σίγουρα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κουμάντο κάνει ο Αθεϊσμός, ο Ορθολογισμός, ο Υλισμός, ο Επιστημονισμός και η Εκκοσμίκευση (το κοσμικό φρόνημα). Σε τόσο μεγάλο βαθμό και είναι τόσο διάχυτο αυτό παντού γύρω μας, ώστε έφτασε το πράγμα στο να δούμε αυτό το “ευπτράπελο” του να ψέγει δημοσιογράφος ανήλικο συνεντευξιαζόμενο επειδή είχε κάθε δικαίωμα να βάλει οποιαδήποτε μελωδία ήθελε στο κινητό του. Σημείο των καιρών ξεκάθαρα!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
*Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, τελειόφοιτος στο ΜΠΣ Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη. Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.eiselixibooks.gr και τη σελίδα του σε fb και MeWe Πνευματική Ψυχολογία. Email επικοινωνίας info@eiselixibooks.gr

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. Ναι οκ το site έχει γίνει γωνιά χριστιανοταλιμπάν, όλη σελίδα γεμάτη με μλκς γραμμενες από άτομα χέστηδες, που με πρώτη φυσική ανωμαλία θα πέσουν στά 4 προσκυνώντας αντί να κάθονται σταθερά στα πόδια τους και να πάνε κόσμο μπροστά.

 2. Ένα μεγάλο μπράβο στο παλληκάρι μας που χωρίς ντροπή ομολογεί την πίστη του. Ο Χριστός να είναι μαζί σου και να φωτίσει και τους γύρω σου που δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται…

 3. Ερχεται η νεμεση η θεια επεμβαση,η οπως θελεται να το πειτε..Εχουσιν γνωση οι φυλακες,και καραδοκουν για αναχαιτηση της επερχομενης καταλησης ολων των αξιων…

 4. Ας πάρουμε δύναμη όλοι από τον συγκεκριμένο μαθητή και ας αναζητήσουμε την Σωτηρία μας μεσα από την χάρη του Σωτήρα μας Κυρίου Ιησού Χριστού. Ο Θεός να βάλει το χέρι του στα δύσκολα χρόνια που θα περάσουμε.Να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως οφείλουμε ως αληθινοί Χριστιανοί!!

 5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 04/16/2021 @ 7:10 ΜΜ

  Εγώ νομίζω ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Απλά ο νεαρός κάνει χαβαλέ και την μουσική στο κινητό για χαβαλέ την έχει. Λέει μάλιστα ο μαθητής κάνοντας πλάκα “Είναι λίγο επώδυνο το ότι θα πάμε σχολείο, οπότε πιστεύω ότι πιστεύοντας στον Θεό θα βρούμε μία διέξοδο” και η δημοσιογράφος του λέει να σταματήσει την πλάκα και να μιλήσουν σοβαρά. Τον μαθητή νομίζω πρέπει να μεμφθείς γιατί κάνει πλάκα με την θρησκεία και όχι την δημοσιογράφο.

 6. Δημήτρης Τσακιριδης 04/16/2021 @ 10:25 ΜΜ

  Ότι νάνε που είναι η ανεξιθρησκία η ελευθερία της έκφρασης και της ανεξαρτησίας της;Ανθρωπότητας

 7. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΔΥΟ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΜΑΓΟ ΠΟΥ ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΤΗ ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΛΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΣΑΤΟΡΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΙ ΥΠΗΡΞΑ ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΖΕΝ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΗ ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 8. ναι ρε φιλε ας σοβαρευτουμε 04/17/2021 @ 3:13 ΠΜ

  Διοτι τα τελευταια 30 χρονια τουλαχιστον αυτη η χωρα εχει παρει τον κατηφορο .οτι η παιδεια εγινε αριστεροαπλυτη πατσαβουρα .Οτι οι Ενοπλες δυναμεις ενα ατελείωτο καφενειο .Η πολιτικη γεματη πορνες και η Βουλη το απέραντο μπουρδελο ,τα Ιερα και τα οσια εγιναν χαλακι για να το πατανε ολοι.Και ο λαος ενας άθλιος εαυτουλακιας χωρις αξιες χωρίς ντροπη και χωρις καυκαλα.Ο Ελληνας ειναι πλεον πρωταγωνιστής ενος ατελειωτου ανθελληνικου πορνο με τουρκικους υποτιτλους ..ενας καρπαζοεισπραχτορας ολκης

 9. Από : ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ
  Προς:PAUL

  Η διάφορα μας ότι εγώ είμαι αληθινός και όχι τσαρλατάνος, οι θεοί έχουν αλλάξει. Είμαι ο ΝΕΟ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ της ψηφιακής εποχής, και καταζητήτε ο θεός σου νεκρός η ζωντανός να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα του.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*