Πρόταση – βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Πρέπει να αποτρέψουμε περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας, είπε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Μπιλ Χουιζένγκα, απαιτώντας η χώρα μας να ξεπληρώσει όλο της το χρέοςΜε μια πρόταση – βόμβα για την Ελλάδα, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Μπιλ Χουιζένγκα, έδωσε το στίγμα μεγάλης πτέρυγας του κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα: Πρέπει να αποτρέψουμε περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στο ζήτημα της Ελλάδας, είπε ο γερουσιαστής παρουσιάζοντας στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου.

Ο Χουιζένγκα, που εκλέγεται στο Μίτσιγκαν και είναι μέλος του υπερ-συντηρητικού Tea Party, είπε επίσης, πως ακόμα και στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να αποτρέψουν εντελώς την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε βάσει νομοσχεδίου που παρουσίασε, θα μπορούν να εναντιώνονται σε κάθε μεταρρύθμιση, έως ότου η Ελλάδα να ξεπληρώσει όλο το χρέος της προς το Ταμείο.

«Το ΔΝΤ υποτίθεται πως πρέπει να είναι δανειστής τελευταίας ανάγκης, όχι ένα φύλλο συκής, ένας δανειστής πρώτης επιλογής για τις χώρες της Ευρωζώνης», ανέφερε κατά την εισήγησή του.

Η συντηρητική πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβει «εδώ και τώρα» αποφάσεις για την στάση του ΔΝΤ. Δεδομένου ότι ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα πως η στάση των ΗΠΑ προς τους διεθνείς οργανισμούς θα γίνει πιο σκληρή, πολλοί από αυτούς θεωρούν το ελληνικό ζήτημα ιδανικό για να εφαρμοστεί στην πράξη η πολιτική αυτή.

Ο γερουσιαστής Μπιλ Χουιζένγκα, που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΔΝΤ
Πρόταση - βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα - Εικόνα 0

Ο Χουιζένγκα, που ασκεί κριτική στάση για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα εδώ και χρόνια, υποστήριξε πως το ΔΝΤ γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια των Ευρωπαίων πολιτικών, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του ίδιου του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε και συνέχισε: «Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν».

Τον περασμένο μήνα ήταν ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ, Στίβεν Μνούτσιν που, σε συνέντευξή του, είχε πει για την Ελλάδα πως είναι «πρωτίστως ευρωπαϊκό ζήτημα».

Όπως μάλιστα σχολιάζουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times, «μια τέτοια εξέλιξη θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στο ελληνικό ζήτημα», την ώρα που «η χώρα γλιστράει προς μια νέα κορύφωση της κρίσης το προσεχές καλοκαίρι».

Πρόταση - βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα - Εικόνα 1Πρόταση - βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα - Εικόνα 2

protothema.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Πρόταση – βόμβα από γερουσιαστή του Τραμπ: Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *