Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ! Τουρκική Επίθεση Στην Ελληνική Φρουρά Αυτοκτονίας στο Φαρμακονήσι!!

Γιατί Η Τουρκία Προσωρινά δεν θα Πραγματοποιήσει μια Απόβαση στο Καστελόριζο!

Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ασφάλειας της στρατιωτικής φρουράς στο Φαρμακονήσι ανακύπτει, καθώς αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί βρίσκονται ίσως κάτι παραπάνω από 24 στρατιώτες με ελλιπή-ελαφρύ Οπλισμό!

Η Φρουρά αυτοκτονίας στο Φαρμακονήσι είναι σε πλήρη επιφυλακή μετά το περιστατικό με το Τουρκικό πολεμικό σκάφος «Κουσάντασι» όπου και πραγματοποίησε βολές με πραγματικά πυρά και με κατέυθυνση προς το φαρμακονήσι!

Φρουρά αυτοκτονίας την ονόμασα διότι σε μια επικείμενη αιφνιδιαστική επίθεση μιας Τουρκικής φρεγάτας βάλλοντας με Πραγματικά Πυρά εναντίον αυτού του μικρού νησιού-βραχονησίδας με έκταση 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα το ισοπεδώσει-βουλιάξει, χωρίς καμία αντίδραση απο την πλευρά των φρουρών του νησιού, μιας και ο οπλισμός που διαθέτουν ειναι αστείος για να ανταποδώσουν (και άν προλάβουν)!

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στο Φαρμακονήσι, και όχι μονό στο Καστελόριζο, που κάποια ΜΜΕ αναφέρουν οτι δέν αποκλείεται απόπειρα απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο; Το Τουρκικό πολεμικό σκάφος που άνοιξε πυρ στο Φαρμακονήσι Πραγματοποιώντας εικονικές βολές με όπλα μακρού πλήγματος, βομβαρδίζοντας εικονικά το ελληνικό φυλάκιο του νησιού, έστειλαν ένα μήνυμα, για την ευκολία απο την Τουρκική πλευρά να πραγματοποιήσουν το επιχείρημα αυτο!

Στο φαρμακονήσι δέν ειναι συχνή μια μόνιμη ναυτική παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού όπως είναι στα ίμια, και αυτο αποδεικνύεται με το περιστατικό με το Τουρκικό πολεμικό σκάφος που άνοιξε πυρ στο Φαρμακονήσι, οπου και αποχώρησε μετά απο περίπου 2 ώρες, όταν στην περιοχή έφτασε κανονιοφόρος του ΠΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (Ρ 267)! Επίσεις το φαρμακονήσι είναι αρκετά μακριά-απομονωμένο απο τα νησιά Λέρος-Κάλυμνος-Κώς σε σχέσει με τα ίμια, με απόσταση από τα παράλια της Μικράς Ασίας να είναι μόνο 5,5 ν.μ..

Την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να επιχειρήσουν σύντομα απόβαση στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου, διατύπωσε γνωστός καθηγητής στα ΜΜΕ. Εγώ προσωρινά θα διαφωνήσω,διότι, ναι μέν το καστελόριζο είναι απο τις πρώτες προτεραιότητες των Τούρκων,αλλά σε ένα ολοκληρωτικό Πόλεμο με την Ελλάδα, και όχι σε ενα θερμό επεισόδιο με μια μικρή κλίμακας Πολεμικής αντιπαράθεσεις. Τά αρνητικά στο καστελόριζο για τους Τούρκους είναι οτί Πρώτον: Διαθέτει καλύτερη άμυνα, και Δεύτερον: Έχει μεγάλο μόνιμο πληθυσμό άνω των 400 κατοίκων, και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό Κόσμο- Διεθνής Κοινότητα!

Η εκτίμηση-άποψη αυτή ,οφείλεται και στην διπλή παρουσία μου στο Φαρμακονήσι την περίοδο 1996-97!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ email: spyros.priftis76@yahoo.gr
hellasforce.com

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

13 thoughts on “Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ! Τουρκική Επίθεση Στην Ελληνική Φρουρά Αυτοκτονίας στο Φαρμακονήσι!!

   • Ανώνυμος says:

    Και με ποιό κριτήριο επιλέγονται τα άρθρα για αναδημοσίευση;Δεν επιλέγονται όλα προφανώς.Ο άνθρωπος παραπάνω έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ για τον τίτλο.Όποιος κι αν τον τοποθέτησε κι από εκεί και περα όσοι τον αναπαράγουν κάνουν λάθος.Ο τίτλος είναι απαράδεκτος!

   • Spaliaras4001 says:

    Λίγα νεύρα διακρίνω????Μια βόλτα από τα μπουρδέλα θα σου κάνει κάλο παπαράκο!Όσο για το τίτλο καλά σου λέει μην αναδημοσιεύεις μαλακίες παπαράκο!

   • Ελεος! says:

    Ναι βρε μπουφο, για’σενα το εγραψα?
    Για οποιον ηλιθιο συνδυασε τον τιτλο με το αρθρο…
    Οποιος εχει τη μυγα…

 1. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! says:

  Είναι λίγο αστείο… Οι Τούρκοι σίγουρα ξέρουν για την δυνατότητα της βραχονησίδας Φαρμακονήσι, ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια »σκοπιά» Οπότε είναι λίγο γελοίο να το χρησιμοποιήσουν σαν βάση για οτιδήποτε, + ότι θα ήταν γελοίο να ξεκινήσεις έναν πόλεμο, ξεκινώντας με χτύπημα σε μια τόσο στρατηγικά ασήμαντη περιοχή, αποκαλύπτωντας στην ουσία, την διάταξη των δυνάμεών σου, διότι πάντα, ανάλογα με την κίνηση του αντιπάλου σου, είσαι σε θέση να προβλέψεις τις κινήσεις του.
  Όταν θες να δώσεις ένα αποτελεσματικό χτύπημα, χτυπάς αιφνιδιαστικά, σημεία, που θα διαμορφώσουν το πεδίο, έτσι όπως εσύ το θες, που θα τραβίξουν/ εξαναγκάσουν τον αντίπαλο, να κινηθεί εκεί που εσύ θες, έτσι ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η στρατηγική σου, προκειμένου να κάνεις χρήση των δυνάμεών σου αποτελεσματικά…
  Εκτός κι αν οι Τούρκοι, πάσχουν από στρατηγική ικανότητα και το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι αυτό: Χτυπάνε κάπου για να δουνε αντίδραση/ κίνηση και από κει θα καθορίσουν το πως θα κινηθούν οι ίδιοι. Μόνο που αυτό μόνο αιφνιδιασμός δεν λέγεται, ενώ επίσης δείχνει, ότι δεν έχουν στρατηγική, ότι δεν ξέρουν που και πως θα κινηθούν, ότι δεν τολμούν να καθορίσουν τον (Χ) αντικειμενικό σκοπό τους, με αποτέλεσμα να είναι »ότι προλάβουμε κι ότι αρπάξουμε» Αυτό δείχνει ότι το ηθικό και η αποφασιστικότητα του αντιπάλου, είναι ανύπαρκτα! Όσο και να προσπαθεί να δείξει προς τα έξω τον τσαμπουκά του, διότι δεν δείχνεις προς τα έξω τον τσαμπουκά σου, γενικότερα δεν δείχνεις τίποτα, για να είσαι αιφνιδιαστικός και απρόβλεπτος. Εκτός κι αν προκύπτει κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα, τότε μόνο δείχνεις κάτι στον αντίπαλο, π.χ. του πετάς μια παγίδα, ότι η »τάδε» είναι πρόθεσή σου, για να τον καταστρατηγήσεις στην πορεία…
  Εν τω μεταξύ, ποιος ηλίθιος στην Τουρκία, σκέφτηκε να ελέγξει τις βραχονησίδες, που είναι ‘ποιο κοντά’ στην Μ.Ασία, προκειμένου να δημιουργήσει λίγο ‘ποιο μπροστά’ σημεία εξόρυξης υδρογονανθράκων, ενώ ακόμα ‘ποιο μπροστά’ δεν ελέγχει και τις νήσους; Αφού πάλι δεν μπορεί να υποστηρίξει τα σημεία εξόρυξης με ισχυρά νησιά/φρούρια;
  Τι νόημα έχει;;;

   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! says:

    Χαχαχαχα. Τους φαντάζομαι να καμαρώνουν, που στείλαν μισό στόλο για μια βραχονησίδα, άνευ σημασίας, με 20 φαντάρους χαχαχαχα Και θα το περηφανεύονται κιώλας στα ΜΜΕ τους!

    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! says:

     Οι Τούρκοι μπορεί όντως να σκέφτονται: Στον αντίπαλο, του πετάς μια παγίδα, ότι η »τάδε» είναι πρόθεσή σου, για να τον καταστρατηγήσεις στην πορεία…
     ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΤΣΙΜΠΟΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;
     Θα μου πεις: Μπορεί να συγκεντρώνουν την προσοχή εκεί, προκειμένουν να χτυπήσουν αλλού…χαχαχα Πω πω, τι στρατηγική ρε παιδί μου, ψψψψψψψ!!!!!!! Λες και τα υπόλοιπα σημεία δεν θα παρατηρούνται…

  • Maria Selini says:

   Ναι, μόνο που οι ‘ταπεινές βραχονησίδες μας’ δεν είναι και τόσο αδιάφορες και άνευ σημασίας..
   Από κάτω έχει κάτι τόνους κοιτάσματα ΟΣΜΙΟΥ και άλλων απίθανα πανάκριβων ορυκτών-μετάλλων (που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο) που είναι χρήσιμα για Πυρηνικά κι ‘αλλά κόλπα’…
   Κρατηθείτε ψυχικά όμως, για μερικά χρόνια, θα είναι σαν να βρισκόμαστε σε μια γιγάντια φραπεδιέρα και να μας κουνάνε με δύναμη πάνω-κάτω..
   Όμως, ευτυχώς, για λίγο θα κρατήσει αυτή η μπόρα..
   Μετά την Καταιγίδα, βγαίνει πάντα το Ουράνιο Τόξο…
   Η καλύτερη Άμυνά μας θα είναι η ΠΙΣΤΗ μέσα στην Καρδιά μας.
   Και ξεκολλάτε πια όλοι οι ‘βροντάκηδες και φουρτουνάκηδες’ που ‘σκοτώνεστε’ στα διαδικτυακά σχόλια πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
   Πάντα η αδυναμία του Έλληνα ήταν η διχόνοια κι αυτό διευκόλυνε αφάνταστα τους ‘Άρχοντες του Κόσμου τούτου’.
   Τα πάντα έχουν διαστρεβλωθεί από τους Σκοτεινούς (ακόμη και κάποιες προφητείες, κι έχει χαζέψει ο κόσμος για τα καλά).
   Τελειώνει το ‘παραμυθάκι’ όμως, και πολύ σύντομα μάλιστα, απ’ ότι νομίζουν μερικοί-μερικοί.
   Ασφαλείς θα μείνουν μέχρι Τέλους μόνο εκείνοι που έχουν ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ με ΠΙΣΤΗ στον ΘΕΟ.
   Την μία Πρωταρχική Τριαδική Αρχή των Πάντων Όλων (έχει γράψει και ο Ερμής Τρισμέγιστος γι’ Αυτόν στον Ποιμάνδρη, χιλιάδες χρόνια πριν).
   ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ._

   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

    Μην ανυσηχείς. Συμφωνώ απλά εγώ αναφέρομαι στην στρατιωτική τους σημασία, σε έναν πόλεμο που σαν σκοπό έχει την συνθηκολόγηση του αντιπάλου. Εγώ το έπιασα από πλευράς στρατιωτικής ισχύος, εσύ από ενεργειακής ισχύος. Και οι δυο δίκιο έχουμε χαχαχα
    Απλά οι Τούρκοι είναι το ερώτημα πως το βλέπουν; Ποιο πολύ ενεργειακά; Η γεωπολιτικά; Αυτό είναι το θέμα, αυτό θα ξεκαθαρίσει και τις προθέσεις τους.

 2. ΜΑΝΤΑΣ says:

  400 μονιμους στο καστελλοριζο ???????? απο ποτε????? με τους τουριστες μαζι???????υπαρχουν νησια για επιθεση αλλα η μεγιστη ενωνει τις αοζ ελλαδας κυπρου!! και το καστελλοριζο με 2 λ παιδια.ευχαριστω

 3. da says:

  ΈΛα ρε αρθρογράφε μη μας τρελάνεις κι εσύ τωρα.Το Αγαθονήσι είναι 10ν.μ. μακριά, με ενα μόνιμο πλοίο του ΠΝ να ελλιμενίζεται εκεί σε 20 λεπτά είσαι εκεί. Στο Φαρμακονήσι σε δύο μήνες φτιαχνεις κυματοθραύστη με μόλο να αράζει κανονιοφόρο. Φρουρά αυτοκτονίας είναι οι Ρωσσικες φρουρές στον Αρκτικό κύκλο, όχι σε ένα Ελληνικό νησί στην άκρη του Αιγαίου που το καλοκαίρι κάθε 2 λεπτά περνάνε από το σημείο υπερπολυτελείς θαλαμηγοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *