ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας

· Κατοχικά Νέα

Να μην έχουν τέλος μοιάζουν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία, με τον καθηγητή Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Kenneth Rogoff, να επισημαίνει ότι παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.


Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει προηγούμενο στις χρεοκοπίες, ο Kenneth Rogoff σημείωσε σε συνέδριο του Confederation of Norwegian Enterprise ότι αυτό αποτελεί αναμφίβολα κάτι που ενδεχομένως δούμε στο μέλλον. Ενώ το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι το πιθανότερο επιβιώσει, όπως σημείωσε, ορισμένες χώρες θα αναγκαστούν πιθανότατα να αναδιαρθρώσουν τα χρέη του.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα δεν έχει εξαλειφθεί παρά το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και ο κόσμος ανησυχεί τώρα για την Ισπανία. Τα προβλήματα χρέους στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πραγματικά βαθιά και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα δούμε λίγες από αυτές τις χώρες να καταλήγουν σε αναδιαρθρώσεις χρεών», παρατήρησε.
Πραγματοποίησε, τέλος, αναφορά και για το ότι η Ελλάδα στοχεύει με τον προϋπολογισμό του 2011 να μειώσει το έλλειμμα σε 7,4% συγκριτικά με το έλλειμμα του 2009 που ανήλθε σε 15,4%.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *