ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

400 έργα βιολογικού καθαρισμού

· Κατοχικά Νέα

Την ολοκλήρωση 400 έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού μέχρι το 2015, που θα καλύψουν όλους τους οικισμούς της Ελλάδας με πληθυσμό από 2.000 μέχρι 15.000 κατοίκους, προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη κάλεσε χθες όλους τους ενδιαφερόμενους δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Μάρτιο 2011, ώστε να ενταχθούν στα χρηματοδοτικά προγράμματα του υπουργείου. Για την ολοκλήρωση των έργων έχει δεσμευθεί το ποσό του ενός δισ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ηδη, όπως ανακοινώθηκε, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα έργα βιολογικών καθαρισμών ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με συμπληρωματική πρόσκληση του περασμένου Οκτώβρη αξιολογούνται πρόσθετα έργα 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα προχωρούν οι τρεις βιολογικοί καθαρισμοί της Ανατολικής Αττικής με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2014. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση των 300 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλιστεί από τα Περιφερειακά Προγράμματα Αττικής. Τα έργα θα γίνουν στο Μαρκόπουλο (αναβάθμιση υπάρχουσας εγκατάστασης), στο Κορωπί και κοντά στο ρέμα Ραφήνας που αναμένεται να οριοθετηθεί.
ΧΩΜΑΤΕΡΕΣΓύρω στις 250 παράνομες χωματερές παραμένουν ακόμα ανοιχτές στη χώρα μας, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε χθες πως έχει συγκροτηθεί κοινή επιτροπή υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εξέφρασε όμως τον φόβο πως η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά το τσουχτερό ευρωπρόστιμο για τις παράνομες χωματερές.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίοδο γεωπολιτικής ενεργειακής κρίσηςΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε το ελληνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο των 4,77 δισ. ευρώ – Ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη χρηματοδότηση

Τραπεζικές καταθέσεις και μεταφορά χρημάτων – ελληνική οικονομίαΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν κατά 2 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και φορολογικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική από 1η Οκτωβρίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά