Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:29 - 15/09/2011

Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Άκουσα ότι το είπε και ο Τσίπρας. Δεν ξέρω από πού πήρε το μήνυμα, μπορεί να το πήρε από την ίδια πηγή, όπως κι εγώ. Κι αυτή η πηγή είναι ο κόσμος, που αρχίζει να βλέπει τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή σαν λύτρωση πλέον, κι όχι σαν κατάρα.

Όχι σαν τη λύτρωση που προσφέρει ο θάνατος, αλλά σαν τη λύτρωση από τον τρόμο του θανάτου. Δεν είναι το λυτρωτικό και απελπισμένο πήδημα στο ανοιχτό χάος του γκρεμού, αλλά αντίθετα, είναι η ελπίδα που λυτρώνει.

Κι ο καταλύτης αυτής της αλλαγής δεν είναι άλλος παρά ο νέος φόρος επί των ακινήτων. Θα επιδράσει με τον ίδιο τρόπο όπως επέδρασε σε τόσες άλλες φορές στην ιστορία, με πρόσφατο σχετικά παράδειγμα τον φόρο που είχε προσπαθήσει να επιβάλλει η Θάτσερ και η οποία ευρισκόμενη μπρος τη γροθιά του μισού πληθυσμού της χώρας της, έκανε πίσω και τον απέσυρε.

Έρχονται έτσι τα πράγματα, που το βάρος της μεσσιανικής τροικανής “λύτρωσης” αρχίζει να φαίνεται μεγαλύτερο από το βάρος που θα υποστεί η χώρα από μια στάση πληρωμών. Τουλάχιστον τότε θα υπάρχει ελπίδα, και αυτός ο δρόμος αν μη τι άλλο θα ξαναδώσει στο λαό την τσαλαπατημένη αξιοπρέπεια και την χαμένη αυτοπεποίθηση.

Και σιγά σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ακόμα και τα πιο τρομακτικά σενάρια της χρεοκοπίας που εξυφαίνονται ωχριούν μπροστά στην καθημερινή απεχθή πραγματικότητα.

Σαν επιβεβαίωση ήρθε και το σημερινό ρεπορτάζ του Spiegel, το οποίο με τίτλο “Οι Έλληνες ορκίζονται να επαναστατήσουν ενάντια στο φόρο τέρας”, καταγράφει τις διαθέσεις των απλών ανθρώπων.

“Ανησυχούμε περισσότερο για το φόρο, παρά για την προοπτική μιας εθνικής χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ”, λέει ο ένας.

Στην πραγματικότητα, δεν θα τον πείραζε καθόλου να πάει πάλι πίσω στη δραχμή, συνεχίζει ο ρεπόρτερ για κάποιον άλλον. “Όλοι εδώ είχαμε κακές εμπειρίες με το ευρώ”.

“Επιστροφή στη δραχμή, δεν θα ήταν και τόσο κακό”, λέει μια κοπελιά, παραδίπλα

“Οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά “ μπουχτίσει” από τα μέτρα λιτότητας”, γράφει σήμερα η WSJ, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

“Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα. Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή”.

Ο κόσμος αρχίζει να βλέπει πια με τα δικά του τα μάτια και τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό στο να κατευθύνει τις πεποιθήσεις από την ίδια τη βιωμένη εμπειρία.

Την εμπειρία, που θα υψώσει το φράκτη στους ηλίθιους και σαδιστές καραγκιόζηδες, εντός και εκτός συνόρων. Όσο και να φοβίζουν, όσο και να βιάζουν…

Πηγή


http://filologos10.wordpress.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*