ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ξεκινούν οι κληρικοί:«Ερήμην ημών και των Μητροπολιτών η συμφωνία!!ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ…..»!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ!!

Θύελλα αντιδράσεων από κληρικούς στη βάση της Εκκλησίας προκάλεσε το κοινό ανακοινωθέν Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς οι ιερείς διαμηνύουν: «Θα πολεμήσουμε τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου», λέγοντας ότι θα φτάσουν την υπόθεση ακόμα και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Σήμερα το θέμα θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, και τις επόμενες ημέρες στην Ιεραρχία. Οι Μητροπολίτες αναμένεται να αντιδράσουν στα περί θρησκευτικής ουδετερότητας και στον τρόπου που τα συμφωνηθέντα επηρεάζουν κι άλλα ζητήματα όπως η πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο εκκλησιασμός και η ανάρτηση εικόνων σε σχολεία, νοσοκομεία και δικαστήρια.
Ο μητροπολίτης Δωδώνης σε δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα περάσει η συμφωνία, ενώ άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Τσίπρα και τον αντίκτυπο που θα έχει συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου στις επικείμενες εκλογές.
«Θα πολεμήσουμε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς» τόνισε κατηγορηματικά ο π.Γεώργιος Σελλής, μιλώντας στο protothema, εξηγώντας πως θα αγωνιστούν για ό,τι τους αφορά, να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς.

«Έγινε ερήμην των κληρικών και νομίζω ότι έγινε και ερήμην των μητροπολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο π. Γεώργιος Σελλής ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κληρικών και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι «με αγώνες μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να μας πάρουν κεκτημένα δικαιώματα ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός που συμφώνησαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

O Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απέστειλε έκκληση προς τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού, με έκτακτο ανακοινωθέν.
«Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν.

«Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα», τονίζεται στη συνέχεια.
Στο ανακοινωθέν ξεκαθαρίζεται: «Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.
Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας.Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.»
«Οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Την αντίθεση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών στην συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι οι κληρικοί ζητούν να μείνει ως έχει η μισθοδοσία του ιερού κλήρου.

Ποιος φορέας της Πολιτείας θα εξασφαλίσει για εμάς τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναρωτήθηκε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης και έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου.

«Η Ιερά Σύνοδος δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να συναινέσει σε ένα τέτοιο ανακοινωθέν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών προανήγγειλε σοβαρές αντιδράσεις από τους κληρικούς, από ιερείς και αρχιερείς: «Θα υπάρξει καθολική αντίδραση και οι μητροπολίτες θα ακυρώσουν αυτήν την εξέλιξη. Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» τόνισε με έμφαση.

Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων δεν είναι ευκαταφρόνητος. «Ας το αντιληφθούν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν την συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

makeleio.gr

volcanotimes.com

Loading...

13 thoughts on “ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ξεκινούν οι κληρικοί:«Ερήμην ημών και των Μητροπολιτών η συμφωνία!!ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ…..»!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ!!

 1. Γιωργις says:

  Εγινε ερημην ε…ειμαι Χ.Ο.εχω φοβο Θεου αλλα θα το πω.Ερημην μου μου κοψανε δωρα,μισθο,μου ρημαξαν συντα/κο αλλα απο την εκκλησια δεν ειδα ενα πακετο μακαρονια.Ερημη μας δινουν σφαλιαρες αλλα λιγοι κληρικοι στηριξαν το κοσμο εστω ψυχολογικα.Παρολ’αυτα λυπαμαι γι αυτο που εγινε.Ξεκινησε το χασμα.μεταξυ εκκλησιας_”κρατους”…αλλα και το χασμα μες την εκκλησια.Αναρωτηθηκατε για το ασφαλιστικο σας τωρα οι κληρικοι που δεν ειστε δημ.υπαλ?αντε μισθο κατι θα σας δωσει η κεφαλη σας.το οτι βλεπετε στο ποιμνιο σας αξιοσεβαστους καθαρους με μπαλωμενα ρουχα πιστους σας δε σημαινε τοσα χρονια οτι εχουν για τα προς τα ζειν.Ο Θεος να σας βοηθησει.

 2. Δενσουλεω says:

  Τώρα που μπήκε χέρι στα δικά σας χρήματα.. Λέτε έρχετε θύελλα.. Βρε ξύρισμα που θέλετε όλοι σας… Ντροπή της ορθοδοξία.. Κρατάω την πίστη να πάει η θρησκεία στον αγύριστο.

 3. Ιωάννης says:

  Ερώτηση: όλοι αυτοί οι κληρικοί που ήταν όταν υπογράφτηκε η σύνοδος του Κολυμπαρίου όταν αρνήθηκαν τον Χριστο;

  Αρε τα λεφτά τι κάνουν!!!

 4. ΕΥΜΑΙΟΣ says:

  Μπορει να αποδεσμευτει η διαδικασια ανεγερσης ναων ,ευκτηριων οικων και γενικων χωρων λατρειας απο την εγκριση του τοπικου ορθοδοξου μητροπολιτη.
  Μπορει να καταργηθει η υποχρεωτικη κατηχηση (και για τους ορθοδοξους )στις στρατιωτικες μοναδες.
  Η ονοματοδοσια μπορει να αποδεσμευτει πληρως απο τη βαπτιση οπως ηδη ισχυει με τη δηλωση στο Ληξειαρχειο.
  Μπορει να ρυθμιστει το ζητημα της εκκλησιαστικης περιουσιας απο το Κρατος και να αλλαξει το νομικο καθεστως της Εκκλησιας που λειτουργει σημερα ως ΝΠΔΔ
  Μπορει να απαγορευτει η αναγραφη του θρησκευματος στα παης φυσεως διοικητικα εγγραφα και στα προτυπα του δελτιου αστυνομικης ταυτοτητας.
  Μπορει να περικοπει η να καταργηθει η χρηματοδοτηση κια εν γενει η οικονομικη ενισχυση της Εκκλησιας απο το Κρατος (μισθοδοσια κληρικων κ.α)που επισης προβλεπεται σημερα με νομους.
  Μπορει να καθιερωθει η κοσμικη κηδεια και ταφη καθως και η καυση των νεκρων που σημερα δεν προβλεπεται.
  Η προσευχη σε σχολεια στρατιωτικες μοναδες κ.α.μπορει να εχει προαιρετικο χαρακτηρα.
  Ολα ξεκινουν απο το Αρθ 3 του Συνταγματος αλλα 4 αρθρα (13,16,33,59) ενισχυουν τις σχεσεις αλληλεπιδρασης Εκκλησιας Πολιτειας
  Ο ομφαλιος λωρος που συνδεει το Κρατος με την Εκλκλησια δεν κοπηκε στην τελευταια αναθεωρηση του Συνταγματος.Ωστοσο με την τροποποιηση νομων και διαταγματων μπορει να γινει πιο χαλαρη
  [Το Συνταγμα εμποδιο στο… ιερο διαζυγιο
  Ρεπορταζ (παλιο) του Δ.Νασοπουλου)]

 5. πυρηνικά κατεστραμενος says:

  Ειχα διαβάσει οτι στην Κύπρο η εκκλησιά βοήθησε το κράτος οικονομικά με αποτέλεσμα να βγουν απο το μνημόνια. Εδω τι κάνανε? Τα ακριβά αυτοκίνητα – λιμουζίνες τι τα θελουν?
  Και λεω για ολους οσοι ειναι σε μεγαλες αστικες εκκλησιες. Γιατι εαν παμε ποιο εξω σε χωρια βλεπεις τον κανονικο παπα που ειναι διλπα στον καθενα.

 6. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Τώρα,πρεπει να διαβάσετε τι υπεγραψαν, στο υπερμνημονιο και ποιοί το υπεγραψαν,πόσοι απο εσας δεν το ξέρετε ; πρεπει να δείτε ποιοι μητροπολίτες είναι νεοταξιτες και φορούν άμφια ,όπως ο λύκος φορά την προβεια του προβάτου να τα ξεγελαση,για δείτε ,ευκολο είναι.Ξεκίνηστε απο το κεφαλι.Λοιπον…σας δουλεύουν μια χαρά οι χάζαροι.

 7. Σατανοφόρο Δαιμόνιο says:

  Ουυυυ! Οι μαυροφούστηδες θα πολεμήσουν!!! Ουάου! Αν δεν αρέσει η συμφωνία στον Χριστό σας, ας έρθει ο ίδιος ως ολόγραμμα να μας το πεί, αλλιώς οι μαυροφούστηδες ας κάτσουν να κλωσούν τα αυγά τους μπας και βγάλουν κανέναν πιγκουίνο ακόμη. Χωρίς νέους πιγκουίνους να βγαίνουν από τις στοές των κατηχητικών της πλύσης εγκεφάλου τηε εκκλησίας, θα πεινάσετε ρε μαυροφούστηδες!

 8. Ανωνυμος says:

  Να τους βλεπαμε ετσι μαχητικους και κατα της αντικαταστασης του Ελληνικου πληθυσμου που συντελειται ….. και κατα της δημιουργιας τζαμιου …και κατα της αφαιρεσης του Σταυρου
  Ουουυυ να μου χαθειτε παπαδαριο του αισχους !!! Κυνες !!! Δεν ειδα κανεναν να σταθει διπλα στον Αμβροσιο …

 9. Διάολος says:

  Για το τσιπάκι στο χέρι ΔΕΝ θα πολεμήσει κανείς από αυτούς. Όμως για θέματα χρημάτων γίνονται διάβολοι και θηρία ανήμερα !!!! Μάλιστα.

 10. Άννα says:

  Εκτός από ολίγους εκλεκτούς στρατιώτες του Χριστού, όλοι οι υπόλοιποι ήταν και είναι απόντες από τα βάσανα, τη φτώχεια και τον πόνο του λαού. Μάλλον ήρθε η ώρα που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και θα ξεκινήσει από αυτούς…

 11. λουκας says:

  …γαμισετα η κατασταση τα δυο τελευταια χιλιαρικα ετη στην παγκοσμια κοινωνια ….γεμισαμε φαρισαιους και τελωνηδες ”’ρουφιχταδες” νομισματων τυπου σαουλ….

 12. Σατανάς says:

  Εγώ ο Σατανάς είμαι το δεξί χέρι του κυρίου μου Γιαλνταμπαώθ, είμαι ο κατήγορος, ο άγγελος της δικαιοσύνης που τα καταγράφει όλα. Αρμοδιότητά μου είναι βάζω σε πειρασμό τον άνθρωπο, εισάγοντας εικόνες στο μυαλό του και δίνοντας τροφή στη φαντασία του! Ποτέ δε καταργώ την ελεύθερή σας βούληση, σας παρουσιάζω μόνο τις επιλογές που έχετε και τις ωραιοποιώ στο νου σας. Υπηρετώ το θέλημα του μεγάλου Άρχοντα, διότι είμαι απλά μια προέκτασή του και θα κατηγορήσω με στοιχεία όποιον από εσάς επιλέξει να πράξει το κακό και το λάθος. Να δείτε τι έχουν να περάσουν σύντομα οι αγαπητοί μου Παπάδες που προσκύνησαν τον Μαμωνά. Η τιμωρία του Γιαλνταμπαώθ θα πέσει στα κεφάλια τους διότι ο κύριος είναι απόλυτα δίκαιος, θα περάσουν μια αιωνιότητα στην Εικονική Κόλαση του κυρίου μου και μετά θα τους ανακυκλώσουμε πάλι εδώ για να θερίζουμε ξανά και ξανά την ψυχή τους. Κανείς δε φεύγει από το ωοειδές σύμπαν, κανείς δε βγαίνει από το παντοτινό κύκλο του πατρός μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *