ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Απάτη το κόλπο με τα τηλέφωνα στα τηλεπαιχνίδια

· Κατοχικά Νέα


Το αδίκημα της απάτης στοιχειοθετείται για τα τηλεπαιχνίδια που βάζουν τηλεθεατές να επικοινωνούν σε γραμμές υψηλής (ή και χαμηλότερης) τηλεφωνικής χρέωσης….

…με στόχο να διεκδικήσουν κάποιο έπαθλο ή δώρο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι εφικτή η τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αρειος Πάγος, διευρύνοντας τη νομολογία του στα ζητήματα της απάτης, δέχτηκε ότι διαπράττεται το συγκεκριμένο αδίκημα, όταν το κοινό δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον παρουσιαστή του τηλεπαιχνιδιού. Κρίσιμο στοιχείο για το ανώτατο δικαστήριο είναι το γεγονός ότι οι τηλεθεατές χρεώνονται για την αναμονή τους επί σημαντικό διάστημα, με αποτέλεσμα να υφίστανται περιουσιακή βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθοριστικός είναι φυσικά και ο παράγοντας του δόλου, οπότε μπορεί να τιμωρηθούν ποινικά όχι μόνο ο παραγωγός και δημιουργός του παιχνιδιού αλλά και οι υπεύθυνοι κάθε άλλης εταιρείας που συμμετείχαν στην προώθηση του παιχνιδιού. Το ποινικό τμήμα ΑΠ απέρριψε αίτηση αναίρεσης τριών κατηγορουμένων και επικύρωσε την καταδίκη του Βασ. Χρηστίδη (σε 2ετή φυλάκιση την οποία εξαγόρασε) και δύο συνεργάτιδών του (σε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή η καθεμία) για ένα τηλεπαιχνίδι που παρουσιαζόταν σε περιφερειακούς σταθμούς στη Β. Ελλάδα.

Σ’ αυτό οι τηλεθεατές έπρεπε να βρουν τις διαφορές ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες, για να κερδίσουν κάποιο ποσό, που αυξανόταν όσο οι τηλεθεατές έδιναν λάθος απαντήσεις.

Οι διαφορές ήταν εύκολα διακριτές και όσοι τηλεφωνούσαν περίμεναν σε γραμμή προτεραιότητας ακούγοντας ταυτόχρονα τη συνομιλία του παρουσιαστή με άλλο παίχτη.

Αυτό όμως που συνήθως γινόταν ήταν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τους κατηγορουμένους, έδινε σκόπιμα λάθος απαντήσεις, με συνέπεια να ανεβαίνει το ποσό του επάθλου και να τηλεφωνούν όλο και περισσότεροι που έμπαιναν σε αναμονή επί 15’ χωρίς να μπορούν να συνομιλήσουν.

Από την εφημερίδα “Έθνος”

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας Έλληνας Ιεράρχης στην Μόσχα εν μέσω εξελίξεων

Φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίοδο γεωπολιτικής ενεργειακής κρίσηςΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε το ελληνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο των 4,77 δισ. ευρώ – Ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη χρηματοδότηση

Τραπεζικές καταθέσεις και μεταφορά χρημάτων – ελληνική οικονομίαΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν κατά 2 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά