ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πως η Τουρκία επιχειρεί να εξαφανίσει την Κρήτη από τον χάρτη

· Κατοχικά Νέα

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια κάνει ότι δεν βλέπει το Καστελόριζο. Πλέον όμως θέλει να σβήσει από τον χάρτη και την Κρήτη. Όλα δείχνουν ότι έχει μπει μπροστά το σχέδιο πλήρους αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε ολόκληρη την περιοχή με την Τουρκία να διεκδικεί να επεκτείνει την δική της ΑΟΖ μέχρι τα νότια της Κρήτης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφάνιζαν τον παρακάτω χάρτη για να δείξουν την περιοχή όπου η Άγκυρα θεωρεί ως δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο χάρτης αυτός είναι εμφανές ότι είχε στο στόχαστρο τα “οικόπεδα” της Κύπρου, αν και “εξαφανίζει” ταυτόχρονα και το Καστελόριζο.
Από τότε πέρασαν περίπου εννιά μήνες και… ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ένας νέος χάρτης. Στα χέρια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας του Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το ανοιχτό πράσινο χρώματα ο Χουλουσί Ακάρ έδειχνε ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αρπάξει από την Τουρκία 104.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και να ενοποιήσει τη δική της ΑΟΖ με εκείνες της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Πέρασαν μερικές ημέρες και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πήγε στη Λιβύη για να βρει σύμμαχο σε αυτές τις διεκδικήσεις και εκεί είπε ότι η Ελλάδα κλέβει και από τους Λίβυους 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο το συμφέρον της Άγκυρας; Είναι πολύ απλό. Η Τουρκία επιχειρεί να “διαγράψει” την Κρήτη από τον χάρτη, επικαλούμενη κατά πάγια τακτική ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και ταυτόχρονα αναζητά έναν σύμμαχο, ακόμη ένα κράτος, δηλαδή, το οποίο θα υποστηρίξει το ίδιο ενισχύοντας τη θέση της.

onalert.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ζητά εθνική στρατηγική για τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατοΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ζητά εθνική στρατηγική για τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο

Μία απάντηση στο “Πως η Τουρκία επιχειρεί να εξαφανίσει την Κρήτη από τον χάρτη”

  1. Ασχετο με το αρθρο….να κανω μια ερωτηση ….υπαρχει καποιο προβλημα με τις σελιδες …σημερα ….Εννοω τα site ….μου δινεται η εντυπωση οτι εχετε προβλημα …καποιος σας παρενοχλει;;;;; Εννοω …μπλοκαρει …κατεβαζει …χτυπαει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά