Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
18:46 - 03/09/2019

ΜΚΟ: Τα καλαμάκια μολύνουν τις θάλασσες, αλλά όχι τα σωσίβια

ΠΡΟΣΦΥΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣΒΟΣ ΣΩΣΙΒΙΑ

Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος, καθώς το Αιγαίο ξεβράζει συνεχώς σωσίβια, μπουκάλια και υπολείμματα πλαστικών φουσκωτών σκαφών.

Θέμα στα διεθνή μέσα έχει γίνει το βουνό από σωσίβια στην αυτοσχέδια χωματερή της Λέσβου, ενώ μάλιστα καλούν για άμεση λήψη μέτρων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Κι όμως, από τον Απρίλιο, οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ έχουν βαλθεί να σε γεμίσουν ενοχές που παρήγγειλες τον καφέ σου σε πλαστικό ποτήρι και καλαμάκι, το όποιο μετά το πετάς στον κάδο της ανακύκλωσης, λέγοντας σου ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις με χάρτινο, διότι δεν είναι ανακυκλώσιμο και μολύνεις τις θάλασσες! Πως θα φτάσει το καλαμάκι σου από την Αθήνα ή την Καβάλα στην θάλασσα, αυτό δεν το εξήγησαν, αλλά τελοσπαντων. Διότι στην Ελλάδα, δεν έχουμε νησιά απόρριψης σκουπιδιών, όπως έχουν σε άλλες χώρες, ώστε να βρει δίοδο στην θάλασσα. Στην Ελλάδα έχουμε χωματερές. Επίσης έχουμε μπλέ κάδους, που ολοι μας χρησιμοποιούμε καθημερινά. Βέβαια, οι διάφοροι περιπλανώμενοι παραμονεύουν συλλέξουν από τον κάδο το αλουμινένιο κουτάκι για να το πουλήσουν, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εσύ τα πετάς κανονικά τα πλαστικά σου απορρίμματα στον κάδο.

Και εδώ αρχίζουν τα πολλοστά ερωτήματα:

Τι γίνεται όμως με τα πλαστικά υπολείμματα των ναυαγίων των φουσκωτών που σκίζουν για να τους σώσει το λιμενικό ? Τι γίνεται με τις μηχανές που βρίσκονται στον πάτο της θάλασσας και διαρρέουν τα λάδια και το καύσιμο τους στον βυθό?

Τι γίνεται με τα σκουπίδια που επιπλέουν σε όλη την περιοχή και ξεβράζονται στις παραλίες? Άραγε ο Ντι Κάπριο θα έκανε παρατήρηση και για αυτά> ή δεν θεωρεί σημαντικά τα βουνά σωσίβιων, σχισμένων φουσκωτών, και άλλων αντικειμένων που έχουν γεμίσει όλη την περιοχή?

 

Ποιος βαρύνεται για την αποκομιδή τους? Θεωρείται ασφαλές το ψάρι που αλιεύεται από αυτές τις περιοχές?

Το πρόστιμο για την αυτοσχέδια χωματερή ποιος θα το φάει, ο δήμος? Και ποιος θα το πληρώσει, οι πολίτες?

Είναι ανακυκλώσιμα όλα αυτά τα είδη? Ποιος θα πληρώσει την μεταφορά τους στα κέντρα ανακύκλωσης στην περίπτωση που είναι ανακυκλώσιμα?

Πόσο κόστισαν όλα αυτά τα σωσίβια?

Γνωρίζετε ότι πολλά εξ’αυτών είναι ψεύτικα, κάτι που απέφερε πρόστιμα στις Τουρκικές εταιρίες που τα κατασκευάζουν, καθότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές, και δεν είναι κατάλληλα , και γι αυτό πνίγονται αυτοί που τα φορούν? Γνωρίζετε ότι δεν περιέχουν υλικο που επιπλέει, αλλά είναι μόνο ύφασμα, και επομένως τα γιλέκα αυτά δεν βοηθούν στο να επιπλέουν οι άνθρωποι την ώρα που βρίσκονται στην θάλασσα?

Μήπως παρατηρήσατε ότι πλέον δεν βυθίζουν τις βάρκες, αλλά τις παρκάρουν κανονικά στις παραλίες?

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 09/03/2019 @ 8:41 ΜΜ

  Και πολλά άλλα όπως τα κινητά τελευταιας τεχνολογίας που έχουν οι κακόμοιροι οι λαθρομετανάστες και με το που παταει το πόδι τους στεριά μιλάνε και σερφαρουν συνέχεια και κανένας από αυτούς δεν αγοράζει κάρτα (έχετε δει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας λαθρομεταναστη να αγοράζει κάρτα ανανέωσης εγώ ποτέ) άρα έχουν σύνδεση ποιος την πληρωνει; η ΜΙΤ η μοσαντ η σία ποιος;

 2. ΤΡΕΛΟΚΡΗΤΙΚΟΣ 09/04/2019 @ 9:53 ΠΜ

  Μαρτυρία φίλου και αξιωματικού του λιμενικού.
  Σε πρόσφατο έλεγχο σε σημείο εισόδου λαθρομεταναστών – λαθροεισβολέων, σε έναν από δαύτους βρέθηκε το ποσό τον 5.000€, ακριβό κινητό, και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

  Και έρχομαι να ρωτήσω,
  1) Από που βρέθηκε αυτή η μικρή περιουσία;
  2) Ποιος οι ποιοι τους την έδωσαν;
  3) Για ποιο λόγο τους την έδωσαν;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*