Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Ο επαναστάτης Μακρόν

Ασύμμετρος απειλή η Siemens για τον Τσίπρα

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πολύ έγκυρες πληροφορίες που έφτασαν στ΄ αυτιά μου από τη Γερμανία – κυβερνητικό γερμανικό περιβάλλον – κάνουν λόγο πως, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είναι πολύ ευχαριστημένη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Μου είπαν, πως η Άγκελα Μέρκελ έχει το κεφάλι της ήσυχο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Τον θεωρεί πειθήνιο όργανό της! Θεωρώντας τον επίσης, ως τον πλέον αξιόπιστο αρχηγό κράτους της ΕΕ, απέναντί της! Αφού, στις συζητήσεις μεταξύ τους, είναι ξεκάθαρος, λέγοντας στα κελεύσματά της : μπορώ, δεν μπορώ, θα το προσπαθήσω!

Η εκτίμησή της έχει ανέβει κατακόρυφα προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που “καθάρισε σαν αυγό” τους Μπόμπολα και Ψυχάρη!

Γι΄ αυτό, από το κυβερνητικό στρατόπεδο της Μέρκελ θέλουν και θεωρούν ότι ο Τσίπρας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επανεκλεγεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος! Προς τούτο, θα ενισχυθεί παντί τρόπω, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκλογή του, αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές! Μετά από αυτές θα σηματοδοτηθεί η αλλαγή πλεύσης της Γερμανίας στην οικονομική πολιτική έναντι της Ελλάδος! Που ενδεχομένως να φέρει ριζική αλλαγή, χωρίς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυβέρνηση!

Ωστόσο, η Άγκελα Μέρκελ το μόνο που φοβάται, είναι τον απρόβλεπτο παράγοντα που πηγάζει από τις δίκες της Siemens (καταθέσεις μαρτύρων) και τις εξεταστικές επιτροπές (θα αναφερθώ παρακάτω)!

Ο Σόιμπλε θέλει Κυριάκο Μητσοτάκη 

 

Την περασμένη εβδομάδα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μονοπώλησε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντικαγκελάριος και ΥΠΕΞ της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την Ελλάδα! Αυτός ο πόλεμος των δυο Υπουργών δείχνει, σαν να είναι η γερμανική κυβέρνηση χωρισμένη στα δύο! Όμως, δεν είναι έτσι! Γιατί, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι η “φωνή” της Μέρκελ! Και αυτή η οξεία επίθεση σηματοδοτεί πιθανότατα την επόμενη ημέρα χωρίς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! Ο οποίος διαφωνεί με τη Μέρκελ και θέλει στην ηγεσία της Ελλάδος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρώντας πως είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα ως Πρωθυπουργός! Αυτό τουλάχιστον κατέδειξε η υποτελής πρόσφατη παρουσία του Αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη, στη συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών!

Καρφιά Μακρόν κατά Μέρκελ

Έγραψα στο άρθρο μου: “Μας παίρνουν το νερό οι Γάλλοι” που δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017 (ημέρα αφίξεως του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα) πως, ο πραγματικός σκοπός του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα ήταν για να πάρει και όχι για να δώσει (τελευταία πληροφορία μιλάει για ματαίωση της πώλησης των νερών μας)!

Ωστόσο, ο Μακρόν δεν είναι ο όποιος Πρόεδρος! Είναι ο Πρόεδρος της Γαλλίας! Ο οποίος είναι αντίθετος στην ηγεμονία της Γερμανίας στην ΕΕ! Ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει από εδώ το “ταξίδι” του κατά του ηγεμονικού σχεδίου της Γερμανίας στην ΕΕ! Που στον σχεδιασμό αυτής της ηγεμονίας είναι να τεθεί η Γαλλία υπό γερμανική Επιτροπεία!

Γι΄ αυτό και οι ομιλίες του Γάλλου Προέδρου επικεντρώθηκαν στο κλισέ της επανίδρυσης της Ευρώπης, μιας νέας Ευρώπης! Αυτή η στόχευση Μακρόν, θεωρώ είναι απόλυτα σωστή, αλλά είναι σίγουρο πως δεν ικανοποιεί την Άγκελα Μέρκελ!

Έτσι, ανέλαβε δράση το πειθήνιο όργανο της Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας!

Όταν, όλος ο Κόσμος είδε από τηλεοράσεως την κάθοδό τους από τα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου, που στη συνέχεια αφού χαιρετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προκλητικά και επιδεκτικά έκανε μεταβολή, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Μαξίμου τρέχοντας, αφήνοντας άναυδο τον Γάλλο Πρόεδρο! Μια στοχευμένη ενέργεια, που δεν περιποιεί τιμή στον Αλέξη Τσίπρα! Αλλά έτσι, επιβεβαιώνονται τα όσα παραπάνω αναφέρω! Ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκεκριμένη στιγμή, ήταν η Άγκελα Μέρκελ! Και είναι για τους αφελείς και τους αδαείς η όποια δικαιολογία, του ατυχούς συμβάντος ή οποιασδήποτε άλλης δικαιολογίας!

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε εντολή να απαξιώσει και να εξευτελίσει τον Γάλλο Πρόεδρο και αυτό έκανε εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και υπέρ της συνέχισης της παρουσίας του στην Εξουσία με τις γερμανικές πλάτες!

Επαναρχίζει η δίκη των “μαύρων ταμείων” της Siemens

Παραπάνω σας ανέφερα για ασύμμετρες απειλές, που φοβάται η Άγκελα Μέρκελ στην Επαρχία της, την Ελλάδα!

Όταν σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2017) επαναρχίζει η “δίκη των 64άρων κατηγορουμένων” της Siemens, απομένοντας ακόμη τρείς καταθέσεις μαρτύρων του ΟΤΕ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν θα πουν τίποτε περισσότερο που θα διαφωτίσουν τη σκοτεινή υπόθεση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενοι, αφού συμμετέχουν άπαντες σε μια αυστηρή Omerta, ένα νόμο σιωπής!

Μετά από αυτούς όμως, ανοίγει ο κύκλος των μαρτύρων της Siemens! Του εν ενεργεία Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της γερμανικής εταιρείας, κ. Πάνου Ξυνή, που αντικατέστησε στην ηγεσία της Siemens τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο και του ανωτάτου στελέχους της επιχείρησης κ. Ευαγγέλου Σέκερη (μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά)!

Εν αναμονή λοιπόν, αυτών των καταθέσεων θα σας σκιαγραφήσουμε το Who is who των δυο ανδρών!

Πάνος Ξυνής…

…υπεύθυνος “κάθαρσης” των παλαιών αμαρτιών της Siemens, ήρθε στην εταιρεία τον Ιανουάριο του 2009. Μέχρι τότε και για τα προηγούμενα 25 χρόνια εργαζόταν στον πετρελαϊκό κολοσσό SHELL, από την οποία “αποχώρησε” μετά την επιβολή προστίμου ύψους 19,7 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή της SHELL σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων! Ωστόσο, η SHELL – αν λέει κάτι – ήταν ο βασικός προμηθευτής καυσίμων στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004! Διαχειρίστηκε με τον άλλο ισχυρό άνδρα της Siemens στη μετά Χριστοφοράκο εποχή, Robert Sikellis, και τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον κατάπτυστο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Τον Μάιο του 2010 “πούλησε” το ιδιόκτητο κτίριο που στεγαζόταν η Siemens στην οδό Αρτέμιδος 8 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, και μετέφερε την εταιρεία στο νοίκι, στο κτίριο Blue Land, ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου (;;;) Προέδρου του “Αθήνα 2004” (με απόφαση Σημίτη)!

Ευάγγελος Σέκερης…

…γιος του Αθανασίου Σέκερη (επίτιμου Αντιναυάρχου του ΠΝ) που πρωτοστάτησε στο κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού το 1973, όπου συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ! Τον οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε στο τιμόνι του ΟΤΕ (1978-1981) παραδίδοντας στον Θεοφάνη Τόμπρα (ΠΑΣΟΚ 1981) και αναγκάζοντας τον αριστερό δημοσιογράφο Ε.Μπαρτζινόπουλο να γράψει: «…για όσους δημοσιογράφους έζησαν προχθές τις εμφανίσεις του κ. Τόμπρα και του κ. Σέκερη, η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Το καουμποϊλίκι και η αλαζονεία από τη μια μεριά, η αξιοπρέπεια και η σεμνότητα από την άλλη»! Ακολούθως, η οικογένεια Βαρδινογιάννη ανέθεσε στον Αθανάσιο Σέκερη την διεύθυνση της εφημερίδος “Μεσημβρινή’!

Ο θείος του Ευάγγελου Σέκερη, πρέσβης επί τιμή ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα χρόνια της Πρωθυπουργίας του! Η οικογένεια Σέκερη, είχε μεγάλους δεσμούς με την οικογένεια Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και είναι μια εκ των πιο ιστορικών οικογενειών της Ελλάδος (δείτε δρόμους που φέρουν το όνομα Σέκερη ανά την Ελλάδα)!

Παρανομεί ασύστολα η κυβέρνηση

Η δίκη αυτή ξεκινάει και πάλι σε μια εποχή που η σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κωφεύει προκλητικά, εξυπηρετώντας την Siemens, αφού ποιεί την νύσσα στο ζήτημα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που συνήψε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών και σημερινού Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα (22 Αυγούστου 2012)!

Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε ταφόπλακα στον επιζήμιο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που ακύρωσε την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον της τάξεως των 2 δις ευρώ!

Αυτός ο κατάπτυστος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός έληξε στις 22 Αυγούστου 2017 χωρίς να έχει εκτελεστεί σε κανένα από τα σημεία του και χωρίς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εγκαλεί την παρανομούσα Siemens!

Ο ΣΥΡΙΖΑ “καλύπτει” την Siemens

Σημειώνουμε εδώ και αξίζει να “θαυμάσετε” την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής (1/8/2017) στην ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας κ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος με την ερώτηση 6040 – 31/5/2017, ζητούσε να μάθει γιατί καθυστερεί επί μήνες να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακυρότητα ή όχι του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού!

Απλά, λιτά και απέριττα μας είπε πως, ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός τελεί υπό της διασκέψεως του ΣτΕ!

Εάν αυτό δεν είναι συγκάλυψη, τι ακριβώς είναι;;

Όταν, δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση, παρ΄ ότι έληξε ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός και αναμενόταν η απόφαση του ΣτΕ να βγει από τα τέλη του 2016;;

Ποιο παιχνίδι παίζεται τελικά, από την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη;;

Είναι τόσο καταλυτική η “κυριαρχία” της Γερμανίας στην Ελλάδα, τελικά;;,

Επανέρχομαι…

 

 

Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Loading...

One thought on “Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *