19:11 - 04/12/2011

Με σταθερά βήματα προς τον ολοκληρωτισμό

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ε ναι λοιπόν, συνέβη και αυτό. Ο φυσικός εκπρόσωπος των δανειστών-εκβιαστών της χώρας, ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας είναι πλέον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας,με τις πλάτες σύσσωμου του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ).
Μέσα από την τεράστια πίεση που ασκήθηκε από τις μαζικές -και ακάστοτε βίαιες-διαδηλώσεις, τις συνεχείς και μόνιμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του πολιτικού προσωπικού των τραπεζών, οι εκπρόσωποι του καιφαλαίου (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ)  αποφάσισαν ότι πλέον δεν είναι ανεκτή ούτε καν η ψευτοαντιπροσώπευση του λαού στη κυβέρνηση και ότι πλέον θα αναλάβουν αυτοπροσώπως τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι ίδιες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα να μην παράγει ούτε αρκετό σιτάρι για τη διατρόφη του πληθυσμού της και έχουν καταντήσει τους λαούς έρμαιο των τοκογλυφικών συμφερόντων καλούνται πλέον να κυβερνήσουν χωρίς καμία κοινωνική νομιμοποίηση. Έχουν βέβαια και πάλι συμμάχους τα αστικά ΜΜΕ μέσα από τα οποία αποκαλύφθηκε και η τεράστια ανησυχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου για την ανερχόμενη έκρηξη της λαικής οργής,όταν ανακουφισμένα ζητωκραύγαζαν για το πρώτο επιτέλους βήμα για την (έκτη) σωτηρία της χώρας. Μοναδικός στόχος της νέας κυβέρνησης η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωμβρίου, δηλαδή η ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και στα υπολείμματα κοινωνικών κατακτήσεων με την υπογραφή νέου δάνειου και Μνημονίου. Η πρώτη ομιλία Παπαδήμου στη Βουλή ήταν ξεκάθαρη. Τέλεια απανάληψη των διακηρύξεων του Βενιζέλου και του Παπανδρέου για την αναγκαιότητα διάσωσης του ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων,των καταπιεσμένων,της μεγάλης κοινώνικης πλειοψηφίας. Η εξασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών και των επίδοξων επενδυτών στον ελλαδικό χώρο έχουν πλεον πάρει τέτοιο επιτακτικό χαρακτήρα που ξεπερνούν τα εμπόδια εννοιών όπως >,>,>. Έννοιες τις οποίες ανέκαθεν απεχθανόμασταν και κατακρίναμε καθώς ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας και λειτουργούσαν παραπλάνητικα για να κρύψουν την πράγματικη αλήθεια.Ότι στον τόπο αυτό,και οπουδήποτε υπάρχει κυρίαρχια του κράτους και των αφεντικών,κουμάντο κάνει η οικονομική και πολιτική ελίτ και σχεδόν καμία σημασία δεν έχει η κοινωνική θέληση.Όλοι εκείνοι όμως οι οποίοι βαυκαλίζονταν με την ύπαρξη δημοκρατίας ας έρθουν ενώπιον των ευθυνών τους και ας συνειδητοποιήσουν ότι πλεον απροκάλυπτα θα δουλεύουν περισσότερο για να πληρώνονται καλύτερα οι τραπεζίτες. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Δε θα μπορούσε με το πιο γλαφυρό τρόπο να αποκαλυφθεί τι ακριβώς σημαίνει εθνικό συμφέρον παρά με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία απλώς θα επικυρώσει την υποδούλωση της εργατικής τάξης και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων και υποδομών της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο και στη συνέχεια θα επιτρέψει στον >(εδώ πραγματικά γελάμε) να επιλέξει πιο κόμμα θέλει να τον κυβερνήσει με τη διενέργεια εκλογών.Και όσο η κρίση θα βαθαίνει η εθνική ενότητα θα αποκαλύπτει περισσότερο τον ταξικό της χαρακτήρα.
Οι μασκές πέφτουν,το αστικό μέτωπο συσπειρώνεται
Κάτω από το φόβο αποσταθεροποίησης σύσσωμου του πολιτίκου συστήματος είναι απολύτως αναμενόμενη η συσπείρωση των πυλώνων του.Έτσι, απολύτως αναμενόμενη η κωλοτούμπα της ΝΔ. Οι κόκκινες γραμμές για το λάθος > και το > ξεχαστήκαν σε ένα βράδυ κάτω από την πίεση του ευρωπαικού λαικού κόμματος και των μεγάλων αφεντικών. Ο Σαμαράς έχει απομείνει να επαναλαμβάνει αυτιστικά (μήπως και το πιστέψει και ο ίδιος) πως στηρίζει την κυβέρνηση αλλά δε συγκυβερνά.Όσον αφορά τους φασίστες του Καρατζαφέρη έχουμε να πούμε ότι βάλανε την υπογραφή τους στην καταλληλότερη κυβέρνηση που θα μπορούσαν,αυτή που τους αρμόζει ως γνήσιοι νοσταλγοί των ολοκληρωτικών καθεστώτων.Ως τέτοιοι θα αντιμετωπίστουν από την επερχόμενη λαική έκρηξη. Ολόκληρος ο αστικός συρφετός υπέγραψε για τη δημιουργία της πλέον έχθρικης προς την κοινωνία κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.Οι υπόλοποι ηθοποιοί του έργου αστική δημοκρατία τι έπραξαν; Σαφέστατα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς (Σύριζα-ΚΚΕ) ξέρουν καλά να διαχειρίζονται την »επαναστατικότητα» τους. Θεωρώντας για τους δικούς τους ψηφοθηρικούς λόγους ότι είναι η »λύση» δεν συναίνεσαν στην δημιουργία της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Επέλεξαν να εξαργυρώσουν την άρνηση τους στις κάλπες. Δηλαδή η αριστερά της ανατροπής και της ρήξης παίζει το χαρτί του εκλογικού μηχανισμού που αποτελεί την βάση της νομιμοποίησης της βαρβαρότητας!
Μοντέλο τεχνοκράτης 
Το μοντέλο τεχνοκρατικής διακυβέρνησης (δηλαδή τεχνοκράτης-πρωθυπουργός) μπορεί αν θεωρηθεί εικόνα απ’την μελλοντική αστική εξουσία.’Οπως φαίνεται και από τις εξελίξεις στην Ιταλιά(εκεί έχουμε μια κυβέρνηση στο σύνολο της τεχνοκρατική) υπάρχει μια στροφή προς την κατεύθυνση αυτή ώστε τα καπιταλιστικά think tank να αναλάβουν και επισήμως την πολιτική διαχείρηση.Το πολιτικό σύστημα παίζει αυτό το χαρτί διαβλέποντας σε δυο στόχους.Ο πρώτος έχει να κάνει μ’ένα mediako-επικοινωνιακό παιχνίδι.Το σύστημα έχοντας αντιληφθεί ότι τα πολιτικά πρόσωπα έχουν απαξιωθεί πλήρως ως εικόνα και όχι μόνο θέτει αυτά σε δευτέρο ρόλο και ανοίγει ένα νέο »υποκείμενο» στο παρασκήνιο.Τον τεχνοκράτη διαχειριστή του πολιτικού συστήματος.Ο δεύτερος στόχος που είναι και πιο ουσιαστικός από πλευράς του συτήματος είναι να πείσει ότι το πρόβλημα είναι θέμα προσώπων και όχι πολιτικών επιλογών.Επιχειρείται δηλαδή η απολιτικοποίηση της συστημικής κρίσης προκειμένου να αποκρυφτεί η πραγματική της αιτία που είναι η ίδια λειτουργιά του συστήματος.Εδω θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι το σύστημα εκμεταλλεύτηκε εύστοχα και τις »φωνές» από μερίδα της κοινωνίας και διανοουμένων της,για την ύπαρξη ειδικών ανθρώπων που θα επιλύσουν τα προβλήματα της χ’ωρας.Φωνές εχθρικές σε μας καθώς όπως έχουμε ξανααναφέρει τα τωρινά προβλήματα του καπιταλισμού δεν είναι κακές στιγμές αλλα δομικά του προβλήματα.Αυτό που αποσκοπείτε με αυτή την τεχνοκρατική στροφή είναι η ανάκτηση της εύθραυστης πια κοινωνικής ειρήνης.
»Το τυρι στην φάκα έχει μπεί»
Το σύστημα στην προσπάθεια του να εκβιάσει την κοινωνική συναίνεση συσπειρώνεται πλήρως.Το καπιταλιστικό οικοδόμημα πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί τιποτά παραπάνω από περαιτέρω αναβάθμιση της καταστολής,φτώχεια και εξαθλίωση.Όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε τόσο γρηγορότερα θα κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση: στην συνειδητοποίηση της ταξικής θέσης του καθενός, τη συνειδητική επιλογή συμμετοχής σε ένα ευρύ μαχητικό ανατρεπτικό κίνημα,την έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα στα αγωνιζόμενα κομμάτια. Γιατι δεν σκοπεύουμε να βάλουμε πλάτη για κανένα συμφέρον για καμία εθνοσωτήρια κυβέρνηση. Το μόνο μας συμφέρον είναι το συμφέρον των καταπιεσμένων,το συμφέρον της τάξης μας.
http://activepropaganda.espivblogs.net

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*