ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΗΠΑ: Δημοσίευση ρηματικών διακοινώσεων Ελλάδας/Τουρκίας στον ΟΗΕ

· Κατοχικά Νέα

Στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο για το “Δίκαιο της Θάλασσας” (Law of the Sea Bulletin) των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ στις 20 Φεβρουαρίου, θα δημοσιευτεί και η ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο Αθηναικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική που ακολουθείται για χώρες με αντικρουόμενες θέσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν θα δοθεί συνέχεια στο όλο ζήτημα, όπως επισημάνθηκε, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση, όπως για παράδειγμα η υποβολή νέου εγγράφου από την Ελλάδα που θα περιγράφει τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα “Γουόλ Στριτ Τζέρναλ” αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι “η Ελλάδα διεκδικεί τα δικαιώματά της για την ΑΟΖ και θα προχωρήσει σε νέα υποβολή επίσημου εγγράφου προς τον ΟΗΕ, που θα περιγράφει τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας, ελπίζοντας ότι ο πλούτος της θάλασσας θα την σώσει από την οικονομική κρίση“.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση για την ενέργεια της Άγκυρας να εκδόσει ρηματική διακοίνωση στον διεθνή οργανισμό, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται, η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση!! Η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση αμφισβήτησης για το Αιγαίο, στον ΟΗΕ!!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΟΖ – Τι σημαίνει ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας – Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιφυλακή

Bλεπω το καμπουμ να ερχεται… Ειμαι ακομη εδω ρε κουφαλα και σου φωναζω ΞΥΠΝΑ !!!

Κόντρα στην Τουρκία. Ρηματική διακοίνωση για την υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτιά και πυκνός καπνός - έκτακτη ενημέρωση για Σαλαμίνα και ΒοιωτίαΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιές σε Σαλαμίνα και Βοιωτία – 112 για εκκενώσεις, ισχυρές δυνάμεις στη Στεφάνη

Δημήτρης ΚόκοταςΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών – Η μεγάλη μάχη που ξεκίνησε το 2024

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα της Αθήνας προς την Άγκυρα: «Ειρήνη από θέση ισχύος» – γιατί επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά