ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί

Να εφαρμοστούν κανονικά τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου από το 2020 εξακολουθεί να ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως κατέστησε σαφές σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις. Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις 20 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης των ευρωπαϊκών θεσμών στον πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας.

Ο κ. Ράις έσπασε τη διπλωματική δημόσια σιωπή που είχε επιλέξει το ΔΝΤ κατά τη Φθινοπωρινή Σύνοδό του, πριν από είκοσι ημέρες, επιβεβαιώνοντας όσα είχε αναφέρει τότε το «Πρώτο Θέμα» (https://www.protothema.gr/economy/article/829038/ametakinito-gia-tin-ellada-to-dd-para-ti-diplomatiki-siopi-tou/).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ράις δήλωσε: «Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η Ελλάδα με πειστικό τρόπο προς κοινωνικές πολιτικές φιλικές για την ανάπτυξη. Βλέπουμε την εφαρμογή του προνομοθετημένου πακέτου για το 2019 και το 2020 ως κάτι που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

protothema.gr

Loading...

4 thoughts on “ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΙΔΗΣ says:

  Με την διαφορά οτι στον προυπολογισμό προβλέπεται δαπάνη για τις συντάξεις 27 δις πού είναι οι ακαθάριστες συντάξεις δεδομένου οτι δεν εχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις φόρου κλπ κρατήσεων πού εαν αφαιρεθούν η δαπάνη μειώνεται στα 21,5 δις και δεν χρειάζεται ουδεμία περικοπή

 2. XYZ says:

  ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί…. ΓΙΑ ΝΑ :

  1 ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ.

  2 ΤΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΑ 330 ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ….

 3. Bihtis says:

  Κοινωνικές πολιτικές φιλικές πρός την ανάπτυξη? Μάλλον αντικοινωνικές πολιτικές έχθρικές πρός την ανάπτυξη θα εννοούσε και το φιλικές μόνον σε λίγους θα απευθύνεται οι οποίοι θα βγάζουν σε μια ημέρα όσα 10.000 συνταξιούχοι, και οχι μόνο, τον χρόνο…

 4. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

  Πρώτο Ψέμα!!!
  Πρώτο Φλέμα!!!!
  Το άκρον άωτον της εγκυρότητας!!!!!
  Πιο έγκυρο και από τον ΣΚΑΙ….
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *