Ο ΣΥΡΙΖΑ «ποινικοποιεί» την αριστεία: «Σημαιοφόροι μόνο από κλήρωση» – Μη υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει την πλήρως νεοφιλελεύθερη και καταστροφική οικονομική πολιτική της, επιβάλλοντας εντελώς παράλογες δήθεν αριστερές πολιτικές σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, από τα εθνικά θέματα μέχρι την παιδεία.

Τελευταίο χτύπημα η κατάργηση του θεσμού της αριστείας στις παρελάσεις. Πλέον ο σημαιοφόρος που παραδοσιακά ήταν ο καλύτερος μαθητής, θα βγαίνει με κλήρωση.

Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο θυμίζει οτι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους.

Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει οτι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών και οι διενέξεις. Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Σύμφωνα πάντως με την εγκύκλιο:Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Εκκλησιασμός

Επίσης, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017Q: Δύναται να πραγματοποιείται εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Παρελάσεις

Τα Δημοτικά Σχολεία λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις και στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου Δήμου. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί- συνοδοί των μαθητών για ορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δύο (2) ή περισσότερα σχολεία συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου στο οποίο διδάσκουν τις περισσότερες ώρες.

Τα Νηπιαγωγεία δύνανται να παίρνουν μέρος στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου Δήμου.

Σημαιοφόροι

Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ ́ τάξης.Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

pronews.gr

Loading...

7 thoughts on “Ο ΣΥΡΙΖΑ «ποινικοποιεί» την αριστεία: «Σημαιοφόροι μόνο από κλήρωση» – Μη υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός

 1. Dominus Saturnus says:

  Αντιχριστιανικο το αρθρο καθοτι βασικα συμφωνα με την ορθοδοξη λογικη ο καλος θεουλης βγαζει τους πνευματικους ηγετες μεσα απο κληρωση και για αυτο τους λενε κληρικους και οχι για παραδειγμα φιλοσοφους.

  Αγγαλιαστε το αριστερο παιδι σας καλο μου ποιμνιο ειναι ο καθρεφτης σας και οχι κατι αλλο.

 2. Αθανασιος says:

  Σε βλεπω ποσω λυπασε για την φτωχοποιηση και εξαθλιωση μεγαλου μερους του λαου μας, απο την αντιλαικη ακρως νεοφιλελευθερη δεξια και ακροδεξια πολιτικη των νεων γιαπιδων τεχνοκρατων χαρτογιακαδων του και λαμογιων του κολου των ψευτοαριστερων και δεξιων πασοκοσυριζανελ αρθρογαφε,..αφου ολο το αρθρο σου ειναι λυβελος? κατα μιας ακομα εβραιοαμερικανοσταλτης κυβερνησης και της οικονομικης πολιτικης και πατριδοπροδοτικης κυβερνισης των βολεμενων και των ανοητων δηθεν ελληνοπατριωτων λεφταδων καπιταλαδων και των ραγιαδων δουλων ψηφοφορων τους.Εσενα απο οτι καταλαβα το υποχρεοτικο σε πηραζει οπως ολους τους φασιστες και οχι το ελευθερο και αυτοβουλητο???ουτε φυσικα η ανεργεια στο 50% και η εξαθλιωση του λαου?..αφου οποιος ειναι φασιστας δηθεν Ελληναρας και ρατσιστης και αυτο θελει? την επιβολη δια της βιας και οχι την ελευθερη επιλογη δια του νοος και της αντιληψης τοσο με την αιθηση οσο και την λογικη και το πνευμα οπως το γνησιο Ελληνικο πνευμα πρεσβεβει,..τοσο σε θρησκειες και θεους τυπου γιαχωβα οσο και στο ναι με το ζορι και πυθαγκασμο στις ιδιες πολιτικοστρατοκρατορικες οικονομικες σιωνιστικες εβραιοκυβερνισεις του..Ο Ιησους ειπε ΟΠΟΙΟΣ θελει οπισω μου ελθει,..ενω ο γιαχωβας ψευδομεσιας φασιστας χριστος το πλαστογραφιμενο κατασκευασμενο αντιγραφο του ματριξ αυτου του κοσμου ,λεει οτι οποιος δεν ειναι μαζι μου και με την εξουσια μου, δηλαδη με το εβραιοπαπαδαριο, τους εβραιοκυβερνιταδες ολου του κοσμου, και τους δουλους τα στρατιοτακια του θα πρεπει να παταχθει!??..θα φονευθει και θα βρεθει και στα καζανια της κολασεως του??..Πασα ψυχη εξουσιας υποτασεσθω..ου γαρ εστιν εξουσια ει μη υπο θεου? ο αντιτασομενος τη εξουσια την του θεου διαταγη ανθεστηκε??..εαυτοις κριμα ληψονται?..(.Προς ρωμαιους ιγ 1..2..)..

 3. Fanis says:

  Η Ελληνική Σημαία ΔΕΝ είναι έπαθλο για ΤΙΠΟΤΑ. Θέλετε να τιμήσετε έναν αριστούχο, βάλτε τον να γράψει – εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας (πνεύμα και προβολή στο χώρο του θεσμού της παιδείας), δώστε του την πινακίδα του σχολείου στην παρέλαση (πρώτος της παράταξης), χαρίστε του ένα μετάλιο (ανάμνηση για όλη του τη ζωή), εγγράψτε τον σε ένα βιβλίο διακρίσεων αριστείας, ανδραγαθιών κ.λπ. του σχολείου, αλλά μην τον κάνετε να αισθάνεται ότι «έπιασε» το «δισκοπότηρο» ή έβαλε γκολ ή «με λένε Αλβανό, αλλά εγώ τους πήρα τη σημαία». Εννοείται, βεβαίως, ότι στην κλήρωση για τη Σημαία θα συμμετέχουν μόνον Έλληνες μαθητές. Όσο «ρατσιστικό» κι αν το βλέπετε, έτσι είναι οι χώρες, οι πατρίδες τα έθνη. Για φαντάσου, να ήμουνα μετανάστης στη Γερμανία και επειδή αρίστευσα, να μου δίνανε τη σημαία. Καλύτερα δε μου δίνετε μιαν αρμαθιά λουκάνικα, ρε αλλόφυλοι… Αλλιώς, άν την έπαιρνα με καμάρι «μαγκιάς» θα αισθανόμουνα ότι τους «την έφερα» ή αν την έπαιρνα με περηφάνια, θα είχα προδώσει τους δικούς μου… Μόνον για Ελληνόπουλα, λοιπόν, η κλήρωση, η οποία είναι η μόνη δημοκρατική διαδικασία (από κλήρωση έβγαιναν οι κυβερνήτες στην αρχαία Αθήνα και όχι με μανιαμουνιές και εκλογικούς νόμους). Προς σκέψιν…

 4. ΠΑΠΑΡΑΣ says:

  …eimai δεξιος »’πανεξυπνοι »’και ρωταω ο αριστουχος της ταξης μου »’ορμαει πρωτος στην μαχη και σκοτωνεται πρωτος ? αι απο κει καθικια του κερατα …βεβαιως με κληρωση ο σημαιοφορος….ηλιθιοι τοσες δεκαετιες , πανουκλα , αντικοινωνικη -ασιατικη που τον αριστουχο στα μαθηματικα τον »’κανατε»’ αριστο πολιτη ΑΣΙΑΤΕΣ του κωλου….πανηλιθιοι.

 5. Dominus Saturnus says:

  Καλα ναι το να κανεις σημαιοφορο καποιον αλλοεθνη ειναι παρανοικο και δεν εχει κνενα νοημα. Σε οτι αφορα το παραδειγμα με τη Γερμανια αμα αποκτησεις την ιθαγενεια και γινεις μετοχος της εθνικοτητας και στα χαρτια και στη πραξη και επι της ουσιας τοτε αυτο μπορει να γινει ειδικα για αλλοεθνεις οικογενεις που εχουν αποκτησει την ιθαγενεια και θελουν να ειναι νομιμοι πολιτες του κρατους και μετοχοι του εθνους. Αλλιως δεν βγαζει νοημα και αυτο δηλαδη που εγινε με τον Τσεναι ειναι προσβολη προς το εθνος και τελικως και του κρατους προς τον εατρο του καθοτι δεν γουσταρει το παιδι ειναι μετοχος της εθνικης συνειδησης. Πως θα γινει δηλαδη? Απο μαλακα σε μαλακια τελικως το μονο που εμεινε ειναι μαλακιες.

 6. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Την σημαια την κραταει μονο οποιος ειναι διατεθειμένος να πεθάνει γι αυτην. Ενα παιδι απο μια αλλη χώρα, ενας αλλοδαπός, αποκλειεται να ειναι διατεθειμένος να δώσει την ζωή του για την Ελληνικη σημαια και την Ελλαδα. Δεν τον δένει τιποτα με αυτην την χώρα και δεν εχει προγόνους που έδωσαν το αιμα τους γι αυτην. Και εμεις φυσικα δεν εχουμε καμια απαίτηση απο εναν αλλοδαπό να δώσει την ζωή του για την Ελλαδα, γι αυτο και δεν μπορει να κρατήσει την σημαια, την βαμμένη μα Ελληνικό αιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *