in ,

Μας πιέζουν να αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο! Συνέπειες για Θράκη και Κύπρο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

kossovo
Μας πιέζουν να αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο! Συνέπειες για Θράκη και Κύπρο

Του Χρήστου Καπούτση

Να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κόσσοβο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, υπέδειξαν στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά παράγοντες της αμερικανικής διπλωματίας, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχαν στη Νέα Υόρκη , στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη διμερή συνάντηση που είχε στην Νέα Υόρκη ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου κ.κ. Isa Mustafa και Hashim Thaçi, οι πολιτικοί ηγέτες του Κοσσόβου, ενθαρρυμένοι από την αμερικανική υποστήριξη, ζήτησαν επιμόνως, να ορίσει η Ελληνική Κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα με κατάληξη την αναγνώριση του Κοσσόβου. Μάλιστα σε κάποια αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχει η πληροφορία ότι, μέχρι τέλους του 2015 η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει το Κόσσοβο, επειδή όπως υποστηρίζουν, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανάγκη την βοήθεια των ΗΠΑ για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, συνεπώς, δεν έχει την «πολυτέλεια» να αγνοεί τις επιλογές της αμερικανικής διπλωματίας, είτε στα Βαλκάνια, είτε στην Κύπρο, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Κόσσοβο είναι μία από τις πιο φιλοαμερικανικές χώρες στον κόσμο. Επίσης , ο στρατός των ΗΠΑ έχει «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και κατασκεύασε ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα στρατόπεδα στον κόσμο, όπου ζουν και εκπαιδεύονται περίπου 12 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες.

Επισημαίνουμε ότι, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ πλην της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Κύπρου και της Σλοβακίας, έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, που αποσχίστηκε από την Σερβία το 2008. Το Κοσσυφοπέδιο αναγνωρίσθηκε ως ανεξάρτητο κράτος από τις ΗΠΑ , από τις ισχυρές χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία), την Τουρκία και από άλλα 109 κράτη – μέλη του ΟΗΕ, ενώ κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θεωρούν την απόσχιση Κοσσόβου από τη Σερβία παράνομη και δεν αναγνωρίζουν την κρατική του υπόσταση.
Ο λόγος που από το 2008 μέχρι και σήμερα οι Ελληνικές Κυβερνήσεις (Κ. Καραμανλή, Γ.Α. Παπανδρέου , Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα), δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσσοβο, είναι η Θράκη και η Κύπρος.

Μια ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα, θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στα πολυεθνοτικά Βαλκάνια και φυσικά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Τα «πολλά μικρά Κοσσυφοπέδια» ή η αυτοδιάθεση , η ανεξαρτητοποίηση και τελικά η απόσχιση των μειονοτήτων από τα Εθνικά κράτη, διαμορφώνει προϋποθέσεις βίαιης εναναχάραξης των συνόρων της Βαλκανικής, δηλαδή, αυτό ακριβώς που με μεθοδικότητα προωθεί και η τουρκική προπαγάνδα, μέσω του προξενείου Κομοτηνής, για την Ελληνική Θράκη. Με την ίδια λογική με την οποία δημιουργήθηκε το κράτος του Κοσσόβου, δηλαδή με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αλβανικής μειονότητας από το Σερβικό κράτος, πιθανόν μεσοπρόθεσμα να τεθεί και θέμα δημιουργίας «κράτους» της Δυτικής Θράκης, προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, έναν στόχο που απροκάλυπτα προωθεί για δεκαετίες η Τουρκία. Άλλωστε, έργο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι η εκλογή μόνο μουσουλμάνων Βουλευτών στο Νομό Ροδόπης, με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Χριστιανοί κάτοικοι, εξέλιξη σαφώς αρνητική για τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Επίσης, στην περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνωρίσει το κράτος του Κόσσοβου, θα υπάρξουν επιπτώσεις και στο κυπριακό. Και αυτό διότι, θα ερμηνευθεί ως «ακούσια» επιλογή της Αθήνας να αναγνωρίσει το νομικώς απαράδεκτο κατοχικό τουρκοκυπριακό μόρφωμα στο 36.2% της εδαφικής Επικρατείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και φυσικά, θα αξιοποιηθεί νομικά, διπλωματικά, πολιτικά και στρατιωτικά, από την Άγκυρα.

Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προσανατολίζεται να αναγνωρίσει το Κράτος του Κοσσόβου.

onalert.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Να τους στειλουμε ολους στο διαολο και να παμε και εμεις μαζι.
    Εμεις τουλάχιστον θα ξερουμε γιατι πηγαμε, αυτοι θα ξερουν?
    Ξυπνατε μωρε, μας λιανιζουν , μας βιαζουν, μας ισοπεδωνουν, μας σκλαβωνουν, μας διαλυουν.
    Γιατι καθόμαστε?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εν ώρα πτήσης πέθανε πιλότος της American Airlines

Απειλούν με Κατάρριψη τα Ρώσικα μαχητικά Τούρκοι & NATO …Η Υποκρισία στο έπακρο!