ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ: Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 3Κ

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΑ 3 ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Κ,ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ….

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ….

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑ ΡΑΠΙΣΜΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ…ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΚΕΙ...

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ…..

ΣΤΙΣ 12/3/2017 ΛΑΒΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΗΜΕΗΛ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωαννης Βυζαντινος‎ προς ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ
Συνάδελφος μου στη δουλειά, έχει κολλητή της φίλη, η οποία γνωρίζει πολύ καλά μοναχό από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου και της είπε ότι τους πήρανε τηλέφωνο από την Ρωσσία και τους είπανε ότι θα σταματήσουνε να έρχονται ρώσσοι προσκυνητές γιατί περιμένουνε να γίνει επεισόδιο από τους τούρκους σε ένα νησί μας στο οποίο θα υπάρξουνε νεκροί και θα ξεκινήσει πόλεμος.
 
 
————————————————————————————————————————
ΚΡΙΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ,ΛΕΕΙ
 
 
 
Καλησπέρα αδελφε έν χριστό Μια σημαντική πληροφορία Μια μεγαλοσχημη μοναχη που ζει
στην περιοχη της ΜΕΣΣΑΡΑΣ του νομού
Ηρακλείου Κρήτης που έχω την τύχη να πάρω την ευλογία της ΑΓΙΑ ΕΝ ΖΩΗ 91 ετων δε θα αναφέρω το ονομα της,την έχει χαριτωσει ο κυριος ,με χαρισμα πορφυριακο παισιακο,έχει πάρει πληροφορία ότι τα γεγονότα θα ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι ιουνιο ,Ιούλιο και θα κορυφωθούν μέχρι Σεπτεμβρίο.
Θα χτυπήσουν οι τουρκοι Καστελόριζο και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ θα την κρατήσουν για τρεις μέρες.
 

Θα μπουν από την Νότια πλευρά της τους καλους λιμενες
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?
 
ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΜΟΝΙΜΗ…
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΠΗΓΗ…http://www.viadiplomacy.gr/
 
Την ανάπτυξη μιας ισχυρής ναυτικής Μοίρας στην Κρήτη η οποία θα αντικαθιστάται περιοδικά σχεδιάζει το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο της στρατηγικής του να ενισχύσει την παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Λιβυκό πέλαγος.
Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης στην εφημερίδα Παραπολιτικά το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ αποφάσισαν να ενισχύσουν την ναυτική παρουσία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και για αυτό το λόγο πρόκειται να αναπτυχτούν στην Σούδα τρεις φρεγάτες, δύο υποβρύχια, τρεις πυραυλάκατοι και ένα πλοίο γενικής υποστηρίξεως.
Τα πλοία αυτά δεν θα παραμείνουν μόνιμα στην Κρήτη αλλά θα αντικαθίστανται κάθε 30 ημέρες από μια νέα Nαυτική Μοίρα ανάλογης σύνθεσης και ισχύος.

 

Ουσιαστικά το Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιεί μηνιαίες περιοδικές μετασταθμεύσεις δύναμης 9 πολεμικών πλοίων στην Κρήτη, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες μπορεί και θέλει να διατηρεί μια σημαντική ναυτική δύναμη στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, στην Αν Μεσόγειο και στο Λιβυκό πέλαγος διαφυλάσσοντας τα Εθνικά συμφέροντα.
Η απόφαση αυτή αν και θα κοστίσει για καύσιμα και μισθοδοσία του προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό 6 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια σωστή κίνηση, η οποία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα τη στιγμή που το Τουρκικό Ναυτικό έχει ήδη δημιουργήσει ειδική Δύναμη Κρούσης για την Ανατολική Μεσόγειο.
Με την μόνιμη παρουσία αυτής της ισχυρής Ναυτικής Μοίρας στην Κρήτη, το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορεί να υποστηρίζει μακροχρόνιες περιπολίες του στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στο Λιβυκό πέλαγος, αφού ο Ναύσταθμος Κρήτης διαθέτει όλες τις υποδομές ακόμη και επισκευαστική βάση για την υποστήριξη των σκαφών.
Όσον αφορά την στέγαση των πληρωμάτων των 9 πλοίων στην Κρήτη σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΝΑΤΟ θα κατασκευάσει δύο πολυκατοικίες εντός της Ναυτικής βάσεως στη Σούδα με 30 διαμερίσματα για το προσωπικό.
Σημαντικό στοιχείο της νέας στρατηγικής του Πολεμικού Ναυτικού είναι η δημιουργία ενός ενιαίου σύστημα Ελέγχου, Επικοινωνίας και πληροφοριών για όλους τους Κλάδους των Ε.Δ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, στο σύστημα αυτό που θα είναι ολοκληρωμένο με τους αισθητήρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα εισέρχονται όλες οι πληροφορίες από όλες τις διαφορετικές πήγες, οι οποίες μετά θα μοιράζονται σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο.
Κατά αυτό τον τρόπο πρόκειται να αυξηθεί η ικανότητα αντίληψης της επιχειρησιακής καταστάσεως σε όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς διοικητές, καθώς και στο σύνολο της αλυσίδας της ηγεσίας συμβάλλοντας έτσι στην βέλτιστη αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ……ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ!!!!!!!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 
 
 
 
 
 

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 3Κ

Loading...

37 thoughts on “ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ: Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 3Κ

 1. ΜΟΛΟΣΣΟΣ says:

  Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΑΙΟ ΟΡΟΣ;

  ΠΟΥ ΤΑ ΕMΑΘΕ ΑΥΤΑ Ο ΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡ ΚΑΝΑΛ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ;

  ΙΔΑΙΟ ΑΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΙΔΗ.

 2. Ανώνυμος says:

  Να σας πω ότι η Τουρκία έχει ισχυρή στρατιωτική δύναμη από ναυτικό ειδικές δυνάμεις στην Αλβανία και χτυπάει την Κέρκυρα πολύ άνετα.

 3. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Το κομμάτι που αφορά την Κρήτη είναι μια μπούρδα. Η βάση της Σουδας είναι το πιο ασφαλές αμερικανικό αεροπλανοφορο στη Μεσόγειο το οποίο έχει παραχωρηθει στην Αμερικη χωρίς όρους από ένα υποδουλο κράτος. Ότι καλύτερο δηλαδή γι’αυτούς. Με αυτό το δεδομένο δεν θα επετρεπαν ΠΟΤΈ οι Αμερικανοί να χάσουν αυτό το κελεπουρι και ειδικά από μια ανεξέλεγκτη και μόνιμα βουλιμικη Τουρκία. Μην πιστεύετε τέτοιου είδους μπαρουφες και κουταμαρες και μην ανακατευτε γερόντια και προρρησεις σε τέτοιες ανοησίες. Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν εκεί που υπάρχει ουσία για τον ορισμό ΑΟΖ και εκεί που δεν υπάρχει στρατός : Καστελόριζο, Φούρνοι και Λαδόξερα (Ζουράφα).

  • Ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ says:

   Και την Κύπρο διχοτόμησαν και βάση είχαν οι Άγγλοι και συνεχίζουν να την έχουν. Η βάση στη Σούδα δε θα κινδυνέψει και δε θα βοηθήσει ! Από τη Μεσσαρά ως τα Χανιά είναι 3 ώρες δρόμος με το αυτοκίνητο. Ως ανταλλαγή για το κουρδικό κράτος, ίσως να το αφήσουν οι Αμερικάνοι. Αλλά πάλι ο Σουλτάνος πάει τα μεμέτια για οριστική διάλυση… οποτε ένα κίκνυο άσμα του θα ήταν η επίθεση στην Κρήτη. Τα εμπορικά πάντως που φαίνονται νότια τελευταία είναι ύποπτα… γιατί πολεμικά δε θα πλησίαζαν ούτε στα διαεθνή…

 4. Inept says:

  Πουστόπαιδα με τις προφητείες μας ζαλίσατε πραγματικά τ’αρχίδια, να πάτε να πνιγείτε ομαδικώς γιατί κοιμίζετε συνειδήσεις, αυτό είναι έγκλημα

 5. croif101 says:

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΓΙΑ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ.
  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ,ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

 6. Ανώνυμος says:

  Αν φτασουν στο σημειο να χτυπησουν και να καταλαβουν την Κρητη,σημαινει οτι ειμαστε πολυ κοπανοι και πρεπει να αυτοκτονησουν εκεινη την στιγμη ολοι οι στραταιοι.Φτανει πια με την τρομολαγνεια.Πες την γεροντισσα,αν τα εχει πει οντως αυτα, να κανει προσευχες για την σωτηρια των ψυχων και να αφησει τις προφητειες και τα παραμυθακια.Γιατι ξερει πολυ καλα οτι και οι πρφητειες ειναι μια δυναμικη κατασταση,μπορει να γινεουν αν και εφοσον.
  Οσο για τους Ρωσους τους δηθεν ορθοδοξους και περηφανους που ειναι ολη την ωρα στα τεσσερα μπροστα στους Τουρκους,φυσικα και δεν θα ερθουν στην Κρητη η στην Ελλαδα γενικως γιατι ειναι ακριβη και ιδιως τωρα που εγιναν φιλαρακια με τον Σουλτανο,θα κατακλυσουν παλι,οχι οτι κοπηκε ποτε η ροη τους εκει, την Ατταλεια και την Σμυρνη.Κι σεις συνεχιστε να ονειρευεστε οτι μπουν και θα σκοτωσουν τους Τουρκους οι κοτουλες οι ξανθες,ελευθερας βολης.

 7. lykaonas says:

  ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΒΕΡΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ 10 ΕΥΡΩ ΟΙ ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙΡΩΣΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΟΡΑ ΣΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΑΡΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΒΛΩΣΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΒΗΣΑΡΙΩΝΕΣ Κ.Λ.Π. ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΕΙΝΣΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΝΗΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑΤΗ ΖΕΣΤΗ ΖΕΣΤΗΨΛΟΙΜΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΔΥΡΜΟΣ ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΕΩΣ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΑΘΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΒΛΩΣΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΞΑΠΛΑ ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ ΟΜΩΣ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΑΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΚΗΡΩΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΗ

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   lykaonas….
   Ιστορίες των Μοναχικών Λουλουδιών (Λυκάονας)….lykaonas…

   Η ιστορία του Λυκάονα, του ανθρώπου που έγινε λύκος. Μια ιστορία χαμένη στο θρύλο: τόσο απλή, όμως με τόσα κρυφά νοήματα και τόσες διαφορετικές πτυχές. Κι από αυτήν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις για διάφορα δρώμενα στην μυθική εποχή της αρχαίας Ελλάδας…
   Ο Λυκάων της Αρκαδίας ήταν γιος του Πελασγού και της Μελίβοιας (ή της νύμφης Κυλλήνης) και υπήρξε ο πρώτος (μυθικός) βασιλιάς της Αρκαδίας. Ο Λυκάων με διάφορες γυναίκες απέκτησε 50 γιους. Ειδικότερα, ήταν πατέρας του Οινώτρου και της Καλλιστώς, της πανέμορφης κοπέλας που ερωτεύτηκε ο Δίας και πλησίασε σαν αρκούδα. Η απλούστερη εκδοχή τον παρουσιάζει ως έναν ευσεβή βασιλιά που βασίλευε στην Αρκαδία με έδρα την Λυκόσουρα. Οι γιοι του εξαπλώθηκαν κι έγιναν ιδρυτές πόλεων. Κι έτσι ήταν αγαπητός και προς τον Δία, τον βασιλιά των θεών, ο οποίος τον επισκέφτηκε. Ο Λυκάων από τον ενθουσιασμό και την ευσέβειά του δεν περιορίστηκε στο να κάνει μεγαλοπρεπή προσφορά ζώων αλλά θυσίασε ένα παιδί στο βωμό πάνω στο Λυκαίο όρος. Ο Δίας, παρ’ ελπίδα του βασιλιά, εξοργίστηκε με την βίαιη πράξη του και έδειξε την οργή του με φοβερά σημάδια στους ουρανούς. Ο Λυκάων φοβήθηκε και έτρεξε να κρυφτεί. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να τον κρύψει από τον Δία κι ένας κεραυνός τον τράνταξε συθέμελα και τον μεταμόρφωσε σε λύκο. Από τότε περιπλανιόταν στο Λύκαιο όρος και τα βράδια με πανσέληνο ούρλιαζε για το χαμένο βασίλειο και την πόλη του…
   Κάποιες παραλλαγές του μύθου θέλουν τον Λυκάονα να θυσίασε έναν γιο του για να δείξει ευσέβεια ενώ άλλες αναφέρουν πως η μεταμόρφωση σε λύκο ήταν μια μορφή τελετής που συνέβαινε στα βάθη της Αρκαδίας, την θυσία προς τον Λυκαίο Δία, όπου αν ο λύκος δεν έτρωγε ανθρώπινο κρέας για δέκα χρόνια ξαναγινόταν άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες για την ιστορία αυτή είναι σκοτεινές κι αμφιλεγόμενες.
   Υπάρχει έπειτα ιστορική παράδοση πιο προχωρημένη: Κατά τον Weizsäcker, ο Λυκάων αντιστοιχεί σε προελληνικό θεό στον οποίο προσφέρονταν ανθρωποθυσίες και ο οποίος έφερε προελληνικό όνομα παρόμοιο με του λύκου, από όπου και η ιστορία της μεταμορφώσεώς του σε λύκο. Η λατρεία του αντικαταστάθηκε από εκείνη του ελληνικού Διός και στη συνέχεια ο Λυκάων ήταν κάτι σαν κακό πνεύμα που είχε προσβάλει τη νέα θεότητα σερβίροντάς της ανθρώπινο κρέας. Ο Robertson Smith θεωρεί τις θυσίες προς τον Λύκαιο Δία στην Αρκαδία καννιβαλικές εορτές μιας φυλής που είχε τον λύκο ως τοτέμ της. Ο Usener κ.ά. ταυτίζουν τον Λυκάονα με τον Λύκαιο Δία ως θεό του φωτός, που σφάζει τον γιο του Νύκτιμο (το σκοτάδι της νύχτας) ή που τον διαδέχεται ο γιος του, μία μεταφορά για την αιώνια διαδοχή ημέρας και νύκτας.
   Σε κάθε περίπτωση φανερώνονται μέσω του Λυκάονα μελανά σημεία για την λατρεία στην αρχαία Ελλάδα. Η ανθρωποθυσία δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στην μυθολογία μας αλλά αναφέρεται επίσης στους μύθους του Ταντάλου, του Θυέστη και του Τηρέα και της Φιλομήλας με διάφορους κρυμμένους τρόπους στην καθεμία. Είναι δυνατόν τέτοια «παραμύθια» να δημιουργήθηκαν σε ένα περιβάλλον όπου η ανθρωποθυσία ήταν κάτι άγνωστο; Πιστεύω πως όχι. Κάθε μύθος κρύβει από πίσω του ψήγματα αλήθειας και μπορούμε να διδαχθούμε κάτι. Βέβαια ο Τάνταλος ήταν βασιλιάς της Φρυγίας, ο Θυέστης (κι ο αδερφός του Ατρέας) κι ο Λυκάονας στην Πελοπόννησο κι ο Τηρέας στην Θράκη, μέρη όχι και τόσο πολιτισμένα στην μυθική εποχή.
   Έπειτα ο θρύλος των λυκανθρώπων ταιριάζει πολύ καλά στον μύθο του Λυκάονα. Ένας άνθρωπος, αφού έχει διαπράξει βαρβαρότητα και έχει χύσει ανθρώπινο αίμα, μεταμορφώνεται σε λύκο. Αν η μεταφυσική αυτή εικόνα ήταν αληθινή τότε σίγουρα οι σύγχρονοί του θα απέδωσαν την μεταμόρφωση στον Δία. Κι τιμωρία θα είχε έρθει ως παραδειγματισμός για μια πράξη ανόσια και απαράμιλλη σε βαρβαρότητα! Η αρχαία Ελλάδα λοιπόν στα προελληνικά και μυθικά χρόνια ίσως να μην ήταν η χώρα του πολιτισμού, το ιδεώδες που όλοι τώρα πιστεύουμε ξέροντας την κλασική της ιστορία…

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   Ο Αρκάς ή Αρκάδας ήταν πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας, επώνυμος ήρωας της Αρκαδίας, γενάρχης των Αρκάδων και 3ος μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας.

   Κατά τον Παυσανία, ήταν γιος και διάδοχος του Νύκτιμου, εγγονός του Λυκάονα και απόγονος του Πελασγού ονοματοδότης του λαού των Αρκάδων και της χώρας από Πελασγία σε Αρκαδία. Μητέρα του η νύμφη Καλλιστώ, γυναίκα του ήταν η Λεάνειρα ή κατά άλλους η νύμφη Ερατώ, και γιοί του ο Έλατος, ο Αφείδας, ο (νόθος) Αυτόλαος και ο Αζάν ονοματοδότης των Αζάνων. Ο Αρκάς ηγήθηκε των Πελασγών, οι οποίοι μετονομάστηκαν σε Αρκάδες. Όταν ο Αρκάς μπήκε στο ιερό του Λυκαίου Δία, οι Αρκάδες θέλησαν να τον σκοτώσουν, θεωρώντας την πράξη του βέβηλη. Ο Δίας όμως επενέβη και τον γλύτωσε. Στο τέλος της ζωής του ο Αρκάς μοίρασε τη γη της Αρκαδίας στους τρεις γιους του.[1].

   Κατά την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η νύμφη της Αρτέμιδος Καλλιστώ η οποία ήταν κόρη του Λυκάονα και την ερωτεύτηκε ο Δίας, καρπός αυτού του έρωτα ήταν ο Αρκάς. Κάποιες εκδοχές τον ήθελαν δίδυμο αδερφό του Πάνα. Κατά άλλους ο Πάνας γεννήθηκε από την ένωσή της Καλλιστώς με τον Ερμή. Σύμφωνα με το μύθο, ο Λυκάονας προσέφερε στους θεούς ως γεύμα τον εγγονό του, τον οποίον σφαγίασε. Ο Δίας όμως ανέστησε τον Αρκά. Πρόκειται για παρόμοια ιστορία με αυτή του Τάνταλου και του Πέλοπα. Η Άρτεμις μεταμόρφωσε την Καλλιστώ σε αρκούδα για να την τιμωρήσει για τη συνεύρεση της με το Δία. Όταν ο Αρκάς μεγάλωσε συνάντησε τη συγκεκριμένη αρκούδα και επιχείρησε να τη φονεύσει. Ο Δίας προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία, μεταμόρφωσε τον Αρκά σε αρκουδάκι και στη συνέχεια μεταμόρφωσε μητέρα και γιο σε αστερισμούς: η Μεγάλη Άρκτος είναι η Καλλιστώ και η Μικρή Άρκτος ο Αρκάς………………………lykaonas ….Ο ΒΩΜΟΣ
   Σ’ αυτή την κορυφή λατρευόταν ο Λύκαιος Δίας και υπήρχε ο περίφημος βωμός των θυσιών, «το χώμα γης» του Παυσανία, καθώς και το άβατο τέμενος του θεού. Αποτελούσε το μεγάλο υπαίθριο Iερό, το σπουδαιότερο και σεβαστότερο σε όλη την Αρκαδία, γι’αυτό και η κορυφή αυτή λεγόταν και Αρκαδικός Όλυμπος. Επιστεύετο μάλιστα πως εδώ η ύλη έχανε τον ίσκιο της και έφεγγε αυτόφωτα, ανατρέποντας έτσι κάθε εξήγηση των φυσικών φαινομένων. Σ’ αυτό το βωμό και το τέμενος του Λύκαιου Δία, απαγορευόταν η είσοδος των κοινών θνητών. Ο Παυσανίας περιγράφει τους αρκαδικούς μύθους, την λατρεία και ιστορικά στοιχεία και πολιτιστικά στοιχεία, όπως και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς και όπως αυτά αποκαλύφθηκαν με τις ανασκαφές.

   «Το όρος Λύκαιον έχει να επιδείξει και άλλα αξιοθαύμαστα και προπάντων το ακόλουθο. Υπάρχει εκεί ένα τέμενος του Λυκαίου Διός στο οποίο δεν επιτρέπεται να μπή άνθρωπος. Αν κάποιος παραβή τον κανόνα και μπει μέσα, είναι αναπότρεπτο να μη ζήση πάνω από χρόνο. Έλεγαν ακόμα ότι όλα όσα θα τύχαινε να βρεθούν μέσα στο τέμενος, είτε ζώα είτε άνθρωποι, δεν έριχναν σκιά. Και στην Συήνη, δώθε από την Αιθιοπία, συμβαίνει να μη σχηματίζεται σκιά ούτε από δέντρο ούτε από κανένα ζωντανό, όσον καιρό ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου -αλλά στο τέμενος του Λυκαίου το ίδιο γίνεται με τις σκιές, πάντα και σε κάθε εποχή του χρόνου. Στην ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι ένας σωρός από χώμα, βωμός του Λυκαίου Διός, από όπου φαίνονται τα περισσότερα μέρη της Πελλοπονήσου -μπροστά στον βωμό ανατολικά, υψώνονται δύο κίονες όπου υπήρχαν άλλοτε επίχρυσοι αετοί. Σ’αυτό τον βωμό θυσιάζουν μυστικά στον Λύκαιο Δία. Να δείξω πολυπραγμοσύνη σε ό,τι αφορά στη θυσία, δεν μου ήταν ευχάριστο, ας τα αφήσουμε λοιπόν εκεί που είναι και κει που ήταν πάντα.»
   Ο Δ. Ν. ΓΟΥΔΗΣ αναφέρει:
   «…περί του Τεμένους τούτου πολλά θαυμαστά. Μόνον ο ιερεύς του Διός εδικαιούτο να εισέρχεται εντός αυτού, ουδείς δε άλλος των ανθρώπων. Εάν όμως των ανθρώπων τις καταφρονών του νόμου εισήρχετο, ήτο αδύνατον να επιζήσει πλέον του έτους. Μήπως διότι από της στιγμής εκείνης το πνεύμα αυτών ήρχιζε να αποχωρίζεται του σώματος διά τον επικείμενον θάνατον, τα δε πνεύματα είναι άσκιά; ή διότι οι Αρκάδες ελιθοβόλουν πάντα εκουσίως εισερχόμενον εις το ιερόν; ή μήπως διότι το Λύκαιον εκαλείτο Όλυμπος, εν δε τη Ολυμπία κατοικία του υπάτου των θεών απλούται αιώνιος αίθρη ανέφελος και λευκή αίγλη, ως λέγει ο Όμηρος; ή μήπως ο Ζευς Λύκαιος είναι θεός του φωτός, και εν τόπω όπου ανάσσει ο θεός του φωτός η σκιά δεν δύναται να έχει θέσιν; αλλ’ η λ. Λύκαιος σημαίνει πιθανότατα τον λυκοθεόν, τον θεόν λύκον ή τον θεό ως λύκον…» (ΑΡΚΑΔΙΚΑ. 1988 τόμος Ζ΄. «ΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΙ ΕΝ ΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ» ΔΗΜ. Ν. ΓΟΥΔΗΣ)

   ΤΟ ΑΣΥΛΟ
   Κοντά στο ιερό του Διός υπήρχε κατοικία για τον ιερέα, ένα τμήμα της οποίας χρησιμοποιούσαν σαν ξενώνα, αλλά και σαν κατοικία εκείνων που καταδιωγμένοι ζητούσαν άσυλο και προστασία από το θεό. Ένα τέτοιο περιστατικό αναφέρει ο Θουκιδίδης για το βασιλιά της Βασιλιά της Σπάρτης Πλειστοάνακτα:
   «Χρόνω δε προτρέψαι τους Λακεδαιμονίους φεύγοντα αυτόν εις το Λύκαιον δια την εκ της Αττικής ποτέ μετά δώρων δοκούσαν αναχώρησιν και ήμισυ της κατοικίας του ιερού τότε Διός οικούντα φόβω των Λακεδαιμονίων» (Θουκ. Ε΄ 16).
   «Με το πέρασμα του χρόνου παρακινήθηκαν οι Λακεδαιμόνιοι να τον ανακαλέσουν (τον Πλειστοάνακτα) γιατί είχε καταφύγει στο Λύκαιο, λόγω της υποχωρήσεως κάποτε από την Αττική, που νομίσθηκε ότι έγινε με δωροδοκία, και ενώ κατοικούσε (ο Πλειστοάναξ) στο ήμισυ της οικίας του ιερού του Διός, από φόβο των Λακεδαιμονίων».

   Ο ΒΩΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ
   Μερικές δεκάδες μέτρα από το ιερό τέμενος… «στην ψηλότερη κορυφή του όρους Λυκαίου υπάρχει ένας σωρός από χώμα, που είναι βωμός του Διός του Λυκαίου και από το μέρος εκείνο είναι ορατά τα περισσότερα μέρη της Πελοποννήσου…» (Παυσ. Η 38, 7). [ «Σ’ αυτόν το βωμό τελούν μυστικές θυσίες προς τιμήν του Λυκαίου Διός, αλλά δεν μου είναι ευχάριστο να ειπώ λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις θυσίες και ας γίνονται όπως είναι καθιερωμένες από την παράδοση». (Παυσ. Η 38, 7) ]

   «Ο βωμός του Λυκαίου είναι της πιο αρχέγονης εποχής και τα ευρήματα εκεί, ιδίως τα αγαλμάτια, που τοποθετήθηκαν πολύ αργότερα από την αρχική του χρησιμοποίηση, αφού από τη βάση ως την κορυφή -επιφάνεια, που βρέθηκαν, το «γης χώμα» είναι ολόκληρος λόφος, ανήκουν στα πρώτα στο είδος, δηλαδή στη γεωμετρική εποχή, κοντά στο 1000 π.χ.» (ΤΟ ΟΡΟΣ ΛΥΚΑΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ, Ευγενίας Δερεχάνη, Αθήνα 1985)
   Είναι ολοφάνερο ότι εδώ ο Παυσανίας εννοεί τις ανθρωποθυσίες (Σημ. αποστολέα: Υπάρχει και αντίθετη σθεναρή άποψη) τις οποίες θεωρεί αποτρόπαιο γεγονός και για τις οποίες δεν επιθυμεί να μιλήσει… Όμως είναι γεγονός ότι «…και στον 4ο προχριστιανικό αιώνα, πάνω στο βουνό της Αρκαδίας Λύκαιον κρατούσε τελετουργική ανθρωποφαγία. Λέγεται ότι στην πανήγυρη του Λυκαίου Διός θυσιαζόταν ένα παιδί. Το κρέας ή τα σπλάχνα του ψήνονταν μ’ άλλα κρέατα μαζί (γνώριμος μετριασμός της ιερουργικής ανθρωποφαγίας) και τα έτρωγαν. Όποιος τύχαινε να φάει από το κρέας του παιδιού, μεταμορφωνότανε σε λύκο κ’ έφευγε στην ερημιά, για να ξαναγίνει άνθρωπος αν μέσα στα εννιά χρόνια που ακολουθούσανε δε δοκίμαζε σα λύκος ανθρώπινο κρέας. Οι ιερουργοί και τα θύματα είναι από ορισμένο γένος, του Λυκάονα, που το όνομά του σχετίζεται με το Λύκαιον και τους λύκους. Εδώ εικάζεται η μυητική τελετή ενός γένους ή θιάσου «Λύκων» ή «Λυκανθρώπων» (το τοτεμικό γένος μετασχηματίζεται σε θίασο όταν επιζεί), με βρεφοφαγική μετάληψη και με «Αναχώρηση» (αποτράβηγμα στην ερημιά) των μυουμένων «Λύκων». Η ιερουργία καθρεφτίζεται στο μύθο του γενάρχη Λυκάονα που θυσίασε βρέφος στο βωμό του Λυκαίου Διός και μεταμορφώθηκε από τον Δία σε λύκο…». Π. Λεκατσά, ΔΙΟΝΥΣΟΣ Κατά άλλους τελούνταν ανθρωποθυσίας στην κορυφή του Λύκαιου όρους από βοσκούς μέχρι το δεύτερο μ.Χ. αι…
   Αυτή η κορυφή αγγίζει τον ουρανό και χάνεται πότε στο πηγαίο άπλετο φως του και πότε στην αντάρα του. Το μυστήριο διάχυτο. Τα μυστικά καλά κρυμμένα και τα αιώνια ερωτήματα αναπάντητα. Σε τούτο εδώ τον χώρο, χιλιάδες χρόνια τώρα, ο άνθρωπος βρήκε το Θεό. Εδώ μίλησε μαζί του, προσευχήθηκε σ’ αυτόν, τον παρακάλεσε, προσπάθησε να εξευμενίσει την οργή του προσφέροντας θυσίες.

   • Awoken says:

    Κακώς το κούρασες έτσι Χρήστο. Η συγκεκριμένη περίπτωση λίγο δύσκολα να το βασάνισε μέχρι να αποφασίσει για nick. Ότι αρχαιοελληνίζον του κατέβηκε εκείνη την στιγμή, αυτό έγραψε.

    • lykaonas says:

     ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΣΗΜΑ Δ2Ν ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΕΙΔΗ

  • Ανώνυμος says:

   Μη τους βάζεις ιδέες,θα αρχίσουν να εμφανίζονται προφητείες του Άγιου Χριστόφορου του κυνοκέφαλου.

 8. μιχαηλ says:

  στην κρητη μονο με τη σκεψη θα πανε οι τουρκοι και παλι θα τρεμουν μην τους γαμ…..ουτε ο χιτλερ δεν θα ξαναπιγενε αμα ζουσε οι κοτεςοι τουρκοιι θα πανε αντε μαλ.κα εσυ που γραφεισ ολο παπαριες ..νικοοο στειλτους στο δ…λο ολους αυτους τους ηλιθιους που εχεισ μαζεψει ελεος σου κανουν ζημια και δεν το καταλαβενεισ ρε φιλε ειναι αυτο που λεμε φιδια στο κορφο σου πολλα εχεισ μαζεψει

 9. lykaonas says:

  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ
  ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΑΒΕΡΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ 10 ΕΥΡΩ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΑΝ ΑΡΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΒΛΩΣΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΒΗΣΑΡΙΩΝΕΣ Κ.Λ.Π. ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΝΗΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑΤΗ ΖΕΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΛΟΙΜΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΔΥΡΜΟΣ ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΕΩΣ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΒΑΘΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΒΛΩΣΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΞΑΠΛΑ ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ ΟΜΩΣ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΑΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΚΗΡΩΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΕΛΩ ΒΑΡΔΑΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   lykaonas…. ΖΩΟΛΑΤΡΙΑ, ΦΥΤΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΣΜΟΣ

   Κατ’ αρχάς να τονισθεί ότι η εκτενέστερη αναφορά στην θρησκεία της αρχαίας Αιγύπτου γίνεται λόγω της καθ’ εξοχήν ζωολατρίας της θρησκείας αυτής καθώς και διότι οι νεοΕθνικοί «βλέπουν» Έλληνες σε όλους τους λαούς και σε όλες τις φυλές της Μεσογείου αλλά και έξωθεν αυτής. Αυτή η προσπάθεια έχει γίνει πολλές φορές και με τους Αιγυπτίους. Ας είναι, αλλά ας μην αποποιούνται τότε και τα της θρησκεία τους. Αξιοπρόσεκτο δε είναι, ότι και ο Κέλσος, ο σοφότατος κατά νεοΕθνικούς φιλόσοφος, στήριξε τέτοιες ανούσιες ιδέες για την αντιπροσώπευση του θείου, ως ύστατη προσπάθεια να κατακεραυνώσει την πίστη εις τον Ιησού Χριστό στον «Αληθή Λόγο» του. Αυτή η σελίδα λοιπόν είναι ενάντια στην προσπάθεια συνταυτίσεως του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου, ως μορφής που πήγασε δήθεν από τα ετερόκλητα κομμάτια άλλων δήθεν «ανώτερων» θρησκειών.

   ΥΠΗΡΧΕ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

   Υπήρξε το Λύκαιον επίκεντρο μίας εξειδικευμένης τεχνολογίας μεταλλουργικής ή άλλης συναφούς; Υπήρξε το όρος εκείνο που λούεται από τον ήλιο ως γράφουν οι Ρίσπεν και Berard επίκεντρο μίας ηλιακής λατρείας, η οποία έδωσε το όνομά της στην Αρκαδία; Ιδρυτές του Λυκαίου υπήρξαν αναμφιβόλως οι Μινύαι, φύλον ιδιαιτέρως τεχνολογικόν, γνωστόν εκ των επιδόσεων τους εις υψηλά έργα τεχνολογίας (Αποστράγγιση Κωπαϊδας την 3η χιλιετία π.χ., μεταλλοτεχνία στον Ταΰγετο (Αρνα) και τον Αφειδάντιο κλήρο της Τεγέας (Κορυνθείς, Αργοναύται). Αυτοί εισήγαγον την θηριομορφίαν των Αρκαδικών θεοτήτων στην Ελλάδα (Ποσειδών Ίππιος, η Ιππία Μαύρη Δήμητρα της Φιγαλείας και της Μαντινείας, η Δέσποινα της Λυκόσουρας, η Μαύρη Αφροδίτη της Μαντινείας). Αυτοί πρώτοι ελάτρευσαν τον τραγόποδα και κεραόν Πάνα για τον οποίο ο Μακρόβιος στα SATRALIA γράφει: (SATURN. I,22) PAN IPSE SULEM SE ESSE PRUDENTIORIBUS PERMITTIT INTELLIGI. (Πηγή: Αρκαδία, Λύκαιο & Λυκόσουρ, η γενέθλιος κοιτίδα των Αρκάδων, Του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, Εφόρου αρχαιοτήτων Αρκαδίας – Λακωνίας Επίκουρου καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών [Η ομιλία αυτή, έγινε στις 6 Μαΐου 1996 στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα, σε εκδήλωση του Συλλόγου Άνω Καρυωτών «ο Λύκαιος Δίας», με θέμα τα Λύκαια] http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/arcadia-hist/topics/likaiolikosoura.htm)

   Παυσανία, Αρκαδικά (8), 42, 4: «Το άγαλμα [της Δήμητρας] λένε πως είχε την εξής μορφή: η θεά παριστάνονταν σα μια γυναίκα καθισμένη σε βράχο, η οποία όμως είχε κεφάλι και κόμη αλόγου».

   «Αλλά και υπό μορφή ζώου πολλές φορές απεικονίσθηκε ο Διόνυσος, ιδίως ταύρου (διασώθηκε δε ανάγλυφη αυτού εικόνα τέτοια σε δακτυλιόλιθο, ένθα μεταξύ των κεράτων του ταύρου απεικονίζονται οι τρεις χάριτες).» (Πηγή: Πηγή: Γεράσιμος Δ. Καψάλης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, τόμος Θ΄, σσ. 407 – 411)

   Καλείται το φαινόμενο, κατά το οποίο το θείο νοείται ως έχων μορφή ζώου και με την μορφή αυτή λατρεύεται , Ο Ζωομορφισμός είναι στάδιο εξέλιξης της θρησκευτικής συνείδησης της ανθρωπότητας που βρίσκεται μεταξύ του ανθρωπομορφισμού, δηλαδή της παραστάσεως του θείου υπό ανθρώπινη μορφή, και της κυρίως ζωολατρίας, όπου το ζώο απολαμβάνει θείες τιμές, θεωρούμενο ως εκδήλωση ή και ενσάρκωση του θείου. Του ζωομορφισμού αυτού καθαρά παραδείγματα παρέχει η θρησκεία της αρχαίας Αιγύπτου, όπου συναντώνται πολλοί θεοί με κεφάλια ζώων ή όπου ορισμένα ζώα λατρεύονται ως θεοί, έχοντας δικούς τους ναούς, δικούς τους ιερείς και δικές τους εορτές. Ίχνη όμως του ζωομορφισμού αυτού συναντώνται και σε πολλές άλλες θρησκείες όπως και στην ελληνική. Τέτοια ίχνη είναι τα επίθετα και οι ιδιότητες των ανθρωπόμορφων θεών που ελήφθησαν από τα ζώα (πρβλ. βοώπις, γλαυκώπις, τον χαιρετισμό του Διόνυσου ως «αξίου ταύρου» των χαιρετισμών των ιερέων του ως «ταύρων», του θεού Απόλλωνα ως Κάρνου κ.λ.π.), οι μεταμορφώσεις αυτές σε ζώα, οι παραστάσεις αυτών συνοδευόμενων από ορισμένα ζώα, ενδύματα ιερέων με απομίμηση ζώων, τα ονόματα αυτών από το βασίλειο των ζώων, μύθοι στους οποίους σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν ζώα κ.α.π.
   ………………. lykaonas…… Μια από τις πολλές μορφές της Ιώς, μεσανατολικής προέλευσης, αλλά με Αιγυπτιακά σύμβολα.

   «Εμοί μεν ούν λέγειν μεν τα υπό

   Ελλήνων λεγόμενα ανάγκη

   πείθεσθαι δε πάσιν ουκέτι ανάγκη»[1]

   (Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος

   να αναφέρω όσα ισχυρίζονται

   οι Έλληνες, αλλά δεν υποχρεούμαι

   και να τα πιστέψω όλα)

   Παυσανίας

   Οι απόγονοι της Αγελάδας, του Δία, του Νείλου και του Ποσειδώνα.

   Δαναούς αποκαλεί ο Όμηρος τους Έλληνες, γιατί η οικογένεια του Δαναού, ερχόμενη από την Αίγυπτο, βασίλεψε στο Άργος. Ο Δαναός δεν δημιούργησε δυναστεία, μια που τον διαδέχτηκε ο γιος του αδελφού του, Αίγυπτου, ο Λυγκέας. Αυτός παντρεύτηκε την κόρη του Δαναού Υπερμήστρα. Αλλά, οι Δυναστείες και οι Φυλές δεν ονομάζονταν από την γυναικεία γραμμή. Δηλαδή, το «Δαναοί» είναι κάπως αδικαιολόγητο για εθνικό όνομα. Ίσως ο Ποιητής μας ονόμασε έτσι για να μη μας ονομάσει… Αιγύπτιους. Ίσως όμως το «Δαναοί» να μην αναφέρεται τόσο στο μυθικό πρόσωπο, αλλά σε διάφορους όρους που σχετίζονται με τη ρίζα «δαν», που δεν είναι Ελληνική, μα Σημιτική… Μιλάμε σήμερα για «κρίση εθνικής ταυτότητας». Δεν υπολογίζουμε τους αρχαίους Μύθους που την… εγκαινίασαν.

   Πόσο Έλληνες ήταν ο Δαναός και ο αδελφός του, ο Αίγυπτος, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία; Να η γενεαλογία τους: Η κόρη του Αργίτη Βασιλιά Ίναχου, η Ιώ, τράβηξε την ερωτική προσοχή του Δία. Από την οργή της Ήρας, μεταμορφώθηκε σε αγελάδα, περιπλανήθηκε καταδιωκόμενη από την αλογόμυγα που έστειλε η θεά, και φτάνοντας στην Αίγυπτο έκανε τον Έπαφο με τον Δία.

   Οι απόγονοί του παρέμειναν εκεί. Ο Έπαφος έκανε τη Λιβύη με την κόρη του Νείλου Μέμφιδα. Η Λιβύη και ο Ποσειδώνας, έκαναν τον Βήλο, που με την κόρη του Νείλου Αγχινόη, έκανε τον Αίγυπτο και το Δαναό.[2] Αυτοί και όλη τους η οικογένεια, πρόγονοι και απόγονοι, βασίλεψαν στην Αίγυπτο, Φοινίκη, Κιλικία, Τροία, Συρία, Αιθιοπία, κλπ, γινόμενοι γενάρχες – βασιλείς αυτών των φυλών.

   Σε τέσσερις γενιές, μόνο μία πρόγονός τους είναι Ελληνίδα. Οι υπόλοιποι είναι ντόπιες νύμφες και ποταμοί, ή θεοί, που, και διεθνείς ήταν (κατά τους Έλληνες) και γονιμοποιούσαν βασιλικές γενιές σε όλον τον πλανήτη και σε κάθε φυλή, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, πάλι.

   Αναφέρεται πως όσοι Έλληνες έψαχναν την Ιώ, εγκαταστάθηκαν στην Μέση Ανατολή γιατί δεν τολμούσαν να επιστρέψουν άπρακτοι. Ήταν δηλαδή πιο πολύ πρόσφυγες παρά άποικοι ή κατακτητές. Η Ιώ, για τους Έλληνες, αντανακλούσε την αρχαιότατη και σχεδόν ξεχασμένη διεθνή επιρροή του προϊστορικού πολιτισμού του Αιγαίου. Στα Ιστορικά χρόνια επέζησε σα Μύθος, και μάλιστα μόνο σαν η αρχή του… Το μυθικό πρότυπο (μοτίβο) της εξιστόρησης, όμως, είναι παρμένο από Μεσανατολικούς Μύθους, γιατί η αφήγηση γεννήθηκε κατά την διάρκεια των «σκοτεινών αιώνων»,[3] της παρακμής των Μυκηνών, όταν η Ασιατική επιρροή κυριαρχούσε.

   Ο Μύθος συμβόλιζε τις μετακινήσεις πληθυσμών, πράγμα σύνηθες εκείνη την εποχή, τους οποίους η Δάμαλις Ιώ καθοδηγούσε με τη μορφή της δυνατής Αγελάδας, Μητέρας και Τροφού του λαού της. Το ίδιο ίσχυε και για τις μεταναστεύσεις των Εβραίων. (ο γνωστός «χωνευτός Μόσχος» της «Εξόδου»)

   Η Ιώ ταυτίζονταν και με το επακόλουθο χτίσιμο νέων πόλεων, που θεμελιώνονταν χρησιμοποιώντας Μαντικές αγελάδες, όπως στην περίπτωση της Βοιωτικής Θήβας, της Τροίας, (Ιλίου) και πολλών πόλεων στην Παλαιστίνη. Έτσι, αντιστοιχούσε με την θεότητα που βοηθούσε στο χτίσιμο της πόλης. (Στην Θήβα, πχ, αποκαλούσαν την Αθηνά «Όγκα», αγελάδα στα Φοινικικά) Η Ιώ ταυτίζονταν ακόμα και με την ίδια την πόλη, όπως με την ομώνυμή της, Εβραϊκή Σ-ιώ-ν, που ήταν ταυτόχρονα αγελάδα και πόλη:

   «Σήκω και αλώνισέ τους, κόρη της Σιών, γιατί θα σου κάνω τα κέρατά σου σιδερένια και τις οπλές σου χάλκινες, και θα λιώσεις και θα ισοπεδώσεις με αυτές έθνη και λαούς…»[4]

   Μάλιστα, ο Ηρόδοτος βεβαιώνει πως, αντίθετα με τα άλλα Μυθολογικά πρόσωπα και θεούς, όλοι οι λαοί αποκαλούσαν την Ιώ με το ίδιο όνομα. [5] Στην Αίγυπτο την είπαν Ίσιδα. Και οι Εβραίοι, Σιών την έλεγαν. (Ίσις + Ιώ = Σιών) Η Ιώ ήταν γενάρχης όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, αλλά την Παλαιά Διαθήκη:

   «…Και να, οι αλλόφυλοι, και η Τύρος, και ο λαός των Αιθιόπων, αυτοί εκεί γεννήθηκαν. Λένε οι άνθρωποι, ΄΄μητέρα μας Σιών΄΄, οι άνθρωποι μέσα της γεννήθηκαν, και την θεμελίωσε ο ίδιος ο Ύψιστος» [6]

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   lykaonas………….. Ο λόγος αυτός, όπως και ο «Κατά Ειδώλων», γράφτηκε περί τα έτη 317-319 μ.Χ. Σ’ αυτόν εξετάζεται το μεγάλο γεγονός της σαρκώσεως του άσαρκου Λόγου του Θεού, δηλαδή του Υιού του Θεού, του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

   Στο πρώτο μέρος του λόγου αναλύεται ο διπλός σκοπός της ενανθρωπήσεως του Λόγου: α) η επιστροφή της ανθρωπότητας στην κατάσταση της αθανασίας που απωλέσθηκε λόγω του προπατορικού αμαρτήματος· και β) η απόδοση στους ανθρώπους της ικανότητας να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό.

   Στο δεύτερο μέρος του λόγου περιγράφει τα μέσα με τα οποία επιτυγχάνεται ο διπλός σκοπός της ενανθρωπήσεως: είναι τα θαυμαστά έργα του Χριστού, ο θάνατος και η ανάστασή του.

   Στο τρίτο μέρος του λόγου ανασκευάζονται οι αντιρρήσεις των Ιουδαίων και των Ελλήνων (ειδωλολατρών) για την ενανθρώπηση του Λόγου. Οι αντιρρήσεις των Ιουδαίων ανασκευάζονται από την προφητική τους παράδοση. Οι αντιρρήσεις των ειδωλολατρών ανασκευάζονται με λογικά επιχειρήματα. Ο Μέγας Αθανάσιος τονίζει ότι το ανθρώπινο γένος δεν είναι απρεπές για να υπηρετήσει την αποκάλυψη του Θεού. Ποιό καλύτερο σκεύος από τον άνθρωπο υπήρχε για την αποκάλυψη του Λόγου;

   Τέλος, στον επίλογο ο συγγραφέας τονίζει ότι για την ολοκλήρωση της διδασκαλίας για την ενανθρώπηση του Σωτήρα χρειάζονται δυό πράγματα: μελέτη της Αγίας Γραφής και βίος αγνός.

   Η ενανθρώπηση του Λόγου παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο για την δημιουργία, την κτίση και τον άνθρωπο. Οδηγεί στη θέωση, όπως με έμφαση θεολογεί ο Μέγας Αθανάσιος: «ο Λόγος ενανθρώπησε, για να θεοποιηθούμε εμείς». Αφορά το νόημα και τον στόχο της υπάρξεως και της ζωής μας.
   Η γνώση της αλήθειας για τον Θεό και τον κόσμο δεν είναι τόσο ανάγκη να έχει ως δασκάλους ανθρώπους. Μπορεί από μόνη της να γίνει γνωστή. Την καθιστούν γνωστή τα έργα της και κυρίως η διδασκαλία του Χριστού που την παρουσιάζει πιο λαμπρή κι από τον ήλιο.

   Επειδή όμως ποθείς ν’ ακούσεις τα σχετικά μ’ αυτή τη γνώση, έλα, αγαπητέ μου, να σου πω λίγα, απ’ όσα γνωρίζω, για τη χριστιανική πίστη. Μπορείς βέβαια να τα μάθεις κι από την Αγία Γραφή, αλλά κι απ’ άλλους, αφού αγαπάς τη γνώση. Η Αγία Γραφή, όντας θεόπνευστη, αρκεί από μόνη της να σου γνωρίσει την αλήθεια Υπάρχουν ακόμη γι’ αυτό το σκοπό και πολλά συγγράμματα των αγίων Πατέρων. Όποιος τα μελετά, θα μάθει την ορθή ερμηνεία της Γραφής Και θα πάρει τη γνώση που επιθυμεί.

   Επειδή όμως δεν έχω στα χέρια μου τα συγγράμματα των Πατέρων, οφείλω να σου πω και να σου γράψω όσα έμαθα από εκείνους. Εννοώ βέβαια για την πίστη στο Σωτήρα Χριστό. Έτσι, κανείς δεν θα θεωρεί ανάξια λόγου τη χριστιανική μας διδασκαλία, αλλά και ούτε θα την πιστεύει για ανόητη.

   Διότι οι ειδωλολάτρες, με πρόσχημα το σταυρό του Χριστού, μας συκοφαντούν χλευάζοντας και κοροϊδεύοντας την πίστη μας. Κι είναι εύκολο να γκρεμίσει κανείς τις ανόητες απόψεις τους για το σταυρό του Κυρίου.

   Δεν βλέπουν τη δύναμη του σταυρού που διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο; Δεν βλέπουν πως με τη δύναμή του φανερώνονται σ’ όλους τα έργα του Θεού; Δεν θα κορόϊδευαν το τόσο μεγάλο σημείο του σταυρού, αν και οι ίδιοι είχαν στ’ αλήθεια παραδεχθεί τη θεότητα του Κυρίου. Το αντίθετο μάλιστα· κι αυτοί μαζί μας θα πίστευαν το Σωτήρα του κόσμου και θα παραδέχονταν ότι ο σταυρός δεν αποτελεί ζημιά αλλά μεγάλη ωφέλεια του κόσμου. Διότι με τη σταύρωση του Κυρίου έσβησε η δύναμη της ειδωλολατρείας. Ακόμη, με το σημείο του σταυρού φυγαδεύεται κάθε ψεύτικη δύναμη του σατανά. Με το σταυρό, μόνο το Χριστό προσκυνάμε και χάρη σ’ αυτόν γνωρίζουμε και το Θεό Πατέρα. Ντροπιάζονται οι αντίθετοι.

   Ο σταυρός καθημερινά φωτίζει και αλλάζει μυστικά τις καρδιές των εχθρών του. Μετά απ’ όλ’ αυτά, πως μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι πρόκειται γι’ ανθρώπινο τέχνασμα και να μην παραδέχεται ότι αυτός που ανέβηκε στο σταυρό δεν είναι άνθρωπος αλλά ο Θεός Λόγος και Σωτήρας Κύριος;

   Μου φαίνεται ότι οι συκοφάντες του σταυρού είναι σαν εκείνον που, ενώ θαυμάζει το φως του ήλιου που φωτίζει όλη την κτίση, κατηγορεί όμως τον ίδιο τον ήλιο όταν τον βλέπει σκεπασμένο με σύννεφα. Και όπως το φως μας οδηγεί στο ανώτερό του, τον ήλιο, που είναι η πηγή του φωτός, έτσι και η θεία γνώση που κατέκλυσε όλο τον κόσμο μας παραπέμπει υποχρεωτικά στον αίτιο και δημιουργό αυτού του κατορθώματος, που δεν είναι άλλος από το Θεό και τον Υιό Λόγο του. Θα μιλήσουμε, όσο μας είναι δυνατό, ελέγχοντας πρώτα την αμάθεια όσων δεν πιστεύουν. Έτσι, αφού αποδειχθούν τα ψέμματά τους, θα λάμψει η αλήθεια από μόνη της. Και συ, άνθρωπέ μου, που ασπάζεσαι την αλήθεια θα πάρεις θάρρος· δεν διαψεύστηκες για την εμπιστοσύνη σου στο Χριστό. Επειδή αγαπάς το Χριστό, θέλεις και να συζητείς για Εκείνον.

   Γι’ αυτό, πιστεύω ακράδαντα ότι η γνώση για τον Χριστό και η πίστη σ’ Αυτόν αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό απ’ όλα.

   Από την αρχή δεν υπήρχε κακία. Ούτε και τώρα δεν υπάρχει μεταξύ των αγίων, καθόλου μάλιστα. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι δημιούργησαν την κακία και τη χρησιμοποιούν ο ένας εναντίον του άλλου. Έτσι έφτασαν στο σημείο να πλάθουν στο νου τους τη φαντασία των ειδώλων. Φαντάζονται να υπάρχουν αυτά που δεν υπάρχουν.

   Διότι, ο δημιουργός και βασιλέας του κόσμου Θεός, που είναι πάνω από κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και νόηση, επειδή είναι αγαθός και υπέρκαλλος, δημιούργησε τον άνθρωπο όμοιο με τη δική του εικόνα. Τον δημιούργησε ο ίδιος ο Υιος του Θεού και Λόγος, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Κατασκεύασε τον άνθρωπο όμοιο με τον εαυτό Του, να μπορεί να μελετά και να γνωρίζει όλα τα δημιουργήματα. Τον προίκισε με τη δυνατότητα να γνωρίζει την αϊδιότητα του Θεού.

   Έτσι, διατηρεί την ομοιότητα με το Θεό και ποτέ δεν ξεφεύγει από την ορθή αντίληψη για Εκείνον. Έχοντας ο άνθρωπος τη Χάρη του Θεού, δεν διακόπτει την κοινωνία με τους Αγίους. Με τη δύναμη του Θεού ο άνθρωπος χαίρεται να συνομιλεί με το Θεό. Ζει την ανώδυνη και ευτυχισμένη ζωή που δεν γνωρίζει θάνατο. Τίποτε δεν τον εμποδίζει στη γνώση του Θεού. Ανάλογα με τη καθαρότητά του βλέπει την εικόνα του Θεού Πατέρα, δηλαδή τον Υιό Λόγο, τον οποίο και εικονίζει. Μένει κατάπληκτος από τη πρόνοια του Θεού για τον κόσμο.

   Ο κατ’ εικόνα Θεού άνθρωπος ξεπερνά κάθε τι το αισθητό, ακόμη και το ίδιο του το σώμα, και ενώνεται νοητά με τα ουράνια θεία ενεργήματα.

   Όταν ο ανθρώπινος νους ξεφύγει από τα αισθητά και δεν επιθυμεί τίποτε απ’ αυτά τα γήϊνα, τότε υπερβαίνει τον εαυτό του και βρίσκεται στην αρχική κατάσταση της δημιουργίας πριν την πτώση. Υπερβαίνει κάθε τι το ανθρώπινο και αισθητό, μεταρσιώνεται και βλέπει τον Υιό Λόγο και μαζί και τον Πατέρα Του Χαίρεται σ’ αυτή τη θεοπτία και ανανεώνεται μέσα του ο θείος πόθος. Συμβαίνει ό,τι έγινε με τον πρώτο άνθρωπο, που στα εβραϊκά ονομαζόταν Αδάμ. Λέει η Αγία Γραφή, ότι ο πρώτος άνθρωπος χωρίς ντροπή και με παρρησία είχε στραμμένο το νου του προς το Θεό. Απολάμβανε με τους αγίους (αγγέλους) τη θεωρία των νοητών που ζούσαν σ’ εκείνο τον τόπο του παραδείσου, όπως τον έλεγε μεταφορικά ο Μωϋσής. Διότι, η καθαρότητα της ψυχής είναι ικανή να καθρεπτίσει το Θεό μέσα της. Το λέει και ο ίδιος ο Κύριος: «Ευτυχισμένοι όσοι έχουν καθαρή καρδιά, διότι αυτοί θα δουν με τα ίδια τους τα μάτια το Θεό». Έτσι, λοιπόν, όπως διηγηθήκαμε παραπάνω, ο Δημιουργός έφτιαξε το ανθρώπινο γένος· κι έτσι θέλει να μείνει για πάντα. Οι άνθρωποι, όμως, παραμέλησαν τα υψηλά και αδιαφόρησαν για την σπουδή τους. Αγάπησαν περισσότερο ό,τι βρίσκεται κοντά τους· και πιο κοντά τους είναι το σώμα και οι αισθήσεις του.

   Έτσι, λοιπόν, απομάκρυναν το νου τους από τα πνευματικά και στράφηκαν προς τα σωματικά. Η στροφή όμως του νου προς το σώμα και τα αισθητά οδήγησε σε απατηλή εκτίμηση του εαυτού τους. Έπεσαν σε επιθυμία του εαυτού τους γιατί προτίμησαν τα ανθρώπινα από τα θεία. Απορροφήθηκαν στ’ ανθρώπινα και δεν θέλουν να ξεφύγουν από τα γήϊνα. Καταδίκασαν την ψυχή τους στις σωματικές ηδονές, να είναι πάντα ταραγμένη και ζυμωμένη με τα πάθη. Στο τέλος, λησμόνησαν και την εξουσία με την οποία τους προίκισε ο Δημιουργός. Και την αλήθεια για όλα αυτά μπορεί κανείς να τη διαπιστώσει από τη διήγηση της Αγίας Γραφής για τους πρωτοπλάστους. Διότι και ο Αδάμ, έως ότου είχε το νου στραμμένο προς το Θεό, απέφευγε την ενασχόληση με τα γήϊνα. Όταν όμως άκουσε τη συμβουλή του διαβόλου που είχε τη μορφή φιδιού και αποστάτησε από τη θέα του Θεού, τότε στράφηκε εγωϊστικά προς τον εαυτό του. Έτσι οι πρωτόπλαστοι έπεσαν στις σαρκικές επιθυμίες και αντιμετώπισαν τη γυμνότητα με πονηρία. Γι’ αυτήν ένιωσαν ντροπή. Δεν ένιωσαν ντροπή για την έλλειψη ενδυμάτων αλλά γιατί έχασαν την επαφή τους με το Θεό και στράφηκε ο νους τους προς τα πονηρά.

   Η αποστασία από τη γνώση και τον πόθο του ενός και μοναδικού Θεού, οδήγησε τους ανθρώπους σε διάφορες και επί μέρους σωματικές επιθυμίες. Στη συνέχεια, όπως συνήθως συμβαίνει, οι επιμέρους και πολλές επιθυμίες δημιούργησαν μια καταναγκαστική μεταξύ τους εξάρτηση, ώστε να φοβούνται να τις εγκαταλείψουν. Γι’ αυτό το λόγο προκλήθηκαν στη ψυχή τους φόβοι, δειλία, ηδονές και γήϊνο φρόνημα. Δεν θέλει να χάσει η ψυχή τις σωματικές επιθυμίες· και γι’ αυτό φοβάται το θάνατο και το χωρισμό από το σώμα. Και το χειρότερο, όταν δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες της ψυχής, τότε οδηγούν σε φόνους και αδικίες. Ας εξηγήσουμε τον τρόπο που τα κάμει αυτά.

   Η ψυχή, μετά την αποστασία από τη θεωρία των θείων, κάνοντας κατάχρηση των επιμέρους σωματικών επιθυμιών, ευχαριστείται από την απόλαυση του σώματος. Της άρεσε η ηδονή. Πλανήθηκε και στη χρήση ονόματος του καλού. Νόμισε ότι αυτή η ηδονή αποτελεί το όντως καλό. Συνέβη κάτι παρόμοιο μ’ εκείνον που σάλεψε στο μυαλό νομίζει ότι θα φέρει την τάξη στην κοινωνία, αν χρησιμοποιεί το ξίφος και τα όπλα ενάντια στους απειθείς.

   Η ψυχή ερωτεύθηκε την ηδονή και άρχισε να την απολαμβάνει ποικιλότροπα. Επειδή είναι ευκίνητη η ψυχή, ακόμη κι όταν απομακρυνθεί από το καλό, δεν χάνει την ευκινησία της. Μόνο που τώρα δεν κινείται προς την αρετή ούτε προς τη θέα του Θεού. Σκέφτεται τα ανύπαρκτα. Σαν αυτεξούσια που είναι, αλλοιώνει την εξουσία που έχει μέσα της και κάνει κατάχρηση σε ψεύτικες επιθυμίες. Όπως μπορεί να στραφεί προς τα καλά, μπορεί και το αντίθετο. Η αποστροφή των καλών οδηγεί σίγουρα στη θεωρία των αντιθέτων. Διότι ποτέ η ψυχή δεν σταματά να κινείται, επειδή έχει στη φύση της την κίνηση. Κατανοώντας το αυτεξούσιό της, διαπιστώνει τη δυνατότητα που έχει να κινεί τα μέλη του σώματος και προς τα δύο, και προς υπάρχοντα και προς τα μη υπάρχοντα. Υπάρχοντα είναι τα καλά και μη υπάρχοντα είναι τα κακά. Λέω τα υπάρχοντα καλά, διότι έχουν το πρότυπό τους στο Θεό που είναι ο υπάρχων. Και λέω τα μη υπάρχοντα κακά, διότι τα έχει πλάσει η φαντασία των ανθρώπων· γι’ αυτό είναι ανύπαρκτα. Και συμβαίνει το εξής παράδοξο: το σώμα έχει τα μάτια για να βλέπει τα δημιουργήματα και από την αρμονία της τάξης του σύμπαντος ν’ αναγνωρίζει το Δημιουργό·

   παρόμοια, έχει και αυτιά για ν’ ακούει τα λόγια του Θεού και τις εντολές Του· το ίδιο έχει και χέρια, για τις αναγκαίες εργασίες και για να τα υψώνει στη διάρκεια της προσευχής προς το Θεό. Αντίθετα, η ψυχή, επειδή αποστάτησε από τη θεωρία των καλών και την κίνηση προς αυτά, βρίσκεται σε πλάνη και κινείται προς τα κακά.

   Έπειτα, όπως είπα παραπάνω, βλέποντας η ψυχή τις δυνατότητές της να κάνει κακή χρήση, σκέφτηκε ότι μπορεί να κινήσει τα μέλη του σώματος και προς τα αντίθετα. Με αποτέλεσμα, το μάτι αντί να βλέπει τα δημιουργήματα, να κινείται προς τις επιθυμίες. Πιστεύει ότι κι αυτό μπορεί να το κάνει.

   Νομίζει η ψυχή ότι, εφόσον κινείται, πιστοποιεί την αξία της και ότι δεν αμαρτάνει εφόσον κινεί τις δυνάμεις της. Απατάται, διότι δεν γνωρίζει ότι δημιουργήθηκε όχι απλά για να κινείται, αλλά να κινείται σε όσα αρμόζει. Σχετικά μ’ αυτό μαρτυρεί και ο λόγος του Αποστόλου: «Όλα επιτρέπονται, αλλά δεν συμφέρουν όλα». Η ανταρσία όμως των ανθρώπων δεν κοίταξε το συμφέρον και πρέπον, αλλά τι μπορεί να κάνει· έτσι, κινήθηκε προς τα αντίθετα. Γι’ αυτό, κίνησε τα χέρια προς τα αντίθετα και άρχισε τους φόνους· οδήγησε την ακοή σε ανυπακοή· και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος στη μοιχεία αντί για τη νόμιμη συζυγία. Η γλώσσα κινείται αντί για ευλογίες σε βλασφημίες, ύβρεις και επιορκίες. Τα χέρια πάλι κινούνται στην κλοπή και τη χειροδικία των αδελφών. Η όσφρηση ξέπεσε σε ποικίλα ερωτικά αρώματα. Τα πόδια τρέχουν να χύσουν αίμα. Το στομάχι δεν χορταίνει το μεθύσι και την πολυφαγία. Συμπερασματικά, όλα αυτά συνιστούν την κακία και την αμαρτία της ψυχήςΑιτία όλων αυτών των κακών δεν είναι άλλη από την απομάκρυνση από τα καλύτερα.

   Συμβαίνει ό,τι και με τον ηνίοχο, που αδιαφορεί για τον σκοπό για τον οποίο οδηγεί τα άλογα στο στάδιο. Διότι οδηγώντας χωρίς σκοπό, οδηγεί τα άλογα απλά όπου μπορεί· και μπορεί όπου θέλει. Και πολλές φορές άλλοτε πέφτει πάνω στους περαστικούς και άλλοτε στους γκρεμούς. Κατευθύνεται όπου τον παρασύρει η ταχύτητα των αλόγων. Έχει την ψευδαίσθηση ότι, τρέχοντας έτσι, δεν αστοχεί στο στόχο του. Διότι προσέχει μόνο το δρόμο και δεν αντιλαμβάνεται ότι ξέφυγε από το σκοπό του. Όπως λοιπόν γίνεται με τον ηνίοχο, έτσι και με την ψυχή που ξέφυγε από το δρόμο του Θεού και ικανοποιεί άπρεπα τα μέλη του σώματος. Ή καλύτερα, μαζί με το σώμα, η ψυχή εξωθείται κι από τον εαυτό της ν’ αμαρτάνει και να κυοφορεί μέσα της το κακό.

   Δεν αντιλαμβάνεται ότι έχασε το δρόμο της και βγήκε έξω από τον αληθινό σκοπό της. Γι’ αυτόν το σκοπό είναι που λέει ο μακάριος και χριστοφόρος απόστολος Παύλος: «Επιδιώκω το σκοπό που δεν είναι άλλος από το βραβείο της ουράνιας πρόσκλησης του Ιησού Χριστού». Έχοντας λοιπόν ο απόστολος ως στόχο πάντοτε το καλό, ποτέ δεν ξέφυγε να κάμει τα κακό.

   Ορισμένοι λοιπόν ειδωλολάτρες πλανήθηκαν από τον ορθό δρόμο και δεν γνώρισαν το Χριστό· θεωρούν ότι το κακό υπάρχει αυθύπαρκτα. Κάνουν διπλό σφάλμα. Από τη μια, θεωρούν ότι ο Θεός ως Δημιουργός δεν έπλασε τα όντα. Γιατί αν η κακία είναι κι αυτή ον, υπάρχει δηλαδή από μόνη της,τότε δεν μπορεί ο Θεός να δημιουργεί τα όντα, ό,τι υπάρχει. Διότι, από την άλλη, αν θεωρούν το Θεό δημιουργό των όντων, πρέπει να Τον δεχθούν ότι είναι και δημιουργός του κακού. Διότι, γι’ αυτούς, και το κακό ανήκει στα όντα (έχει ύπαρξη).

   Αυτό όμως είναι παράλογο και αδύνατο. Διότι το κακό δεν προέρχεται κακό, ούτε υπάρχει μέσα σ’ αυτό, ούτε μέσω αυτού. Γιατί το καλό δεν θα ήταν καλό αν είχε μικτή φύση ή ήταν αίτιο του κακού.

   Δυστυχώς, οι αιρετικοί ξέφυγαν από τη διδασκαλία της Εκκλησίας και πλανήθηκαν στην πίστη. Αυτοί πιστεύουν λαθεμένα ότι το κακό έχει ύπαρξη αληθινή. Κατασκευάζουν για τους εαυτούς τους, εκτός από τον αληθινό Θεό Πατέρα του Χριστού, έναν άλλο θεό. Τον θεωρούν κι αυτόν αδημιούργητο και δημιουργό του κακού και κάθε κακίας. Τον ταυτίζουν με το δημιουργό του κόσμου.

   Εύκολα κανείς και από την Αγία Γραφή και με την κοινή λογική ανατρέπει τις πλάνες τους. Διότι με τη λογική διατύπωσαν αυτές τις τρελές ιδέες. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στο ευαγγέλιό του πιστοποιεί τα λόγια του Μωϋσή, «ότι, ένας είναι ο Θεός και Δημιουργός». Και αλλού λέει: «Εσένα δοξάζω, Θεέ Πατέρα, που δημιούργησες τον ουρανό και τη γη». Αν, λοιπόν, ένας είναι ο Θεός και ο ίδιος που δημιούρησε τη γη και τον ουρανό, πως είναι δυνατό να υπάρχει άλλος θεός εκτός απ’ αυτόν; Επίσης, σε ποιό τόπο θα βρίσκεται αυτός ο άλλος δικός τους θεός αφού παντού, και στον ουρανό και στη γη, βρίσκεται ο μοναδικός αληθινός Θεός;

   Πως είναι δυνατόν να υπάρχει άλλος δημιουργός των όντων, όταν σύμφωνα με τη μαρτυρία του Σωτήρα, δημιουργός των όντων είναι ο Θεός που είναι και Πατέρας του Κυρίου Ιησού Χριστού; Εκτός πια αν υποστηρίξουν ότι μπορεί ο θεός του κακού να διεκδικεί και τα έργα του καλού Θεού, για να υπάρχει μεταξύ τους ισότητα. Αν όμως λένε κάτι τέτοιο, πρόσεξε σε πόση ασέβεια πέφτουν! Διότι μεταξύ ίσων δεν υπάρχει ανώτερο και καλύτερο. Επειδή, ανεξάρτητα από τη θέληση του ενός, το άλλο υπάρχει. Με αποτέλεσμα, και η δύναμη και η αδυναμία και των δύο να είναι εξίσου ίδια. Είναι ίση η δύναμή τους, διότι, με το υπάρχουν, νικά το ένα τη θέληση του άλλου. Και είναι ίδια η αδυναμία και των δύο, διότι εξελίσσονται τα πράγματα ανεξάρτητα από τη θέληση του καθένα.

   lykaonas…..

   • lykaonas says:

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΟΥΤ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΣΕ 800 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΚΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΣΑΝ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ Η ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΧΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΙΚΡΗ ΑΜΥΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΧΗ ΠΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΛΛΑΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΚΑΘΕ ΜΟΥΡΛΟΠΑΠΠΑΣ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΡΛΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ-ΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΛΟΙΜΟΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΕΜΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΧΘΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΛΗΡΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

   • lykaonas says:

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΟΥΤ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΣΕ 800 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΚΙΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΣΑΝ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ Η ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΧΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΙΚΡΗ ΑΜΥΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΧΗ ΠΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΛΛΑΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΚΑΘΕ ΜΟΥΡΛΟΠΑΠΠΑΣ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΡΛΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ-ΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΛΟΙΜΟΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΕΜΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΧΘΕΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΛΗΡΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΕΡΤΕΜΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ ΕΧΩ ΠΑΘΗ ΣΤΕΡΗΣΗ

 10. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

  Κεφαλλονιά χαχαχαχα Και της αντίστασης θα ηγηθεί κάποιος που τελειώνει σε -άτος. Και βάση εξόρμησης θα χει μια περιοχή που τελειώνει σε -άτο η σε -άτα χαχαχα
  Σταθάτο φέρε μου έναν κουπάτο, πρέπει να πάω άτα στο δροσάτο…

 11. ΕΝΑΣ says:

  Θα μπουν στην Κρήτη από τους Καλούς Λιμένες; Ε, δεν χρειάζονται ο Καμμένος και οι Ένοπλες δυνάμεις. Έχει το Βαρδινογιαννέικο τον δικό του στρατό εκεί! Μια χαρά τα βγάζει πέρα με τους Τούρκους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *