Αφορολόγητο θέλεις; Κάνε αγορές 9.545€ με κάρτα

Αφορολόγητο θέλεις; Κάνε αγορές 9.545€ με κάρτα

– Οι αλλαγές στη φορολογία που φέρνει το «πλαστικό χρήμα»
– Υποχρεωτική η χρήση των καρτών, πιστωτικών ή χρεωστικών, για όποιον θέλει να διατηρήσει το αφορολόγητο
– Εξαιρούνται από την υποχρέωση να χρησιμοποιούν κάρτες οι φορολογούμενοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών
– Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

Δαπάνες συνολικού ποσού μέχρι 9.545 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, ούτως ώστε να κατοχυρώσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Οι δαπάνες θα πρέπει να γίνονται είτε μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).
Οι επαγγελματίες

Από την άλλη πλευρά, εντός του 2016 κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του, τα οποία θα του πληρώνουν οι πελάτες του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών (μέσω καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής). Τα χρήματα των εισπράξεων αυτών κάθε επιχειρηματίας κι ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα μπορεί να τα «σηκώνει» από το συγκεκριμένο λογαριασμό για να τα βάζει στην τσέπη του ή να τα αποθηκεύει στο σπίτι του με τη μορφή μετρητών, αλλά θα μπορεί μόνο να τα δαπανά μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και για την κάλυψη άλλων άμεσων αναγκών της επιχείρησης ή του γραφείου του. Σε κάθε περίπτωση, η διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του επαγγελματικού αυτού λογαριασμού δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον με αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών. Για τα ποσά που κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό θα ισχύει, εξάλλου, το ακατάσχετο.
Το σχέδιο

H υποχρέωση κάθε μισθωτού και συνταξιούχου να καλύπτει ποσό ύψους έως 9.545 ευρώ το χρόνο με δαπάνες που θα έχει εξοφλήσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, καθώς επίσης και η υποχρέωση κάθε επιχειρηματία κι ελεύθερου επαγγελματία να διακινεί τα ποσά των επαγγελματικών εισπράξεων και δαπανών του μέσω ενός και μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού προβλέπονται με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καθιέρωση του «πλαστικού χρήματος» ως του πλέον διαδεδομένου μέσου οικονομικών συναλλαγών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το 2016:


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1. Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο!

2. Από την άλλη πλευρά, κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την ανώτατη έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

3. Για την κάλυψη του ποσού των 9.545 ευρώ θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ. Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας, ο συνδεδεμένος μ’ αυτήν τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά, στο ΤΑΧΙSnet, ως προοριζόμενος να εξυπηρετήσει την εξόφληση δαπανών με «πλαστικό χρήμα» για την κάλυψη ποσού μέχρι 9.545 ευρώ και την κατοχύρωση της αντίστοιχης έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.

4. Η τράπεζα, στην οποία έχει εκδοθεί η πιστωτική κάρτα ή έχει ανοιχτεί ο λογαριασμός με τον οποίο συνδέεται η χρεωστική κάρτα, οφείλει να εκδίδει βεβαίωση με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης που πληρώθηκε με την κάρτα. Τα στοιχεία αυτά θα αφορούν τουλάχιστον στο ποσό της δαπάνης, την ημερομηνία και την ώρα πληρωμής, στον ΑΦΜ και στην επωνυμία του αντισυμβαλλόμενου. Εξετάζεται μάλιστα και το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet όλο το περιεχόμενο κάθε βεβαίωσης, δηλαδή τα αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες που έκανε με κάρτα κάθε μισθωτός και συνταξιούχος. Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων θα μπορεί να γίνεται είτε ανά μήνα, δίμηνο, τρίμηνο, τετράμηνο ή εξάμηνο είτε σε ετήσια βάση, ώστε σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των δαπανών που εξόφλησε κάθε μισθωτός και συνταξιούχος φορολογούμενος με πλαστικό χρήμα να εμφανίζεται προεκτυπωμένο στην ηλεκτρονική φορολογική βάση.

5. Από την υποχρέωση να πληρώνουν με κάρτα τις δαπάνες που κατοχυρώνουν έκπτωση φόρου θα εξαιρεθούν οι υπερήλικες συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι είναι πάνω από 75 ετών καθώς επίσης και κάτοικοι ορεινών περιοχών και άλλων απομακρυσμένων ή απομονωμένων περιοχών.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Loading...

25 thoughts on “Αφορολόγητο θέλεις; Κάνε αγορές 9.545€ με κάρτα

 1. Crvns says:

  «Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος του οποίου το ετήσιο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 9.545 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο!»

  Έχω να γελάσω τόσο πολύ καμιά βδομάδα…να’στε καλά.

 2. κανένας says:

  Ισοδυναμεί με κατάργηση μετρητών.Θα δυσκολέψει τις καθημερινές συναλλαγές,χρειάζεται δευτερόλεπτα να πληρώσεις ένα ψωμί με μετρητά και 3 λεπτά με τη κάρτα,οι ουρές θα είναι απίστευτες.
  Στις λαϊκές έχουν POS;
  Το χαρτζιλίκι στο εγγόνι ή παιδί πως θα δίνεται με τραπεζικό έμβασμα;Και μετά πως θα δηλώνεται;

  Απαράδεκτο!

  • Tonik says:

   Επίσης, στα παγκάρια τών εκκλησιών θα ρίχνουμε προπληρωμένες κάρτες αξίας 10, 20 κτλ λεπτών για άναμμα κεριού. Το ίδιο και στους ζητιάνους που θέλουμε να βοηθήσουμε. Και άλλα πολλά ευτράπελα.

 3. Οτι να ναι says:

  Πρωτη φορα Αριστερα…….
  Οι μισοι θα μεινουν ανεργοι επιτοπου κ οι αλλοι μισοι θα πληρωνουν διπλασιες τιμες απο τι αγοραζουν τωρα……

   • ..... says:

    Τοτε θα πρεπει να εχω φροντισει για τα απαραιτητα επιβιωσης προτου συμβει αυτο.
    Δεν υπαρχει λογος τρομοκρατησης.
    Πώς ζουσαν οι παπουδες μας ?
    Για 2-3 χρονια θα το αντεξουμε μεχρι να πανε στο διαβολο τα σκουλικια

  • ..... says:

   Ζητω απαντηση στην ερωτηση που εθεσα προηγουμενος προς την διευθυνση του ιστολογιου.

   ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ andreas κλπ ?

    • ..... says:

     Αρβανίτισσα σε ευχαριστώ για το ενδιαφερον σου.
     Το παρακατω σχολιο εφυγε απο εμενα.
     Οταν το εστειλα ειδα οτι η υπογραφή ηταν στο ανομα andreas. Eιχε και το επωνυμο το οποιο ομως δεν συγκρατησα.
     Σε ευχαριστω

     andreas says:ΔΕΚ 12, 2015
     ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

     ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ
     ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ
     ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ !!!!!

 4. αννα says:

  Ο Παισιος ειχε πει ….δεν θα σας το επιβαλουν με το ζορι…..θα σας αναγκασουν να το ζητησετε εσεις…..
  Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται ….

 5. Βασίλης says:

  Και πάλι θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Το ότι δέχεται πληρωμές ΔΕΚΟ, εφορίας, καυσίμων και οποιαδήποτε δαπάνη είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα πληρώσεις το ψωμί με κάρτα ούτε και θα δώσεις χαρτζηλίκι με έμβασμα. Αν βγάζει κάποιος πολλά μαύρα ας πληρώσει την ΔΕΗ με μετρητά και ας χάσει το αφορολόγητο.

 6. Tonik says:

  Οι πρώτοι που θα πέσουν στην παγίδα είναι οι νέοι που τους αρέσουν τα γκατζετάκια· δεν ξέρουν, όμως, τί τους περιμένει στο μέλλον.

  Πάντως, κάποιους γνωστούς μου δεν τους νοιάζει. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα» λένε. Στην κοσμάρα τους.

 7. Ιθύνων says:

  Ο καιρός της αφύπνισης έχει παρέλθει εδώ και λίγα χρόνια. Πλέον έχουμε περάσει στα χρόνια της ετοιμότητας. Όποιος πίστεψε, αφυπνίστηκε. Και όποιος κατάλαβε, φρόντισε να προετοιμαστεί, εδώ και χρόνια.
  Ακόμα και σήμερα που έχουμε πιάσει πάτο, όποιος πάει να «ξυπνήσει» λίγο τα πρόβατα, δέχεται τον ίδιο χλευασμό με αυτόν που δεχόταν πριν 15-20 χρόνια (είναι δηλαδή συνομοσιολόγος, γραφικός, φασίστας, αντίχριστος κτλ κτλ).
  Ακόμα και στο παρελθόν που πολλοί σοφοί Γέροντες, προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο γι’αυτά που έρχονται, ο νεοΕλληνας όμως προτίμησε μπουζούκια και διακοποδάνεια.
  Προσωπική μου εκτίμηση, σε 1.5 με 2 χρόνια, θα έχουμε περάσει σε ολοκληρωτική αχρήματη κοινωνία στην Ελλάδα,με όλα τα επακόλουθα αυτής (RFID κτλ.) κι ο Θεός βοηθός…

  • ..... says:

   Κανενας δεν σε υποχρεωνει να το περασεις αν δεν το θελεις.
   Αυτοι σε λιγο θα πανε στο διαβολο, θα μας αφησουν ησυχους.
   Υπομονη λοιπον.

 8. paylos says:

  το τυρι το ειδαν ολοι αντε να δουμε και την φακα, και ποια ειναι, ειναι η καταργηση των μετρητων, που ετσι και αλλοιως δεν υπαρχουν στις τραπεζες. τωρα το ζουμακι, ευτυχως δεν θα προλαβουν να εφαρμοσουν τιποτε γιατι θα εχουμε τετοιες εξελιξεις που θα αφορουν την επιβιωση μας σαν ατομα και σαν εθνος. καλο κουραγιο σε ολους μας παιδεια.

 9. skgian says:

  Επιτόκια Συμβατικά: 14.75%, Ανάληψης Μετρητών: 16.50%, Μεταφορά Υπολοιπου: 9.00%, Υπερημερίας: 2.50%
  Θα επιβαρύνω κατά 1400 ευρώ περίπου το ετήσιο κόστος διαβίωσής μου για να πάρω έκπτωση 2000 ευρώ;
  Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ξυπνήστε επιτέλους.
  Ας βρούμε τρόπο να απαλλαγούμε από την δέσμευση που προσπαθούν να επιβάλλουν στο σύνολο των ανθρώπων καθώς η πρόφαση της φοροδιαφυγής δεν ισχύει για το 99% των πολιτών. Οι φοροδιαφεύγοντες είναι γνωστοί στο καθεστώς και το πράττουν με τις ευλογίες των αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *