Προφυλακίστηκε ο Ριχάρδος

Αποφασίστηκε το απόγευμα της Κυριακής η προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά!

Νωρίτερα ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε απολογηθεί στον ανακριτή, ως ο φερόμενος επικεφαλής του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Εκεί δήλωσε αθώος ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ξεκινά με τη δήλωση «είμαι ΑΘΩΟΣ» και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινη πράξη. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι είναι και ο ίδιος θύμα μιας ομάδας, με βασικό πρωταγωνιστή τον Τούρκο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος εν αγνοία του χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» το όνομα και τις επιχειρήσεις του.

«Δεν υπάρχει ταύτιση της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την παράνομη εξαγωγή χρυσού, αλλά φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί εν αγνοία μου παράλληλη (και κατά την αστυνομία παράνομη) δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού από τον A. I. (τον οποίο όμως εγώ χρησιμοποιούσα μόνο σε διεκπεραιωτικές εργασίες) και από την ομάδα του χωρίς εμπλοκή άλλων υπαλλήλων της επιχείρησής μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να «κρατούσαν δικά μου παραστατικά έγγραφα, για να έχουν κάτι να δείξουν σε περίπτωση ελέγχου».

Ο ενεχυροδανειστής υπογραμμίζει πως θα κινηθεί εις βάρος όσων τον χρησιμοποίησαν. «Τα κέρδη από την απολύτως νόμιμη δραστηριότητά μου ήταν τόσα, ώστε να καθίσταται κωμικός ο ισχυρισμός ότι χρειαζόταν να επιδοθώ και στην αποδιδόμενη παράλληλη και παράνομη εξαγωγική δραστηριότητα. Αντιθέτως, κάποιοι που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν. Είμαι τόσο καθαρός που είμαι διατεθειμένος να παραστώ και ως πολιτικώς ενάγων κατά παντός υπαιτίου, αφού η παράλληλη αυτή δραστηριότητα πλήττει τη δική μου νόμιμη δραστηριότητα».

Παράλληλα, τονίζει ότι πως δεν βρισκόταν αυτός πίσω από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες. Ως ενεχυροδανειστής δεν έχω παραλάβει ποτέ προϊόντα εγκληματικών πράξεων, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των υπαλλήλων μου, καθόσον σε όλα τα καταστήματα υπάρχει προσωπικό που μεριμνά να εισέρχονται μόνο πελάτες που φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής να καταγράφονται τα στοιχεία τους στα βιβλία που προβλέπει η νομοθεσία.

Ουδέποτε έχει παραληφθεί στα καταστήματά μου έστω και ένα αντικείμενο άτυπα χωρίς να καταγραφεί η συναλλαγή, και ουδέποτε έχω παραλάβει αντικείμενα από τρίτους ενεχυροδανειστές ή πρόσωπα που συγκεντρώνουν αντικείμενα άνευ αδείας και παραστατικών».

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού επικαλούμενος τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, αλλά και το οπτικό υλικό ανέφερε: «Ουδέποτε ήρθα σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή «πασπαρτού» ή τρίτους ενεχυροδανειστές που πήγαιναν τιμαλφή στον A. I. από διάφορα ενεχυροδανειστήρια, διότι με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά του δεν είχα καμία γνώση, ανάμειξη ή ωφέλεια». Μιλώντας δε για τις πολυσυζητημένες συναλλαγές με τους Κινέζους που, σύμφωνα με τις αρχές ξέπλεναν το μαύρο χρήμα από το λαθρεμπόριο χρυσού, ισχυρίζεται πως ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη και τις αποδίδει στον Τούρκο συγκατηγορούμενο του. «Αναφορικά με τις συναλλαγές του A. Ι. με τους Κινέζους δεν έχω καμία γνώση, ανάμειξη, τηλεφωνική ή δια ζώσης συνομιλία ή φυσική παρουσία και τις πληροφορήθηκα το πρώτον από τη δικογραφία».

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος επισημαίνει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τη μεταφορά χρυσού στην Τουρκία μέσω λεωφορείων, δηλώνοντας άγνοια.

«Ουδέποτε έχω πραγματοποιήσει παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με οποιονδήποτε τρόπο, αφού οι εξαγωγές που πραγματοποιώ είναι πάντοτε νόμιμες μέσω του τελωνείου του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εάν στη διερευνώμενη υπόθεση έχουν λάβει χώρα παράνομες εξαγωγές χρυσού μέσω λεωφορείων, δεν έχω καμία απολύτως γνώση και σχέση με αυτές και είμαι βέβαιος ότι ο εξαχθείς χρυσός και ο κατασχεθείς στο λεωφορείο χρυσός δεν προέρχονται από τα καταστήματά μου, διότι ο χρυσός που συγκεντρώνεται από τα καταστήματά μου σε μορφή κοσμημάτων, διακινείται για τήξη στο χυτήριό μου επί της οδού Στουρνάρη, το οποίο έχει τη νόμιμη άδεια, ακολούθως στο φασματογράφο, εν συνεχεία στην επιχείρησή μου, όπου συσκευάζεται, και εν τέλει στο αεροδρόμιο προς εξαγωγή, συνοδευόμενος πάντοτε σε όλες αυτές τις φάσεις με τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια – δελτία αποστολής, διασαφήσεις).

Ουδέποτε έδωσα εντολή να διακινηθεί χρυσός προς λεωφορεία με ή χωρίς νομιμοφανή παραστατικά της επιχείρησής μου, οι δε κατασχεθείσες πλάκες χρυσού στο λεωφορείο είναι αδύνατο να προέρχονται από την επιχείρησή μου, αφού οι πλάκες χρυσού της επιχειρήσεώς μου φυλάσσονται σε ειδικές κούτες συσκευασμένες για το αεροδρόμιο με ειδική σφραγίδα για να μην υπάρχει παραβίαση, καθώς επίσης αναγράφουν και το όνομα της παραλήπτριας εταιρείας». Ο κατηγορούμενος επιχειρεί να καταστήσει σαφές πως δεν είχε ανάγκη να καταφύγει σε παράνομες εξαγωγές.

Ο κατηγορούμενος επιχειρεί να καταστήσει σαφές πως δεν είχε ανάγκη να καταφύγει σε παράνομες εξαγωγές.

«Ουδέποτε κατείχα «μαύρο» χρήμα και ουδέποτε διέθεσα «μαύρο» χρήμα σε προωθητικές ενέργειες, αλλ’ αντιθέτως τα χρήματα για τις διαφημίσεις των καταστημάτων προέρχονταν από τον κύκλο εργασιών μου που μόνο για το έτος 2017 ήταν 14,3 εκατομμύρια ευρώ, βάσει των φορολογικών μου δηλώσεων» λέει μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τη συμφωνία με τον γνωστό παρουσιαστή, επισημαίνει ότι υπήρξε νόμιμη συμφωνία για την οποία είχαν υπογράψει συμφωνητικά που έχουν αναρτηθεί νομότυπα στο taxisnet.

Ο 51χρονος, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού καθώς δεν οφείλονται δασμοί και φόροι όταν πρόκειται για έξω κοινοτικές εξαγωγές, ενώ στρέφει τα πυρά του στις αρμόδιες αρχές .

«Τρανή απόδειξη της δόλιας προαίρεσης και της προχειρότητας των αστυνομικών ήταν ότι υποκατέστησαν τους αρμόδιους τελωνειακούς και σαν «μαθητευόμενοι μάγοι» κατασκεύασαν οι ίδιοι έγγραφο υπολογισμού φόρων που δήθεν απώλεσε το δημόσιο και μάλιστα όχι με βάση την αξία του φερόμενου «λαθρεμπορεύματος», αφού τέτοιο δεν υπήρξε, αλλά με βάση…. αυθαίρετη εκτίμηση τηλεφωνικών συνομιλιών, λες και επρόκειτο για υπόθεση ναρκωτικών ή εκβίασης.

Ακολούθως η έκθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, με σκοπό τη δημιουργία εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, πλην όμως αυτή δεν έχει την παραμικρή αποδεικτική αξία, ως συνταχθείσα από παντελώς αναρμόδιους και άσχετους με το αντικείμενο, αλλά εκθέτει την ελληνική αστυνομία και έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδες ανθρώπους» υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος και συνεχίζει «η επιχείρησή μου εξήγαγε χρυσό στην Τουρκία νόμιμα μέσω του τελωνείου του αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» και μάλιστα οι κατασχεθείσες στην επιχείρησή μου πλάκες χρυσού, όπως προκύπτει από την οικεία έκθεση κατάσχεσης, ήταν συσκευασμένες σε ειδικά πλαστικά κουτιά με ειδικές σφραγίδες ασφαλείας για εξαγωγή και ανέγραφαν τις παραλήπτριες εταιρείες στην Τουρκία, άρα δεν είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με παράνομες εξαγωγές!», λέει.

hotpolitics.gr

Loading...

One thought on “Προφυλακίστηκε ο Ριχάρδος

 1. ριτα says:

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ….ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΊΑΣ…

  ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΆΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ‘ΔΩ ΤΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ…..

  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ,ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΣΙΠΡΟΝΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΡΙΚΑΡΝΤΟ,ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ «ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ» ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ;

  ΑΚΟΥΣΤΕ:ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΖΕΦΡΥ,ΠΑΠΑΔΗΜΑ,ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ,ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΛΠ.

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ ΤΟΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΟΠΡΕΠΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ;
  ΑΠΛΑ.ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΑΝ ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ.ΕΙΧΕ ΠΛΑΤΕΣ.ΤΑΙΖΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΠΟΥΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ Ο ΡΙΤΣΑΡΝΤΙΝΟ!

  ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΙ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ.

  ΔΕΣ ΤΟ ΤΣΑΡΔΙ ΠΟΥ ΕΧΤΙΖΕ Ο ΑΠΛΗΣΤΟΣ ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.

  ΕΒΡΑΙΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝΕ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΟΡΤΕΣ ΚΑΘ’ΕΞΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.

  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΓΑΔΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΕΚΛΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΩΡΑΙΑΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗΣ» .ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΥΛΕΣ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!
  ΜΗΝ ΣΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΙΤΩΣΩ ΤΑ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΚΥΡ ΑΣΤΥΝΟΜΕ ΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΣΚΛΗΡΑ ΚΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ.

  ΕΠΙΜΕΝΩ:Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ,Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΣΟΥΛΑΓΕ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…..

  ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;ΓΙΑ ΠΕΣ;

  ΕΒΡΑΙΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΕ ΞΕΣΚΊΖΟΥΝ Ε ΚΙ ΕΣΎ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ;ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ GNTM ;;;

  ΑΕΙ ΤΡΟΜΑΡΑ Σ’ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ;ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΖΕΒΖΕΚΗ Μ’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *