in

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ FRONTEX ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΗ «ΞΕΝΑΓΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟ ΤΣΕΣΜΕ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ανήκει στην ομάδα των νήσων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του προσφυγικού. Ένα νησί που πολέμησε γενναία ενάντια στους Τούρκους και εν καιρώ ειρήνης χάρη στους πατριώτες εφοπλιστές που γεννήθηκαν σε αυτά τα χώματα, το όνομά της μαζί με τη γαλανόλευκη ταξίδεψαν στα πέρατα της Γης.

Η κατάσταση όμως εν έτος 2019 μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει. Κάτω από τη μύτη της Αθήνας, το νησί έχει παραδοθεί στους Τούρκους και πάνω στο σώμα του ασελγούν διάφοροι τουρκαλάδες επιχειρηματίες. Υπό την ανοχή (ή αδιαφορία) των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών έχουν καταλάβει το νησί ενδεχομένως και με τους τοπικούς άρχοντες να έχουν βάλει το χεράκι τους.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ μετά από αρκετές καταγγελίες που έχει δεχτεί κατά καιρούς από πατριώτες Έλληνες που κατοικούν εκεί, αποφάσισε να βρεθεί εκεί και να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν εκεί και κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τολμά να προβάλει. «Είμαστε ελεύθερη αγορά», θα πουν κάποιοι. «Είναι νόμιμοι», θα προσθέσουν κάποιοι άλλοι. «Πρόκειται για κατάληψη ελληνικού εδάφους εν καιρώ ειρήνης», λέμε εμείς στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Και πάμε στα ντοκουμέντα:

Τσεσμέ – Χίος μόνο με την ταυτότητα

Στο λιμάνι της Χίου έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση από τουρκικές επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει ταξιδιωτικά πρακτορεία και μεταφέρουν χιλιάδες Έλληνες (κυρίως φοιτητές) και τουρίστες στο Τσεσμέ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι αλλά και Τούρκους από τα παράλια προς το νησί. Και όλα αυτά με μόλις 40 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της ξενάγησης, του πούλμαν και το πήγαινε – έλα με το πλοίο που φέρει τουρκική σημαία.

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι της Χίου δίπλα ακριβώς από το λιμεναρχείο και τα σκάφη του Λιμενικού:

Ποιος ελέγχει ποιοι είναι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα; Κανείς! Διότι για κάποιο αστείο λόγο, το terminal υποδοχής των επιβατών έχει βαφτιστεί ως χώρος της Ε.Ε.

Εφόσον οι Τούρκοι «τουρίστες» εισέρχονται στην Ε.Ε γιατί απαιτείται απλά η ταυτότητα χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο; Ποιος κοιτάει αν αυτοί που έφτασαν στη Χίο υποκρινόμενοι τους τουρίστες, ξαναμπήκαν στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στην χώρα τους και δεν πήραν πχ το πλοίο της γραμμής για να φτάσουν στην ενδοχώρα και να κάψουν εκατομμύρια στρέμματα δάσους όπως έγινε το 2007; Από τα αεροδρόμια, τα ίχνη που αφήνει κάποιος είναι πολλά. Εκεί όμως δεν υπάρχουν καν κάμερες στο σημείο. Υπόθεση εργασίας και τροφή για σκέψη.

Παντού διαβάζεις τούρκικα

Όπου και να κοιτάξεις, όλες οι επιγραφές έχουν τριπλή αναγραφή σε ελληνικά, αγγλικά και τούρκικα. Όσο και να περπατάει κανείς σε οποιοδήποτε μέρος της Χίου βλέπεις αλλοδαπούς να κάθονται και να ακούν μουσική και τούρκικες επιγραφές ακόμα και στα καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Και φυσικά ακόμα και οι εστιάτορες έχουν αλλάξει τα μενού για να εξυπηρετούν τους τούρκους φίλους μας.

Φυσικά κανείς δεν κατηγορεί τους Έλληνες επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να πάνε με το ρεύμα και να ακολουθήσουν την ανθελληνική πολιτική των αρμοδίων και κυβερνώντων αυτής της χώρας για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Η Χίος ζει από την Τουρκία γιατί κανένας Πρωθυπουργός ή έστω υπουργός τουρισμού δεν έδειξε έναν έστω υποτυπώδη πατριωτισμό και να διώξουν τους Τούρκους που κατέλαβαν το νησί χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Με άρμα το χρήμα.

Απέναντι είναι το Τσεσμέ όπως φαίνεται από την προβλήτα της Χίου

Ηλιοθεραπεία μέχρι θανάτου για τα παλικάρια της Frontex

Κατά την τριήμερη παραμονή μας στη Χίο αναζητήσαμε δυνάμεις της Frontex που με πομπώδεις ανακοινώσεις η Ευρωπαική Ένωση διαφήμιζε την ενεργοποίηση. Λοιπόν, το μόνο που συναντήσαμε ήταν ένα σκάφος της που μάλλον ήταν από τη Ρουμανία αν καταλάβαμε σωστά τη σημαία. Προσπαθήσαμε να ρωτήσουμε το ολιγομελές πλήρωμα που αρμένιζε το τοπίο και πείραζε τα κοριτσάκια με τα καυτά σορτσάκια χωρίς να πάρουμε απάντηση. Τσάμπα διακοπές έκαναν οι λεβέντες. Τρεις μέρες μείναμε εκεί, δεν κουνήθηκε το σκάφος ούτε χιλιοστό.

Ο Μεχμέτ από τη Ρόδο και η πυρκαγιά της Σμύρνης

Συνομιλώντας με ντόπιους του νησιού μας είπαν ότι η επιδρομή των Τούρκων στη Χίο έγινε ασφυκτική ακριβώς με την έναρξη της κρίσης του προσφυγικού. Αυτή και μόνο η φράση αποδεικνύει πολλά για το τι κατάφεραν οι «απέναντι» με τις ορδές των δύστυχων προσφύγων και την εκμετάλλευση της δυστυχίας τους. Αξιοσημείωτο και συνάμα εξοργιστικό είναι το περιστατικό που μας μετέφερε η κυρία Χρυσούλα που μένει μέσα στο Κάστρο της Χίου από τότε που γεννήθηκε. Πρόσφατα, όπως μας εξιστορεί είχε πάει μια εκδρομή στο Τσεσμέ.

Εκεί λοιπόν ήταν ένας τυχάρπαστος πράκτορας του Ερντογάν ο Μεχμέτ, ο οποίος όπως είπε γεννήθηκε στη Ρόδο και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στη Σμύρνη. Αυτός λοιπόν κάνει τις ξεναγήσεις στην απέναντι πλευρά και, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της κατοίκου, κάποια στιγμή ανέφερε ότι η καταστροφή της Σμύρνης δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε τυχαία αλλά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ξύλινων σπιτιών. Αυτό ανάγκασε τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων τους. «Δεν αντιδράσατε;», ρωτήσαμε. Η ίδια και ένας άλλος Έλληνας δάσκαλος που βρισκόταν στο γκρουπ φώναξαν ειρωνικά «ήταν συνωστισμός τελικα». Ο Μεχμέτ αμέσως το βούλωσε και δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στην «πυρκαγιά της Σμύρνης».

makeleio.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βουβος κινηματογραφος που θα κλεισει μεγαλα στοματα….!

Έκτακτο: Συναγερμός στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν – Ακούστηκε ισχυρή έκρηξη