18:41 - 03/09/2019

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ο Ακάρ εξηγεί τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αλλη μία κίνηση με υψηλούς συμβολισμούς και μηνύματα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μπροστά στις κάμερες.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, του δείχνει στο χάρτη της αποκαλούμενης Γαλάζιας Πατρίδας την περιοχή του συμπλέγματος του Καστελορίζου, το οποίο απουσιάζει από το χάρτη.

Αρχικώς ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής στέκεται μπροστά στο χάρτη παρατηρώντας τον μόνος του, αλλά στη συνέχεια εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για να του εξηγήσει ένα από τα πλέον «εριστικά» σημεία του χάρτη, που είναι το Καστελόριζο.

Πρόκειται για τον ίδιο χάρτη, μπροστά στον οποίο φωτογραφήθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πριν από δύο ημέρες, και που δείχνει το μισό Αιγαίο να είναι βαμμένο στα χρώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ένα δόγμα με το οποίο η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα και αποκλειστική οικονομική ζώνη σε θάλασσες που συνορεύουν με γείτονες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η επίσκεψη του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης έγινε την ίδια ημέρα, την περασμένη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο οποίος ποζάροντας μπροστά από το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, επισημοποίησε με τον πλέον ανοιχτό τρόπο τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου και της ανατ. Μεσογείου.

ethnos.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*