Ευκαιρία τώρα με την Τουρκία ζαλισμένη , να λειτουργήσει ξανά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου

Στριμωγμένη όπως είναι η Τουρκία σήμερα , σύντομα θα ρίξει όλο της το βάρος στον υπερ-εξοπλισμό της και στις τακτικές διεμβολισμού των δυτικών συμμαχιών που τίθενται απέναντί της , δείχνοντας την σχέση της με τη Ρωσία .

Η προσβολή της ΑΟΖ του Καστελόριζου από την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει τη δυνατότητα να λειτουργήσει το Δόγμα του ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου , αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι , να ενεργοποιηθεί πλήρως το δόγμα αυτό ΤΩΡΑ .

Όμως η “ανάσταση” του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος χρειάζεται ουσιαστική στήριξη για να διατηρηθεί αφού σαν σχεδιασμός είναι φιλόδοξος και ίσως πάνω από τις δυνάμεις μας . Χρειάζεται τις κατάλληλες συμμαχίες

Εδώ όμως χρειάζεται και ΜΕΓΑ ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χάνουν . Αυτό σημαίνει ότι ρυθμίζοντας τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας , σύντομα θα διαπιστώσουν ότι προς το συμφέρον τους είναι , μια συνεργασία Ελλάδος – Τουρκίας στα πλαίσια μιας συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο . Τούτο και θα επιδιώξουν , θέλοντας ταυτόχρονα να τραβήξουν την Τουρκία ( που τη θεωρούν περιφερειακή δύναμη ) από τον εναγκαλισμό της Ρωσίας .

Εάν τούτο συμβεί , θα εξασθενίσει η δυναμική και η προοπτική ενός προστατευτικού γα τον Ελληνισμό Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδος – Τουρκίας . Η Τουρκία προσπαθεί και θα προσπαθεί για πολλές δεκαετίες με πάθος να θέλει να ανακτήσει τμήματα της Παλιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Συνεπώς , όσο δεν ενεργοποιούμε το ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου , τόσο οι εξελίξεις κτίζονται σε βάρος μας , παρά τα όσα αντίθετα θέλουμε να πιστεύουμε .

Στην γεωπολιτική σκακιέρα οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και ξαφνικές . Ας πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, όλοι μαζί

Πως ;

Προχωρήστε άμεσα στη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Διαδώστε το !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωπολιτικής στρατηγικής )

Loading...

3 thoughts on “Ευκαιρία τώρα με την Τουρκία ζαλισμένη , να λειτουργήσει ξανά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου

  1. ΕΠΩΝΥΜΟΣ says:

    Βγάλτε,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,την Ο.Υ.Α. από τη σύνταξη κειμένων!Μόνο κακό κάνουν,έχουν μάθει στο να χαζορουφιανεύουν από τότε που ήταν(είναι) μπάτσοι.Αυτοί σε μια σύρραξη θα ξεράσουν το κάθε μυστικό,άμα τους τσακώσουν αιχμάλωτους.Να η διαφορά μπάτσος-στρατιωτικός..Ομερτά,κύριοι..Άμα θέλετε τόσο,φτιάξτε δικό σας ιστότοπο.Είναι πάγειο αίτημα από τους παλιούς αναγνώστες των Κατοχικών, να καταργηθούν τα κείμενα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *