17:21 - 14/08/2019

Εντοπίστηκαν δύο θησαυροί με δεκάδες χιλιάδες χρυσές λίρες στη Δυτική Αχαΐα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Δύο περιπτώσεις, εντοπισμού άγνωστης ποσότητας χρυσών λιρών, σε ισάριθμα χωριά της Δυτικής Αχαΐας, αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, που όσο κι αν φαίνεται βγαλμένη από παραμύθι, δείχνει να’ ναι πραγματικότητα, όπως φαίνεται μέσα από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών τους.

Η ιστορία καταγράφεται, επίσης σε πεδινή κοινότητα που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, με μία γυναίκα (νεαρής ηλικίας) και δύο προσφιλή της άτομα, να έχουν αξιοποιήσει «χρυσές» μαρτυρίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, φθάνοντας σε μεγάλη ποσότητα θαμμένων λιρών, εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας ενός εξ΄αυτών.

Συνέβη όμως, κάτι που δύσκολα ερμηνεύεται, αφού παραπέμπει σε άλλες έως και «φανταστικές» καταστάσεις.

Όπως όμως εξομολογήθηκε η ενδιαφερόμενη σε δικηγόρο, στον οποίο απευθύνθηκε για νομιμοποίηση μέρους του θησαυρού, που βρήκε (με άλλους) στο χωράφι, πήγαν να σκάψουν και να πάρουν το υπόλοιπο, αλλά κάποιο εμπόδιο δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα να το πράξουν, αναζητώντας τρόπο αυτό να ξεπεραστεί.

Στην άλλη περίπτωση, σε περιοχή λίγο πριν τον Άραξο, νεαρός ιδιοκτήτης μεγάλου οικοπέδου, χρησιμοποιώντας και πάλι παλαιότερες οικογενειακές μαρτυρίες, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε στον «μύθο» που άκουγε από γενιά σε γενιά.

Με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και χρήση μέσων ακόμα και από το εξωτερικό, έχουν ήδη κάνει έρευνα στο χώρο, πέφτοντας πάνω σε κάτι που τους έκανε εντύπωση.

Το μηχάνημα δείχνει να εντοπίζει, από μεγάλη απόσταση, την ύπαρξη λιρών στο υπέδαφος, ακόμα και από τη θάλασσα (περί τα 200μ.) γεγονός που ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα μιας τεράστιας ποσότητας που κρύβεται εκεί.

Λέγεται μάλιστα ότι εκεί υπήρχε, κατά την περίοδο των Γερμανών κατακτητών, ένα από τα βασικά τους στρατηγεία, γεγονός που ίσως υποκρύπτει και το μέγεθος του θησαυρού αλλά και τον αριθμό των λιρών, κατ΄εκτίμηση πάνω από 100.000!

Στην περίπτωση αυτή, οι τεχνικοί έχουν συμφωνήσει – εφόσον ευοδωθεί η προσπάθεια – να πάρουν το 50%, αφού ήδη οι δαπάνες τους σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι μεγάλες.

Αυτή την περίοδο μάλιστα βρίσκονται στις ΗΠΑ για να τελειοποιήσουν το «εργαλείο» αναζήτησης κι έτσι να καταφέρουν να κάνουν πιο συγκεκριμένο το σημείο όπου θα σκάψουν, έναντι του σημερινού πολύ εκτεταμένου διαφαινόμενου μέρους.

tribune.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ti μαλακιες κυκλοφορουν οχι μονο εκει αλλα σε ολοκληρη την ελλαδα…..

  2. μονο οι εταιριες που νοικιαζουν μηχανηματα ευρεσης χρυσου εχουν βρει θησαυρο με λιρες στα 10δες χιλιαδες κοροιδα που ψαχνουν, και φυσικα διασπειρουν τετοια παραμυθια που τυφλα να χουν τα παραμυθια της χαλιμας. Εχω ακουσει παραμυθια και μ@λακιες απο γνωστους και συγγενεις που εχουν χαλασει περιουσιες σε επιτηδειους για να βρουν θησαυρο που δεν περιγραφονται… Θα σας ελεγα τι βρηκαν αλλα ειμαι ευγενικος..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*