Η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους μέσω πρωτοσέλιδων! Για αποστολή του ΠΟΡΘΗΤΗ στην Κύπρο γράφουν εφημερίδες τους

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Η εφημερίδα Yeni Safak, πιστή στο καθεστώς Ερντογάν γράφει ότι η Τουρκία στέλνει τον ΠΟΡΘΗΤΗ στην Κύπρο προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αγοράσει κι άλλο ερευνητικό σκάφος. Παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Όλος ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με το Αιγαίο και την Κύπρο με κυρίαρχα θέματα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ που ουδείς βεβαίως έχει ανακοινώσει, αλλά και τα “αποστρατικοποιημένα νησιά”! Ο υπουργός Άμυνας έθεσε το θέμα με δηλώσεις του κι αυτό που πονάει πρώτα απ΄ όλα την Τουρκία είναι η Λήμνος, την οποία διαπιστώνει ότι εντάσσουν πλέον σε σενάρια ασκήσεων και σχέδια πτήσεων Αμερικανοί και Ισραηλινοί.

Η διαρροή όλων αυτών στον τουρκικό Τύπο δεν γίνεται προφανώς τυχαία, γιατί στην Τουρκία τίποτα δεν το αφήνουν στην τύχη σε τέτοια θέματα.

Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους “διαβάζοντας” και την πολιτική κατάσταση στην Αθήνα, που δεν είναι στα καλύτερά της. Οι Τούρκοι επιλέγουν να δημιουργούν κρίσεις και να κλιμακώνουν τις εντάσεις όταν στην Αθήνα επικρατεί πολιτική ρευστότητα και αναταραχή. Το ίδιο έκανε το 1996 προκαλώντας την κρίση των Ιμίων.

Στην Κύπρο αυτή την ώρα πλέει τo Barbaros το οποίο συνοδεύεται από τρία πολεμικά πλοία. Στην ίδια περιοχή πλέει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

militaire.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *