Η ένωση καθηγητών Λέσβου επιτρέπει τον όρο «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού προκρίνει η ΕΛΜΕ Λέσβου, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά τη σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, Απόστολου Βαρελτζή.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ έρχεται σε αντίθεση με το σχετικό έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Έτσι, με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.

iellada.gr

Loading...

2 thoughts on “Η ένωση καθηγητών Λέσβου επιτρέπει τον όρο «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού

 1. Ιωλκαίος says:

  Παρήγορο αυτό. Ξυπνάνε οι Μυτιληνιοί. Κάποτε πήγαινε η τοπική ΚΝΕ να υποδεχθεί τους λάθρο με πανώ: «Ξένοι μετανάστες αδέρφια μας!» Και πιό πρόσφατα κλαίγανε μερικοί, που φύγανε οι λαθρογυναίκες με «τα μωρέλια» (βλέπε γνωστή φωτογραφία με τις γριές), και δεν θα πάρουν τελικά το Νόμπελ στο νησί. (Αφού το πήρε ο Ελύτης, ωρέ, δεν σας έφτασε; θέλετε κι άλλο; 🙂 )
  Χρειάστηκαν τα επεισόδια στη Μόρια κι αλλού, για να ξυπνήσουν οι ντόπιοι και να καταλάβουν τί κόμπρες ζέσταιναν στον κόρφο τους τόσα χρόνια. Κάλλιο αργά, όμως, παρά ποτέ.
  Να δούμε οι Αθηναίοι πότε θα ξυπνήσουν.

 2. XYZ says:

  Αχ, σας ευχαριστω πολυ Εφεντες μου, που επιτρεψατε σε εμενα τον αναξιο να προφερω την λεξη «λαθρομετανάστης» ! ! !

  Ο Θεος να μου κοβει μερες και να σας δινει χρονια, Πολυχρονεμενοι μου !

  Προσκυνω σας Πασαδες μου μεχρι το χωμα, για την καλωσυνη που μου κανατε !

  Αιωνια ευγνωμοσυνη θα σας εχω, για αυτην την αναπαντεχη ευεργεσια σας !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *