ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σήμερα η δεύτερη ετήσια συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

· Κατοχικά Νέα

Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου θα κηρυχτεί σήμερα στο Παρίσι η έναρξη της δεύτερης ετήσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τρία θα είναι βασικά θέματα που πρόκειται να συζητηθούν: η παγκόσμια οικονομία, οι κλιματικές αλλαγές και η προσεχής 16η Περιβαλλοντική Διάσκεψη στο Μεξικό (COP16), καθώς και η επίλυση συγκρούσεων.

Η συζήτηση για την οικονομία τίθεται με θέμα τον σχεδιασμό « μιας βιώσιμης ανάπτυξης από την οποία δεν θα αποκλείεται κανείς ».

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και για τα αποτελέσματα της Ομάδας των 20 (G20) στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβλέπονται, επίσης, παρεμβάσεις γύρω από τα μέσα που είναι ικανά να διασφαλίσουν « μια δίκαιη, ισότιμη, και αέναη ανάπτυξη για τους απλούς πολίτες ».

Σχετικά με το θέμα του κλίματος οι σοσιαλιστές υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας, κατά την 16η Περιβαλλοντική Διάσκεψη στο Μεξικό, που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

Στόχος της συνεδρίασης στο Παρίσι, είναι « να καθορισθούν οι προτεραιότητες των σοσιαλδημοκρατών για το κρίσιμο αυτό θέμα από το οποίο εξαρτάται το μέλλον του πλανήτη μας.»

Η συζήτηση για το θέμα της αντιμετώπισης των κρίσεων, θα περιστραφεί γύρω από τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επίλυσή τους, όπου και εάν επιτευχθεί, καθώς και στην ικανότητα μιας χώρας να έχει μια σταθερή δημοκρατία ικανή να προσφέρει την ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.

Κατά το 2010, η Σοσιαλιστική Διεθνής, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις κρίσεις σε Νότιο Καύκασο και Μέση Ανατολή, και οργάνωσε αποστολές εκλογικών παρατηρητών για την υποστήριξη των δημοκρατικών πρακτικών σε διάφορες χώρες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας Έλληνας Ιεράρχης στην Μόσχα εν μέσω εξελίξεων

Φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίοδο γεωπολιτικής ενεργειακής κρίσηςΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε το ελληνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο των 4,77 δισ. ευρώ – Ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη χρηματοδότηση

Τραπεζικές καταθέσεις και μεταφορά χρημάτων – ελληνική οικονομίαΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν κατά 2 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά