in ,

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατ. Θράκη βλέπουν οι Τούρκοι…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Την ικανοποίησή τους για την δυνατότητα ύπαρξης πολύ μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη εκφράζουν οι Τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, η Καναδική εταιρεία Valeura ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη πως πιθανώς υπάρχει κοίτασμα μεγέθους αρκετών τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (1 κυβικό μέτρο = 35,34 κυβικά πόδια) στην Ανατολική Θράκη.

Η Καναδική εταιρεία Valeura σε συνεργασία με την Νορβηγική εταιρεία Equinor από το 2017 παράγει φυσικό αέριο από την γεώτρηση Yamalik-1 στην Ανατολική Θράκη. Η Valeura σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατομμύρια τουρκικές λίρες εξαιτίας των δυνατοτήτων που πιστεύει πως υπάρχουν στην περιοχή με την πραγματοποίηση τριών νέων γεωτρήσεων για την αξιολόγηση των εμπορικών δυνατοτήτων των κοιτασμάτων.

Το 2015 η Καναδική εταιρεία Marsa Energy που δραστηριοποιείται στην χερσόνησο της Καλλίπολης στην Ανατολική Θράκη είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκαν νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο πεδίο Poyraz. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποθέματα φυσικού αερίου που είχαν ανακαλυφθεί ήταν γύρω στα 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το διαχρονικά αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχωρούν στη συστηματική έρευνα για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ελληνική Θράκη, καθώς είναι πολύ πιθανό τα κοιτάσματα που βρίσκονται στην Ανατολική Θράκη να επεκτείνονται και στην Δυτική Θράκη.

Μήπως υπάρχει φόβος εισβολής της Τουρκίας στον οπλισμένο σαν αστακό Έβρο, εάν ανακαλυφθούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου;

ΠΗΓΗ: Cosmostatus,defence-point.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Οι περιοχές πιθανών κοιτασμάτων σε όλη την Ελλάδα είναι δημοσιευμένες εδώ και πολλά χρόνια από χάρτες του ΙΓΜΕ περιλαμβανομένης και της Θράκης με πιθανά κοιτάσματα στο Διδυμότειχο. Επίσης στους χάρτες υπάρχουν πανελλαδικά πολλές περιοχές με χερσαία πιθανά κοιτάσματα τα οποία με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά ουδέποτε καταβλήθηκε η παραμικρή προσπάθεια εκμετάλλευσης. Είναι εγκληματικό να μας έχουν εντάξει σε μνημόνια και όλος αυτός ο πλούτος να περνάει στα χέρια των δανειστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Cyber – Creatures

Το παρακράτος των Δήμων ληστεύει τους πολίτες- Πάνω από 50% του λογαριασμού της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη!