ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο!

Του Βασίλη Καπούλα

Άσχημες εξελίξεις για τα ελληνοτουρκικά: Έληξε πριν λίγο το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  μετά από 4 ώρες συνεδρίασης και ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η λήξη της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη» καθώς οι Τούρκοι πρέπει να μετακινήσουν δυνάμεις σε νέα θέατρα επιχειρήσεων, Ελλάδα, και Κύπρος.

Εντύπωση προκαλεί και το χρονικό σημείο της σύγκλισης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας: μετά την ανακάλυψη των όπλων στο τζαμί στη Ξάνθη…

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τον βάλτο της Al-Bab και την στρατηγική κίνηση Ρωσίας και Συρίας προς την Ιεράπολη, οι Τούρκοι δεν ρισκάρουν να εισέλθουν σε νέο βάλτο που θα φέρει νέο λουτρό αίματος και δέσμευση δυνάμεων σε νέα μέτωπα.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Παρόλ αυτά ο Μ.Γιλντιρίμ τόνισε ότι αν χρειαστεί η Τουρκία θα ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Β.Συρία με νέα κωδική ονομασία!

ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο! - Εικόνα0

Σε γραπτή ανακοίνωση  μετά τη συνάντηση, ανακοινώθηκαν σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο τα εξής :

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, παραμένει  μεγάλο το τουρκικό  ενδιαφέρον για την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο με θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο και συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις . Όλα  τα νόμιμα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας, οι διενέξεις και οι εξελίξεις στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αξιολογήθηκαν  εκτενώς. Όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος και την Τουρκία πρέπει να αναπτυχθούν  στην κατεύθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας και στην επίλυση με βάση τον εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς όμως να θιγούν  τα τουρκικά συμφέροντα.

 Ωστόσο, η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί  σίγουρα  τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο Πέλαγος. Όσο για την  εγγύηση της ασφάλειας στην Μαύρη Θάλασσα, όλα τα τουρκικά δικαιώματα απορρέουν από την σύμβαση του Montreux ενώ  θα συνεχίσουμε  να υπερασπιζόμαστε  τα συμφέροντά μας  σύμφωνα με την αρχή της περιφερειακής ασφάλειας . Η Τουρκία  θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις δομές του ΝΑΤΟ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο εύρωστο σύστημα ασφαλείας.

Διεξήχθησαν συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη για να βρεθεί μια λύση για το κυπριακό ζήτημα αλλά δεν ευοδώθηκε λύση ελέω των ελληνοκυπρίων. Η απόφαση να υπενθυμίσουμε ότι διακόπηκε όχι με ευθύνη της τουρκικής πλευράς, αλλά λόγω των απαιτήσεων για  μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την ελληνική πλευρά . Στο νησί η δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση επί του παρόντος, δείχνει ότι είναι δυνατή με την κατανόηση και αφομοίωση της ισότιμης εταιρικής σχέσης, καταλήγει το δελτίο τύπο που δημοσιοποιήθηκε στον τουρκικό τύπο και αφορά Ελλάδα και Κύπρο .

Αναφέρθηκαν ζητήματα επίσης που αφορούν την Συρία και το Ιράκ με την απόφαση  διεύρυνσης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας  για » λόγους ασφαλείας».   

Πρόκειται  όμως σαφώς για μια σκιαγράφηση του πεδίου δράσης του Ερντογάν το επόμενο διάστημα με κύριους άξονες το Αιγαίο και το Κυπριακό.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας είναι «μελωμένη» στον τύπο για ευνόητους λόγους ασφαλείας, διεθνούς κοινότητας  διότι σίγουρα άλλα αναφέρθηκαν  πίσω από  τις κλειστές πόρτες.

ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο! - Εικόνα1

Η ουσία όμως παραμένει η ίδια και μας προειδοποιεί ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε πράγματα και θαύματα σε Αιγαίο και Κύπρο λόγω της έναρξης ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, με τα επεισόδια στις δύο αυτές περιοχές , σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές  να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Εμείς υπενθυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο (Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο), με το οποίο έχουμε προειδοποιήσει ότι  οι  Τούρκοι θα θέσουν σύντομα θέμα ΑΟΖ στην Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου.

Τιw αιτιάσεις αυτές θα τις ενδύσουν μάλιστα οι Τούρκοι  με τον μανδύα των «δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση , χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο θα θελήσουν να το  «εξαφανίσου » δια μαγείας από την περιοχή  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι θα διευκολυνθούν  καλύτερα τα σχέδια τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο! - Εικόνα2 Οι νεο-οθωμανοί θεωρούν ότι  η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής…το επόμενο διάστημα σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλών Ρώσων και  δυτικών αναλυτών.

Δηλαδή σύντομα θα ξεκινήσουν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το «επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε όλα τα σουτ που θα κάνει ο » παικταράς» Ερντογάν » κατεβάζοντας τα ρολά», για το καλό της πατρίδος και του έθνους μας  .

ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο! - Εικόνα3

pentapostagma

4 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ- Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έληξαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» – Αποδεσμεύουν δυνάμεις για Ελλάδα και Κύπρο!

 1. Nektarios says:

  Ας είμαστε έτοιμοι γιατί έως το καλοκαίρι θα έχουμε εκτεταμένη κρίση που δεν αποκλείεται να γενικευθεί. Ο θεός μεθ ημών.

  • Ανώνυμος says:

   Οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ δεν θα πάρουν ποτέ την εντολή!
   Όλος ο χαμός θα γίνει εντός ελληνικού εδάφους!!
   Μέχρι εκεί φτάνει η προδοσία τους!!!

 2. Παραμυθαδες says:

  Δεν πειραζει Συνελληνες.Ασ συνεχισουμε να ειμαστε στα γονατα με το κεφαλι στην αμμο και τα οπισθια ακαλυπτα.ΟΙ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΜΕΝΑ..ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟ SURVIVOR.Αλλα αυτη η χψρα δεν θα επιζηση στο μελλον οπως ειναι σημερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *