Σε άλλον «πλανήτη» ο Ν.Κοτζιάς: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήθελε την συμφωνία με τα Σκόπια»

Στην κυβέρνηση είτε προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τι απήχηση έχει στον ελληνικό λαό η εκχώρηση της Μακεδονίας είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

«Τελείωσε ένα από τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει οτι εμείς δεν φτιάξαμε πρόβλημα αλλά το λύσαμε. Κάθε αλλαγή προκαλεί ανασφάλεια».

Αυτή την δήλωση την έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς όταν ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτή που μου λέτε είναι παλιά. Είναι τριών χρόνων. Εχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ηταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».

Μάλιστα έφερε και παράδειγμα από την καθημερινότητα. «Ο άλλος», είπε, «πάει και παντρεύεται και αναρωτιέται αν κάνει το σωστό. Έχουμε μια μανία στο Νότο της Ευρώπης. Ερωτεύεται μια νεαρά έναν νεαρό και παντρεύονται. Και κάνουν και παιδί και μετά έρχεται ο καυγάς. Ο γιος ποιανού παππού το όνομα θα πάρει; Φτάνουν μέχρι και το διαζύγιο. Τελικά αν βρουν λύση καταλήγουν στην σύνθετη ονομασία. Και του ενός παππού και του άλλου».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ακόμα ότι οι σκοπιανοί υπέγραψαν οτι η δική τους ιστορία δεν εχει καμια σχέση με την δική μας. «Για πρώτη φορά οι σκοπιανοί αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία», είπε.

Πρόσθεσε ότι άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους. Στο ερώτημα τι θα γίνει αν το ξαναλλάξουν, τότε απάντησε: «Κι εγω μπορώ να σας πω οτι μπορούμε να μπούμε στην Σμύρνη ανα πάσα στιγμή. Όποιος αλλάξει το όνομα είναι γελοίος».

Βέβαια κάποιος θα πρέπει να πει στον Ν.Κοτζιά ότι στα Σκόπια προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλουν και εφόσον ουσιαστικά δεν τους δεσμεύει τίποτα, δεν τους ενδιαφέρει εάν θα τους αποκαλέσει γελοίους.

Σκασίλα τους…

Η γεωπολιτική και τα εθνικά συμφέροντα δεν ορίζονται απο προσωπικές ενοχλήσεις επειδή κάποιος αποκαλεί κάποιους γελοίους, ή χαζούς ή οτιδήποτε άλλο. Το αποτέλεσμα κρίνει και δικαιώνει τις επιλογές πολιτικών προσώπων και το αποτέλεσμα εκφράζει την πραγματικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με την γεωγραφία. «Ομολογούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτή την κατάκτηση θα έπρεπε να μας την αναγνωρίσουν», είπε.

Μπα…, σοβαρά; Τότε γιατί σήμερα το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία αναφέρει ότι «οι σημερινοί Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες»;

Και πρόσθεσε: «Το δικό μας όπλο είναι το διεθνές δίκαιο. Το Βουκουρέστι το 1913 έσπασε την γεωγραφική Μακεδονία στα 4. Εφτιαξε την ελληνική Μακεδονία. Όποιου δεν του αρέσει αμφισβητεί και την δημιουργία της ίδιας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Για το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Το δημοψήφισμα είναι δέσμευση των άλλων. Εμείς τέτοιο θέμα δεν έχουμε. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα κάνουν γιατί πρέπει να διευκολυνθούν για τις συνταγματικές αλλαγές. Εμείς δεν αλλάζουμε το σύνταγμά μας και ούτε το όνομα της χώρας μας. Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να είναι εχθρός μας αυτή η περιοχή. Θέλουν να κάνουμε πόλεμο και να την καταλάβουμε».

Ναι μόνο που αλλάζουμε την Ιστορία μας κύριε υπουργέ και αλλάζουμε το κληρονομικό μας καθεστώς, συνεπώς θα έπρεπε να ερωτηθεί για αυτό ο ελληνικό λαός.

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα όσα του καταλογίζουν για υποχωρήσεις είπε ακόμα: «Εκανα μια διεθνή συμφωνία που πήρα erga omnes χωρίς αλυτρωτισμούς. Έπρεπε να πάρουν κι αυτοί κάτι». Πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Δεν πήραν όμως κάτι, πήραν τα πάντα. Γλώσσα, ταυτότητα, εθνικότητα και σχεδόν ολόκληρο το όνομα, μάλιστα ακόμα χειρότερο, πήραν ένα όνομα που δίνει υποσχέσεις για «ενοποίηση».

Αυτό διπλωματική επιτυχία δεν το λες…

pronews

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

10 thoughts on “Σε άλλον «πλανήτη» ο Ν.Κοτζιάς: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήθελε την συμφωνία με τα Σκόπια»

 1. ρε υπαρχουν κοτσια; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; says:

  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΎΣΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΊΚΗ ..Ο ΚΌΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ .. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ …ΟΜΩΣ,
  ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ….ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΝΙΓΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ
  ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΎΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΆΒΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ..ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ..
  ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΡΥΑΚΙ …ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ..
  Ο ΛΌΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΛΕΓΌΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ . .ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕΤΑ .ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΓΑ ΈΡΙΞΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ .ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΠΊΘΑ ΑΠΟΣΙΩΠΉΘΗΚΕ ΓΡΉΓΟΡΑ…ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ..ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 62% ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟ ΝΑΙ .ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΤΟΟΥΣΑΝ ;ΌΤΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ …..ΜΠΟΥΡΔΕΣ  ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΞΑΝΑΜΑΣΗΜΕΝΑ ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΆΛΛΗ ΧΏΡΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΆ ΣΥΡΡΟΗ ΤΌΣΕΣ ΠΡΟΔΌΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ. ΠΟΥ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ  ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ . ΟΎΤΕ ΌΜΩΣ  ΥΠΆΡΧΕΙ ΆΛΛΟΥ  ΈΝΑΣ  ΛΑΟΣ  ΤΌΣΟ ΒΟΛΕΨΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΆΤΙΑΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ. .ΓΙΑΤΊ ΈΤΣΙ ΓΑΛΟΥΧΉΘΗΚΕ ..ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΈΣΕΙ Η ΔΉΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΜΑΣ …
  Η ΛΎΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ .ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΎΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΎΡΙΖΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΆΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΏΝ. ….ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ …
  ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ,TOTE ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΑΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ….ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ..Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΕΡΑΣΕ …ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΔΡΙΑ ..ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΆΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΈΧΑΣΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥΛΟΓΑΔΕΣ ..

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Μια τρύπα στο κεφαλι θέλεις. Αλήτη. Αλλα δεν φταις εσυ. Αυτοι που ψήφισαν το βρωμερο κόμμα σου φταίνε. Οχι εςενα, γιατι εσυ δεν εισαι εκλεγμένος, αλλα το Σιχαμενο κόμμα σου.

 3. Νικος says:

  Ενας απατεωνας με ψευτικα βιογραφικα , μπολσεβικος του κερατα που σε ενα βιβλιο του υμνει τα ολοκληρωτικα καθεστωτα , τολμα να υψωνει το δαχτυλο και να υποδεικνυει αλλους ως φασιστες… την ωρα που διεπραξε την εσχατη προδοσια

 4. ΧΧΧ says:

  ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟ!
  ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.
  ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;
  ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.
  ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ…
  ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΚΕΙ ΑΚΥΡΟ ΕΙΝΑΙ.

 5. Δημήτριος says:

  Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, θέλει να σε δει κρεμασμένο στη πλατεία. Και αν δε πιστεύεις… περίμενε τις εξελίξεις. Προδότη !!!

 6. Αgela says:

  Το θρασσος του δεν εχει οροια Δεν την ξερει την παροιμια που λεει παει η ξεστα στο πηγαδι καποια στιγμη θα σπασει.Μεσα στο παθος του να εκπληρωσει τις κρυφες του επιθυμιες και τα προδοτικα του σχεδια του ξεφυγαν πολλα λαθη.Ενα Τουρκοβουβαλο ενωσε ολλους τους Ελληνες.Το περιμενατε ΟΡΕ ενας καταληψιας παρεα με ενα βουβαλι να Ενωσουν ολλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ;

 7. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Άντε γυμνοσαλιαγκα χαζαρο λεχρίτη,ετοιμάσθε τις καμπούρες σας,είσαι και σαλιαρης παναθεμα σε.Το Κιλκίς,ο λαχανας,το Σκρα,τα Δερβενάκια ,το Μπιζάνι,το Αφιόν Καραχισάρ,το 5/ 42 τάγμα Ευζώνων ,τα βουνα της Πίνδου,το 731, η ΕΛΔΥΚ ,σας γυρευουν,ρε θα σας ρεψουμε μαζί και τάγματα κατοχής σας.

 8. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ Σ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΓΕΜΙΣΑΤΕ, ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ, ΟΠΛΙΣΑΤΕ, ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ, ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.
  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΔΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΠΛΙΣΑΤΕ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΤΕ.
  ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ; ΞΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ;

 9. ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΙΣΟΑ says:

  ΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΡΕ ΜΟΓΚΟΛΕ ΑΠΟΣΠΟΡΕ ΤΟΥ ΕΜΙΝ ΚΟΤΖΙΑ; ΕΡΠΕΤΟ ΛΥΓΔΗ ΒΡΩΜΥΛΟ ΓΕΛΑΔΕΡΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *