ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέρετε η πολιτική σκηνή του σήμερα για έναν απλό θύτη φαντάζει τόσο απλή και καθημερινή. Αυτό θα το καταλάβετε αν ρωτήσετε τον διπλανό σας, για το τι είναι πολιτική;

Η κλασσικότερη απάντηση που θα σας δοθεί είναι ότι, υπάρχουν τριακόσιοι βουλευτές που ψηφίζουν νόμους, με βάση την πλειοψηφία. Ναι, αλλά πίσω από τους νόμους και τα διαγγέλματα υπάρχει το πραγματικό παιχνίδι !Για παράδειγμα, ένας λόγος κάθε πρωθυπουργού, υπουργού κ.λ.π , περνάει από κόσκινο από διάφορους συμβούλους και αυτό παρακαλώ ότι, κάθε πολιτικός έχει και τους συμβούλους του, δεν είναι μυστικό! Άρα ουσιαστικά ακούμε το λόγο που με τέχνη έχουν κατασκευάσει οι σύμβουλοι και όχι ο κάθε πολιτικός. Και εδώ φίλε αναγνώστη, θέλω να σταθώ, σε αυτή την τέχνη που διαθέτουν στα χέρια τους αυτοί οι σύμβουλοι.

Βλέπετε δεν είναι μια τέχνη, αλλά πολλές! Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν την γλώσσα του σώματος, πως θα κινηθεί ένας πολιτικός, με τι στάση θα μιλήσει για να είναι αρεστός. Ναι, αυτό το όπλο της γλώσσας του σώματος, το χρησιμοποίησαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες.

Ως τώρα λοιπόν έχουμε δύο όπλα.

Τους λόγους που έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο για να είναι αρεστοι! Και για να μην νομίζετε πως σας λέω παραμυθάκια, πόσες φορές σε ένα διάγγελμα, ή λόγο αντί να ακούσετε την λέξη φόρος, αλλάχθηκε έντεχνα η λέξη από τον Χ σύμβουλο, με την λέξη μεταρρύθμιση; Έτσι ώστε να περάσει πιο εύκολα στον κοινό νου.

Το δεύτερο όπλο που είναι η γλώσσα του σώματος μπορείτε να το αντιληφτείτε αν παρατηρήσετε τις κινήσεις των μεγάλων πολιτικών αρχηγών. Τότε θα διαπιστώσετε κάποιες ομοιότητες στις κινήσεις τους που δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την χρήση της γλώσσας του σώματος.

Αλλά και οι ψυχολογία έχει το μερίδιο της σε αυτήν την τέχνη! Για την πολιτική σκηνή ενάρετο είναι ότι έχει αποτέλεσμα και έτσι επιστρατεύει όλα τα όπλα. Ένας από τους κανόνες που βλέπουμε να εφαρμόζεται είναι ο εξής : ΟΤΑΝ ΑΛΛAΖΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ. Ναι αυτός ο κανόνας γίνεται γιατί ο κάθε ηγέτης έχει τους δικούς του συμβούλους, άρα και τους δικούς του κανόνες.

Αλλά ας ρίξουμε μία μάτια στην τέχνη της ψυχολογίας, που στα χέρια του κάθε σύμβουλου γίνεται χρήσιμο όπλο. Έχετε προσέξει για παράδειγμα, πώς σε κομματικές συγκέντρωσεις υπάρχουν πάντα οι χειροκροτητές που αυτοί ξεκινούν το χειροκρότημα και έπειτα σαν μίμος να ακολουθεί ο όχλος; Και λέω ο όχλος γιατί αυτό είναι ένα από τα κόλπα της ψυχολογίας του όχλου. Βρεθήκατε ποτέ σε μία ομιλία που να χειροκροτούν και δεν ακολουθήσατε ως γνήσιο μιμίδιο;

Ένα άλλο γνωστό κόλπο των διάφορων πολιτικών ανδρών, είναι να συνταυτίζονται με σπουδαίες ιδέες – αξίες ( δες συνθήματα περί ελευθερίας, αδελφοσύνης κ.λ.π.) ή σπουδαία πρόσωπα, γιατί έτσι σύμφωνα πάντα με την ψυχολογία ο ταυτιζόμενος κερδίζει λίγο από την αξία του παλιού. Το παραπάνω τέχνασμα το είδαμε στην Ελλάδα με τα παιδιά ή συγγενείς των μεγάλων πολιτικών ονομάτων που βγήκαν στην πολιτική ταυτιζόμενοι με την αίγλη των προγενέστερων τους.

Αλλά γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Πρώτον, για να καταλάβετε ότι το έργο παίζετε πίσω από την κουρτίνα, όχι εμπρός σας, αλλά και για να αρχίζετε να ψυλλιάζεσθε την άλλη φορά που θα βρεθείτε εμπρός στην κάλπη, να αποφασίσετε όχι σαν μαριονέτα που έφαγε το δόλωμα της Χ τεχνικής, αλλά ως ένας ελεύθερος άνθρωπος ή όν αν θέλετε.

Φυσικά κάποιος να αναρωτηθεί, μόνο αυτές οι τεχνικές υπάρχουν; Και η δική μου απάντηση θα είναι, φυσικά όχι! Αλλά ό σκοπός αυτού του άρθρου, δεν είναι να σας δείξει όλες τις τεχνικές που υπάρχουν πίσω από την κουρτίνα, αλλά να σας κάνει απλώς ένα μικρό εμβόλιο που θα σας δείξει ότι υπάρχει η κουρτίνα! Το τι θα ανακαλύψει ο καθένα σας όταν τραβήξει την κουρτίνα είναι καθαρά δικό σας θέμα, όπως δικό σας θέμα θα είναι αν κάποιοι από εσάς, αποφασίσουν να μην την τραβήξουν ποτέ.

xorobatis

thesecretrealtruth

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

  ΤΣΙΠΡΑΣ 100 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ… ΜΠΟΛΤ ΚΑΙ ΤΖΑΜΑΙΚΑΝΟΙ ΣΠΡΙΝΤΡΕΡΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ…

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ…ΑΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΣ ( ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ) ΠΑΤΑ 1…ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ( ΔΑΓΚΩΤΟ ) ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΤΑ 2…ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ( ΚΑΙ ΦΑΤΑ )…

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

  ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ…ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ…ΤΟ ΗΜΙΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΓΜΕΝΟ….ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ….ΕΝΩ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΤΩΝ…

 4. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΥΠΟΧΟΘΝΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
  ΨΕΜΑ , ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΨΗΦΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΔΩΡΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΕΠΑΡΣΗ, ΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ, ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ , ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΛΑ ΣΟΛΩΜΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΣΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ, ΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΕΝΑ ΛΟΜΠΥ ΠΟΥ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΓΑΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥΣ ΕΡΠΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΨΗ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΑΤΑ, ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *