Ρωσική βόμβα: Πανορθόδοξη για να εκθρονιστεί ο Βαρθολομαίος-Σμπαράλια η Ορθοδοξία

σχόλιο Γ.Θ : Μετά από αιώνες κοινής πορείας με τα Ορθόδοξα αδέρφια του Βορρά, ένας άνθρωπος αποφάσισε να μας χωρίσει και να διασπάσει την Ορθοδοξία.
Τώρα επειδή έτσι θέλει η αμερική, η οποία είναι πίσω από την απόφαση του Φαναρίου, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τα εκατομμύρια των Ρώσων αλλά και των Αράβων του Πατριαρχείου της Αντιόχειας (Συρία) οι οποίοι θα ακολουθήσουν. Μπράβο Νέα Τάξη, τα κατάφερες

Συνεχίζονται κατά κόρον οι αντιδράσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την απόφαση του Φαναρίου αναφορικά με την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Το μέλος της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Αντρέι Νοβίκουφ, αντέδρασε στις αποφάσεις της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία προτείνοντας σειρά αντιμέτρων.

«Ενόψει της απόσχισης του πρώην Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης από την Εκκλησία, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία [θα πρέπει] να δημιουργήσει επισκοπές και ενορίες στην τουρκική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης”, γράφει ο πατέρας Andrey στη σελίδα του Facebook την Παρασκευή.

Προτείνει επιπλέον να πραγματοποιηθεί “μια πανορθόδοξη σύνοδος στη Μόσχα για να εκθρονίσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μέλη της Συνόδου του”.

Επίσης, πρότεινε την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και το «ανάθεμα της αίρεσης του ανατολικού παπισμού, συμπεριλαμβανομένου της ψευδοδιδασκαλίας για το δικαίωμα του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει και να αναθεωρήσει τα αναθέματα και τις τιμωρίες των κλάδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας», έγραψε.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να κηρυχθεί ότι «έχει προκαλέσει σχίσμα, ότι εισήλθε σε κοινωνία με αναθεματισμένους και το ίδιο έχει υποπέσει σε σχίσμα», έγραψε ο Ρώσος ιερέας.

Η απόφαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία καθιστά αδύνατη την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με αυτήν, είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

«Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε τους ηγέτες της διάσπασης, νομιμοποιώντας έτσι το σχίσμα που υπήρχε εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα και κατά συνέπεια μας καθιστά αδύνατο να μείνουμε ενωμένοι με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προμηνύοντας το σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «θα πρέπει να λάβει μέτρα”, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να περιγράψω τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι σαφές σε εμάς ότι θα οδηγήσουν στη διάσπαση του Ορθοδόξου Κόσμου.Η κατάσταση μπορεί να θεραπευθεί μόνο αν αυτός ή κάποιος από τους διαδόχους του αποχωρήσει από αυτές τις καταπατήσεις και ισχυρισμούς για την κανονική επικράτεια κάποιου άλλου” .

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας ως πράξη πρόκλησης υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας είναι ενάντια σε εκείνες τις προκλήσεις που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης σχεδιάζει τώρα με την άμεση δημόσια στήριξη της Ουάσινγκτον”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος τα προβλήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, καθώς και η διαμορφωθείσα κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Η πηγή επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε εκτάκτως «μετά από την σκανδαλώδη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας».

yiorgosthalassis

Loading...

6 thoughts on “Ρωσική βόμβα: Πανορθόδοξη για να εκθρονιστεί ο Βαρθολομαίος-Σμπαράλια η Ορθοδοξία

 1. Α να Δ ω Ν says:

  ΚΥΡΙΑΚΉ
  14/10
  5/10
  ΜΑΑΧΑΕΛ
  ΤΑ
  ΑΔΈΛΦΙΑ ΣΟΥ
  ΞΈΧΑΣΑΝ
  ΌΤΙ
  ΕΊΣΑΙ Ο
  ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΣ,
  ΜΑΑΧΑΕΛ
  ΤΑ
  ΑΔΈΛΦΙΑ ΣΟΥ
  ΞΈΧΑΣΑΝ
  ΌΤΙ
  ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ
  ΑΝΈΒΩΚΑΤΕΒΑΊΝΕΙΣ,
  ΜΑΑΧΑΕΛ
  ΤΆ
  ΑΔΈΛΦΙΑ ΣΟΥ
  ΔΕΝ
  ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ
  ΌΤΙ
  ΕΊΣΑΙ
  ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ
  5’/ΟΚΤ
  ΟΚΤ
  723=ΑΙ ΑΡΧΑΙ
  ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ/ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
  =ΑΡΧΗΓΙΑ
  ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ,
  ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ.
  =ΒΟΥΙΣΜΑ
  =ΕΚΤΟ ΓΕΝΟΣ
  =ΕΠΗΛΥΣ=Έρχομαι
  =Η ΧΕΙΡ
  =θΕΟΛΑΤΡΗΣ
  =ΤΙΜΗΜΈΝΟΣ
  = ΚΑθΡΕΠΤΗΣ ?
  =ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
  =ΜΗΤΕΡΟΣ
  =ΜΟΧΑΒΙ
  =ΜΥΡΟΛΟΓΙ
  =Ο ΑΛΑΝθΑΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ
  Η ΟΛΥΜΠΙΑ θΕΑ ΑθΗΝΑ
  =ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
  =ΟΙ ΕΠΤΑ ΡΟ(Ζ)ΟΙ
  =ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΑΓΕΙΑ
  =ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

 2. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Για όλη αυτή τη κατάσταση και για το τι θα ακολουθήσει υπεύθυνος είναι ο Βαρθολομαίος, ενώ επί τόσους αιώνες το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης αναγνώριζε ότι η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπάγεται στη Μόσχα, τώρα έρχεται ύστερα από εντολή των ΗΠΑ, να διασπάσει την ενότητα της Ορθοδοξίας και να δημιουργήσει προηγούμενο. Τα ίδια έκανε και με τη ληστρική σύνοδο του Κολιμπαρίου, με το δεύτερο γάμο των Ιερέων, με τις προσευχές και τα συλλείτουργα. Εμείς σαν Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της του Ιησού Χριστού Εκκλησίας στηρίζουμε τη νομιμότητα επί τόσους αιώνες επικράτησε, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία είναι κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο Πατέρας μάλιστα Θεόδωρος Ζήσης σε σχετικό άρθρου του αναφέρει μεταξύ άλλων. «Το Κίεβο ἐγέννησε την Ἐκκλησία της Ρωσίας καί εἰς αὐτήν ἀνήκει μέχρι σήμερα.
  Στό ἐπίκεντρο τῶν ἐκκλησιαστικῶν διεργασιῶν, διχογνωμιῶν, ἀντιθέσεων, ἀλλά καί γεωπολιτικῶν διεκδικήσεων, εὑρίσκεται αὐτό τόν καιρό η χορήγηση αὐτοκεφαλίας στην Ἐκκλησία της Οὐκρανίας, η ὁποία ἐπί αἰῶνες ὄχι μόνο ἀνήκει στήν ἐκκλησιαστική δικαιοδοσία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρωσίας, ἀλλά ἀποτελεῖ καί τήν ἀρχή τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱστορίας τῶν Ρώσων, τόν γενέθλιο χῶρο, τήν κολυμβήθρα πού ἐγέννησε τήν Ἐκκλησία τῆς Ρωσίας μέ τήν βάπτιση τοῦ ἡγεμόνος τῶν Ρώσων Βλαδιμήρου καί τοῦ ρωσικοῦ λαοῦ στό Κίεβο το 988. Οἱ ἑορτασμοί τῆς χιλιετηρίδος τοῦ ἐκχριστιανισμοῦ τῶν Ρώσων (988-1988) μέ πρωτοβουλία τῆς Ρωσικῆς Ἐκκλησίας καί μάλιστα στό Κίεβο, μέ διεκκλησιαστική ἀναγνώριση καί διεπιστημονική συμβολή, ἀποδεικνύουν ποῦ ὑπάγεται ἐκκλησιαστικά κατά κοινή παραδοχή το Κίεβο. Διεκδίκησε τότε η Κωνσταντινούπολη δικαιώματα ἐπί τῆς περιοχῆς τοῦ Κιέβου, ὥστε να χρειασθεί να πάρει τήν ἄδεια ο Πατριάρχης τῆς Μόσχας ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη, καί οἱ ἄλλοι προκαθήμενοι, γιά νά μεταβοῦν στίς ἑορταστικές ἐκδηλώσεις στό Κίεβο;
  Ὁποιαδήποτε Θρησκευτική Ἐγκυκλοπαιδεία καί αν ανοίξει κανείς ή τα σχετικά «Δίπτυχα» τῶν τοπικῶν ἐκκλησιῶν, πού παρουσιάζουν τήν διοικητική τους διάρθρωση ως καί τήν διοικητική διάρθρωση τῶν άλλων ἐκκλησιῶν, θα παρατηρήσει ότι η Οὐκρανία διοικητικά καί κανονικά ὑπάγεται στήν Ἐκκλησία τῆς Ρωσίας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *