Μπογδάνοι όλου του κόσμου… οργανωθείτε!

Στη θλιβερή εποχή που ζούμε, συναντάμε και θλιβερές κατηγορίες ανθρώπων. Μια από αυτές είναι και ο “βασιλικώτερος του Βασιλέως” – η κατηγορία της υπερβολής- άλλη είναι του «Σφουγγοκωλάριου» -ο προνομιούχος και περιζήτητος τίτλος τιμής στην εποχή του βυζαντίου- έχει και σε τσομπανόσκυλο και πολλές άλλες ακόμα, λιγότερο κολακευτικές…

Κι όσο σφίγγει το ζωνάρι της λιτότητας, όλο και αυτές οι κατηγορίες θα πολλαπλασιάζονται σε όγκο κι αριθμό. Είναι η εποχή που η ιδεολογία κι αρχές υποκύπτουν στην πίεση της επιβίωσης.

Την πρόσφατη ιστορία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όλοι φαντάζομαι την ακούσατε από τα ΜΜΕ, έγινε αρκετός ντόρος, οπότε να μην επαναλαμβανόμαστε.

Ο Μπογδάνος και η ιστορία του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι όλες αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν την εύνοια του κατεστημένου, είτε πρόκειται για ένα απλό κανάλι, ΜΜΕ, επιχείρηση ή θέση σε πολιτικό κόμμα, είναι τόσο αναλώσιμοι που σχεδόν τους καθιστούν ανύπαρκτους.

Στον Μπογδάνο δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες για εκπομπή στο ΣΚΆΙ κι εκείνος πάντα τις εκμεταλλεύτηκε με τον δικό του τρόπο, που θεωρούσε ότι εξυπηρετούσε την ιδεολογία και τα συμφέροντα αυτών που του τις προσέφεραν. Στο δικό του το μυαλό. Γιατί αν κάτσει να σκεφτεί κανείς τι κοινό συμφέρον έχει ένας Μπογδάνος με έναν Αλαφούζο, θα πάρει ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια και αποτέλεσμα μηδέν. Θυμίζει έντονα τις φράσεις του Μάτριξ, που θα μείνουν ανάμεσα στις πιο κλασικές του σινεμά:

To Matrix είναι ένα σύστημα. Το σύστημα είναι o εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα, κοιτάζεις ολόγυρα και τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, ξυλουργούς. Τα ίδια μυαλά των ανθρώπων που προσπαθούμε να σώσουμε. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα μέρος του εν λόγω συστήματος και τους κάνει εχθρούς μας. Oι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι έτοιμοι να αποσυνδεθούν. Και πολλοί από αυτούς είναι τόσο εξοικειωμένοι, τόσο απελπιστικά εξαρτημένοι από το σύστημα, που θα αγωνιστούν για να το προστατεύσουν.

Και το σύστημα μόλις δει ότι του είσαι άχρηστος πια, σε πετάει. Είσαι τόσο αναλώσιμος, όσο και το κάθε εξάρτημα μιας μηχανής. Δεν θα σκάσει η μηχανή για πάρτη σου. Δεν θα κινδυνέψει τη λειτουργία της για να σε σώσει. Δεν θα σε υπερασπιστεί, γιατί ξέρει ότι ένα άλλο ανταλλακτικό, νέο και καθόλου καταπονημένο, είναι έτοιμο να πάρει τη θέση σου ώστε τα γρανάζια της να μην πάψουν να στροφάρουν.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο κος Μπογδάνος, ως βασιλικώτερος του Βασιλέως, έκανε τα πάντα σε υπερβολή για να υπερασπιστεί τη μηχανή του. Έκλαψε on camera για το ΝΑΙ και την παραμονή στην Ευρώπη, άσκησε κριτική στην υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση σε υπερβολικό βαθμό, καθιέρωσε το επίθετο “ψεκασμένος” για να την χλευάσει και κομπλάρει όσους μιλούν για χημικούς αεροψεκασμούς, τους τρόλαρε μάλιστα όσο τον έπαιρνε στο δελτίο καιρού – τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον έσωσαν από το “ολίσθημά” του που, στην ουσία, ήταν να επαναλάβει με δικά του άγαρμπα λόγια τις κατηγορίες του πολιτικού του αρχηγού, Κ. Μητσοτάκη, περί σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ με ακροαριστερές οργανώσεις.

Και ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο ΣΚΆΙ έγινε Σοβιετία! Παρεμπιπτόντως, το μπλουζάκι που φοράει ως νεαρός, γράφει ΕΣΣΔ. Η κούπα αργότερα, φέρει τη σημαία των ΗΠΑ. 

Στο μυαλό του Μπογδάνου, το μνημόνιο που εξυπηρετείται από δήθεν αριστερές παρατάξεις, είναι σοβιετία. Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι μια είναι η ελίτ και τα μνημόνια φτιάχτηκαν γι’ αυτήν και δεν έχει σημασία ποιος τα εξυπηρετεί, φτάνει να εξυπηρετούνται, γι’ αυτό και ο κος Αλαφούζος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, εκείνος το έχει ήδη καταλάβει. Απλώς κάνει πολιτική βιτρίνας. Ήσυχος είναι ο κος Αλαφούζος και ήσυχα κοιμάται και ο Παπαχελάς της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πως όλα βαίνουν καλώς και δεν έχουν καμία όρεξη ένας Μπογδάνος να τους χαλάσει τα εξαιρετικά καλώς κείμενα! Ίσα ίσα, που ο Τσίπρας κάνει όλη τη βρωμιά που θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ, που είχε ανάγκη “πλυσίματος”, μετά από τη δική της διακυβέρνηση. Χάρη τους κάνει!

Δυστυχώς, όπως προείπα, δεν είναι λίγοι στις μέρες μας αυτοί που σκίζονται να υπηρετήσουν το σύστημα με οποιοδήποτε τρόπο. Γι’ αυτό λέω… οργανωθείτε!

Φτιάξτε το δικό σας συνδικάτο εκπροσώπησης και υπεράσπισης συμφερόντων. Ζητήστε επιδόματα -σάλιου, υπόκλισης, υπερβολής, φανατισμού κ.λ.π. Astroturfers όλου του κόσμου οργανωθείτε ενάντια στα σκληρά αφεντικά σας!

[απόσπασμα από το ΜΜΕ: Ελευθερία του Τύπου ή ελεγχόμενη προπαγάνδα;:Η γλώσσα των astroturfers και των προπαγανδιστών περιλαμβάνει το σήμα κατατεθέν, φλεγμονώδεις όρους όπως: αντί-, ανεγκέφαλος, κομπογιαννίτης, τούβλο, ψευδο-επιστήμη, απομυθοποίηση, θεωρία συνωμοσίας, αρνητές και επιστήμη σκουπίδι. (σ.σ. στην Ελλάδα παίζει δυνατά το “ψεκασμένος” ή πσεκασμένος” ακόμα στα κανάλια – βλέπε ΣΚΆΙ με Μπογδάνο και Πορτοσέλτε) Μερικές φορές οι astroturfers ισχυρίζονται ότι «καταρρίπτουν μύθους», που δεν είναι μύθοι καθόλου. (σ.σ. βλέπε Ελληνικά Hoaxes και terranovaincognita.gr).Δηλώνουν ότι οι συζητήσεις πάνω σε κάποια θέματα έχουν λήξει όταν δεν έχουν λήξει. Ισχυρίζονται ότι «όλοι συμφωνούν», όταν ο καθένας δεν συμφωνεί. Στόχος τους είναι να σας κάνουν να νομίζετε ότι είστε ένα ακραίο μεμονωμένο περιστατικό, όταν δεν είστε].

Θεού θέλοντος και ΣΚΆΙ επιτρέποντος, έλεγε στο κλείσιμο ο Μπογδάνος. Να που και οι δυο συμφώνησαν να πάψει μια φάλτσα φωνή. Το χειρότερο όμως στην όλη υπόθεση, είναι ότι ο ίδιος ο Μπογδάνος, ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα! Μέσα στο Μάτριξ, λέμε… ακόμα…

AllNewz

Loading...

10 thoughts on “Μπογδάνοι όλου του κόσμου… οργανωθείτε!

 1. ΣΑΛΟΣ says:

  Προκάλεσε την απόλυσή του λίγες μέρες πριν να λήξει το συμβόλαιό του … με στόχο, όπως λέγεται, τις «κομματικές κονόμες»… ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες είναι άνεργοι ή υποψήφιοι άνεργοι χωρίς …. εργασιακό μέλλον …

 2. Γιωργος says:

  Δεν ξερω αν ποτε καταλαβουν ολα τα γλυφτρονια του συστηματος οπως ειναι και το καραφλο αυτο απολοιφαδι οτι παντα το συστημα χρεισημοποιει τα ρουφιανακια του και μετα τα πεταει στα σκουπιδια οταν δεν τα χρειαζεται αλλο.
  Παντα τα θυσιαζει για τα συνφεροντα του και αυτο φτανει μεχρι και στα ψηλοτερα κλιμακια οπως ειναι και τα αφεντικα του καραφλου αγοριου.
  Οι νεοναζι δεν θα αφησουν κανενα να μην τον φανε στο τελος και αυτο ειναι γνωστο αλλα βλεπεις στην χωρα αυτη η ιστορια παντα επαναλαμβανεται αφου δεν μας την μαθαινουν ασκεμμενα.

 3. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ .... says:

  ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ «ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥ» Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ … ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ «ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ»….. ΑΥΤΑ…

 4. Ανυποτακτη says:

  Ποσο γλειωδης μπορει να ναι πια αυτος ο τυπος….. Στα λεξικά διπλα στην σημασια της λεξης ας βαλουν την φάτσα του

 5. Jordan says:

  Χαμερπής, γλοιώδης, ανεπαρκής, σκατομαλάκας…από το γιουνιβερσιτυ οφ δι πουτσεστερ στο σπιτι μας ελέω αλαφουζου.
  Ειναι τοσο αγραμματος , απαίδευτος και τεμπέλης που αντικατέστησε τη σκληρη εργασια με το γλυψιμο στο αφεντικο…Αλλωστε είμαι με τον ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ

  • ANEFIX says:

   Εγώ τον είχα για παιδάκι τής καρπαζιάς, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια πήρε πολύ τα πάνω του και μάγκεψε! Τι τον έκανε να αλλάξει έτσι;

 6. pelops says:

  Ποια θυσια γραναζιου?Εσυ αυτο καταλαβες?Οτι θα τον ενταξει ο Κουλης στο κομμα στις επομενες εκλογες και κατα 99% θα βγει λογω δημοτικοτητας και αυνανικοτητας πως το βλεπεις?Πολλες φορες οταν το διαζυγιο ειναι κοινη συναινεσει ειναι καλο και για τους δυο.Διοτι ειναι κοινη συμφωνια που παρουσιαστηκε ως ρηξη για να ριξει και καλα πολωση στα γκοιμ…Ο Σκαι διατηρει το φιλελε και καλα δεξιο προφιλ του και ο Μπογδανος γινεται ο «ηρωας» οπως διαβασα σε παρα πολλα σχολια στα σοσιαλ μιντια που τα λεει εξω απο τα δοντια και παει κοντρα στο πρωην αφεντικο του,χτιζοτας περισσοτερο το νεοδημοκρατικο του προφιλ κατα της συριζανελ ρητορικης…χαχα και νομιζουν αυτοι που υποστηριζουν τον Μπογδανο οτι ειναι ακεραιος και θα τον τιμησουν με την ψηφο τους στις εκλογες…αυτο σημααινει πληρη αξιοποιηση των μελων ενος συστηματος,δεν περισσευει κανενας,αν χρειαστει τον τροποποιουμε,τον ξαναβαφτιζουμε και τσουπ στον πασαρουμε!

 7. MY NAME IS METHOS says:

  O MΠΟΓΔΑΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΙΟΣ.(ΦΟΥΛ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ)
  ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΠΕΦΤΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΝΓΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 35% ΤΩΝ ΣΤΟΚΕΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ.
  ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕΕΕΕΕΕΕΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΕΥΓΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *