ΕβραιοΧριστιανισμός ( “Ορθοδοξία” ). Αντέχεις την Αλήθεια ;

Η Μαύρη Αδελφότητα ή αλλιώς Μαύρη Μασονία

(Παλαιά Τάξη Πραγμάτων), αντίπαλος του Γιαχβέ Σατανά, είχε από αρχαιοτάτων χρόνων, τον έλεγχο του πλανήτη, ελέγχοντας όλους τους βασιλείς και τους αυτοκράτορες και τους τοπικούς μονάρχες, όπως σήμερα η αντίπαλός της, η Λευκή Αδελφότητα (Νέα Τάξη Πραγμάτων), μέσω των ILLUMINATI, ελέγχει σχεδόν όλες τις δήθεν ελεύθερες δημοκρατικές κυβερνήσεις.

Καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη αυξανόταν, χρειαζόταν ένα όχημα, έναν παγκόσμιο τρόπο σκέψης, μία παγκόσμια ιδεολογική πλατφόρμα αν θέλετε, στην οποία θα εντασσόταν ο παγκόσμιος πληθυσμός, ώστε να έχει τον τρόπο σκέψης και καθημερινής ζωής που ήθελε η Μαύρη Αδελφότητα, ώστε να απλοποιήσει τον παγκόσμιο έλεγχο.

Έτσι η Μαύρη Αδελφότητα θέλησε να κάνει το εξής:

1) Να δημιουργήσει δική της ιδεολογική πλατφόρμα (θρησκεία)

2) Να χτυπήσει την ιδεολογική πλατφόρμα της Λευκής Αδελφότητας του Σαμαέλ Γιαχβέ Σατανά που ήταν η θρησκεία του Ιουδαϊσμού.

Στην προσπάθεια εύρεσης μιας ενιαίας θρησκείας που θα έδινε ένα ενιαίο τρόπο σκέψης στο σύνολο των πληθυσμών της αχανούς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η εβραϊκή θρησκεία φάνταζε η πιο βολική. Οι Εβραίοι πίστευαν σε ένα μόνο θεό, στο βαβυλωνιακό Γιαχβέ Γιαλνταμπαόθ, γνωστό στην εποχή μας σαν Σατανά. Η εβραϊκή θρησκεία φάνταζε κατάλληλη και βολική διότι επέβαλε απόλυτη υπακοή, με απειλή το θάνατο δια λιθοβολισμού. Η θρησκεία όμως αυτή, είχε για τη Μαύρη αδελφότητα ένα μειονέκτημα: ήταν πιασμένη από το αντίπαλο δέος, αυτό της Λευκής Αδελφότητας.

Ο Ιουδαϊσμός αν και δεν είχε πολλούς οπαδούς, είχε κατά ένα περίεργο τρόπο εκπροσώπηση παντού, παρά το ότι οι Εβραίοι ήταν ένας λαός φτωχός και απομονωμένος, όπου κι αν υπήρχε. Η έδρα της πίστης τους ήταν στα Ιεροσόλυμα όπου υπήρχε και ο περιβόητος ναός του Σολομώντος. Ο ναός αυτός ήταν σημαντικός διότι σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Γιαχβέ Σατανά Σαμαέλ, όπως αυτές υπάρχουν στα ιερά τους βιβλία (μεταξύ αυτών και η Παλιά Διαθήκη), εκεί μέσα θα χριστεί ο «μεσσίας» τους σαν παγκόσμιος βασιλιάς, ο λεγόμενος σήμερα Αντίχριστος, και θα τους δώσει παγκόσμια εξουσία, σε συνδυασμό με όλα τα πλούτη αυτού του κόσμου, κάνοντας ταυτόχρονα όλους τους λαούς υπηρέτες τους.

Ο λεγόμενος Αντίχριστος, που διακαώς περιμένουν οι Εβραίοι, θα είναι ουσιαστικά ένα σώμα το οποίο θα ελέγχει ο ίδιος ο Γιαχβέ και θα παρουσιαστεί στον κατεστραμμένο από την οικονομική ανέχεια κόσμο μας για να τον…»σώσει». Αυτή λοιπόν τη θρησκεία, την ιδεολογική πλατφόρμα του Γιαχβέ Σατανά, της Λευκής Αδελφότητας, ήθελε η Μαύρη αδελφότητα να την αφήσει χωρίς οπαδούς. Με τον τρόπο αυτό, όταν ο αντίπαλός της ο Γιαχβέ Σατανάς, θα ερχότανε με σώμα ανθρώπου, ως Αντίχριστος δηλαδή, στον κόσμο, τα σχέδια του θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν.

Έτσι η Μαύρη Αδελφότητα σχεδίασε το εξής: θα δημιουργούσε μια νέα θρησκεία, που θα ήταν μίξη της Εβραϊκής θρησκείας και εν μέρει της χριστιανικής νοοτροπίας, βγάζοντας ταυτόχρονα μέσα από τον Χριστιανισμό κάθε τι Ελληνικό. Έτσι και ο Ιουδαϊσμός θα καταστρεφόταν, και η αλήθεια που αποκάλυψε ο Χριστός θα χανόταν, και το φως του ελεύθερου και ανυπότακτου ελληνικού πνεύματος θα έσβηνε, και οι άνθρωποι θα έμεναν σε αιώνια λήθη. Η Μαύρη αδελφότητα μπορεί να είναι αντίπαλος της Λευκής Αδελφότητας του Γιαχβέ, ωστόσο και οι δύο μισούν τους ανθρώπους, που έχουν έρθει εδώ απλά για να εκπαιδευτούν και να δοκιμαστούν, ώστε να επιστρέψουν στην τέλεια πνευματική εκείνη κατάσταση που ζούσαν κάποτε.

Μετά το Χριστό μάλιστα, με τους πρώτους χριστιανούς να είναι Έλληνες σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Μαύρη Αδελφότητα είδε έντρομη να αναβιώνουν οι Ελληνικές ιδέες και γνώσεις περί του ενός τρισυπόστατου πραγματικού Θεού, σε συνδυασμό με τις απόψεις των Ελλήνων φιλοσόφων που ελάχιστα απείχαν από τις διδασκαλίες του Χριστού. Οι διδασκαλίες και η νοοτροπία των αρχαίων Ελλήνων, από ιδεολογία λίγων και μορφωμένων (Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα κτλ.) θα γινόταν νοοτροπία του καθενός. Αν αυτό συνέβαινε, οι άνθρωποι θα γνώριζαν την αλήθεια και όπως ο ίδιος ο Χριστός είπε, θα ελευθερώνονταν.

Έτσι η Μαύρη Αδελφότητα, πήρε το Χριστιανισμό και τον ένωσε με την Εβραϊκή θρησκεία, δημιουργώντας την ιδεολογική πλατφόρμα της κοινής νοοτροπίας που ήθελε να επιβάλει παντού διά πυρός και σιδήρου.

Δεν πήρε τα πάντα από την εβραϊκή θρησκεία, ούτε τα πάντα από την Χριστιανική πίστη, από την οποία αφαίρεσε πρώτα κάθε τι Ελληνικό. Αυτή θα ήταν και η ιδεολογική πλατφόρμα της κοινής νοοτροπίας που θα επέβαλε η Μαύρη Αδελφότητα παντού με τη βία και το σπαθί. Χριστιανοί με την έννοια των πρώτων χρόνων, στο τέλος δεν θα υπήρχαν. Θα υπήρχαν μόνο Εβραιοχριστιανοί ανθέλληνες.

Όταν ολοκλήρωσε τις ετοιμασίες της, η Μαύρη Αδελφότητα έκανε το Χριστιανισμό από παράνομο νόμιμο και κατόπιν υποχρεωτικό και άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου του ξεριζωμού κάθε ελληνικής και πραγματικά χριστιανικής σκέψης.

Συγκεκριμένοι εντεταλμένοι εβραιολάγνοι ιεράρχες πρωτοστάτησαν κατευθυνόμενοι από την Μαύρη Μασονία, στη δημιουργία της ενιαίας Εβραιοχριστιανικής θρησκείας με συγκεκριμένο τυπικό (τυπολατρία) και συγκεκριμένα πιστεύω, που τα ονόμασαν «παράδοση της εκκλησίας», πολεμώντας μέχρι τέλους όλους εκείνους που δεν ήθελαν με τίποτα την ένωση αυτή, θέλοντας να χαθεί και η τελευταία αντίσταση των πραγματικών χριστιανών των πρώτων μετά Χριστό αιώνων ώστε να επικρατήσει ο θρίαμβος του Γιαχβεδικού μωσαϊκού νόμου, του μισάνθρωπου νόμου του Γιαχβέ Σατανά.

Για να οριστούν τα επίσημα και ιερά βιβλία του Εβραιοχριστιανισμού, έγινε η τοπική σύνοδος – παρωδία της Λαοδικείας που κράτησε περίπου 38 χρόνια. Στην διάρκεια της γράφτηκε αυτό που ονομάζουμε Παλαιά και Καινή Διαθήκη, με βάση παλαιότερα κείμενα που παραποιήθηκαν. Τον καιρό εκείνο κυκλοφορούσαν και άλλα πολλά ευαγγέλια που αποδίδονταν στους υπόλοιπους Αποστόλους, αλλά δεν έγιναν αποδεκτά από την τοπική σύνοδο της Λαοδίκειας, που επί σαράντα περίπου χρόνια «μαγείρευε» την τελική μορφή των «ιερών» κειμένων.

Η «Παλαιά Διαθήκη», αποτελείται από κάποια εβραϊκά βιβλία, όχι όλα, αφού το Ζοχάρ, το Μιντράς, και βεβαίως το Ταλμούδ που βρίζει το Χριστό και την Παναγία αποκλείστηκαν όπως και πολλά άλλα.

Η «Καινή Διαθήκη», αποτελείται από τέσσερα «μέχρι αηδίας» εξεβραϊσμένα Ευαγγέλια, τις Πράξεις και Επιστολές των Αποστόλων, καθώς και την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Οι περισσότερες παρεμβάσεις έγιναν στις Πράξεις των Αποστόλων και στις Επιστολές τους, κάποιες από τις οποίες γράφτηκαν εκ του μηδενός τον 4ο αιώνα μ.Χ. και απευθύνονται αποκλειστικά σε Εβραίους, με σκοπό να τους πείσει η Μαύρη αδελφότητα να αφήσουν τον Ιουδαϊσμό και πάνε στον Εβραιοχριστιανισμό. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, αφού οι επιστολές αυτές δεν έχουν τίποτε το Χριστιανικό μέσα τους.

Τα δε ονόματα «Παλαιά» και «Καινή» Διαθήκη, δόθηκαν στα δύο αυτά σύνολα βιβλίων, σκόπιμα από την Μαύρη Αδελφότητα, για να δείξουν στον κόσμο ότι δήθεν το ένα είναι η συνέχεια του άλλου και να στηρίξουν έτσι την ανίερη ένωση των δύο ανόμοιων νοοτροπιών, που είχαν κατασκευάσει. Επομένως όπου συναντούμε τον όρο «καινή διαθήκη» στα παραποιημένα ευαγγέλια ή τις επιστολές των Αποστόλων, είναι ακόμα μια εμβόλιμη προσθήκη των μασόνων ιερέων που εργολαβικά δημιούργησαν τη μεγάλη αυτή αίρεση που ονομάστηκε Εβραιοχριστιανισμός ή αλλιώς ορθοδοξία.

Ο Πραγματικός Δημιουργός δεν κάνει διαθήκες (συμφωνίες) αλλά μόνο δίνει, αφού αυτή είναι η φύση Του. Δίχως να έχει κάποια απαίτηση από εμάς, είναι μόνο Αγάπη, Ζωή και Φως, όπως ακριβώς δίδαξε με την ζωή Του ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και όπως λένε τα πανάρχαια ερμητικά κείμενα τα οποία πολεμήθηκαν και ακόμη πολεμιούνται, μετά σκοταδιστικής και παράλογης μανίας, από εκείνους τους σκοταδιστές του παρελθόντος (4ου μ.Χ. αιώνα), αλλά και του παρόντος, που δυστυχώς ουδέποτε γνώρισαν το Χριστό, όντας εχθροί της έρευνας, της γνώσης και της Α-λήθειας.

ΕβραιοΧριστιανισμός ( “Ορθοδοξία” ). Αντέχεις την Αλήθεια ; - Εικόνα1

Το 381 έγινε η λεγόμενη Β΄ Οικουμενική Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη, επί (Ισπανοεβραίου) αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Α’ και ορίστηκε ο 60ος κανόνας της εκκλησίας που ορίζει ιερά τα βιβλία των θεοκτόνων Εβραίων και ιερό το σατανικό μωσαϊκό νόμο. Ο Πατριάρχης Νεκτάριος που προέδρευσε στη σύνοδο αυτή, ήταν ένας πλούσιος Playboy της Πόλης που μέσα σε πέντε λεπτά τον βάφτισαν Χριστιανό, τον έχρισαν ιερέα, μετά Πατριάρχη και μετά άγιο, που υποτίθεται τον φώτισε το… Άγιο Πνεύμα, για να προεδρεύσει της «θεόπνευστης» Συνόδου.

Τα δόγματα και οι αποφάσεις όλες που βγήκαν μετέπειτα, σφραγίστηκαν με επιμέρους συνόδους, τις οποίες υποτίθεται φώτιζε το…Άγιο Πνεύμα, και όποιος είχε αντίρρηση για τις αποφάσεις που έβγαιναν, πήγαινε στην κυριολεξία στο πυρ, αφού ή τον έκαιγαν, ή τον σκότωναν, ή τον έβαζαν φυλακή, δημεύοντας την περιουσία του υπέρ της εκκλησίας. Όλα αυτά γίνονταν βάση του νόμου του Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης.

Τα στοιχεία προήλθαν απο την τετραλογία του «Μαύρου Βυζαντίου» (Δ. Λιακόπουλος).

Ακούστε και αυτό :

el.gr

ΕβραιοΧριστιανισμός ( “Ορθοδοξία” ). Αντέχεις την Αλήθεια ; - Εικόνα2
diadrastika.com

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

83 thoughts on “ΕβραιοΧριστιανισμός ( “Ορθοδοξία” ). Αντέχεις την Αλήθεια ;

 1. Ανώνυμος says:

  ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΣ diadrastika.com…σταματάς εκεί.
  Γαμώ την Μασονία σας κωλοδωδεκαθειστές του Σώρρα και της ΝΤΠ.

 2. Ανώνυμος says:

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΕΙΦΆΔΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ???
  ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ…ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!!
  ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…

 3. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Ε καλά όλα αυτά μόνο ο Λιακόπουλος μπορούσε να τα πει, που έχει φτιάξει δική του θρησκεία κιόλας και βέβαια η κύρια πηγή του είναι η εβραϊκή Καμπάλα. Βέβαια ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με τον σατανά. Τη διαρχία μόνο η Καμπάλα τη διακηρύσσει και μου αρέσει ότι νομίζει ότι λέει αλήθεια ενώ έχει βουλιάξει μέσα στις πλάνες του σατανά.Μάλλον ο ίδιος από τις πλάνες του σατανισμού και της ειδωλολατρείας δεν ξέρει που βρίσκεται. Εύχομαι ο Ιησούς Χριστός να τον ελεήσει

  • ΣΙΝΤΑΛΚΑΣ ΠΟΛΛΩΝ says:

   O Λιακοπουλος απλα σου λεει να διαβαζεις τις πηγες ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ…

 4. GLADIATOR says:

  ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ..ΤΟΝ ΙΗΣΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ..ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ… ου δύνασθε θεώ δουλεύειν καί μαμωνά.».

  ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…
  «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα.Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός»( Σωτηρόπουλος Νικόλαος, Ο Ιησούς Γιαχβέ, 2η έκδ., εκδ. ‘Ο Σταυρός’, Αθήνα 1988, σελ. 35.)

   • Μητσος εξ Αγγλιας says:

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΣΗΜΕΙΟΜΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ . ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. ΚΟΙΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ 250 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ . ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΣΟ ΤΥΠΟΜΕΝΟ , ΔΗΛΑΔΗ 100 ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΛΟ ΟΛΟ . ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΑΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΧΑΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΙΒΑΝΟΚΑΣΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ. Α ΡΕ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΠΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ.

   • ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ says:

    Δεν έχω κανένα βιβλίο του!
    Απλά, στο συγκεκριμένο θέμα.. Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Όσοι κάνατε dislike,όταν ξυπνήσετε θα είστε γιουσουφάκια.

 5. dedalos says:

  Όλα αυτά είναι έρευνες όχι αστεία. Από τους δαιμόνιους ερευνητές των Κατοχικών Νέων. Έχω βέβαια μια απορία: η Μαύρη Αδελφότητα σε ποιον έδωσε εκπομπή όλη μέρα να προβάλλει βιβλία σε πανελλαδικό δίκτυο και να γίνει φίρμα; Και από την άλλη πόσοι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι σήμερα προωθούν το Βυζάντιο; Πόσα ντοκυμαντέρ έχουν γυριστεί για το Βυζάντιο; Πόσες ταινίες; Κάνει πολύ άθλια δουλειά η Μαύρη Αδελφότητα, θα χάσει την μπίζνα της στο τέλος γιατί κανένας δεν ξέρει τίποτα για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Διότι οι διαφωτισμένοι ευρωπαϊστές αλλά και οι ψεκασμένοι νεοπαγανιστές, όλοι αντι-Βυζαντινοί είναι και αντι-χριστιανοί είναι. Σε λίγο η Μαύρη Αδελφότητα θα ξεχαστεί μου φαίνεται με τα λαθάκια της. Από τον διαφωτισμό στην δύση, οι αντιχριστιανοί (πχ. Βολταίρος, Ρουσσώ) κάνουν τον μεγαλύτερο θόρυβο με εκδόσεις και εκπομπές. Που ακριβώς προβάλλει η Μαύρη Αδελφότητα την Ορθοδοξία; Στα σχολεία; Στο ίντερνετ; ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ; Πόσα παιδιά έχουν διαβάσει σήμερα το ευαγγέλιο από το πρωτότυπο ελληνικό και έχουν «ιουδαϊστεί» όπως λέει το κείμενο; Μιλάμε έχετε κάψει λάδια. Διότι το μόνο πνευματικό κείμενο στον ΠΛΑΝΗΤΗ που λέει ότι οι Εβραίοι έχουν ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ είναι το ευαγγέλιο, και ειδικότερα στην Αποκάλυψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνία από το να βλέπεις αντι-Σιωνιστή να είναι όργανο του πιο σκληροπυρηνικού Σιωνισμού, όπως πχ. η Χρυσή Αυγή (έχει υιοθετήσει επίσης ορολογία αντιχριστιανική και παγανιστική, βλ. ποιήμστα για τον Παν του Μιχαλολιάκου και ο τίτλος «Χρυσή Αυγή» Golden Dawn είναι κλασσικό σύστημα μαγείας). Και το ιστολόγιο εδώ σέρνει τον ίδιο χωρό. ΖΩΑ ξυπνήστε. Άντε γιατί άντε.

  • Ανώνυμος says:

   Αντε ρε στο 2310521010 να πάρεις το καινούριο πακέτο με δώρο οργονικο σταυρό και ένα su-35 και άσε μας ήσυχους !!!!

 6. ΠΔ. says:

  O Λιακο,οπως εχει πει ,γνωριζει ολες τις κινησεις του αντιχριστου.Απ’αυτον φανταζομαι εχει και ολες τις πληροφοριες.

 7. ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

  Το ξαναείπαμε, ο Λιάκο έχει πέσει σε μεγάλη πλάνη, αυτή του Γνωστικισμού. Κι αυτό έγινε στην προσπάθειά του να στηρίξει τη θεωρία των Νεφελείμ, την οποία θεωρία προβάλει στα βιβλία του. Το πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι θεωρίες που πάντα ήταν γνωστές και στην εκκλησία και σε όλον τον κόσμο της αυτοκρατορίας, ξαφνικά κάποιοι τις ανακάλυψαν σήμερα και νομίζουν ότι βρήκαν την Αμερική, ή ανακάλυψαν το μεγάλο μυστικό. Όμως ήταν πολύ συνηθισμένη αίρεση, που απείλησε την εκκλησία τον τρίτο αιώνα με την εξάπλωση που είχε. Με τον όρο γνωστικισμός εννοείται ένα προχριστιανικής καταγωγής φιλοσοφικό και θρησκευτικό κίνημα, δείγμα του συγκρητισμού της ρωμαϊκής εποχής ο οποίος είχε τις ρίζες του στα μεσογειακά ήθη της ελληνιστικής περιόδου. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε επίσης για να περιγράψει διάφορες θρησκευτικές ομάδες των πρώτων τεσσάρων μεταχριστιανικών αιώνων. Ο γνωστικισμός αποτελούσε ένα σωτηριολογικό θρησκευτικό σύστημα, βασισμένο στην μυστικιστική έννοια της Γνώσης, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεχόταν ως λυτρωτική θεότητα τον χριστιανικό Ιησού Χριστό, προσδίδοντάς του όμως διαφορετικές ιδιότητες απ’ ότι ο χριστιανισμός. Οι γνωστικοί, διεσπαρμένοι σε διάφορες αυτόνομες κοινότητες και χωρίς κεντρικό συντονισμό ή συγκεντρωτικό ιερατείο, ουσιαστικά εκριζώθηκαν ως τον πέμπτο αιώνα από την επίσημη χριστιανική Εκκλησία και τον ρωμαϊκό Στρατό, αν και γνωστικά συστήματα επέζησαν μέχρι και τα τέλη του Μεσαίωνα, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε θεσπίσει πλέον ως κρατική και μόνη αποδεκτή θρησκεία τον χριστιανισμό. Εξίσου σημαντικός λόγος για την εξάλειψή τους απέβη η συστηματική περιφρόνηση του φυσικού κόσμου, με την ιδιαίτερη μετάθεση του βάρους της διδασκαλίας τους προς την αρχή και δημιουργία του Σύμπαντος, καθώς και ο συνήθως αυστηρός ασκητικός βίος που δίδασκαν, συνοδευόμενος από περιφρόνηση του σώματος. Ο γνωστικισμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια μίας ιστορικής περιόδου με μεγάλη έξαρση του θρησκευτικού αισθήματος και των μυστικιστικών πρακτικών στον ρωμαϊκό κόσμο, από τον πρώτο αιώνα π. Χ. ως τον τέταρτο αιώνα. Παράλληλα με την ανάδυσή του στην ανατολική Μεσόγειο γνώρισαν άνθιση οι μυστηριακές λατρείες, ο ερμητισμός, ο μιθραϊσμός, ο νεοπλατωνισμός κλπ. Ο γνωστικισμός περιελάμβανε στοιχεία ελληνικά, ιρανικά, ιουδαϊστικά και χριστιανικά. Η διερεύνηση της πρώιμης μορφής του γνωστικισμού έγινε από τους εχθρούς του, τους πρώτους διαμορφωτές του επίσημου («ορθόδοξου») χριστιανικού δόγματος της εποχής όπως ο Κλήμης, ο Ωριγένης και ο Ειρηναίος. Οι συγκεκριμένοι καταδίκασαν αυτό που οι ίδιοι αποκάλεσαν «γνωστική αίρεση» και η πολεμική τους εναντίον του γνωστικισμού αποτέλεσε την πρωταρχική τους ώθηση για τη συγγραφή των θεολογικών συγγραμμάτων τους. ………………………… Προέλευση του γνωστικισμού …………………………. Ο γνωστικισμός, τουλάχιστον σε κάποιες από τις θεολογικά αναπτυγμένες διατυπώσεις του, επηρεάστηκε πολύ από τον πλατωνισμό, τον νεοπλατωνισμό, τον στωικισμό, τις σημιτικές θρησκείες και τον χριστιανισμό. Η Αίγυπτος, και ειδικά η Αλεξάνδρεια, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση του γνωστικισμού, ο οποίος φαίνεται να δανείστηκε εκεί στοιχεία από την προχριστιανική αιγυπτιακή παράδοση. Η ελληνική και ρωμαϊκή κατοχή εισήγαγαν το ελληνορωμαϊκό πάνθεον στην Αίγυπτο, ενώ ισχυρές ήταν και οι ιουδαϊστικές επιρροές λόγω της πολυάνθρωπης εκεί εβραϊκής κοινότητας. Υπήρχε, λοιπόν, μια ατμόσφαιρα ανταγωνιστικών διανοητικών παραδόσεων που πολλοί Αλεξανδρινοί δεν τις θεωρούσαν κατ’ ανάγκην αμοιβαία αποκλειόμενες. Στην ελληνιστική και ρωμαϊκή Αίγυπτο ανθούσαν η μαγεία και οι μυστηριακές λατρείες, στις οποίες η μύηση ή η μετάδοση απόκρυφης γνώσης ήταν απαραίτητη για να γίνει κανείς δεκτός ή να προχωρήσει σε ανώτερες βαθμίδες. Επίσης, οι Αιγύπτιοι ήταν εξοικειωμένοι με την ιδέα του μυστικισμού ή της δυνατότητας να γίνουν οι θεοί γνωστοί μέσω εκστατικών οραμάτων. Έλληνες φιλόσοφοι στην Αλεξάνδρεια αντλούσαν ελεύθερα από κάθε είδους πηγές: τον ιουδαϊσμό, τον ερμητισμό, τον πλατωνισμό. Έτσι, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η Γνώση ήταν σημαντικό στοιχείο της αιγυπτιακής διανόησης και είχε δεχθεί ισχυρή ελληνική επίδραση, γεγονός που παρέχει ενδείξεις για την αιγυπτιακή καταγωγή του γνωστικισμού. Ορισμένοι μελετητές εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι στα κείμενα του Ναγκ Χαμαντί εμφανίζονται ιουδαϊστικά στοιχεία, όπως η εκτενής χρήση της Παλαιάς Διαθήκης και διάφορες μιδρασικές ερμηνείες. Έτσι, θεωρούν ότι υπήρξε προχριστιανικός ιουδαϊστικός γνωστικισμός, ο οποίος αναπτύχθηκε εντός του ιουδαϊσμού. Ο Μωσαϊκός Νόμος ερμηνευόταν αλληγορικά από ιουδαϊστές εμποτισμένους με την ελληνική φιλοσοφία και ο Μωυσής θεωρούνταν ένα είδος φιλοσόφου πριν από τους Έλληνες φιλοσόφους. Υπήρξε μέχρι και μυστηριακή λατρεία η οποία έβλεπε τον Μωυσή ως μυθολογική λυτρωτική φιγούρα («Μυστήρια του Μωυσή»). Η Διασπορά φαίνεται ότι χωρίστηκε σε δύο μερίδες, τους συντηρητικούς Εβραίους και τους ριζοσπάστες ελληνιστές που έτειναν προς την αλληγορική ερμηνεία των Γραφών. Ο Φίλων κατηγορεί τους τελευταίους ότι αντλούσαν από τη Βίβλο μόνο «πνευματικές αλήθειες» και δεν λάμβαναν υπόψη το γράμμα του Νόμου. Τους κατηγορεί δηλαδή για ένα είδος αντινομικής συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την άποψη αυτή «χριστιανικές αιρέσεις» όπως οι οφίτες, οι καϊνίτες και οι σηθιανοί έλκουν στην πραγματικότητα την καταγωγή τους από αυτόν τον ιουδαϊστικό γνωστικισμό. Οι ομάδες αυτές δεν είναι χριστιανικές, επειδή τα θρησκευτικά τους δόγματα προκύπτουν από διαφορετικές αναγνώσεις της Παλαιάς Διαθήκης. Ωστόσο, μια σημαντική δυσκολία που πρέπει να υπερνικήσει αυτή η άποψη είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωστικοί χρησιμοποίησαν αυτά τα στοιχεία με αντιιουδαϊστική διάθεση, ενώ και η περιφρόνηση των γνωστικών για τον κόσμο και την ύλη δεν φαίνεται να μπορεί εύκολα να συμβιβαστεί με την ιουδαϊστική πίστη ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και τον θεώρησε «λίαν καλό». Στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό πώς θα μπορούσε κανείς σε ένα καθαρά εβραϊκό περιβάλλον, έστω και επηρεασμένο από τον ελληνικό πολιτισμό, να καταλήξει στη δαιμονοποίηση του Θεού του Ισραήλ, όπως αυτή που παρουσιάζουν ορισμένα βασικά γνωστικά συστήματα.

 8. ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ……………….. Ο αποκαλούμενος γνωστικός σταυρός, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από αρκετές γνωστικές σέκτες, ιδιαίτερα τους Καθαρούς. Η λέξη γνωστικισμός προέρχεται από την ελληνική λέξη γνώσις, και αναφέρεται στην αντίληψη ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη εσωτερική γνώση, ένα κλειδί στην υπερβατική κατανόηση που μόνον ορισμένοι κατέχουν. Ο Ειρηναίος στο Κατά των Αιρέσεων περιέγραψε αρκετές διαφορετικές σχολές του γνωστικισμού του δευτέρου αιώνα, αντιπαραθέτοντας τις διαφορές τους με τον χριστιανισμό. Ωστόσο, η ανακάλυψη της βιβλιοθήκης του Ναγκ Χαμαντί στην Αίγυπτο το 1945 βοήθησε τους ερευνητές να μελετήσουν τα κείμενά του γνωστικισμού από πρώτο χέρι. Η λέξη «γνωστικισμός» εμφανίζεται σε αρκετές σύγχρονες σέκτες, στις οποίες μόνον οι μυημένοι έχουν πρόσβαση στις μυστικές του διδασκαλίες. Έτσι και ο αρχαίος γνωστικισμός διέθετε στάδια μύησης με την ανώτερη βαθμίδα («πνευματικοί γνωστικοί») να οδηγεί στην ατομική λύτρωση, αλλά κατά τ’ άλλα πολύ λίγο ομοιάζει με τις σύγχρονες γνωστικές δοξασίες. Πολλά στοιχεία του γνωστικισμού είναι προχριστιανικά και είναι γενικά αποδεκτό σήμερα ότι ο χριστιανισμός και τα κανονικά του κείμενα δεν είναι πρότερα του γνωστικού κινήματος αλλά αναπτύχθηκαν παράλληλα, χρησιμοποιώντας ενίοτε τις ίδιες πηγές. Αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι το Κατά Θωμάν Ευαγγέλιο χρησιμοποιείτο από τους γνωστικούς του πρώτου αιώνα. Κάποια γνωστικά κείμενα δεν περιέχουν καμία αναφορά στον Ιησού ή άλλες χριστιανικές μορφές. Πολλές γνωστικές σέκτες ήταν ομάδες που βρίσκονταν πέρα από το πλαίσιο της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και αγκάλιασαν τις μυστηριακές αντιλήψεις περί της αληθινής φύσης του Ιησού. Για παράδειγμα οι γνωστικοί δίδασκαν τον δοκητισμό, την πίστη δηλαδή ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είχε φυσικό σώμα, ότι η φυσική του υπόσταση ήταν μια απάτη και συνεπώς η σταύρωσή του δεν ήταν υλική. Αυτές οι θεωρήσεις βασίζονταν στην υποτιμητική αντίληψη για τη σάρκα που έτρεφαν οι γνωστικοί και την άποψη ότι ένας θεός ποτέ δεν θα φυλακιζόταν στην «ποταπή» ύλη. Ο χριστιανικός γνωστικισμός αποπειράθηκε να λύσει ορισμένα από τα μεγάλα προβλήματα τα οποία κληροδότησε η υιοθέτηση της ελληνιστικής μεταφυσικής από τον χριστιανισμό. ……………………. ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ……………………. Με βάση τα διαθέσιμα γνωστικά κείμενα και τις αναφορές των εκκλησιαστικών Πατέρων που εναντιώνονταν στους γνωστικούς, οι βασικές γνωστικές δοξασίες μπορούν να συνοψισθούν ως εξής:……….. 1. Ο Κόσμος. Οι περισσότεροι γνωστικοί διαχώριζαν την «ύλη», η οποία ήταν κακή και απόλυτα απομακρυσμένη από τον Θεό, και το «πνεύμα», το οποίο θεωρούνταν αγαθό και προσκείμενο στο θείο. Ο φυσικός κόσμος, ως υλική επικράτεια, θεωρούνταν κακός………… 2. Η θεϊκή επικράτεια. Ο αληθινός και αγαθός Θεός δεν δημιούργησε, κατά συνέπεια, αυτόν τον κόσμο. Σύμφωνα με τους μύθους που αφηγούνταν οι γνωστικοί, στο απώτατο παρελθόν ο αληθινός Θεός απέκτησε θεϊκούς απογόνους (οι οποίοι αποκαλούνταν «Αιώνες»), διαδοχικές εκπορεύσεις του στο πλαίσιο μίας μεταφυσικής ιεραρχίας οι οποίες κατά ζεύγη, παρήγαγαν δικούς τους απογόνους. Μία καταστροφή έλαβε χώρα στη θεϊκή επικράτεια όταν ένας κατώτατος Αιώνας (συχνά ονομάζεται «Σοφία») ξέπεσε και αποχωρίστηκε από τους υπολοίπους, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε έναν δικό του θεϊκό απόγονο. Αυτός ο απόγονος, όντας γεννημένος έξω από τη θεϊκή επικράτεια, ήταν Κακός (ή «πλανημένος», κατ’ άλλες παραδόσεις) και σε συνεργασία με τους δικούς του θεϊκούς απογόνους (οι οποίοι τότε ήρθαν σε ύπαρξη), τους «Άρχοντες», δημιούργησε τον υλικό κόσμο, το κατώτατο στην ιεραρχία μεταφυσικό επίπεδο, ως τόπο φυλάκισης για την έκπτωτη Σοφία. Με αυτό τον τρόπο έγινε γνωστός ως ο «Δημιουργός»…………. 3. Άνθρωποι. Ο Αιώνας Σοφία που είχε εκπέσει από τη θεϊκή επικράτεια αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στον δικό μας υλικό κόσμο μέσα σε σώματα ανθρώπων. Έτσι οι άνθρωποι, έχοντας τη θεϊκή σπίθα μέσα τους, επιθυμούν διακαώς να διαφύγουν από αυτόν τον κόσμο και να αγγίξουν τα ανώτερα μεταφυσικά επίπεδα, να βυθιστούν στον ίδιο τον Θεό. Δεν είναι απλώς ζωντανά πλάσματα, όπως τα υπόλοιπα ζώα, προορισμένα να πεθαίνουν και να παύσουν να υπάρχουν……………….. 4. Σωτηρία. Η θεϊκή σπίθα μέσα στους ανθρώπους είναι δυνατόν να διαφύγει μόνο μέσω της απόκτησης γνώσης όσον αφορά το μέρος από όπου προήλθε, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορεί να επιστρέψει εκεί. Η απελευθέρωση από αυτόν τον υλικό κόσμο, με άλλα λόγια, μπορεί να επέλθει μόνο μέσω απελευθερωτικής, μυστικιστικής Γνώσης……………… 5. Ο Θεϊκός Λυτρωτής. Αυτή η Γνώση, όμως, δεν μπορεί να αποκτηθεί με μέσα αυτού του κόσμου καθώς ο κόσμος είναι κακός · πρέπει συνεπώς να προέλθει από εξωτερική πηγή. Σε χριστιανικούς τύπους γνωστικισμού (καθώς υπήρχαν και μορφές που δεν εμφανίζουν δεσμούς με τον χριστιανισμό), ο Ιησούς Χριστός είναι εκείνος που φέρει αυτή τη γνώση και έρχεται από ψηλά για να τη μεταδώσει ως απαραίτητη για την ατομική πνευματική σωτηρία. Εφόσον, όμως, δεν είναι πράγματι δυνατό να ανήκει σε αυτόν τον κόσμο, ο Χριστός δεν γεννήθηκε στην πραγματικότητα στη Γη. Κάποιοι γνωστικοί είχαν την άποψη ότι ο Ιησούς φαινόταν μόνο ως άνθρωπος ενώ στην πραγματικότητα το σώμα του ήταν φάντασμα, σάρκινο μόνο στην εμφάνιση («δοκητισμός»). Άλλοι ισχυρίζονταν ότι ο Χριστός ήταν θεϊκός Αιώνας ο οποίος για λίγο ενσαρκώθηκε στο πραγματικό σάρκινο σώμα του Ιησού, ξεκινώντας από τη βάπτισή του και φτάνοντας λίγο πριν το σταυρικό τέλος της ζωής του, οπότε και τον εγκατέλειψε. Στη συνέχεια, τον ανέστησε από τους νεκρούς και κατέλαβε το σώμα του και πάλι, έτσι ώστε να μπορεί να μεταδίδει τη μυστική του Γνώση μετά την ανάστασή του. Και οι δύο αυτές απόψεις βασίζονται στη μυθολογική συμβολική ερμηνεία της χριστιανικής Βίβλου, εκλαμβάνοντάς την ως μυητική αλληγορία και όχι ως κυριολεκτική ιστορική καταγραφή………………….. 6. Η Εκκλησία. Πολλοί γνωστικοί είχαν την άποψη ότι οι χριστιανοί που είχαν πίστη στον Χριστό ως κυριολεκτικό ιστορικό πρόσωπο και διήγαγαν ενάρετο βίο θα μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιο ίχνος σωτηρίας μετά τον θάνατό τους. Η πραγματική, όμως, και ένδοξη μεταθανάτια ζωή πρόκειται να αποκτηθεί μόνον από τους γνωστικούς, από εκείνους που αναζητούν τη θεϊκή σπίθα μέσα τους και φτάνουν ως το σημείο να αποκτήσουν την πλήρη Γνώση των μυστικών της σωτηρίας. Αυτοί ήταν οι εκλεκτοί «πνευματικοί»………………… 7. Ηθική. Ως κανόνα, οι γνωστικοί φαίνεται πως πίστευαν ότι εφόσον το ανθρώπινο σώμα είναι υλικό και κακό θα έπρεπε να το μεταχειρίζονται με αυστηρότητα, έτσι ώστε να πετύχουν την απελευθέρωση του πνεύματος από το σώμα αλλά και την απαλλαγή από το σαρκικό φρόνημα. Επομένως οι γνωστικοί αυτοί προωθούσαν έναν ιδιαιτέρως ασκητικό τρόπο ζωής………….. Ορισμένοι γνωστικοί, από κοινού με νεοπλατωνικούς φιλοσόφους όπως ο Πλωτίνος, θεωρούσαν την ύλη βδελυρή προκειμένου να απεικονίσουν την εξαιρετική της απόσταση από την μοναδική πηγή του σύμπαντος, το υπέρτατο Καλό. Η ύλη δεν είναι κακή, αλλά μόνον γιατί είναι απομακρυσμένη, ως αντίθετη, από την πηγή της μονάδας, τον Θεό. Θα ήταν ορθότερο να χαρακτηρίσουμε τη σχέση των γνωστικών με την ύλη ως αμφιταλαντευόμενη. Οι απόψεις τους ήταν μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν και να ξεκαθαρίσουν τη σχέση του θείου με το ατελές Σύμπαν και να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αναφοράς που θα ερμήνευε το αίσθημα αποξένωσης του ατόμου μέσα σε ένα τέτοιο Σύμπαν, φτιαγμένο φαινομενικά για την ευδαιμονία των ανώτερων κοινωνικών τάξεων και, κατ’ αυτούς, κυβερνούμενου από το Κακό. Οι περισσότεροι γνωστικοί ασκούσαν την αγαμία και τον ασκητισμό, θεωρώντας ότι οι ηδονές της σάρκας συνδέονταν με το Κακό. Ωστόσο, ορισμένοι ασκούσαν επίσης ένα είδος λιμπερτινισμού (ελευθεριασμού), αν και ο όρος είναι νεόδμητος στην ιστορία της φιλοσοφίας, θεωρώντας ότι αφού το σώμα είναι κακό χρειάζεται κανείς να το διαφθείρει, ή αφού το σώμα είναι κακό δεν έχει σημασία τι κάνει ο άνθρωπος μέσω αυτού. Οι αντιλήψεις τους αυτές οδήγησαν σε μεγαλύτερη ακόμη καχυποψία από τους χριστιανούς και έγινε γενική επίκριση ακόμα και σε ομάδες που δεν ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη πρακτική. Για παράδειγμα, παρουσιάζεται η μαρτυρία του Επιφανίου και άλλων εκκλησιαστικών συγγραφέων ότι οι γνωστικοί συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια με χαρακτήρα λατρευτικών ακολουθιών.

 9. ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

  ΘΕΟΛΟΓΙΑ …………….. Η δημιουργία του γνωστικού μεταφυσικού συστήματος σήμερα χαρακτηρίζεται ως πολύπλοκη, με επιρροές από τον νεοπυθαγορισμό, τον ζωροαστρισμό και τον στωικισμό. Ο γνωστικισμός δίδασκε γενικά ότι η Γη κυβερνιόταν από έναν κατώτερο θεό, τον Ιαλνταμπαόθ, τον Δημιουργό του Πλάτωνα. Ο Δημιουργός βρισκόταν επικεφαλής των Αρχόντων, κυβερνητών του φυσικού κόσμου. Τα ανθρώπινα σώματα, αν και περιέχουν το κακό στην ύλη τους, περιείχαν επίσης και έναν θείο σπινθήρα ή πνεύμα που προερχόταν από την Πηγή, ή το Τίποτα, τη θεϊκή πηγή εκπόρευσης όλων των πραγμάτων. Η Γνώσις είναι εκείνη που σύμφωνα με τις αντιλήψεις των γνωστικών βοηθά τον θείο σπινθήρα να επιστρέψει στην πηγή από την οποία προήλθε. Πολλοί γνωστικοί (ιδιαίτερα οι οπαδοί του Βαλεντίνιου ή Βαλεντίνου) δίδασκαν πως υπήρχε ο Ένας, ο αρχικός, άγνωστος Θεός (Βυθός, η Μονάδα, ο πρώτος Αιών). Ως προς τη φύση του θεωρούνταν υπερβατικός, άρρητος και άγνωστος. Από αυτόν τον Έναν εκπορεύθηκαν άλλοι Αιώνες, ζεύγη των κατώτερων υπάρξεων κατ’ ακολουθίαν (ο Βαλεντίνιος αναφέρει 30 τέτοια ζεύγη). Όλοι μαζί οι Αιώνες σχημάτιζαν το Πλήρωμα ή πληρότητα του Θεού. Το κατώτατο από αυτά τα ζεύγη ήταν η Σοφία και ο Χριστός. Στον βαλεντίνειο μύθο της δημιουργίας, η Σοφία αναζητούσε τον άγνωστο Έναν. Σε μία αφήγηση είδε ένα μακρινό φως, το οποίο όμως ήταν αντανάκλαση και έτσι οδηγήθηκε ακόμα μακρύτερα από το Πλήρωμα. Ο φόβος της Σοφία να μη χάσει τη ζωή της, όπως έχασε το φως του Ενός, της προκάλεσε σύγχυση και την επιθυμία να επιστρέψει. Εξαιτίας αυτών των επιθυμιών ήλθαν σε ύπαρξη η ύλη και η ψυχή μέσω των τεσσάρων κλασικών στοιχείων φωτιά, νερό, γη και αέρας. Η δημιουργία του λεοντόμορφου Δημιουργού κατά τη διάρκεια της εξορίας ήταν επίσης λανθασμένη σύμφωνα με ορισμένες γνωστικές πηγές, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της Σοφίας να εκπορευθεί αφ’ εαυτής, χωρίς το αρσενικό της αντίστοιχο. Ο Δημιουργός προχώρησε στη δημιουργία του φυσικού κόσμου, στον οποίον ζούμε, αγνοώντας την ύπαρξη της Σοφίας, η οποία εντούτοις κατόρθωσε να ενσταλάξει τον σπινθήρα της στην πλάση του Δημιουργού. Αυτός ο σπινθήρας είναι το πνεύμα. Κατόπιν τούτου ο σωτήρας Χριστός επέστρεψε και της επέτρεψε να δει ξανά το φως παρέχοντάς της τη γνώση του πνευματικού φωτός. Ο Χριστός στάλθηκε στη Γη με τη μορφή ενός ανθρώπου, του Ιησού, για να δώσει στους ανθρώπους τη Γνώση που χρειάζονται για να λυτρωθούν από τον φυσικό κόσμο και να επιστρέψει το πνεύμα τους στο Πλήρωμα. Οι τρεις αισθήσεις που βίωσε η Σοφία δημιουργούν τρεις τύπους ανθρώπων: Τους υλικούς (δεμένους με την ύλη, την πηγή του Κακού) Τους ψυχικούς (δεμένους με την ψυχή και εν μέρει λυτρωμένους από το Κακό) Τους πνευματικούς, (που μπορούν να επιστρέψουν στο Πλήρωμα εάν επιτύχουν τη Γνώση και κατορθώσουν να δουν το φως). Οι γνωστικοί δημιούργησαν το δικό τους σωτηριολογικό περιεχόμενο στις απόψεις τους θεωρώντας εαυτούς μέλη της τελευταίας ομάδας. Οι γνωστικοί ταύτιζαν τον Δημιουργό με τον Ιεχωβά, τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Απέρριπταν την τελευταία και τον ιουδαϊσμό, ενώ συχνά τιμούσαν εκείνους που απορρίπτονταν από τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Ορισμένοι γνωστικοί φέρεται ότι θεωρούσαν πως ο κατώτερος Δημιουργός ταυτιζόταν με τον Σατάν. Όπως είναι φυσικό μια τέτοια πίστη συνεισέφερε τα μέγιστα στην καχυποψία με την οποία τους αντιμετώπιζαν οι χριστιανοί, για τους οποίους ο αγαθός και μοναδικός Θεός ήταν ταυτόχρονα και ο Δημιουργός και ο Ιεχωβά. Άλλες γνωστικές ομάδες αντιμετώπιζαν τον Όφι στον Κήπο της Εδέμ ως ηρωική μορφή, γιατί επιθυμούσε να βοηθήσει την Ανθρωπότητα να απελευθερωθεί από τις αλυσίδες του Ιαλδαβαώθ. Μετά την άφιξη του Δημιουργού για να κυβερνήσει τον φυσικό κόσμο, η Σοφία στέλνει ένα μήνυμα μέσω του Όφεως. Παρέχει τη Γνώση στους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, γεγονός που προκαλεί την οργή του Δημιουργού ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο μόνος δημιουργός του Σύμπαντος και ο αποκλειστικός κυβερνήτης του. Το «πρωταρχικό αμάρτημα» στο εννοιολογικό πλαίσιο του γνωστικισμού δεν είναι αμάρτημα αλλά ένας «πρωταρχικός διαφωτισμός». Στα γνωστικά κείμενα, επίσης, αναφέρεται ότι ο Σηθ, ο τρίτος γιος του Αδάμ γνώρισε τις γνωστικές διδασκαλίες από τον πατέρα του και τη μητέρα του και ότι η Γνώση διατηρήθηκε έτσι σε όλη τη δημιουργία. Οι γνωστικοί αντιλαμβάνονταν την Παλαιά Διαθήκη ως μύθο, και συνεπώς τη θεωρούσαν υποκείμενη σε πολλαπλές ερμηνείες. ……………………….. ΤελετουργΙες του γνωστικισμού …………………………………. Ακόμη και μετά την ανακάλυψη των κειμένων στο Ναγκ Χαμαντί οι πληροφορίες που έχουμε για τις τελετουργίες των γνωστικών είναι περιορισμένες. Το πιο ενδιαφέρον κείμενο από αυτήν την άποψη είναι το «Κατά Φίλιππον» Ευαγγέλιο. Από την εποχή της δημοσίευσής του οι μελετητές εντυπωσιάστηκαν από τις πολυάριθμες αναφορές του σε τελετές και τις περίπλοκες ερμηνείες που δίνει όσον αφορά το νόημα και τον στόχο τους. Οι γνωστικές πηγές φαίνονται να υπονοούν μια σειρά τελετουργιών ως συμβολικών αναπαραστάσεων του πιο τυπικού νεοπυθαγόρειου και πλωτινικού στόχου της λύτρωσης του πνεύματος από τον φυσικό κόσμο στο σύνολό του. Οι τελετουργίες των γνωστικών είναι το αποτέλεσμα της μεταφοράς στο συμβολικό επίπεδο απλών, καθημερινών πράξεων, όπως το πλύσιμο, η αλλαγή ρούχων κλπ. Η κύρια μέριμνα των γνωστικών φαίνεται ότι ήταν η υπέρβαση της αίσθησης αποξένωσης και απομόνωσης μέσω της επίτευξης ενός αισθήματος μεταμόρφωσης και ενσωμάτωσης σε ένα ευρύτερο Όλον. Σε σύγκριση με τους πλατωνιστές οι γνωστικοί χρησιμοποίησαν μια ευρύτερη κλίμακα τέτοιων απλών συμβολικών πράξεων, επειδή άντλησαν από πολλαπλά θρησκευτικά κινήματα, όπως ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός και τα Μυστήρια. Πολλοί γνωστικοί μπορεί να ήταν ήδη οπαδοί τέτοιων συστημάτων και απλώς να τους έδωσαν μια γνωστική χροιά. Πολλές από τις τελετουργίες των γνωστικών φαίνεται πως στηρίζονται σε δύο βασικούς και αρχετυπικούς μύθους: πρώτον, στον μύθο της πτώσης του πνεύματος στον υλικό κόσμο, πτώση που έχει ως αποτέλεσμα να μη θυμάται πια την καταγωγή του και να χάσει την επαφή με το θείο κόσμο. Δεύτερον, στον μύθο του πρωταρχικού ανδρόγυνου, του απώτατου γεννήτορα όλης της Ανθρωπότητας, ο οποίος διαχωρίστηκε στα δύο (διασπώντας την αρχική εικόνα του Θεού) και έκτοτε δημιούργησε την ανάγκη της επανένωσης των φύλων. Αυτός ο μύθος ήταν εξαιρετικά διαδεδομένος και απαντά ήδη στο πλατωνικό Συμπόσιο εκφρασμένος από τον Αριστοφάνη. Οι δύο αυτοί μύθοι διαφαίνονται ιδιαίτερα στις γνωστικές τελετές του βαπτίσματος και του ιερού γάμου, οι οποίες έχουν ως στόχο την αναστροφή της πτώσης και της διάσπασης σε φύλα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η επανόρθωση της αρχικής ενιαίας εικόνας του Θεού. Το βάπτισμα ως τελετή φαίνεται ότι γινόταν στις περισσότερες γνωστικές ομάδες μόνο μια φορά. Σήμανε την οριστική απάρνηση του παρελθόντος και την είσοδο σε μια νέα κατάσταση επανένωσης. Το βάπτισμα καθώς και μια άλλη βασική γνωστική τελετή, το χρίσμα, αποκαλούνται συχνά σφραγίδες, επειδή σημαδεύουν την αναγέννηση κάποιου και το γεγονός ότι ανήκει στον Θεό. Ενώ αυτές οι τελετές ήταν γενικά μοναδικές, ο ιερός δείπνος, η θεία ευχαριστία, φαίνεται ότι επαναλαμβανόταν. Ο ιερός γάμος (ή «Μυστήριο του Νυμφώνος»), του οποίου η καταγωγή ανάγεται σε μια βιβλική μεταφορά, είχε ειδική γνωστική σημασία και εσχατολογικό περιεχόμενο (αποκατάσταση της διασπασμένης εικόνας του Θεού). Φαίνεται ότι μπορούσε να επαναληφθεί, ιδιαίτερα όταν είχε τη μορφή πραγματικής σεξουαλικής συνεύρεσης. Μια άλλη βασική τελετή ήταν η επανένδυση του ανθρώπου μετά την απογύμνωση στη διάρκεια του βαπτίσματος. Εδώ εννοείται συμβολικά η αποποίηση του υλικού σώματος και η ένδυση του φορέματος του φωτός που αποκαθιστά την εικόνα του Θεού. Πέρα από αυτές τις βασικές τελετές οι γνωστικοί είχαν στη διάθεσή τους και τελετουργικές μορφές λόγου: προσευχές, δοξολογίες, ύμνους και εκστατικές ρήσεις (π.χ. γλωσσολαλιά ή ξόρκια). Τέλος, σ’ αυτό το πλαίσιο μπορούν να αναφερθούν και πρακτικές τελετουργικής συμπεριφοράς που δεν σχετίζονται τόσο με συγκεκριμένες τελετές, αλλά στοχεύουν στο να ξεχωρίσουν έναν άνθρωπο ή μια κοινότητα από τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται κυρίως για τύπους εγκρατούς βίου, όπως νηστεία, παρθενία, ασκητισμός. Συνοψίζοντας, μπορεί κανείς να πει ότι ο στόχος των γνωστικών τελετουργιών ήταν η αποκατάσταση της πρωταρχικής ενότητας του ανθρώπου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να εννοηθεί σε πιο βιβλική βάση ως η ένωση αρσενικού και θηλυκού στον πρωταρχικό ανδρόγυνο, είτε σε πιο πλατωνική βάση ως αποκατάσταση του πνεύματος στην αρχική του κατάσταση.

 10. ΙΧΝΚ says:

  Τελικά για άλλη μια φορά διαπιστώνω πόσο ανίδεοι και βλάκες είστε κάποιοι. Όργανα του διαβόλου έχετε γίνει και μια χαρά κάνει την δουλειά του μέσω υμών.

 11. ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

  ΓνωστικΕς ομάδες……………… Οι γνωστικές ομάδες διαιρούνται συχνά στην ανατολική ή περσική σχολή και τη συροαιγυπτιακή σχολή. Η συροαιγυπτιακή σχολή είναι η πρώτη που εμφανίστηκε ιστορικά κατά τον πρώτο αιώνα π.Χ. και άκμασε ως τα τέλη του δευτέρου αιώνα μ.Χ. Ακολούθησε μία υποχώρηση του γνωστικισμού στην ανατολική Μεσόγειο προς όφελος άλλων θρησκευτικών κινημάτων, ώσπου κατά τα τέλη του τρίτου αιώνα εμφανίστηκε με νέα ορμή η περσική σχολή (μανδαϊσμός και μανιχαϊσμός). Αυτή εμφάνιζε έναν καθοριστικό διαχωρισμό ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το Καλό και το Κακό, ως αποτέλεσμα των επιδράσεων του ζωροαστρικού δυαρχικού δυϊσμού, ενώ αντιθέτως η συροαιγυπτιακή σχολή, η συνδεόμενη συνήθως με τον χριστιανικό γνωστικισμό, ήταν περισσότερο πλατωνική ως προς τον χαρακτήρα της. Η ομάδα των οφιτών φαίνεται πως είχε δεχθεί επιδράσεις και από τις δύο σχολές. Περί τα μέσα του Μεσαίωνα έλαβαν χώρα διαδοχικές αναγεννήσεις του γνωστικισμού στη χριστιανική Ευρώπη (παυλικιανοί, βογόμιλοι, Καθαροί) οι οποίες χτυπήθηκαν συντονισμένα από κοσμικές και εκκλησιαστικές Αρχές. Α) Συροαιγύπτιοι γνωστικοί Σηθιανοί, που παρήγαγαν αρκετά κείμενα. Κέρινθος: Σίμων ο Μάγος και Μαρκίων της Σινώπης. Και οι δύο είχαν γνωστικές τάσεις, αλλά δεν ήσαν πλήρως γνωστικοί. Είχαν πλήθος μαθητών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο μαθητής του Σίμωνα Μένανδρος. Βαλεντιανοί υπό τον Βαλεντίνιο, καλύτερα γνωστό ως Βαλεντίνο (περ. 100 – 153), ο οποίος ανέπτυξε το μεγαλύτερο τμήμα της σύνθετης κοσμολογίας του γνωστικισμού. Βασιλιδιανοί: Οφίτες, που αποκαλούνταν έτσι γιατί λάτρευαν το ερπετό της Γένεσης ως δότη της ανθρώπινης γνώσης. Καϊνίτες: που λάτρευαν τον Κάιν και τον Ησαύ Σοδομίτες που πίστευαν ότι η εμβύθιση στην αμαρτία είναι κλειδί της σωτηρίας, γιατί το σώμα είναι κακό και πρέπει κανείς να το διαφθείρει. Καρποκρατιανοί: Βορβορίτες: Β) Πέρσες γνωστικοί Μανδαϊσμός, που υφίσταται ακόμη και σήμερα, αλλά δεν έχει χριστιανικό χαρακτήρα. Μανιχαϊσμός, πλήρης θρησκεία που έχει πλέον εκλείψει. Γ) Μεταγενέστεροι γνωστικοί Παυλικιανοί, μία γνωστική αναβίωση στην Αρμενία και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία Βογόμιλοι, διανοητικοί απόγονοι των Παυλικιανών στα Βαλκάνια. Καθαροί, διανοητικοί απόγονοι των Βογόμιλων στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, με παρακλάδι τους Αλβιγηνούς στην Προβηγκία. Δ) Αρχαίοι Γνωστικοί διδάσκαλοι Σίμων ο Μάγος, γνωστικές τάσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωτογνωστικός Λεύκιος Κάρινος, ο θρυλούμενος συγγραφέας ενός κύκλου ύστερων Πράξεων των Αποστόλων. Μένανδρος Σατουρνίνος Μονόιμος Καρποκράτης, η σύζυγός του Αλεξάνδρα και ο γιος του Επιφάνης Βαρδαϊσάν, της μεσοποτάμιας Έδεσσας. Πτολεμαίος, Βαλεντίνιος, Βασιλίδης της Αλεξάνδρειας, Μαρκίων της Σινώπης, γνωστικές τάσεις. Ε) Σύγχρονοι Γνωστικοί διδάσκαλοι Ουίλλιαμ Μπλέηκ, Ζυλ Ντουανέλ, Ρενέ Γκενόν, Γ. Ρ. Σ. Μιντ, Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, Στέφαν Χέλερ, Φρειδερίκος Νίτσε, Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκι, Σαμαέλ Αούν Βεόρ, Έρικ Βόγκελιν, Μαρία Μοντεσσόρι.

 12. GeorgiosK says:

  Οι αρχαίοι έλληνες ήταν μονοθεϊστές. Δεν μπορεί να υπάρχει τριαδισμος στον έναν θεό, διότι ο θεός είναι ένας, είναι η προϋπάρχον πηγή που προερχόμαστε όλοι.
  Από εκεί και έπειτα είναι ο Πατέρας θεός που δυϊκοί όλους τους άλλους, αρέσει δεν αρέσει είναι ο ΔΙΑΣ, αυτός είναι ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ Πατέρας Θεός, πατέρας όλων των Θεών. Έτσι δημιουργήθηκαν και οι συμπαντικοί νόμοι κάθε κόσμου. Χωρίς διοίκηση δεν μπορούν να υπάρχουν και νόμοι έτσι δεν είναι? Ο σταυρός από τα πάντα είναι το σύμβολο του ΔΙΑ και Απόλλωνα αρέσει δεν αρέσει, απλά πριν 2000 χρόνια τροποποίησαν τον σταυρό όπως έκαναν οι γερμανοί με τα γαμμαδιων και έκαναν θυσίες επάνω, σκότωσαν και τον Χριστό.
  Όλες οι ψυχές είναι κομμάτι του Θεού, γιαυτο και λέμε πανταχού παρών χωρίς την ανάγκη να τρέχει γρήγορα. Ενώ οι Θεοί είναι αυτοί που τρέχουν γρήγορα, δημιουργούν ζωή στο σύμπαν. Γιαυτο και όταν είμαστε στο αστρικό μας σώμα, τρέχουμε γρήγορα, ανεξαρτήτως εάν είμαστε εμείς φυλακισμένοι από τους αποστάτες και μας επιβάλουν καρμικη ανακύκλωση.
  Ο Χριστός (εγώ το δέχομαι δεν έχω λόγο να το αρνηθώ) και η κάθε φωτεινή ψυχή που πάτησε το πόδι της σε αυτό τον κόσμο και σε κάθε κόσμο στο σύμπαν, είναι πιο εξελιγμένες/φωτισμενες ψυχές. Δεν είναι βιολογικό παιδί του ενός Θεού διότι αυτό αμέσως καταργεί την ύπαρξη του αγίου πνεύματος, του ενός θεού που όλοι προερχόμαστε.
  Αν ο κάθε Χριστός είναι το βιολογικό παιδί του ενός θεού, τότε εμείς που είμαστε κομμάτι του θεού τι είμαστε? Πατέρας του βιολογικού παιδιού του ενός θεού? Βλέπετε που συνεπάγει η στρέβλωση? Οτι άρμεγε και κούρευε χεζε και δεν μάτιαζε.

  η πλάνη ξεκινά από εκεί που δεν μπορείς να δεις πέρα από την μύτη σου. Μιλάμε για έναν τριαδικό θεό, που με μεταφυσικό τρόπο έκανε ένα βιολογικό παιδί και έγινε τριαδικός μαζί με την προϋπάρχουσα πηγή, δηλαδή το Άγιο πνεύμα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η γη είναι ένα μόριο ενός κυττάρου μπροστά σε ολόκληρο το σύμπαν που είναι πολυκύτταρο και ο επουράνιος πατέρας θεός δυικοί αυτά τα πολλά κύτταρα! Ο τριαδισμος σχετίζετε με όλους εμάς. Νομίζω ότι πάει κάπως έτσι ας με διορθώσει κάποιος.. Πρώτων είναι η ψυχή με την θεϊκή ουσία, δεύτερον είναι το σώμα το οποίο έχουμε σε κάθε διάσταση, άλλο σώμα έχουμε στην τρίτη διάσταση, άλλο στο αστρικό, κτλ κτλ και τελευταίο είναι οι νόμοι που υπάρχουν σε κάθε κόσμο τον οποίο δρούμε και υπάρχουμε. Πχ τώρα είμαστε στην τρίτη διάσταση και έχουμε την βαρύτητα, της τρεις διαστάσεις, κτλ κτλ..

  το δωδεκάθεο δεν είναι ελληνικό.

  είμαι δυσλεκτικός

 13. Παραμυθαδες says:

  αντε πηγαινε να αφοδευσεις σλλου.Εαν ηθελα να διαβαζω τις π@π@ριες του Λιακοπουλου .θα πηγαινα στα βιντεακια του Λιακοπουλου

 14. Ανώνυμος says:

  Πρακτορακι των Ρώσων…
  Έκανε τις προφητείες μόδα για να πουλήσει κάνα βιβλιαράκι και έκτοτε όλο το διαδικτυο έχει βρωμισει με βίντεο για προφητείες τύπου balantisberoia και άλλους διάφορους…
  Η Ρωσία μόνο μέσω της ορθοδοξιας μπορεί να προσεγγίσει την Ελλάδα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της και τότε η προπαγάνδα του «ξανθου γένους» ξεκίνησε…
  Ο πουτιν, τα σουχοϊ, οι «κοσμοσφαιρες» και άλλα φληναφηματα πλημμύρισαν τις εκπομπές του…
  Ρωσολαγνια του κερατά!!!

  Η Ρωσία είναι ανημπορη χώρα που συνέρχεται σιγά σιγά από τον κομουνισμο!
  Μόνο πυρηνικά έχει και ο liako την παρουσιάζει ως υπερδύναμη….

  Αυτός είναι ο λιακο!

  Τακλαμακαν Σαχλαμαραν!

  ΥΓ
  Αυτός που μας μιλάει για χριστό και ταπείνωση, έχει επιχειρήσεις, αυτοκινηταρα και είναι υλιστης κάργα!

  ΥΓ 2
  Σαν να μην μας έφτανε αυτός, έχουμε και τον Βελλοπουλο, με το φιλορωσικο κόμμα και καλα….

  Απατεώνες είναι όλοι τους!

 15. Ιων says:

  1Συμφωνω με τα οσα λεγονται για Γιαχβε και Παλαια Διαθηκη,διαφωνω με τον πρακτορα Λιακοπουλο…2αν δεχομαστε το ονομα του Γιαχβε γιατι θεωρουμε αιρεση τους μαρτυρες του Γιαχωβα;;3Η Ορθοδοξια εχει αμεση σχεσι με το αρχαιο Ελληνικο πνευμα κ οχι με Εβραιους,άρα ο τιτλος ειναι εσφαλμενος ή δολιος….

  • ΠΔ. says:

   Οι μαρτυρες του Ιεχωβα δεν εχουν καμμια σχεση με τον χριστιανισμο και πολυ περισσοτερο με την ορθοδοξια.Οι διαφορες μας ειναι πολλες και μεγαλες. Αρνουνται την Τριαδικοτητα Του Θεου,θεωρουν οτι ο Ιησους Χριστος ειναι κτισμα,δημιουργημα του Θεου οπως ο ανθρωπος,τα ζωα,τα φυτα.Αρνουνται την Θεοτητα Του λεγοντας οτι ειναι ο πρωτος αξιωματουχος του Θεου,ο αρχαγγελος Μιχαηλ.Επισης αρνουνται την ανασταση του Χριστου,αρνουνται την Θεοτητα του Αγιου Πνευματος και την υποσταση του ως Προσωπο.Και πολλες ακομα διαφορες.Βασικα ειναι η αιρεση του Αρειου.

 16. Jordan says:

  Εξηνταδυοδεκαπενηνταδυοδεκαδεκα δεκαρικακι βιβλιαρακι για τα σενα τοφτιαξα της αγαπης το τσαρδακι κι ομως μυαλο Λιακο δεν έβαλες.

 17. Bill Haynes says:

  Δέκα σχόλια κατά του Λιακό και ένα υπέρ αυτού. Οπότε
  μοιραία βγαίνει το συμπέρασμα από έναν αγνωστικιστή ότι αυτός ο Λιακό πρέπει να λέει αλήθειες.

 18. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  . Αποστασία: Ένα μελλοντικό και περιορισμένο γεγονός

  Η λέξη: «αποστασία», δημιουργείται από τη λέξη: «απόσταση». Αποστάτης, είναι κάποιος που απομακρινόμενος από την Εκκλησία, δημιουργεί μεταξύ αυτού και της Εκκλησίας «απόσταση». Και τέτοιοι αποστάτες, υπήρξαν εξ αρχής στην Εκκλησία. Όμως η Αγία Γραφή προφητεύει κάτι διαφορετικό από το σύνηθες. Κάτι ιδιαίτερο.

  Το εδάφιο που μιλάει για την «αποστασία», είναι το Β΄ Θεσσ. 2/β: 1-4:

  «Ερωτώμεν δε υμάς, αδελφοί, υπέρ της παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ημών επισυναγωγής επ’ αυτόν, εις το μη ταχέως σαλευθήναι υμάς από του νοός μήτε θροείσθαι μήτε δια πνεύματος μήτε δια λόγου μήτε δι’ επιστολής ως δι’ ημών, ως ότι ενέστηκεν η ημέρα του Χριστού. Μη τις υμάς εξαπατήση κατά μηδένα τρόπον· ότι εάν μη έλθη η αποστασία πρώτον και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιος της απωλείας, ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος επί πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, ώστε αυτόν εις τον ναόν του Θεού ως Θεόν καθίσαι, αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστί Θεός».

  Στο ανωτέρω χωρίο, παρατηρούμε αρχικά, να αναφέρεται «Η αποστασία», με οριστικό άρθρο. Πρόκειται λοιπόν για ΜΙΑ συγκεκριμένη αποστασία, και όχι για πολλές. Πρόκειται για ένα μοναδικό και χαρακτηριστικό γεγονός, προφανώς μια μαζική αποστασία, (και όχι «σχίσμα» ή «αίρεση»), που θα συνέβαινε στην ιστορία της Εκκλησίας. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;

  Το δεύτερο σημείο που παρατηρούμε, είναι ότι συνδέει «την αποστασία» με «τον άνθρωπο της αμαρτίας», δηλαδή τον Αντίχριστο. Πρόκειται λοιπόν για ένα γεγονός ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ακόμα, που θα συμβεί στις ημέρες του Αντιχρίστου, και όχι για κάτι που συνέβη στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, όπως θέλουν να μας πείσουν οι Προτεστάντες.

  Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία για την προφητευμένη αυτή αποστασία, για να μην παρασύρονται όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει.

  2. Προσκίαση της «Αποστασίας» στον αρχαίο Ισραήλ

  Στην προφητεία του Δανιήλ περιγράφεται υπό μορφή οράσεων η ιστορική δραματική πάλη μεταξύ του λαού του Θεού και των αντιθέτων δυνάμεων του κόσμου. Όταν οι αμαρτίες του λαού φθάσουν στο μέγιστο μέτρο τους (Β΄ Μακκ. 6/ς: 14), και μάλιστα υπό την μορφή της αποστασίας από την διαθήκη του αληθινού Θεού και της σύναψης νέας προδοτικής διαθήκης προς τα γύρω από αυτό έθνη (Α΄ Μακκ. 1/α: 11), όταν όλος ο λαός χωρίς φόβο αμαρτάνει και παρ’ όλο, μάλιστα, τον έλεγχο και τις συνεχείς προειδοποιήσεις των προφητών, τότε ο Θεός θα εγκαταλείψει τον λαό του στα χέρια αμείλικτων εχθρών, διασώζωντας όμως πάλι και απελευθερώνοντάς τον, όσες φορές εκείνος μετανοήσει ειλικρινά για τις αμαρτίες του και ζητήσει συγγνώμη και έλεος από τον Θεό.

  Η φοβερότερη απ’ όλες τις δοκιμασίες του λαού τοποθετείται από τον Δανιήλ στην μακκαβαϊκή εποχή και εντοπίζεται στο πρόσωπο του Αντιόχου Δ΄ Επιφανούς (175-164 π.Χ.), του φοβερότερου αυτού τυράννου, ο οποίος δίωξε σκληρά τους Ιουδαίους και την θρησκεία τους, βεβήλωσε το ιερό καταργώντας την καθημερινή λατρεία και στράφηκε εναντίον όλων των θεών∙ όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και των δικών του∙ και θεοποίησε τον εαυτό του και την στρατιωτική δύναμή του.

  Είναι όμως φανερό ότι η προφητεία του Δανιήλ δεν μπορεί να εξαντληθεί μέσα στα στενά όρια της μακκαβαϊκής εποχής και στο μοναδικό πρόσωπο του Αντιόχου Δ΄ Επιφανούς. Το προφητικό όραμα του Δανιήλ διαγράφει πολύ ευρύτερο κύκλο. Μπροστά στα μάτια του, παραλλήλως προς τα ιστορικά γεγονότα της μακκαβαϊκής εποχής, αιωρούνται και άλλα γεγονότα αναγόμενα στο μέλλον και μάλιστα στο ίδιο το τέλος του κόσμου, αναφερόμενα στις ιστορικές περιπέτειες της πνευματικής βασιλείας του Μεσσία που ιδρύθηκε στη γη. Το θεομίσητο έργο του Αντιόχου Δ΄ θα συντρίψουν ολοσχερώς ο «Παλαιός των ημερών» και ο «Υιός του ανθρώπου», δηλαδή ο Μεσσίας, ο οποίος θα εγκαταστήσει νέο πνευματικό βασίλειο στη γη. Το βασίλειο όμως αυτό (η Εκκλησία) θα ακολουθήσει την ίδια ιστορική πορεία δια μέσου των αιώνων της πάλης με τις αντίθεες δυνάμεις της γης «Εγένοντο δε και ψευδοπροφήται εν τω λαω, ως και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις απωλείας, και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην αρνούμενοι επάγοντες εαυτοίς ταχινήν απώλειαν· και πολλοί εξακολουθήσουσιν αυτών ταις ασελγείαις, δι’ ους η οδός της αληθείας βλασφημηθήσεται· και εν πλεονεξία πλαστοίς λόγοις υμάς εμπορεύσονται, οις το κρίμα έκπαλαι ουκ αργεί, και η απώλεια αυτών ου νυστάξει» (Β΄ Πέτρου 2/β: 1-3). Όμως δεν μιλάει εδώ για ΤΗΝ αποστασία. Δεν είναι αυτά γεγονότα αποκλειστικά της εποχής του Αντιχρίστου, στην οποία θα συμβεί η αποστασία. Αυτά είναι γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε εποχή, σε κάθε μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Είναι συνέπειες της ιστορικής πάλης της Εκκλησίας με τον κόσμο.

  Η πάλη αυτή όμως θα κορυφωθεί εσχατολογικά, δηλαδή λίγο πριν τη δευτέρα παρουσία του Χριστού. Τον καιρό εκείνο, θα υπάρξει μια ιστορική κορύφωση της απιστίας και των αμαρτιών μεταξύ Χριστιανών. Και λόγω της απιστίας και των πολλών αμαρτιών του χριστιανικού λαού, ο Θεός θα επιτρέψει την εμφάνιση του Αντιχρίστου στη γη, ο οποίος θα διώξει σκληρά την Εκκλησία και τους αγίους, θα αυτοθεοποιηθεί και θα αντικαταστήσει, όπου μπορεί, το λυτρωτικό έργο του Χριστού. Η εμφάνιση δηλαδή του Αντιχρίστου, είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΩΣΗ αυτής της μαζικής αποστασίας που θα συμβεί στο μέλλον. Μάλιστα, εδώ εκπληρώνεται εσχατολογικά η προφητική δήλωση του Δανιήλ:

  «Και επιστρέψει και θυμωθήσεται επί διαθήκην αγίαν· και ποιήσει και επιστρέψει και συνήσει επί τους καταλιπόντας διαθήκην αγίαν. Και σπέρματα εξ αυτού αναστήσονται και βεβηλώσουσι το αγίασμα της δυναστείας και μεταστήσουσι τον ενδελεχισμόν και δώσουσι βδέλυγμα ηφανισμένων. Και οι ανομούντες διαθήκην επάξουσιν εν ολισθήμασι, και λαός γινώσκοντες Θεόν αυτού κατισχύσουσι και ποιήσουσι. Και οι συνετοί του λαού συνήσουσιν εις πολλά· και ασθενήσουσιν εν ρομφαία και εν φλογί και εν αιχμαλωσία και εν διαρπαγή ημερών. Και εν τω ασθενήσαι αυτούς βοηθηθήσονται βοήθειαν μικράν, και προστεθήσονται προς αυτούς πολλοί εν ολισθήμασι. Και από των συνιέντων ασθενήσουσι του πυρώσαι αυτούς και του εκλέξασθαι και του αποκαλυφθήναι έως καιρού πέρας, ότι έτι εις καιρόν. Και ποιήσει κατά το θέλημα αυτού και ο βασιλεύς υψωθήσεται και μεγαλυνθήσεται επί πάντα θεόν και λαλήσει υπέρογκα και κατευθυνεί, μέχρις ου συντελεσθή η οργή, εις γαρ συντέλειαν γίνεται. Και επί πάντας θεούς των πατέρων αυτού ου συνήσει και επί επιθυμίαν γυναικών και επί παν θεόν ου συνήσει, ότι επί πάντας μεγαλυνθήσεται» (Δανιήλ 11/ια: 30-37).

  Στην παραπάνω προφητεία, βλέπουμε όχι μόνο τα γεγονότα που συνέβησαν στην εποχή του Αντιόχου, αλλά και του Αντιχρίστου. Όπως τότε, έτσι και στο μέλλον, οι αποστάτες από την Καινή Διαθήκη του Χριστού, θα κάνουν συμφωνίες με τον Αντίχριστο, και αυτός θα τους χρησιμοποιήσει για τα σχέδιά του. Μάλιστα, θα τους χρησιμοποιήσει για να διώξει τους εναπομείναντες πιστούς Χριστιανούς, που δεν θα τον δεχθούν ως θεό αντί του Χριστού, όπως θα τον δεχθούν οι αποστάτες.

  3. Η «Αποστασία» και οι Ψευδοπροφήτες

  Δεν είναι τυχαίο που η Αποκάλυψη συνδέει τον Αντίχριστο με κάποιον «Ψευδοπροφήτη» (Αποκάλυψις 19/ιθ: 20). Πρόκειται για έναν θρησκευτικό αρχηγό, που θα υποδείξει τον Αντίχριστο ως τον Μεσσία, ως τον Χριστό που όλοι περιμένουν.

  Την εποχή που γράφτηκαν αυτά, οι πρόδρομοι των επισκόπων ήταν «η τάξη των Προφητών», σε αντίθεση με τους Ψευδοπροφήτες, που ήταν οι ψευδεπίσκοποι. Προφανώς λοιπόν, ο Ψευδοπροφήτης αυτός, θα είναι ένας κορυφαίος και γενικής αποδοχής ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Εκκλησίας. Όμως δεν θα είναι μόνο ένας. Αυτός ο Ψευδοπροφήτης, θρησκευτικός αρχηγός, θα έχει και πολλούς άλλους συνενόχους. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, μιλώντας για την εποχή της αποστασίας των Χριστιανών, συνδέει την εποχή εκείνη με περισσότερους του ενός ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ:

  «Και τότε σκανδαλισθήσονται πολλοί και αλλήλους παραδώσουσι και μισήσουσιν αλλήλους. Και πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται και πλανήσουσι πολλούς. Και δια το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών. Ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται. » (Ματθαίος 24/κδ: 10 – 13).

  Πρόκειται για το κορύφωμα της αποστασίας, όπου ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστού, θα παρουσιάζεται από θρησκευτικούς αρχηγούς της Εκκλησίας, ως ο Χριστός!!! Όμως και πάλι η αποστασία αυτή δεν θα είναι ολοκληρωτική, γιατί παρά τους διωγμούς που θα υποστούν, (όπως είδαμε πριν στο Δανιήλ 11/ια΄), «οι συνετοί του λαού συνήσουσιν εις πολλά». Οι συνετοί όχι μόνο δεν θα παρασυρθούν, αλλά θα καταλάβουν και πολλά! Δεν θα είναι λοιπόν μια ολική αποστασία. Η Εκκλησία ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα νικηθεί ολοκληρωτικά. Είδαμε στα παραπάνω λόγια του Χριστού, ότι κάποιοι θα υπομείνουν ως το τέλος. Αλλά αμέσως μετά τη σύντομη αυτή υπερίσχυση του κακού εναντίον της, τα πράγματα θα αντιστραφούν.

  Μετά τη σύντομη βασιλεία του, ο Αντίχριστος θα αναιρεθεί από τον Μεσσία Χριστό, και θα ακολουθήσει η νίκη του Ευαγγελίου και η 2η Παρουσία. Στη συνέχεια των λόγων του Χριστού που είδαμε, στο Ματθαίος 24/κδ, στο 14, και 15 εδάφιο, λέει: «και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι, και τότε ήξει το τέλος. Όταν ουν ίδητε το βδέλυγμα της ερημώσεως το ρηθέν δια Διανιήλ του προφήτου εστώς εν τόπω αγίω…». Ο Χριστός εδώ (με τη λέξη: «ουν», που σημαίνει: «λοιπόν»), συνδέει την προφητεία του Δανιήλ για τον Αντίχριστο, με τα παραπάνω που είπε περί της αποστασίας, και δείχνει ότι μετά από την εποχή αυτή της αποστασίας του Αντιχρίστου, θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο παντού πριν το τέλος.

  Ο Αντίοχος Δ΄ Επιφανής αποτελεί τον σπουδαιότερο ιστορικό πρόδρομο αυτού που πρόκειται να εμφανιστεί μελλοντικά, στις έσχατες ημέρες, του Αντιχρίστου, και η αποστασία των Ισραηλιτών στην εποχή του Αντιόχου, αποτελούν πρόγευση της Χριστιανικής αποστασίας στις ημέρες του Θηριώδους Αντιχρίστου.

  Όμως περισσότερα γι’ αυτή την προσκίαση του Αντιχρίστου, από τον Αντίοχο τον Επιφανή, και τα βάρβαρα κατορθώματα αυτού του αρχαίου Έλληνα ειδωλολάτρη ηγεμόνα, θα πούμε σε άλλο άρθρο.

  Ν. Μ. και Θανάσης Αναστασίου

 19. Ανώνυμος says:

  Γιατί πλακώνεστε όλοι σας αναμεταξύ σας. Υπομονή, άλλος – η σε 20, 30 έστω και 100 χρόνια θα μάθουμε από πρώτο χέρι την αλήθεια.
  Προσωπική σκέψη = άραγε οι ψυχές έχουν παλάμες για να αυτομουτζωνόμαστε;;;;

 20. Άγιος Απόλλωνας says:

  Ακριβως οπως τα λεει ο Ρωμιοσυνη ειναι παιδια μου. Ο Γνωστικισμος ειναι αριστερη ατραπος και αυτες οι πρακτικες ειναι επικινδυνες για την μαζα αλλα ειδικα για τους βλακες οπως ο Λιακοπουλος που χανονται μεσα στις σκεπτομορφες γιατι νομιζουν οτι κατεχουν καποιου ειδους «υπερβατικη γνωση» γιατι επι της ουσιας διαβαζουν τα Γνωστικα κειμενα χωρις να εχουν ιδιαν εμπειρια επι του θεματος και κατανοηση γενικοτερα του «αθληματος» και για αυτο αλλωστε η αντιθετη πολικοτητα και επι του προκειμενου αυτη των πατερων της Ορθοδοξιας φερει την αναλογη Σοφια. Μην ξεχναμε αλλωστε οτι ενας απο τους μεγαλυτερους διωκτες των Γνωστικων ειχε επι της ουσιας υιοθετησει πολλες απο τις αντιληψεις τους και μιλαγε για μια «μυστικη γνωση» που παρεδωσε ο Ιησους Χριστος η οποια δεν ειναι για την μαζα. Μιλαω ασφαλως για τον Κλημη τον Αλεξανδρευς που μιλαγε για παντρεμα της πιστης με την γνωση.

  Ο Λιακοπουλος ειναι απλα ακομα ενας αρχαιοπληκτοβλακας που μπλεκει τα @@ με τα μυδια προσπαθωντας υποσυνειδητα σε ενα αρχετυπικο και κβαντικο επιπεδο να εξαγει το παραγογο του Μεγαλου Αλχημικου Εργου των Αιωνων ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ και απλα βασικα παριστανει τον γελοτοποιο για αυτους που εχουν πραγματικη κατανοηση και γνωση επι του θεματους.

 21. Optimus Prime says:

  Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα. Ότι χαζομάρα θέλει πλεόν ο καθένας τη γράφει στο internet. Το άρθρο είναι αποκύημα βαθύ διαλογισμού κατα τη διάρκεια της αφόδευσης επιπέδου John Lennon. Τραγικό……

 22. Ανώνυμος says:

  MIA LEPTOMERIA POLY OUSIASTIKH !!!! DE IPARXEI EVRAIOXRISTIANISMOS !!! EBRAIOI KI XRISTIANISMOS KAMIA SXESH !!!!!!!!! OI EVRAIOI MAS MISOUN EMAS TOUS XRISTIANOUS !!! KAMIA SXESH ME TOUS EVRAIOUS DEEXOUME !!! O XRISTIANISMOS EINAI ALI8EIA !! EINAI VIOMA ZOH !!! DE EINAI APLA THRISKIA EINAI PRAGMATIKOTITA !!!!!!!!! H PSYXH THN ALI8EIA THN EXEI VREI ………… H LOGIKH ???

  • Ανώνυμος says:

   Και σε ρωτάω: πρέπει να αποκηρυχθει η παλαιά διαθήκη ως εβραϊκό κατάλοιπο ??? Ναι ή όχι?

   Αρουτώ!!!

   • ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ says:

    Άκου αγαπητέ. Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ουδέποτε στην ιστορία και κανείς (χριστιανός εννοείται) δεν σκέφτηκε να θέσει το δίλημμα αυτό. Ή την αποδεχόσουν γιατί ήσουν χριστιανός ή δεν την αποδεχόσουν γιατί απλά πίστευες κάτι άλλο. Από κει και πέρα, νομίζω ότι το θέμα είναι ποιος σκέφτηκε να θέσει αυτό το ζήτημα. Έχει σημασία; Νομίζω πως έχει, γιατί η πηγή της προέλευσης δείχνει και τον σκοπό. Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Από το 1914 είχε ξεκινήσει στη Γερμανία ένας πόλεμος εναντίον της Παλαιάς Διαθήκης. Το πρόβλημα των προτεσταντών στη θεολογία ήταν: γιατί η Παλαιά Διαθήκη; Στο Ρωμαιοκαθολικισμό δεν υπήρχε τέτοιος προβληματισμός. To 1933 που ανέβηκε ο Χίτλερ, αρχίζει ένας σιωπηλός αλλά και εμφανής πόλεμος εναντίον του Ιουδαϊσμού και της Παλαιάς Διαθήκης. Η Παλαιά Διαθήκη εξοβελίστηκε τότε από τους Deutsche Christen (Γερμανούς Χριστιανούς). Το φαινόμενο αυτό, το οποίο ξεκίνησε από καθαρά ρατσιστικά κίνητρα, εισβάλλει σήμερα στη χώρα στην οποία ποτέ δεν είχε εισαχθεί ο ρατσισμός, δηλαδή στην Ελλάδα, και μάλιστα οι πολέμιοι της Παλαιάς Διαθήκης, άνθρωποι πολλές φορές που είναι «υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», στρέφονται προς την αρχαία ελληνική θρησκεία. Είναι η παγκοσμιοποίηση ή μήπως κολλήσαμε ρατσισμό από την παγκοσμιοποίηση;… Δεν ξέρω. Δεν με προβληματίζει ο πόλεμος εναντίον της Παλαιάς Διαθήκης, με προβληματίζουν τα κίνητρα και θεωρώ ότι είναι μία εκδήλωση μιας βαθυτέρας νόσου που υπάρχει σε εγκεφάλους που ασχολούνται και με τα κοινά και επηρεάζουν και αυτούς που δεν έχουν εγκυρότερη πληροφόρηση. Η θέση που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία για την Παλαιά Διαθήκη είναι θέση που κατέχει από την εποχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, από την εποχή των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας. Προβάλλεται από τους πολεμίους, ότι «εμείς έχουμε την Καινή Διαθήκη». Ούτε την Καινή Διαθήκη έχουν, ούτε το Χριστό έχουν. Όποιος απορρίπτει την Παλαιά Διαθήκη, απορρίπτει και την Καινή, διότι μία είναι η Διαθήκη. Ρήτρα, που προσδιορίζει τη σχέση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης στην Εκκλησία είναι: «Προέλαβεν την Καινή η Παλαιά και ηρμήνευσε την Παλαιά η Καινή. Πολλάκις είπαν ότι δύο Διαθήκαι και δύο αδερφαί και δύο παιδίσκαι τον ένα Δεσπότη δορυφορούσι. Κύριος παρά Προφήτες καταγγέλεται, Χριστός εν τη Καινή κηρύσσεται. Ου καινά τα καινά, προέλαβε γαρ τα παλαιά. Ουκ εσβέσθη τα παλαιά ηρμηνεύθη γαρ εν τη καινή». Όταν ο Κύριος κάνει την επί του Όρους ομιλία Του το μεγάλο μέρος της είναι συμπλήρωση του μωσαϊκού νόμου. Το μέρος της ομιλίας Του σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη είναι: «Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι. Αμήν γαρ λέγω υμίν, ος εάν λύση μία των εντολών τούτων των ελαχίστων, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία του Θεού». Οι εντολές οι ελάχιστες είναι αυτές της ηθικής νομοθεσίας της Παλαιάς Διαθήκης. Η Παλαιά Διαθήκη σε ποιόν ανήκει; Αν σπεύσετε να μου πείτε στον περιούσιο λαό, τότε θα συμφωνήσω. Όμως ποιος είναι ο περιούσιος λαός; O Ισραήλ ήταν ο περιούσιος λαός; Η Εκκλησία του Χριστού, της οποίας είμεθα μέλη (Σώμα Χριστού) είναι ο περιούσιος λαός. Σ’ αυτόν τον κορμό με κεφαλή το Χριστό, σ’ αυτό το σώμα που έχει κεφαλή το Χριστό, ανήκει η Παλαιά Διαθήκη. Δεν την χαρίζουμε σε κανένα. Δεν έχει γραφτεί από άνθρωπο η Παλαιά Διαθήκη. Χέρια ανθρώπινα κατέγραψαν, συγγραφέας είναι το Άγιο Πνεύμα, το οποίο παλαιά ελάλησε στους Πατέρες και έπειτα με το «Εγώ λέγω υμίν» δια στόματος του ενανθρωπήσαντος Λόγου Θεού, του Θεανθρώπου. Σ’ αυτό το χώρο ανήκει η Παλαιά Διαθήκη. Είναι λόγος Θεού που ανήκει εις την Εκκλησία και δεν τη χαρίζουμε ποτέ. Το σχέδιο του Θεού επεφύλαξε σε μας τους Έλληνες ένα ρόλο πάρα πολύ σημαντικό για την Παλαιά Διαθήκη. 260 χρόνια περίπου πριν από την ενανθρώπηση, η θεία πρόνοια οικονόμησε τα πράγματα ώστε να γίνει σε χώρο ειδωλολατρικό, στην Αλεξάνδρεια των Πτολεμαίων, η περίφημη μετάφραση των εβδομήκοντα. Πώς συνειδητοποιήσαμε εμείς, την ευθύνη, οφειλή που έχουμε γι’ αυτή την προτίμηση της πρόνοιας του Θεού να διαδραματίσουμε τέτοιο ρόλο; Τι κάναμε εμείς οι Έλληνες τη γλώσσα μας; Ξεκίνησε το κακό από την κορυφή της πολιτείας, από την κατάργηση δια νόμου της καθαρεύουσας και της ελληνικής γλώσσας, ώστε να αποκοπεί εν τέλει ο λαός του Θεού από την επαφή του με τα κείμενα της Αγίας Γραφής. Όποιος τελείωνε το κατοχικό σχολειό ήταν σε θέση να διαβάσει την Καινή Διαθήκη χωρίς πρόβλημα. Μας απέκοψαν από την πρόσβασή μας στη Γραφή, μας απέκοψαν από την πρόσβασή μας στους Πατέρες. Η μετάφραση των Εβδομήκοντα είναι το ιερότατο κείμενο της Εκκλησίας μας, το οποίο προσέλαβε η Εκκλησία του Χριστού από τα πρώτα της βήματα, ιδιαίτερα με τον Απόστολο Παύλο και τη χρησιμοποίησε για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Η Καινή Διαθήκη είναι η συνέχεια της Παλαιάς. Πώς μπορείς να διαβάσεις την συνέχεια χωρίς να έχεις την αρχή; Π.χ. στο επεισόδιο με το Φίλιππο και τον αξιωματούχο τον Αιθίοπα: Ο Φίλιππος ανέβηκε στην άμαξα που έφερε τον επίσημο αξιωματούχο Αιθίοπα, ο οποίος διάβαζε στην ελληνική -η ελληνική τότε ήταν επίσημη γλώσσα του πολιτισμένου κόσμου- ρωτάει ο Φίλιππος τον Αιθίοπα: «Άρα γινώσκεις α αναγινώσκεις;» Του ζητάει ο Αιθίοπας του Φιλίππου να εξηγήσει το κείμενο στην ελληνική, διότι υπέθεσε ότι ο Φίλιππος γνώριζε την ελληνική για ν’ αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Το κείμενο των εβδομήκοντα διάβαζε ο Αιθίοπας και δι’ αυτού του κειμένου ο Φίλιππος έκανε χριστιανό τον Αιθίοπα αξιωματούχο. Στις ερωτήσεις ποιος έγραψε ένα κείμενο, πότε το έγραψε, πού το έγραψε και γιατί γράφτηκε ένα κείμενο, είναι απαραίτητο να απαντήσει κάποιος: Εμείς λέμε ότι γράφτηκε από το Άγιο Πνεύμα. Η Παλαιά Διαθήκη είναι Λόγος Θεού. Ο Λόγος του Θεού ντύνεται τον λόγο τον ανθρώπινο. Αρχικά γράφτηκε στη γλώσσα την εβραϊκή και καταξιωθήκαμε να μεταφραστεί στη γλώσσα την ελληνική. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι η Βίβλος είναι η επιστήμη αλλά είπαμε ότι η Βίβλος δε συγκρούεται με την επιστήμη. Η Βίβλος αποκαλύπτει υπερφυσικές αλήθειες, πολλές φορές ντυμένες με το κοσμοείδωλο, με την πολιτισμική κατάσταση της εποχής, στην οποία κάνει τομές όταν καταργεί π.χ. τις ανθρωποθυσίες με τη θυσία του Αβραάμ. Ο Θεός θέλει την ανθρώπινη καρδιά, αλλά για να φτάσει ο άνθρωπος σ’ αυτό το σημείο πρέπει να περάσει και από τα στάδια τα γνωστά. Σε μία παχυλοτάτη ειδωλολατρία η Παλαιά Διαθήκη 1.000 χρόνια πριν από το δικό μας χρυσό αιώνα, κηρύσσει μονοθεΐα. Δε φθάνει αυτό, πρέπει να λύσει κι όλα τα επιστημονικά θέματα. Και τι μένει για τον άνθρωπο με το «κατακυριεύσατε» στο πρώτο κεφάλαιο της Γενέσεως, όταν δημιουργεί τον άνθρωπο. Συγκρούσεις τέτοιες υπάρχουν στο μυαλό αυτών που τις επιθυμούν. Την εποχή εκείνη ίσχυε νόμος του Χαμουραμπί, o οποίος έλεγε «εάν τολμήσει κανείς από την τελευταία κατηγορία ν’ αγγίξει ή να υβρίσει κάποιον της πρώτης, φονεύεται. Η Παλαιά Διαθήκη λέει «οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος». Τέτοια γνώση έχουν oι άνθρωποι που στρέφονται εναντίον της Παλαιάς Διαθήκης, ώστε μιλούν ότι η Παλαιά Διαθήκη μιλά για αυτοδικία και ότι λέει να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου και να κόψουμε τη γλώσσα εκείνου που έκοψε τη δική μας γλώσσα και να σκοτώσουμε εκείνον που σκότωσε (το δικό μας άνθρωπο). Η Παλαιά Διαθήκη δε λέει τέτοια πράγματα. Η Παλαιά Διαθήκη λέει ότι πρέπει να είναι όλοι ίσοι απέναντι του νόμου και ο δικαστής πρέπει να μη προσωποληπτεί κι ο δικαστής πρέπει να αποδίδει το ίσο. Είναι ο περίφημος νόμος της ανταποδόσεως που δεν εφαρμόζεται από τον ίδιο τον παθόντα αλλά από το δικαστή, ο οποίος έχει μπροστά του τον άνθρωπο που έκανε κάτι και εκείνον o οποίος έπαθε κάτι. Και πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη και στον ένα και στον άλλο. Του δίνει λοιπόν το μέτρο αυτός ο νόμος. Έτσι θα καταλάβουμε τη συγγραφή στα υψηλά νοήματα της Αποκαλύψεως κι όχι στις λεπτομέρειες τις ιστορικές. Η Παλαιά Διαθήκη μας δίνει υπερφυσικές αλήθειες: να μου αποκαλύψει τον Θεό, τον ένα, τον ζώντα, τον Αληθινό, μας αποκαλύπτει πώς ήρθαμε στον κόσμο και γιατί ήρθαμε στον κόσμο, μας αποκαλύπτει ποιος είναι ο αίτιος του κόσμου, της υπάρξεώς μας κ.λ.π.

    • Ανώνυμος says:

     Παλαιά διαθήκη = ιουδαισμος

     Καινη διαθήκη = χριστιανισμός

     Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες….

     ΔΙΑΛΕΞΕ!!!!

     • Ανώνυμος says:

      O ίδιος Ο Χριστός έδωσε την απάντηση!
      Χεστήκαμε για το τι λές εσύ και άν συμφωνείς Αρχαιόπληκτε παπάρα. Μάθε την διαφορά των Ορθοδόξων Χριστιανών με τους Εβραίους και τα ξαναλεμε…
      Γνώσεις δημοτικού.

    • Γιώργος says:

     Μπράβο φίλε μου για τον πολύ αξιόλογο και εμπεριαστατωμένο σχολιασμό σου. Θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής: Η Παλαιά Διαθληκη είναι στην ουσία η Αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος «γιατί στους Εβραίους;».Την απάντηση τη δίνει ο Papini: Διότι ο λαός των Εβραίων ήταν ένας νομαδικός, σκληρός, χωρίς ηθικές αρχές, άγονος όπως το έδαφος του. Κι όμως μέσα από αυτόν το λαό που υπέστη αλλά κι έπραξε μύρια όσα, αποκαλύφθηκε ο Θεός. Τέλος παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι αυτά που περιγράφονται στη ΠΔ, κάποιες φορές τόσο κυνικά ήταν το πολιτισμικό γίγνεσθαι εκείνης της εποχής. Εμείς 4000 ρόνια μετά και με την ασφάλεια του πολιτισμού μας ασκούμε υψηκή κριτική!

 23. Άγιος Απόλλωνας says:

  Μην ακουτε παιδια μου τα ουρλιαχτα των δαιμονισμενων που βουλιαζουν στα Ταρταρα και που νομιζουν οτι ανακαλυψαν το μυστικο της αθανασιας. Απλα δεστε ποσο πραγματικα αστεια αλλα και τραγικη ειναι η ολη φαση με τα ψυχωσικα μαιμουδακια που ταυτιζονται με τις εντυπωσεις γιατι επι της ουσιας εχουν αποκοπει απο τον πυρηνα της υπαρξης και απο την αρχετυπικη ουσια των πραγματων και για αυτο αλλωστε νομιζουν οτι το συμπαν ειναι ενα παραγογο του πρωκτου που εχουν για εγκεφαλο και οτι για αυτο τους ανηκει και μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν χωρις να ειναι υπολογοι σε μια ανωτερη αρχη. Ακουστε καλυτερα Μπιγαλη και αφηστε το μυαλο σας και κυριως την ΚΑΡΔΙΑ σας να ταξδεψει και μην εγκλωβιζεστε μεσα στην αδιεξοδη βλακεια των αθεων που παριστανουν τους θεους. https://www.youtube.com/watch?v=StfNETJjUsY

  • GeorgiosK says:

   Δεν φταίει ο κόσμος για να μουντζώνετε. Υπάρχει χειραγώγηση σε όλα τα πεδία από πάνω προς τα κάτω και σε συνδυασμό με την προσωρινή απόσβεση μνήμης, βιασμούς, αρρώστιες, εκτελέσεις, υποχρεωτική μετενσάρκωση, κτλ κτλ κτλ, ο κόσμος απλά δεν έχει που να σταθεί. Σκέψου λίγο ότι μεγαλώνεις σε ένα σύστημα το όποιο επιβάλετε με το ζορι και χάνεσαι για λίγο μέσα σε αυτό, αμπας και ξυπνήσει κάποιος νομίζεις ότι θα μπορεί να επιβιώσει μετά εδω? Είτε οτι θα ανοίξουν λεωφόροι στην άνω διάσταση για εσένα να φύγεις? Πρέπει να έρθει κάθαρση, να φύγουν οι βρομιές και να θεραπευτούν οι ψυχές.

 24. ΠΟΝΤΙΑ says:

  Καποιοι ειτε απο αγνοια ειτε απο σκοπιμοτητα,διαδιδουν οτι ο Θεος που διδαχθηκαμε επι τοσα χρονια,ειναι ΄΄ο Θεος των Εβραιων΄΄ και οχι ο πραγματικος.Οι Εβραιοι δεν τολμουσαν να προφερουν το ονομα του Θεου η να το αποδωσουν περιφραστικα.Στην Π.Δ.υπαρχουν πολλα Ονοματα για τον Θεο[Ελοχιμ.Γιαχβε,Αντοναι,κ.α.]απο τα οποια καθενα συνδεεται με συγκεκριμενες Ιδιοτητες Του.Επιπλεον,υπαρχουν πολλες περιγραφες για τον χαρακτηρα Του.Ετσι οπως διαβαζουμε στο βιβλιο της Εξοδου ο Τριαδικος Θεος ειναι΄΄οικτιρμων και ελεημων,μακροθυμος και πολυελεος και αληθινος΄΄.Τα επιθετα αυτα δειχνουν πως ο Θεος της Π.Δ. δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτο που φοβαται ο ανθρωπος η αυτο που ο Εχθρος τς ψυχης θελει να παρουσιασει.Αν ο Θεος της Καινης Διαθηκης ειναι γεματος ασυλληπτη Συγκαταβαση και Αγαπη για τα παιδια Του,δεν μπορει να ειναι τιποτα πιο φτηνο η πιο λιγο και στην Π.Δ. ακριβως γιατι ο χαρακτηρας Του ειναι αναλλοιωτος.Ετσι ολα τα Ονοματα του Θεου αποδιδουν αιωνιες Ιδιοτητες του χαρακτηρα Του,που καμια συνθηκη η περισταση δε θα μπορουσε να τις φθειρει εστω και στο ελαχιστο.Ο Ιησους Χριστος στην Κυριακη Προσευχη δεν επιλεγει να αναφερθει σε καποιο συγκεκριμενο Ονομα του Θεου απο την Π.Δ.,γιατι επιθυμει να κατανοησουν οι μαθητες ολων των εποχων,πως οποιο και αν ειναι το Ονομα του Θεου,ειναι χωρις αμφιβολια,Αγιο.

 25. νο ναμε says:

  Λευκό αδελφάτο και Βουλγαρικά μοναστήρια ο Λιακόπουλος με πιθανές μικροαποκκλίσεις από την κεντρική διεθνή θεωρεία του λευκού αδελφάτου.
  Τα άλλα είναι περιττά και ας τα «χώνει» στο λευκό αδελφάτο.
  Ενα Βουλγάρικο Bulgarian Folk Dance τραγούδι έπαιζε συνέχεια στην εκπομπή του. Σαν το έλεγε.
  Παράμετρος του Λευκού αδελφάτου είναι έτσι κι΄αλλιώς και η επίσημη Χριστιανοσύνη με εβραϊκές παλαιοβιβλικές αναδιατυπώσεις. Ας λέτε ό,τι θέλετε.

  • Ανώνυμος says:

   Το βουλγαρικό epic κομμάτι που παίζει ο λιακο λειτουργεί στο υποσεινηδητο ως αποβλακωτικο, όπως ακριβώς τα soundtrack στις ταινίες….
   Οξυνει την φαντασία των ακροατών του, μιας και το παίζει ραδιοφωνικά και δεν υπάρχει εικόνα!!

   Διατηρεί το κοινό/πελάτες του κοντά του!!!!

   Είπαμε είναι έξυπνος άνθρωπος!

 26. sound of silence says:

  Οι περισσότεροι είστε τόσο χωμένοι στο δόγμα που δε μπορείτε
  να σκεφτείτε από μόνοι σας. Η ΓΝΩΣΗ δεν είναι πλάνη
  και κυρίως η ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Η τυφλή προσήλωση στη δογματίλα
  είναι η απόλυτη πλάνη του ανεγκέφαλου.

  Ο Λιακόπουλος εδώ (αν και δεν είμαι φαν του)
  τα λέει σωστά σε γενικές γραμμές. Αλλά ακούσατε
  καν τι είπε? Μπα… χώσατε τα κεφάλια σας στα
  οπίσθια των ιουδαίων και το παίζετε χριστιανοί.

  Ακόμα κι ο Λιακοπουλος είπε μια αστοχία.
  πως ποτέ κανένας παπάς δε ζήτησε στην πράξη να εφαρμόσουμε το νόμο του γιαχβέ.

  Και ζήτησε και τον τηρείτε ευλαβικά ως σωστό.

  Δείτε λοιπόν ιουδιαιοχριστιανοί που πιστεύετε ότι κατέχετε
  τη μία και μοναδική αλήθεια.

  Τι είπε ο γιαχβέ;

  —-ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ 25 εδαφιο 42 (τι λέει ο γιαχβέ)

  διότι οἰκέται μού εἰσιν οὗτοι, οὓς ἐξήγαγον ἐκ γῆς Αἰγύπτου· οὐ πραθήσεται ἐν πράσει οἰκέτου.

  ερμηνεία:
  διότι δούλοι ιδικοί μου είναι αυτοί, τους οποίους έβγαλα από την γην της Αιγύπτου. Δια τούτο δεν θα πωλούνται,
  όπως οι άλλοι, οι αλλοεθνείς δούλοι.—-

  ήθελε τους γιαχβεδιστές δηλαδή δούλους.

  Τι είπε ο Χριστός;

  —–ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 15:15

  οὐκέτι ὑμᾶς λέγω δούλους, ὅτι ὁ δοῦλος οὐκ οἶδε τί ποιεῖ αὐτοῦ ὁ κύριος· ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν.

  ερμηνεία:
  Δεν σας λέγω πλέον δούλους, διότι ο δούλος δεν γνωρίζει τι πράττει ο κύριός του. Σας ωνόμασα δε και σας ονομάζω φίλους μου, διότι κατέστησα εις σας γνωστά όλα όσα ήκουσα από τον Πατέρα μου και επομένως έχετε πολλήν
  γνώσιν του τι πράττω και προς ποίον σκοπόν πράττω εγώ.—–

  ΔΕΝ μας ήθελε δηλαδή δούλους

  τι λέει η εκκλησία; «ο δούλος ή η δούλη του Θεού»

  Τι νιώθετε εσείς οι κάτοχοι τις αλήθειας και…
  ορίτζιναλ χριστιανοί; ΔΟΥΛΟΙ

  Τι είπε ο γιαχβέ για τον ορκο;

  —— ΙΕΡΕΜΙΑΣ 12-16 (και οχι μόνο)

  καὶ ἔσται ἐὰν μαθόντες μάθωσι τὴν ὁδὸν τοῦ λαοῦ μου
  , τοῦ ὀμνύειν τῷ ὀνόματί μου, ζῇ Κύριος,
  καθὼς ἐδίδαξαν τὸν λαόν μου ὀμνύειν τῇ Βάαλ,
  καὶ οἰκοδομηθήσονται ἐν μέσῳ τοῦ λαοῦ μου·——

  ήθελε να ορκίζονται οι άνθρωποι στο ονομά του.

  Ο Χριστός απεναντίας συμφωνα με το

  ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 5:34

  Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν μὴ ὀμόσαι ὅλως·
  μήτε ἐν τῷ οὐρανῷ, ὅτι θρόνος ἐστὶ τοῦ Θεοῦ.—-

  παρότρυνε να μην ορκιζόμαστε

  Μέχρι και η επιστολή ΙΑΚΩΒΟΥ 5:12 το λεει

  —– Πρὸ πάντων δέ, ἀδελφοί μου, μὴ ὀμνύετε
  μήτε τὸν οὐρανὸν μήτε τὴν γῆν μήτε ἄλλον
  τινὰ ὅρκον· ἤτω δὲ ὑμῶν τὸ ναὶ ναί, καὶ τὸ οὒ οὔ,
  ἵνα μὴ εἰς ὑπόκρισιν πέσητε.—–

  Τι γίνεται επί αιώνες ΚΑΙ σήμερα;

  Και η εκκλησία θέλει όρκο
  και το κράτος επίσης!

 27. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΘΙΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ

  ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!

  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΥΤΕ

  ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ

  ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΙΣΜΟΥ.

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ

  ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ!

 28. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

  ΣΑΦΩΣ Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ

  ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΡΩΠΙΔΩΝ!

 29. Ανώνυμος says:

  Ο Λιακοπουλος σε ποιο κοινό απευθύνεται???

  Σε ένα κοινό το οποίο «γνωρίζει» ότι «ο Κολοκοτρώνης ήταν ο αρχιναυαρχος στην ναυμαχία της Σαλαμίνας απέναντι στον πανίσχυρο στόλο του 3ου Ράιχ σε αντίποινα της πτώσης της Τροίας από τους Ρωμαίους»

  Σε έναν λαό που το 25% είναι αναλφαβητοι…

  Σε έναν λαό που δεν ξέρει από πού βγαίνει ο ήλιος…

  Σε αυτά τα κορόιδα πατάει και κονομαει!!!
  Σε αυτούς μόνο πιάνουν οι μπούρδες του…

  Είναι, ομολογουμενως, πανέξυπνος άνθρωπος, αλλά παλιά η πατέντα του….

  Πριν από αυτόν υπήρχαν αυτοί που πούλαγαν ΧΡΥΣΌ το νερό του Καματερου, άλλοι τις φραπελιες….

  Κορόιδα υπήρχαν πάντα….

  Όσο υπάρχουν κορόιδα θα υπάρχουν και Λιακοπουλοι…
  (βελλοπουλοι και γενικότερα «οπουλοι»)

  (Στράτος Διονυσίου: «όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε Ρηγάδες, κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθηταδες»)

  • ΠΔ. says:

   Ξερεις,τρομαξα λιγο,γιατι ειναι και σαρκοβορο…μην αρχισουμε απ’την αρχη φυτοφαγα-σαρκοφαγα,το εξαντλησαμε.

 30. Μαρια-Νεφελη says:

  βλεπουμε στο παραπανω κειμενο αλλα και στο σχολιασμο που ακολουθησε απο τους φιλους, πως μπερδευεται το ψεμμα με την αληθεια, αλλοτε απο προθεση (περιπτωση λιακοπουλου)- και αλλοτε απο πληθωρα πληροφοριων, που ειτε αντιφασκουν, ειτε ειναι πολυσυνθετες και δειχνουν αντιφατικες διχως να ειναι. ας τα παρουμε ενα ενα ομως. για αρχη ολη η πληροφορια που δινει ο λιακο στο παραπανω αρθρο (ο οποιος ειναι συστημικος και βαλτος απο σκοτεινα κεντρα) ειναι αληθης με εξαιρεση την τελευταια φραση που ειναι ακραια προπαγανδα. η ορθοδοξια δεν ειναι ομοια στην ουσια της με τον εβραιοχριστιανισμο. παρολο που αυτος ηταν ο στοχος τους, τον πετυχαν μονο εν μερει και οχι επι της ουσιας. κατα τα αλλα ολο οσα αναφερει ο πρακτορισκος λιακο ειναι αληθη. εγινε αυτη η σκοπιμη αναμειξη για τους λογους που αναφερει. η κύρια αιτια που εγιναν ηταν να χαθει η ουσια και το αληθινο Πνευμα της διδασκαλιας του Ιησου Χριστου απο τους πρωτοχριστιανους. πραγμα που συνεβη . τα μυστηρια που αφησε ο Χριστος ηταν 24. απο αυτα στη συγχρονη εκκλησια του απεμειναν μονο τα 7. τα υπολοιπα τα εξαφανισαν με συνοδους και λοιπες ανομες πρακτικες. Αυτό ηταν το κυριο πληγμα που δεχτηκε η αληθινη εκκλησια και όχι τοσο η παραποιηση των γραφων. Λογω του ότι τα κειμενα ηταν δομημενα με μαθηματικη γλωσσα (ελληνικη αριθμοσοφια) ακομα και μετα την κοπτοραπτικη που τους εγινε διατηρησαν την δομη της αληθειας τους. Ώστε οσοι τα μελετουν με την καταλληλη προθεση να ξεκλειδωνουν ακομα και αυτά που δεν φαινονται. ας μην εξετασουμε τα περι παλαιας διαθηκης ειναι πολυπλοκο. η παλαια εχει εντος της κειμενα που ειναι θεοπνευστα και αλλα που ειναι εμβολιμα απο τον ψευτοθεο. δεν ειναι της παρουσης ομως άλλα μας καινε τωρα.. ας την μελετησει ο καθενας και ας βγαλει τα δικα του διανοητικα αλλα και ψυχικα συμπερασματα. σιγουρα θα βρει οφελος πνευματικο απο πολλα κειμενα της. οχι από ολα. προσπαθησαν λοιπον να φτιαξουν ενα Ιησου κομμενο και ραμμενο στα μετρα τους προκειμενου να ανακοψουν την ορμητικη δυναμη της πρωτης κοινωνιας χριστιανων που στο πνευματικο πεδιο ηταν πρωτοφανης, αλλα κυριως να κλεψουν την «ουσια του»- και αφου την διαστρεβλωσουν να τραφουν ενεργειακα από τους εμψυχους που θα ενιωθαν ελξη στα ψηγματα αληθειας που θα εμεναν μετα την διεστρεβλωση. Τα ευαγγελια που δεν περασαν από την «ιερα εξεταση» των συνόδων, τα λεγομενα γνωστικα, που αποκηρυξαν, δεν είναι πλαστα στο συνολο τους. Είναι θεοπνευστα. Αναμεσα τους δημιουργησαν και πλαστα σε μεταγενεστερο χρονο, που γραφησαν με την προθεση να αποδομησουν τα αληθινα. Σοκαρεστε αρκετοι, από αυτό το νιωθω, αλλα αυτή είναι η αληθεια. Σε πιο πανω σχολιο ο φιλος «τη ρωμιοσυνη μη την κλαις» κανει μια εκτενη ιστορικη αναφορα, στο περιεχομενο των γνωστικων ευαγγελιων αλλα και στην επικαλουμενη αιρεση των γνωστικων. Οι κοσμικοι δουλοι, εκπροσωποι της εγκοσμιας λατρειας, δεν τα κατεστρεψαν . λειτουργησαν με το σκεπτικο ότι τελειοτερη κρυψωνα για το μεγαλυτερο μυστικο είναι να το εχεις εμφανες, μπροστα στα ματια αυτου, από τον οποιο το κρυβεις ! Δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια όμως. Όχι για ολους- και ισως όχι για τωρα. Οι λεπτομερειες δηλ, του πως εξεπεσε ο κοσμος και η υπαρξη μιας οντοτητας, που λειτουργει ως θεος-δυναστης εντος του υλικου συμπαντος, ακομα και αν είναι αληθης, δεν είναι σωτηριολογικου χαρακτηρα. η σωτηρια της ψυχης δηλ δεν εξαρταται αμεσα από την κατανοηση αυτου του συνταρακτικου κατά τα αλλα γεγονοτος…οι πρωτοι γνωστικοι -των πρωτων δυο αιωνων -ηταν σαν τους πρωτους χριστιανους στην καθαροτητα της λατρειας τους και στην κοινωνια τους. Δυστυχως όμως πολεμηθηκαν εκ των εσω και πραγματι κατεληξαν σε αιρετικες πρακτικες και δογματα. Ειχαν όμως τον ρολο τους και την συνεισφορα τους, καθως διατηρησαν μυστικα, εντος των κλειστων ασκητικων κοινωνιων τους, τα εξαφανισμενα μυστηρια του Χριστου που η εγκοσμια εκκλησια ειχε απορριψει. Υπαρχουν ανθρωποι στη Συρια σημερα, που γνωριζουν περι αυτων των μυστηριων, ελαχιστοτατοι…και υποφερουν για ολους μας αυτή τη στιγμη. Ας επιστρεψουμε όμως στον λιακοπουλο για να δουμε λιγακι τον ρολο του. Ο τυπος αυτος είναι ο ορισμος της κουτοπονηριας με την οποια δουλευει το δαιμονικο συνεχες ώστε να παραπλανησει εάν είναι δυνατον, ακομα και τους εκλεκτους. (οσους εχουν πνευματικη διψα και κλιση ουρανια). Κινειται ορμωμενος από τις αδελφοτητες τις οποιες καταγγελει και φτιαχνει ένα «Εκρηκτικο Μειγμα» που δεν είναι άλλο από το μπερδεμα ανατριχιαστικης αληθειας με ψευδος που αγγιζει την Υβρις. Σκοπος του (και της αδελφοτητας που υπηρετει) είναι με ολη αυτή την ψυχικη ενεργεια που συσωρευεται, με οσους τον ακουνε εστω και για πλακα, οσους τον διαβαζουν και μελετουν τις «αποκαλυψεις του», να φορτισει ένα δυνατο συλλογικο εγρηγορος, αυτό του «Πολεμαρχου του Θεου» που όμως θα ελεγχουν ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ… βλεπετε ανησυχουν πολύ για το τι σκεφτεται ο ελλην ορθοδοξος και θελουν να στρεψουν την προσοχη του σε συγκεκριμενες ατραπους. Και τωρα ας περασουμε στην ουσια . δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευλογια, δυναμη και τυχη σε ολο το υλικο συμπαν, από το να εισαι γεννημενος, σε αυτη τη δεδομενη στιγμη Έλληνας και Ορθόδοξος. Αυτό είναι το πραγματικο εκρηκτιμο μειγμα… με ότι αυτό συνεπαγεται για οσους καταλαβαινουν. Η ορθοδοξια εκπορευεται από την ψυχη αυτου που προσεγγιζει τον Χριστο και αυτή είναι ακομα η Δυναμη που υπαρχει στον «χωρο» ψυχης – ελλαδος. Αυτήν πολεμουν λυσσαλεα με μνημονια, λαθρο-επικοισμο , και κατά μετωπο επιθεση στην ορθοδοξη παραδοση και παρακαταθηκη. Εχουν αμολησει όλα τα σκυλια τους. Μασονους, σεχτες, δηθεν αφυπνιστες παιζουν όλα τα χαρτια τους, εδώ σε εσας. Θαρσειτε λοιπον. Παρτε θαρρος. Δεν ειστε μυρμηγκακια όπως συχνα σας επέβαλλαν να νιωθετε. Ειστε Έλληνες Ορθόδοξοι και ειστε η μονη δυναμη και ελπιδα για την ανθρωποτητα. Σας παρακαλω εσεις οι ελαχιστοι…προσευχή, προσευχή, προσευχή, συχνή θεία κοινωνία. Εσεις οι ελαχιστοι , οι μονοι… ακούγεστε. ______________________το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο στον Χάρη . και σε όποιον έχει ωττα ακουειν. Θαρσειται…

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Αγαπητή Μαρία – Νεφέλη. Η Εκκλησία του Χριστού, τους πρώτες αιώνες, πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν έφταναν μόνο οι διωγμοί των Ρωμαίων, αλλά είχαμε και τις αιρέσεις. Ο πόλεμος μέσα στους κόλπους της ήταν φοβερός, ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος. Οι ίδιοι οι αυτοκράτορες ήταν αιρετικοί και προσπάθησαν να προωθήσουν τις θέσεις του Αρείου. Ο Άγιος Γρηγόριος όταν πήγε στην Κωνσταντινούπολη γιατί τον προσκάλεσε ο αυτοκράτορας, Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπήρχε. Όλες ήταν του Αρείου. Οι πραγματικοί ορθόδοξοι λειτουργούσαν σε δάση και σπηλιές. Χρειάστηκε να χτίσει νέα εκκλησία για να μπορέσει να λειτουργήσει και οι ολίγοι ορθόδοξοι να ξεθαρέψουν. Κι όμως αυτός ο ένας, ο Γρηγόριος, κατάφερε, μέσα σε λίγο καιρό, να ξαναμεταφέρει την Πόλη στην Ορθοδοξία. Όταν πρωτοπήγε εκεί ο κόσμος τον υποδέχτηκε με ύβρις, πέτρες και φωνές. Όταν αποφάσισε να φύγει, ο ίδιος αυτός ο κόσμος που τον έβριζε τον σήκωσε στα χέρια και φώναζαν όλοι μαζί ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ … ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ … ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Και τον έκαναν Πατριάρχη. Οι καταστάσεις λοιπόν ήταν τέτοιες, που επιβαλλόταν να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Όχι ξακαθάρισμα του στιλ, αυτά δικά μας και τα άλλα στην πυρά. Αλλά τι ήταν ορθόδοξο και αποδεκτό και τι ξέφευγε. Δεν υπήρξε ποτέ ιερά εξέταση στην Ορθοδοξία. Η Εκκλησία τα κείμενα που απέρριψε δεν τα έκαψε δεν τα εξαφάνισε. Υπήρξαν κείμενα που ήταν εντελώς αιρετικά, και κείμενα ορθά που τα κράτησε. Η Καινή Διαθήκη συντάχθηκε από τα γνωστά βιβλία και τις επιστολές που γνωρίζουμε. Υπήρχαν και άλλα βιβλία που ήταν ορθά, αλλά απορρίφθηκαν διότι δεν πρόσθεταν κάτι περισσότερο. Και τα έχει και τα μελετάει. Όμως όπως είπαμε, οι αιρέσεις ήταν εκατοντάδες. Ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του, και δώστου ξύλο, δώστου πόλεμος. Γι αυτό έγιναν και οι οικουμενικές συνόδοι, για να αποφασίσουν όλοι μαζί και να δουν ποιες θέσεις είναι οι σωστές. Και αποφάσισαν, αυτό είναι ορθόδοξο, αυτό όχι. Δεν πήγαν εκεί για να συνομωτήσουν και και να εξαφανήσουν γνώση. Πήγαν για να αναδείξουν τη ΟΡΘΗ γνώση. Παράδειγμα: Ένας νεοπλατωνικός λέει στον Άγιο Γρηγόριο όταν πήγε στην Πόλη. «Γιατί κάθεστε και προσπαθείτε να ανακαλύψετε τον Άπειρο Θεό με τις φιλοσοφικές συζητήσεις; Αφού η γνώση μας είναι περιορισμένη, μάταια τον αναζητούμε». Και του απαντά ο Γρηγόριος, «Εμείς τον Θεό μας, δεν τον αναζητούμε, εμείς τον ΒΙΩΝΟΥΜΕ, και τότε Αυτός ΑΝ θέλει, μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ»… Αγαπητή Μαρία-Νεφέλη. Πρόσεξε!!!! Μία λέξη κάνει την τεράστια διαφορά. Εμείς πρέπει να τον ΒΙΩΣΟΥΜΕ τον Θεό.

   • ΠΔ. says:

    Να συμπληρωσω οτι το κριτηριο για να ενταχθη ενα κειμενο στον κανονα της Κ.Δ.ηταν να ειναι αποδεδειγμενα αποστολικο εργο.Δεν μπηκαν στον κανονα κειμενα που υπηρχαν αμφιβολιες για τον συγγραφεα .

   • Μαρια-Νεφελη says:

    σεβομαι το γεγονος οτι ακουμπας στην ιστορια και την μελετας. αυτα που λες ειναι ορθα συμφωνα με οσα εχεις μελετησει απο ιστορικα κειμενα. τα ιστορικα κειμενα ομως εχουν γραφει απο τους «ισχυρους» αυτου του κοσμου. η αληθεια βρισκεται σε βιβλιοθηκη του Αγιου Ορος. οχι στην επισημη ιστορια. οσοι εχετε επαφη με γεροντες εκει ρωτηστε…

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Αγαπητή, δεν μπορώ να καταλάβω αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Αν έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο, σε παρακαλώ πολύ ανέφερέ το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *