Με Ανθρωποκτονική Διάθεση τα Προαπαιτούμενα

1Το 2015 και αν δεν ακούσαμε στις ειδήσεις των 21:00 για ελλείψεις υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία, και αν δεν ακούσαμε παράπονα από τους ασφαλισμένους να αγοράσουν τα φάρμακά τους όπως και να τους τα παρέχει το κράτος.

Το 2014 και 2015 μιλούσαμε για φαρμακευτική δαπάνη περίπου 2 δις ευρώ , συνολικά και για τα 2 έτη.

Σήμερα αφού ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα μιλάμε για περίπου 1,65 δις ευρώ σε βάθος επόμενης τριετίας. Αναλυτικότερα, 570.000.000 ευρώ για το 2016, 555.000.000 ευρώ για το 2017 και 530.000.000 ευρώ για το 2018.

Αν τα έτη 2014 – 2015 οι ασθενείς γεύτηκαν το «πικρό ποτήρι» της ακόμη μεγαλύτερη μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, τότε την επόμενη τριετία απλά την «ήπιανε», όπως λέει και ο λαός.

Δηλαδή τα ίδια προβλήματα συν πολλά επιπλέον έχουμε να βιώσουμε σχετικά με τις φαρμακευτικές δαπάνες.

Δυστυχώς ότι και αν λένε του στυλ «Ας ζητούν ό,τι θέλουν οι δανειστές, η φαρμακευτική δαπάνη δεν θα μειωθεί», όπως καταλαβαίνετε είναι παραμύθι. Να ήταν και το μόνο παραμύθι καλά θα ήταν.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν λήφθηκαν υπόψη οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας που είχαν κάνει λόγο για κατάσταση ασφυξίας, ούτε οι ασθενείς που ήδη είχαν υπέστησαν δραματικές συνέπειες, ούτε ότι δεν υπήρξε άνετη πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, ούτε ότι πολλοί ασθενείς αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις θεραπείες τους, ούτε οι απεργίες των νοσοκομείων για ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.

Δυστυχώς από την στιγμή που πτωχεύσαμε, υποτασσόμεθα ως αποτέλεσμα να γονατίζουμε καθημερινά όλο και περισσότερο.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *