Παρόν το Τζέισον- Αντιγόνη στο ΣτΕ για την ακύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και 24 γονείς
Με την παρουσία του Jason-Αντιγόνη συζητήθηκαν σήμερα στην μείζονα Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι 5 αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών σε όλη τη σχολική βαθμίδα, κ.λπ.

Ειδικότερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο προεδρεύων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος ανακοίνωσε ότι με παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου απερρίφθη, κατά πλειοψηφία 24 υπέρ έναντι 6 κατά, το αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων που ζητούσαν να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνα της Παναγίας) από την δικαστική αίθουσα κατά τη συζήτηση των πέντε εν λόγω αιτήσεων ακυρώσεως.

Στη συνέχεια η σύμβουλος Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη ανέπτυξε την εισήγησή της και εξέθεσε τους ισχυρισμούς των αντίθετων αιτήσεων ακυρώσεως, για το μάθημα των θρησκευτικών (πρόγραμμα σπουδών και το περιεχόμενο του) στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η καθημερινή πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο τρόπος απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των σχετικών υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Κατά την ακροαματική διαδικασία από τους δικηγόρους όλων των πλευρών, αναπτύχθηκαν οι αντίθετες νομικές θέσεις για τα επίμαχα θέματα.

Τέθηκαν ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την ΕΣΔΑ και το άρθρο 16 του Συντάγματος κ.λπ.

Ειδικότερα, τέθηκαν τα εξής θέματα και ερωτήματα:

-Παραβίασης του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του διεθνούς σύμφωνου για τα δικαιώματα του παιδιού,

-Μη πρόβλεψη απαλλαγής των μαθητών από τον Εκκλησιασμό,

-Με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται οι μαθητές από την πρωινή προσευχή χωρίς περαιτέρω αναφορά στους λόγους εξαίρεσης και

-Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να είναι ομολογιακό ή θρησκειολογικό

Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρέμεινε και παρακολούθησε τη διαδικασία το Jason-Αντιγόνη, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

protothema.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

19 thoughts on “Παρόν το Τζέισον- Αντιγόνη στο ΣτΕ για την ακύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών

 1. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  Εαν δεν θέλεις να δουλέψεις 8ωρο σημερις έτσι βγαίνουν τα λεφτακια εύκολα, ο σορος μοιράζει με το τονάζ αρκεί να ακολουθείς πιστά το σκριπτακι του αντιναζι ισλαμοπουστολαγνου αριστερισμου.

  • Cost Narlas says:

   Χμμμ, μιλάς κι εσύ που τα παίρνεις από τη Χρυσή Αυγή. Πληρώνεσαι από τα βρομερά χέρια του Πακιστανού Μιχαλολιάκου και δεν ντρέπεσαι. Πόσο σου κόβουν για μισθό για να γράφεις εδώ κάθε μέρα.

 2. τζενη says:

  Οταν αυτοι οι ιδιοι φερονται ρατσιστικα εναντια σε πολιτισμο ιστορια και θρησκεια πως εχουν την απαιτηση ολοι εμεις να τους βλεπουμε ισαξιους???????Αυτοι δημιουργουν τον ρατσισμο οχι οι υπολοιποι που νομιζουν οτι τους θιγουν

 3. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Ρε μιλάμε οτι πρεπει να τους λιανισουμε τα παι»δια.Τοτε θα βγάλουν τον σκασμο και αυτοι που τους βάζουν.

 4. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

  Αυτό δεν είναι τίποτα εδώ έχουμε Έλληνα αστυνομικό τον Μιχάλη λωλη που του αρέσουν τα οπισθογεμη όπλα και θέλει να γίνουν πολλοί οι αστυνομικοί με τα ίδια γούστα «να την τρίζουν την όπισθεν» όλοι μαζί αν το «αυτο» είναι πρακτορακι ο λωλης είναι αρχιπρακτορακι

  • Νανά says:

   Ναι, σε λίγο θα γράφουν νέα συνθήματα στους τοίχους: «Μπάτσοι , Γκέι , Δολοφόνοι , εσείς πουλάτε την άσπρη σκόνη… και τους δονητές !!! «

 5. Καποιος says:

  Στην τελευταία φωτογραφία ο διπλανός του Τζέισον-Αντιγόνη κάνει το σατανιστικό σύμβολο με τα δάχτυλα. Άλλη μια απόδειξη ότι το θέμα είναι καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα και χρησιμοποιούν το ψέμα και τη προπαγάνδα για να πλανήσουν τον κόσμο.
  Εδώ διαλύθηκε η χώρα, φτωχοποίηση, αυτοκτονίες, άστεγοι, αλλά οι πολιτικοί «νοιάζονται» μόνο για την ομοφυλοφιλία και ότι είναι αντίθετο με το Χριστό… .Δεν σας φαίνεται περίεργο; Για ποιό λόγο το κάνουν;

  Ματθαίος 3.2 Μετανοείτε· διότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών.

  Ιωάννης 8.44 Σεις είσθε εκ πατρός του διαβόλου και τας επιθυμίας του πατρός σας θέλετε να πράττητε. Εκείνος ήτο απ’ αρχής ανθρωποκτόνος και δεν μένει εν τη αληθεία, διότι αλήθεια δεν υπάρχει εν αυτώ· όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, διότι είναι ψεύστης και ο πατήρ αυτού του ψεύδους.

  Ματθαίος 25.41 Τότε θέλει ειπεί και προς τους εξ αριστερών· Υπάγετε απ’ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον διά τον διάβολον και τους αγγέλους αυτού.

 6. Babis says:

  Εμενα προσωπικα δεν με αφορα αν καποιος ειναι λουγκρα κ περνει απο πισω τα παντα ολα κ ειναι κοφα
  Με αφορα να προσβαλουν τη πιστη μου κ τη πατριδα μου ολα αυτα τα κατακαθια
  Με αφορα να απειλουν τους μαθητες του γερακα με εντατικες κ νοσοκομεια οι αντιφα επειδη τραγουδισαν ενα τραγουδι
  Οταν δηλαδη ολοι αυτοι οι απλυτοι καινε καταστρεφουν κ σκοτωνουν κοσμο στη μαρφιν δεν τρεχει κατι δεν τους ακουμπαει κανεις.
  Οταν καταλαμβανουν το πανεμιστημιο κ κανουν συναυλια παλι δεν τρεχει κατι
  Οταν σπανε καινε το πολυτεχνειο παλι δεν τρεχει κατι
  Οταν καταστρεφουν την περιουσια μου παλι δεν τρεχει κατι
  Σε τι διαολο χωρα ζω;;
  Ελεος επιτελους με τη πρωτη φορα αριστερα
  Ελεος με την ασυδοσια κ την ατιμωρησια του καθε αθεου αναρχοκομμουνιστη ρουβικωνα
  Ας βαλουν καμια μαντρα φτυαροξυλα στο πατο τους κ ας μας αφησουν ησυχους

 7. αθανασιος [ο αθανατος νεκρος] says:

  …πολυ με θυμιζει , το επαναλαμβανω , αυτος τον φαυλο [παυλο] απο την Ταρσο σαν να ηρθε και αυτος με καλαμενιο βαρκακι του Νειλου απο την αιγυπτο στην κρητη και απο εκει στον πειραια…το παιζει ουρανοκατεβατος αρχαγγελος που τον περνει-δινει διχως εννοια αλλα με θεουχο πνευμα της ερημου της αγιοσυνης και των κωλομεριων….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *