Και … Έμποροι Όπλων και Θανάτου ???

Του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Η Ελλάδα περνάει μια οικονομική κρίση, περίοδο ένδειας. Δεν φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση, τυχαία και απρογραμμάτιστα.
Θέλει μεγάλη προσοχή, μήπως έναντι μικρών οικονομικών ωφελημάτων, πουλήσουμε ανεκτίμητους θησαυρούς, στους οποίους εδράζεται η ελληνική πραγματικότητα.
Ένας από αυτούς, μεταξύ των πολλών και σημαντικών άλλων, είναι και οι αγαθές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο.
Η πώληση όπλων ή πυρομαχικών σε κάποιες χώρες, είναι θέμα που άπτεται της διεθνούς υπόστασης της Ελλάδος και ειδικά με Αραβικά Μουσουλμανικά κράτη, με όποιες συνέπειες μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
Μέχρι τώρα, η Ελλάδα έχει αναπτύξει και διατηρεί αγαθές σχέσεις, με τα ασταθή και απρόβλεπτα κράτη της περιοχής αυτής. Ίσως οι σχέσεις αυτές, να ανάγονται και σε αρχαίους, ίσως και προϊστορικούς χρόνους, οπωσδήποτε όμως από τους χρόνους του Μ. Αλεξάνδρου.
Οι σχέσεις αυτές, έχουν εμπεδωθεί, με μεγάλες προσπάθειες.

Κτίζονται αργά και δύσκολα, με πολύ επιμέλεια, αλλά καταστρέφονται αμέσως και εύκολα, με πολύ λίγη αμέλεια.

Το να φαινόμαστε, ότι πουλάμε πολεμικό υλικό, (κοινοί έμποροι όπλων και θανάτου), σε κάποιες από αυτές, εναντίον κάποιων άλλων αραβικών χωρών, είναι πολύ επικίνδυνο και οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες, μάλλον είναι καταλυτικές.
Κάποια Αραβικά κράτη και Αραβικοί λαοί, θα θεωρήσουν, ότι υπαίτιοι των δεινών και παθημάτων τους, είναι η Ελλάδα.
Έχουμε την εντύπωση, ότι μόνο σε διεθνής παγίδα, μπορούν να αποδοθούν αυτά τα συμβάντα.

Και τώρα το θέμα έχει δύο σκέλη:
α. Η ανικανότητα των κυβερνόντων και εννοώ του Πρωθυπουργού, του Υπ Εξωτερικών, Υπ. Εθνικής Αμύνης κλπ, κλπ, να διαχειριστούν, ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί κατ΄ ουσία, διεθνές πρόβλημα, που εκθέτει την Ελλάδα. Και ίσως ανεπανόρθωτο.
Και είναι ανικανότητα, να συλλογιστούν, να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν και να διαχειριστούν, κάτι παραπέρα από την ψηφοθηρία..
Και δεδομένου, ότι η πολιτική ορίζεται, σαν η τέχνη του «προβλέπειν», ομιλούμε, για παντελή έλλειψη στοιχείων πολιτικής ικανότητας, διπλωματίας και διοικήσεως.
Δηλαδή, παντελή ανικανότητα διακυβερνήσεως.
Θα αναφέρουμε, μια απλή σκέψη.
Ίσως, θα έπρεπε να γίνει πώληση προς μεσάζοντα, (όχι εκπρόσωπο κράτους) και ακολούθως, ο μεσάζων να πουλήσει προς άλλο κράτος, ώστε η συμμετοχή της Ελλάδος, να μην είναι άμεσος.
β. Ας πάμε στο δεύτερο σκέλος, της αντιπολιτεύσεως.
Συνέβη μια σοβαρότατη κυβερνητική αστοχία, με τεράστιες εθνικές συνέπειες.
Μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο, ο πολιτικός κόσμος, πρέπει σύσσωμος να σκεφτεί εθνικά, να υποβαθμίσει το γεγονός και να μειώσει τις συνέπειες.
Αντ’ αυτού, συνέβαλαν, υπέρ του δέοντος, στη δημοσιοποίηση και διατήρηση στην επικαιρότητα, επί 17 μέρες και πλέον, και ποιος ξέρει, για πόσο ακόμη.

Για ακόμη μια φορά σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος (Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και λοιπά αντιπολιτευόμενα κόμματα) φάνηκε, κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.
Μάλλον, αποκλειστικοί υπαίτιοι, πιθανών μελλοντικών εθνικών συνεπειών και καταστροφών.

Κάνουμε μια ύστατη έκκληση. Ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσει η περαιτέρω δημοσιοποίηση, να γίνει μια σύσκεψη υψηλού επιπέδου, αρχηγών κομμάτων, να αποδοθούν ευθύνες, αλλά να αποφευχθούν οι Εθνικές ζημίες.
Αλλιώς για ακόμη μια φορά, τα εθνικά συμφέροντα και η Ελλάδα γίνονται…

…βορά μικροπολιτικών & παλαιοκομματικών μικροτήτων…

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

9 thoughts on “Και … Έμποροι Όπλων και Θανάτου ???

 1. ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ says:

  Δεν μου ανοίγει η κεντρική σελίδα των Κατοχικών με αποτέλεσμα να διαβάζω σήμερα τα άρθρα της 21-11. Εκεί στα Κατοχικά Νέα μπορείτε να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ.

 2. ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ.. says:

  ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΞΟΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ??ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΞΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ!ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΤΟΥΣ!ΑΑ ΡΕ ΜΕΤΑΧΑ!!ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ ΣΟΥ!

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ; says:

   ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΔΑΤΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΛΑΜΕ…

 3. ΦΡΑΠΕΔΟΜΥΑΛΟΣ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΗΣ !! says:

  ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ,Η ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ,Η ΤΟΝ GAP ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!Η ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ GKINES ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ GAPALTI!NA MΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ??ΑΛΛΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΧΑΜΕΡΟ!!ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!ΕΔΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΟΕΡΑ???

 4. Ανώνυμος says:

  https://youtu.be/cz1ZF9032QM

  ποσοι θα το πατουσαν το κουμπι εεε; ποσοι ειναι αυτοι που αυτην την στιγμη που μιλαμε το πατανε το κουμπι και αυτοι βγαζουν τρελα φραγκα εεεε; γ@μω τον πολιτισμο σας και την τεχνολογια σας ξεφτιλες νεοταξιτες

 5. ΝΕΜΕΣΙΣ! says:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ..Να γίνει μια σύσκεψη υψηλού επιπέδου, αρχηγών κομμάτων..ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ??ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΥΨΗΛΟ..ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΝΑΙ!!ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ !!ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟΥ!!ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ..ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ!!ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ??ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ!!

 6. PUNISHER! says:

  ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟ, ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΕΣ, ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ,ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ,ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΕΣ,ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΣΤΟΩΝ,ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *