Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

22:56 - 12/01/2018

Φοβερο μυστικο ηλικίας 105 ετων !!! Ποσοι γνωριζουν την Συνθήκη των Αθηνών του 1913 ; ; ; (Καί γιατι δεν μιλάει απολύτως κανεις;)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ποτέ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ τότε Κ Ο Ι Ν Α ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ & Σ Ε Ρ Β Ι Α Σ !!!!

(ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ και πότε ΔΙΔΑΞΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ Σκόπια ΜΙΛΑΝΕ, ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ & ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΥΤΗ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝ ΚΡΑΤΙΔΙΟ «Σκόπια»…)
Το Πρωτόκολλο Αθηνών (1913) αφορά συμφωνία καθορισμού συνόρων μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 5 Μαΐου του 1913. Ονομάζεται επίσης και Πρωτόκολλο Κορομηλά – Μπόσκοβιτς από τα ονόματα των εκπροσώπων των 2 χωρών που το υπέγραψαν.

Με το πρωτόκολλο αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο Χωρών η εντός 20ημέρου υπογραφή Συνθήκης Ελληνο-Σερβικής φιλίας και αμυντικής συμμαχίας, η οποία και τελικά συνομολογήθηκε την 1η Ιουνίου 1913 κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελευθερίου Βενιζέλου (με παράκαμψη κάποιων εμποδίων) ως η Συνθήκη συμμαχίας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα οι δύο κυβερνήσεις δια των όρων αυτού θα παράσχουν αμοιβαία βοήθεια έτσι ώστε οι δύο Χώρες να έχουν κοινό σύνορο δυτικά του Αξιού (Βαρδάρη), η δε χάραξη των νέων συνόρων να βασίζεται επί της «αρχής των κατεχομένων εδαφών«, («Occupation Effective»).

Έτσι το ανάπτυγμα του κοινού συνόρου θ΄ αρ
ίζει από τη λίμνη Οχρίδα ακολουθώντας πορεία γύρω απ΄ αυτή προς νότια τη λίμνη Πρέσπα, νότια του Μοναστηρίου (που παραμένει στη Σερβία), και ακολουθώντας στη συνέχεια τη γραμμή διαχώρισης του ποταμού μεταξύ Τσέρνας και Μογλενίτσας καταλήγει στον Αξιό, 3χλμ νότια από τη Γευγελή.

Επίσης προσδιορίζεται ότι και οι δύο Χώρες θα συμφωνήσουν την Ελληνοβουλγαρική και Σερβοβουλγαρική οριοθετική γραμμή αντίστοιχα επί της αυτής αρχής.

Δηλαδή το σερβικό σύνορο από βόρεια της Γευγελής θ΄ ανέρχεται το ρουν του Αξιού μέχρι τη συμβολή του παραπόταμου Μπεγκαλνίτσα και εκ του ρου του δεύτερου μέχρι τα παλαιά τουρκοβουλγαρικά σύνορα, ενώ το ελληνικό θα διέρχεται από νότια του Κιλκίς, βόρεια της Νιγρίτας και από εκεί από τη λίμνη Αχινού (Κερκίνης) και του Αγγίστα ποταμού που κατέρχεται προς τη θάλασσα, ανατολικότερα του λιμένα των Ελευθερών.

Στο αυτό Πρωτόκολλο συμφωνήθηκε επίσης πως σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτή συμφωνία με τη Βουλγαρία με βάση την παραπάνω αρχή καθορισμού συνόρων, θα προτείνουν τη προσφυγή σε διαιτησία.

Αν όμως αντ΄ αυτών η Βουλγαρία εκδηλώσει επιθετική στάση προς επιβολή των αξιώσεών της δια των όπλων, οι δύο Χώρες (Σερβία και Ελλάδα) αναλαμβάνουν την υποχρέωση «προκειμένου να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των κτήσεών τους να παράσχουν αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια και να μη συνάψουν ειρήνη (με τη Βουλγαρία), παρά μόνο από κοινή συμφωνία».

Επίσης Σερβία και Ελλάδα αναλαμβάνουν ν΄ ακολουθήσουν την αυτή διπλωματική στάση στις διάφορες διαπραγματεύσεις για την διανομή των εδαφών που παραχωρήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Τέλος η Ελλάδα υποσχέθηκε να παράσχει για μια 50ετία κάθε δυνατή διευκόλυνση στο σερβικό εξαγωγικό εμπόριο δια του λιμένα της Θεσσαλονίκης και των σιδηροδρομικών γραμμών προς Σκόπια και Μοναστήρι.
Ο διακανονισμός αυτός των συνόρων πράγματι δεν έγινε δεκτός από την Βουλγαρία, και παρά την παρέμβαση ρωσικής διαιτησίας σύντομα, στις 16 Ιουνίου 1913, ξέσπασε με την επίθεση της Βουλγαρίας οΒ’ Βαλκανικός Πόλεμος.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD_(1913)]
————————————————————————-

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν ακόμα και οι ιστορικοί αγνοούν, ή άν προτιμάτε «αγνοούν», την τόσο σημαντική και μεγάλης Εθνικής σημασίας Συνθήκη των Αθηνών του 1913 μεταξύ Ελλάδος & Σερβίας για χάραξη ΚΟΙΝΩΝ συνόρων, τί και πώς να το μάθει ο μέσος Έλλην;

Προφανώς για να εξακουλουθεί εις το ΔΙΗΝΕΚΕΣ η απύθμενη εξαπάτησίς του, για το μεγάλο ‘Τιτοϊκό’ παραμύθι περί ψευδομακεδονίας και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ κρατιδίου και άλλων ιστοριών της …Χαλιμάς!

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Ερωτήστε όποιον βουλευτή ή υπουργό θέλετε!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Ι Δ Ε Α ….

Και όμως αυτοί οι ολέθριοι και διαχρονικώς ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ ‘εθνοπατέρες’ θα αποφασίσουν με την ψήφο τους την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ διαιώνιση της υπάρξεως της Βαρντάρσκα, χάριν των αμερικανικών εννοείται συμφερόντων…

periergaa.blogspot.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Π.ΕΙΡΗΝΗ 01/12/2018 @ 11:34 ΜΜ

  Tamo daleko,daleko od mora…..

  • ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ 01/14/2018 @ 1:18 ΠΜ

   Τρολάρω…Για όλους τους σερβομαθείς,σερβομανείς,σερβοανατραφείς. Ειρήνη…sakriji suze svoje,sacricu I ja…

 2. Ανώνυμος 01/13/2018 @ 1:55 ΠΜ

  μα τι λεει ο αρθρογραφος μεχρι και το 1996 υπηρχε διεθνειςαποκληστικη ζωνη σερβιας στο λιμανη τησ θεσσαλονικης ,,,και ακομη το λενε ελλας σερβια συμμαχια ,,,ακομη και στον βορβαδισμο απο τους αμερικανους η ΑΕΚ για υτο ειχε παει εκει με το συνθημα αυτο ,,,,

  • Ανώνυμος 01/13/2018 @ 2:43 ΜΜ

   οσο τωρα για τον τιτο ας ψαξουν ολοι γιατι δεν εριξε μια πιστολια στα γερμανικα στρατευματα και ηρθαν πισω απο τα ελληνικα ,,,ποιανου συμφεροντα εξυπηρετουσε ,,,,,εσπασε την συμφωνια ο κροατης τιτος παντως οχι σερβος σε καταγωγη

 3. Δημήτρης Γκουσγκούνης 01/13/2018 @ 12:13 ΜΜ

  Αυτά πρέπει να δημοσιεύονται

 4. Ειρηνη neni daleko od mora ale blicko velmi blicko. Presne tak vedla serbia hranice. Rojumies!!! Αλλα ποτε ειχαμε ελληνες κηβερνητες για να προσεχουν τους ελληνες και τη πατριδα?σχεδον παντα προδοτες ελληνοφωνους απο διαφορα εθνη.η βουλη ειναι γεματη απο δαυτους.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*