Ύποπτα πλοία- “φαντάσματα” στα νερά της νότιας Κρήτης…. η υπόθεση, η οποία μυρίζει και… μπαρούτι

Eκατοντάδες πλοία- “φαντάσματα”, που προσεγγίζουν ύποπτα τις φλεγόμενες ζώνες της ανατολικής Μεσογείου, σε Λιβύη και Συρία, και γίνονται “αόρατα” κλείνοντας τις συσκευές εντοπισμού τους από το παγκόσμιο σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού, του γνωστού GPS, μόλις μπουν στα ευρωπαϊκά ύδατα, ελληνικά και ιταλικά, έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές της Γηραιάς.

Η ιστορία τρόμου με πολλαπλές ανησυχητικές διαστάσεις εμπλέκει και την Κρήτη, καθώς κάποια από τα πλοία αυτά έχουν προσεγγίσει τις ακτές της νότιας Κρήτης στη Μεσαρά, προερχόμενα από τη Λιβύη, κάνοντας εξαιρετικά ύποπτες στάσεις, με τους φόβους να στρέφονται σε διακίνηση όχι μόνο ανθρώπινων ψυχών, αλλά μέσω αυτών “αόρατων” τρομοκρατών, καθώς επίσης όπλων και ναρκωτικών.

Την υπόθεση, η οποία μυρίζει και… μπαρούτι τρομοκρατίας, αποκαλύπτει έρευνα των “Τάιμς” του Λονδίνου, η οποία αναφέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από την ισραηλινή εταιρεία ανάλυσης θαλάσσιων δεδομένων Windward. Βάσει αυτών, συνολικά 2.850 πλοία έσβησαν το στίγμα τους από το χάρτη πριν μπουν στα ευρωπαϊκά ύδατα τους πρώτους δύο μήνες του 2017. Σύμφωνα μάλιστα με τη Windward, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο 40 τέτοια πλοία μπήκαν από τη Λιβύη, από περιοχές όπου έχει βάσεις το Ισλαμικό Κράτος, πλέοντας “αόρατα” και άρα ανενόχλητα στα ευρωπαϊκά νερά, μετά την απενεργοποίηση των συσκευών εντοπισμού τους, περνώντας φυσικά από την Κρήτη στη διαδρομή προς το Αιγαίο.

Η “Daily Mail” αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα ιταλικό πετρελαιοφόρο, το οποίο ταξίδευε προς την Ελλάδα από τη Λιβύη και μετατράπηκε σε “φάντασμα” απενεργοποιώντας το GPS του σε περιοχές όπου γίνεται παράνομη διακίνηση μεταναστών. Το εν λόγω πλοίο έκανε δύο ύποπτες στάσεις κοντά στο νησί μας και στη συνέχεια κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακόμη, άλλα 20 σκάφη σταμάτησαν τις εκπομπές τους κάνοντας επίσης ύποπτες στάσεις και μάλιστα για περισσότερες από έξι ώρες στα ύδατα του Λιβάνου ή της Συρίας, προτού φτάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι πρακτικές φυσικά και δεν είναι τυχαίες και δημιουργούν μεγάλη ανησυχία, καθώς θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως εκμετάλλευση των τρωτών σημείων ασφάλειας στη θάλασσα από τρομοκράτες, ώστε να μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους, όπλα, ναρκωτικά και ποιος ξέρει τι άλλο στην Ευρώπη.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι 45 από αυτά τα πλοία κατέβασαν τους διακόπτες του GPS στις βρετανικές ακτές για πάνω από 24 ώρες, ενώ άλλα 50 μπήκαν στα βρετανικά χωρικά ύδατα χωρίς να διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα. Μόνο για το 2015 οι εκτιμήσεις είναι πως οι διακινητές ανθρώπινων ψυχών στην ευρωπαϊκή ήπειρο κατάφεραν να πλουτίσουν με ποσά που αντιστοιχούν σε 4,7 έως 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι παράνομο να απενεργοποιούν το GPS

Σύμφωνα με την “Daily Mail”, τα πλοία διαθέτουν το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης – Automatic Identification System (AIS) – το οποίο οφείλουν να ενεργοποιήσουν μόλις σηκώσουν άγκυρα και βγουν από κάποιο λιμάνι. Η μόνη περίπτωση που δικαιολογούνται να το απενεργοποιήσουν είναι αν ο καπετάνιος εκτιμήσει ότι υπάρχει ένας επικείμενος κίνδυνος, όπως για παράδειγμα πειρατές. Αν ο καπετάνιος κατεβάσει το διακόπτη του GPS, οφείλει να το καταγράψει στο ημερολόγιο του πλοίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν απενεργοποιηθεί το AIS, το πλοίο “εξαφανίζεται” από το χάρτη και η προσπάθεια εντοπισμού του χαρακτηρίζεται ως την απόπειρα να βρει κάποιος… βελόνα στα άχυρα.

dreamfm

Loading...

6 thoughts on “Ύποπτα πλοία- “φαντάσματα” στα νερά της νότιας Κρήτης…. η υπόθεση, η οποία μυρίζει και… μπαρούτι

 1. Ανώνυμος says:

  Ωραία εντάξει έσβησαν το GPS ε και;;;
  Παλία που δεν υπήρχαν GPS πως έβρισκαν τα εχθρικά πλοία οι ναυταίοι;;
  Και μια και θέλουμε με ένα σμπάρο 2 τριγώνια, ευκαιρία να εκπαιδευτούν με τα ηχοβολιστικά τα πληρώματα των υποβρυχίων και σε ύποτους στόχους να ¨δοκιμάσουν” καμμιά “εκπαιδευτική” τορπίλη. ΞΕάλλου ένα πλοίο φάντασμα γίνεται και ένα ναυάγιο φάντασμα.

 2. ellgiannis says:

  Παιδιά είμαι από κω! Περιοχή τιγκακι και βλέπω τα Ίμια απτό μπαλκόνι.. Σε αυτή την πλευρά του νησιού έχουν αράξει εδώ και μια βδομάδα 7 πλοία φορτηγά, τάνκερ και πετρελαιοειδή! Χωρίς να υπάρχει απαγορευτικό και ενώ πλησίασα στο χιλιόμετρο με κιάλια δεν υπήρχε σε κανένα αναρτημένη σημαία!!!!!

 3. Όχι ακριβώς says:

  Δεν είναι όλα τα πλοία υποχρεωμένα να έχουν το AIS αλλά πάνω από κάποιο μέγεθος. Επίσης όταν υπάρχει κίνδυνος (γενικώς και όχι μόνο πειρατείας) πάλι μπορεί να απενεργοποιηθεί. Γενικά η ιδέα είναι ότι ένα χρήσιμο σύστημα για αποφυγή συγκρούσεων και παρακολούθηση των πλοίων αλλά δεν πας και φυλακή για απενεργοποίηση. Και σίγουρα με τους δορυφόρους που πετάνε από πάνω μας, όσοι χρειάζεται να ξέρουν μπορούν πολύ εύκολα να μάθουν και να μη περιμένουν το πλοίο να τους πει που βρίσκεται.

 4. Νικητας says:

  Μπορει και ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ να χανεται το στιγμα ..ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ πλοιων !!!…Απαρατηρητα ομως σε προσεγγιση ξηρας…μαλλον αδυνατον (σε πλοια ενδιαφεροντος μας)!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *