«Βόμβα» Παπανδρέου για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη

«Οι χώρες που θα μπουν στην ευρωζώνη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ ότι ήταν η Ελλάδα» είπε ο Γ. Παπανδρέου που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ηuffington Post.
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρεται στην περίοδο της ΟΝΕ που την διακυβέρνηση της χώρας είχε ο Κώστας Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου ήταν υπουργός εξωτερικών. Το απόσπασμα από την Ηuffington Post αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επεκτάθηκε μέχρι του σημείου να πει πως μετάνιωσε που η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε. ωστόσο προειδοποίησε ότι οι χώρες που θα μπουν στην ευρωζώνη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ ότι ήταν η Ελλάδα».


Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστής Διεθνούς συναντήθηκε με την Αριάννα Χάφινγκτον και συζήτησε για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
«Η ΕΕ είναι πολύ συντηρητική» επισήμανε, αφήνοντας αιχμές για το δόγμα λιτότητας που ακολουθείται στην επίλυση της κρίσης χρέους. Σύμφωνα με αυτό το δόγμα “αν βάλεις τα του οίκου σου σε τάξη και εξαλείψεις τα χρέη και τα ελλείμματα τότε όλα θα πάνε καλά, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό είναι στην ουσία πολύ μηχανιστικό. Δημιουργεί έναν είδος φαύλου, άγριου κύκλου περαιτέρω ύφεσης γιατί καθώς κάνεις περικοπές, έχεις λιγότερα έσοδα και κόβεις περισσότερα με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι αργή”, είπε χαρακτηριστικά


Επεσήμανε επίσης πως η ΕΕ θα έπρεπε να είχε καλύτερα «εργαλεία» αντιμετώπισης των εκάστοτε οικονομικών κρίσεων. Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα τώρα, σημείωσε, συμπεριλαμβανομένου και των πακέτων διάσωσης όπως το 
 


Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τόνισε δε πως είναι επιτακτικό να γίνουν και άλλες αλλαγές, όπως η ικανότητα της Ευρώπης να δανείζεται συλλογικά υπό τη μορφή των ευρωομολόγων.

real.gr
πηγη
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *