Αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων

Δημήτρης Νατσιός

«Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες (πολιτικούς)»
Εμ. Ροϊδης

«Γαλή εισελθούσα εις χαλκέως εργαστήριον την εκεί κειμένην ρίνην περιέλειχε. Συνέβη δε, εκτριβομένης της γλώττης, πολύ αίμα φέρεσθαι. Η δε ετέρπετο υπονοούσα τι του σιδήρου αφαιρείσθαι μέχρι παντελώς απέβαλε την γλώτταν».

Και σε νεοελληνική απόδοση:

«Μια γάτα μπήκε στο εργαστήριο ενός σιδηρουργού και άρχισε να γλείφει μια λίμα. Η γλώσσα της όμως τρίφτηκε κι άρχισε να τρέχει πολύ αίμα.

Αυτή ευχαριστιόταν, νομίζοντας ότι κάτι βγαίνει από το σίδερο, ώσπου έχασε την γλώσσα της». (Αισώπου μύθοι, εκδ. «ΕΞΑΝΤΑΣ», σελ.96).


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπήκε και η πατρίδα μας – η γάτα – κάποτε στο εργαστήριο της Ευρώπης με τα σίδερα, τα σφυριά και τα αμόνια, στο εργοτάξιο της ανθρώπινης αλαζονείας.

Της πέταξαν μια λίμα-προγράμματα, επιδοτήσεις και τον βρόχο των δανείων. Και άρχισε να την γλείφει. Και ετέρπετο, ηδονιζόταν. Νόμιζε ότι ήταν αλλότρια, ξένα, πλούσια περισσεύματα των Φραγκογερμανών.

Έπινε όμως το αίμα της, το αίμα των αγέννητων, το αίμα των νεκρών. Και έχασε την μιλιά της, την γλώσσα της, τα τζιβαϊρικά της. Έμεινε άλαλη, αναξιοπρεπή,ς άλογη και παράλογη.

Βρυχώνται οι Τούρκοι. Απειλούν, χλευάζουν, προσβάλλουν, συκοφαντούν, διεκδικούν. Από τον ανώτατο ηγέτη τους αυτά και όχι από κάποιον αντιπεριφερειάρχη της ανατολίας. Τι απαντά το καθ’ημάς… ασκέρι και ο σκαληνός σερασκέρης του; Τίποτε. Αφωνότερος των ιχθύων και απραγέστερος των βατράχων.

Λύκοι, γκρίζοι και λυσσασμένοι, απέναντι. Ιχθύες και βατράχια από δω. Τι συμπεραίνει ο κοινός νους; Ότι κάποια στιγμή οι λύκοι θα ορμήξουν. Παρήγορο το γεγονός ότι το αξιόμαχο των Τούρκων ουδέποτε δοκιμάστηκε απέναντι σε οργανωμένο στρατό. Ύαινες και λαφυραγωγοί μια ζωή.

Απαρήγορο το γεγονός ότι το αξιόμαχο των Ελλήνων υπονομεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τις ειρηνόφιλες σειρηνωδίες κλεφτοκατσικάδων. Και προσοχή! «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» και όχι οι ειρηνόφιλοι. Ψιλά γράμματα αυτά για την περιρρέουσα ημιμάθεια.

Ατάραχος, γαλήνιος άκουσε ο Γερο-Κολοκοτρώνης την απόφαση για καταδίκη σε θάνατο. Ούτε κατάρες ούτε κραυγές ούτε φοβέρες. Μόνο «μνήσθητί μου Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου». Ήταν ειρηνοποιός.

Καταδικάζονται λήσταρχοι και εγκληματίες και σκούζουν και τσιρίζουν και μυξοκλαίουν για το κακό που τους βρήκε, όντας τόσο «καλοί άνθρωποι», όπως βεβαιώνουν, σπαραξικάρδια, οι συμβίες τους. Ειρηνόφιλοι άνθρωποι…

Σκότωσαν, άνανδρα, οι Αλβανοί το “γαλανόλευκο παιδί” της Βορείου Ηπείρου. (Όπως κάποτε στην Κύπρο, τα ξαδέρφια τους οι Αγαρηνοί, τον Ισαάκ και τον Σολωμό). Τους γνωρίσαμε στην ιστορία ως Τουρκαλβανούς. Μ’ αυτούς κυρίως, πολεμούσαμε το ’21 και όχι με τους χοντροκέφαλους Τούρκους.

Ανύπαρκτοι στους Βαλκανικούς Πολέμους, περίμεναν την έκβασή τους για να χιμήξουν. Μάζεψε τους μπέηδες τους το ευρωπαϊκό εργαστήριο ραδιουργίας και τους έκανε κράτος-παρία.

Τους ξανασυναντήσαμε το ’40, όταν καμμιά 15αριά τάγματά τους πίσω, στα οπίσθια των Ιταλών, πυροβολούσαν τις λάσπες και τις βελανιδιές της Πίνδου.

Με τους Γερμανούς, οι Τσάμηδες, συμμορίες από μαχαιροβγάλτες και βιαστές, κατασκότωναν και καταλήστευαν τον εμπερίστατο Ελληνισμό της Ηπείρου. Ξεκουμπίστηκαν για να γλιτώσουν το κρέμασμα.

Τώρα απαιτούν αποζημιώσεις. Τι να πει κανείς; Τουρκαλβανοί…

Τι απαντούν οι ημέτεροι; Τίποτε. «Το χωριό καίγεται και η γριά λαμπροχτενίζεται» όπως γράφει ο Μακρυγιάννης.

Οι θεσμοί! Τι θα πουν οι θεσμοί! Οι δεσμοί.( Καλός και ο αρχιεπίσκοπος. Από μητροπολίτης Αθηνών, μιτροπωλητής. Συμφωνίες με τους αθέους και ευχαριστίες, δίνοντάς τους «αέρα» και λόγο να πανηγυρίζει το εκκλησιομάχο κοπάδι τους. Το μόνο που δεν μας είπε είναι να ψηφίσουμε τον κ. Τσίπρα).

Βγήκε ο Ράμα, ο ναρκέμπορος, την επαύριον της δολοφονίας του ωραίου Έλληνα, είπε τα εμετικά του. Εδώ; Άφωνη, λόγω γλωσσοτομίας, η «υπεύθυνη ηγεσία της χώρας».

Αν ζούσε ο Καραϊσκάκης θα τους φορούσε το «βρακί της Κατερίνας». (Ο «σταυραετός της Ρούμελης», που έκανε τύμβους με τα κομμένα κεφάλια των Τουρκαλβανών στο Δίστομο και την Αράχοβα, έσερνε μαζί του ένα γυναικείο παλιόβρακο, γνωστό σε όλα τα παλληκάρια του με τ’ όνομα «το βρακί της Κατερίνας».

Το φορούσε στους κιοτήδες, τους φοβητσιάρηδες, τις σαπιοκοιλιές. Όποιον του το φορούσε τον περιφρονούσε και η οικογένειά του, ήταν άτιμος και προδότης. Σήμερα δεν θα έφτανε το ένα. Θα έπρεπε να απευθυνθεί σε βιοτεχνία εσωρούχων για να καλύψει τις ανάγκες και την ζήτηση).

Προδίδουν και τους προδότες οι Σκοπιανοί. (Τελικά ποιος ήταν ο πρωτεργάτης, ο εμπνευστής της συμφωνίας ή καλύτερα ο εκτελεστής, γιατί η σύλληψη έγινε εκτός; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση δόθηκε πριν από 2500 χρόνια. «Εν αμίλλαις πονηραίς αθλιώτερος ο νικήσας»).

Δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα στις Πρέσπες. Το «μακεδονικό έθνος» των νεοκομιτατζήδων, δόξη και τιμή, περνά στο σύνταγμά τους.

Τι απαντούν οι «κωφοί και άλαλοι» των Αθηνών; Τίποτε.

Οργανώνουν συνέδρια ανόμων και παρανόμων, επιτροπές εμπειρογνωμόνων, τα οποία θα απαλείψουν από τα σχολικά βιβλία τις ενοχλητικές-«εθνικιστικές»-αναφορές.

Τι άραγε και πώς θα το αναθεωρήσουν; Στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού υπάρχει κεφάλαιο με τίτλο: «Από τον ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 στον Μακεδονικό Αγώνα» (σελ. 178-181). Το κεφάλαιο συνοδεύεται από μια εικόνα του Παύλου Μελά και από περιληπτικό τίτλο όπου διαβάζουμε:

«Μακεδονικός Αγώνας ονομάζεται η ένοπλη σύγκρουση των Ελλήνων και Βουλγάρων ανταρτών στο χώρο της Μακεδονίας την περίοδο 1904-1908». (Δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά η φράση «η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική»).

Τώρα με την…εθνοκάθαρση, τι θα γραφτεί;

«Ο βορειοελλαδίτικος αγώνας ήταν σύγκρουση Ελλήνων και βορειομακεδόνων»;
Μήπως “ο αγώνας στην Ευρωπαϊκή Οθωμανική Αυτοκρατορία»;
”Μήπως «ο αγώνας ανατολικά των Ιωαννίνων και δυτικά της Ξάνθης»;
Μήπως «βόρεια της Λάρισας και νότια των Σκοπίων;”

Με τον Παύλο Μελά τι θα κάνουν; Με τον Δραγούμη, τον Καραβαγγέλη, τον καπετάν Κώτα που φωτογραφίες τους συνοδεύουν το κεφάλαιο; Θα τους εξαφανίσουν;

Θα βάλουν φωτογραφία του Κοτζιά και την γελοία σκιάθα του, να αγκαλιάζει τον Δημητρώφ; Σβήνει η ιστορία, το αίμα;

Όχι, άλλοι θα εξαφανιστούν! (Από τώρα, αν ακούει κανείς, πρέπει να ετοιμάσουμε μικρό, ευσύνοπτο βιβλιαράκι, για παιδιά Δημοτικού κυρίως, με τίτλο« Ο Μακεδονικός Αγώνας: η δόξα της Ελλάδας» Θα βρεθεί τρόπος να φτάσει στα χέρια των Ελληνοπαίδων).

Ελπίζω-κατάντια είναι αυτό- να αντιδράσουν οι Σκοπιανοί της Επιτροπής και να βγει από τα βιβλία Γλώσσας της ΣΤ ’Δημοτικού -(τετρ.Εργασιών, β’ τεύχος, σελ. 39) – η τρισάθλια απεικόνιση με τον Μέγα Αλέξανδρο δίπλα στην Κοκκινοσκουφίτσα και τον Καραγκιόζη, η οποία συνοδεύεται από άσκηση, διά της οποίας προτρέπονται οι μαθητές «να γράψουν μια ιστορία αυτής της παράξενης συντροφιάς».

Εμείς κρατάμε τον Μέγα Αλέξανδρο. Την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Καραγκιόζη τους επιστρέφουμε στο υπουργείο Παιδείας. Θα τύχουν λαμπρής υποδοχής…

Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-Κιλκίς
ethnegersis

Loading...

14 thoughts on “Αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων

 1. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Α ρε δάσκαλε !εχεις την γλωτταν δρεπανον !, ποίοι είναι οι έλληνες πολιτικοί ; μια δρακα ερπετό ναζί,δούλοι της χειρότερης εγκληματικής οργάνωσης ,της χαζαρικης καμπαλικης,γόνοι πολλοί εξ’αυτων,οι οποίοι χωρίς δισταγμό εξαπατούν ,γιατί έτσι επραττον και στο παρελθον στις στέππες της Ουκρανίας.Έτσι πρεπει πλεον : βιβλιο της ελληνικής ιστοριας ,μακρυά απο το μισελληνικο υπουργείο(και τι δεν έχει μέσα αυτό το υπουργείο,ο μωσε Νταγιάν απουσιάζει….), χωρίς αφύπνιση δεν γίνεται τίποτα, οι μαϊμούδες θα φαγωθούν απο τους όψεις.Γράψε ρε δάσκαλε για κείνον τον παππά τον καταδότη στους τούρκους,που τον έχτισε αναμεσα στις πέτρες ο γιος του καραισκου,Γράψε δάσκαλε ,να βγαίνη φωτιά στα στήθη συνεχεια,να λάμπη η ψυχή του ΕΛΛΗΝΟΣ,όχι των μαϊμούδων,αυτές είναι φαγωμενες πια.Λησμονησαμε την ιστορίαν μας,θα την βιώσουμε ξανα.Ηδη ξεκίνησε,αλλά…δάσκαλε ,σου ορκίζομαι στα ιερά και όσια ,αυτήν την φορά θα είναι και η τελευταία και για τους κατεργαρηδες δεν υπάρχει πάγκος πια,μονο εξαυλωση.

  • Aθανασιος says:

   Και οπως γινεται στο τελος μετα απο καθε επανασταση, οι αφυπνισμενοι?????σκατοελληνες θα σκοτωθουν για το ποιος θα χει πιο πολλα λεφτα και εξουσια απο τον αλλον, και για των προδοτων αφενταδων του παλι το φαι!??και τη εξουσια!?……λαος λερος βολεψιαρης και κουτοπονηρος,.τιποτα δεν ειναι ο εβραιος μπροστα του,,κατουροκανατο ειναι η ματριξιανη ιστορια και αυτου του τοπου οπως και ολης της φραγκατης γης. την μαθενουν οι λεφταδες δσκαλοι , πια μονο τα πλουσιοπεδα, ετσι γλυτωνουν τα εκατομυρια φτωχα παιδια ..απο τις συστιμικες καπιταλιστικες τραπεζικες γνωσεις ,πως να γινονται φτωχοι και εξαθλιωμενοι οι ανθρωποι ,με του σχολειου τα γραμματα και του θεου τα γαματα..και την ενδοξη ιστορια των λεφταδων τραπεζιτων εξουσιαστων..

 2. Ανωνυμος says:

  Βγαλτε βιβλια ….με την ιστορια μας ….για να τα διαβαζουν τα παιδια στο σπιτι.Οσο για του υπουργειου …θα εχουν την καλυτερη τυχη….θα τα τιμησουμε οπως τους αξιζει….

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ….. ΔΡΕΠΑΝΙ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ….
  ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ».
  ΔΑΣΚΑΛΕ, ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΧΑΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ….
  ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ [ΛΕΕΙ] Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ Η ΔΑΚΕ….
  ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΠΑΜΕ [ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ] ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ….
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ…. ΓΙΑ ΔΕΣ!!!!
  Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα εκλογών Δασκάλων KYΣΠE:

  ΔAKE (ΝΔ): 16.162, ποσοστό 25%,

  Δημοκρατική Συνεργασία (ΚΙΝΑΛ): 12.051, ποσοστό 21%,

  Αριστερές Συσπειρώσεις (ANTAPΣYA): 9.687, ποσοστό 15%,

  ΠAME (ΚΚΕ): 9.366, ποσοστό 14,9%,

  Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΣYPIZA): 9.111, ποσοστό 14%.
  ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΤΥ. ΕΔΩ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ….

 4. Μαρία Κρητη says:

  Α Χ ΔΆΣΚΑΛΕ ΝΑ ΑΓΙΆΣΕΙ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΣΟΥ. Γιατί δεν εχουμαι πολλούς σαν εσένα?Γιατί η Ελλάδα γεννά τόσους λίγους Αβόλευτος .Είσαι ένας από του λιγους Δάσκαλους που μιλά συστηματικά για την ιστορία που παραποιητε και γελιοποιητε στα σχολικα βιβλια και για την εξόντωσή τής ΕλληνικήςΠαιδιας.Δασκαλοι και καθηγητές ξευολευτητε και αρχίστε να διαμαρτύρεται γιατί σε λίγο δεν θα μας έχουν αφήσει Ιστορία για να διδάξετε, μόνο συνταγές μαγειρικής και σαχλο ιστοριούλες. Αυτό ονειρεύεστε για τα αυριανά σχολειά μας?

 5. Μαρία Κρητη says:

  Αν αυτοί όλοι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Παιδείας που γράφει ο φίλος Δημήτρης φτιάχνουν ακόμα παρατάξεις με κόμματα που έχουν σφάξει τον Ελληνικό Λαό τότε τι μέλλει γενέσθει από τον απλό λαό? Η συψη είναι τεράστια μόνο αν πέσει το σύστημα έχουμε ελπίδα. Κανένας να μην πάει να ψηφίσει. Όσο ψηφίζουμε αυτούς που μας τρώνε τι θα γίνει στο τελος; Θα ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.ΩΣ ΛΑΟΣ .Ό ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΈΧΕΙ ΦΆΕΙ ΌΛΟ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *