Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
18:10 - 17/04/2019

Οι πιστοί χτίζουν τις εκκλησίες. Τα τεμένη όμως, χτιζονται με κρατικά λεφτα…

Μεγαλη συζήτηση από «αλληλεγγυους» έχει ξεκινήσει μετά την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, καθώς πιστοί από όλο τον κόσμο, συγκέντρωσαν το ποσό για την ανοικοδόμηση του ναού. Όπως αναφέρουν, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως σε ΜΚΟ για τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε κλπ, σε ΜΚΟ για μετανάστες από εμπόλεμες περιοχές κλπ.

Σαφώς και θα μπορούσαν, όμως ο καθένας, επιλέγει να διαθέσει τα χρήματα του όπως ο ίδιος επιθυμεί. Επιπλέον, πολλοί από τους διάσημους και άσημους που προσέφεραν χρήματα για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια, κάνουν και δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ανέκαθεν όμως, οι χριστιανικές εκκλησίες, χτιζόταν με εθελοντισμό και δωρεές των πιστών. Έτσι χτίσθηκαν όλες οι εκκλησίες του κόσμου. Πέτρα πέτρα, και με έρανο για τις αγιογραφίες και τα αγάλματα. Πολλοί πιστοί, εις μνήμην κάποιου θανόντα ή για κάποια προσωπική τους ευχή, έδιναν χρήματα για την εικονογράφηση, για το τέμπλο, για την διακόσμηση και ούτω καθ’εξής. Έτσι χτίσθηκαν οι εκκλησίες, μέχρι και στο τελευταίο χωριουδάκι.

Αντί λοιπόν να εκπλήσσονται που έγινε πάλι το ίδιο για έναν ναό, πως και δεν εκπλήσσονται για την εξ’αρχής οικοδόμηση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, που γίνεται με κρατικά χρήματα?

Αυτή είναι μια ειδική παραχώρηση που έγινε, εν καιρώ κρίσης, προφανώς για λόγους πολιτικούς. Οι «αλληλέγγυοι», δεν εξεπλάγησαν, ούτε απόρησαν γιατί δεν εσταλησαν αυτά τα χρήματα στις ΜΚΟ της Αφρικής. Το τέμενος του Βοτανικού θα ανεγερθεί με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. Ευρώ.

Τελικά, οι «αλληλέγγυοι» προάγουν το πνεύμα του εθελοντισμού, όχι όμως όταν τα χρήματα των δωρεών πηγαίνουν σε θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά μόνο όταν πηγαίνουν σε ΜΚΟ.

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*