Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

 

 Ήταν 24 Μάρτη 1999, πριν από δεκαοκτώ χρόνια, όταν άρχιζε το μακελειό που κράτησε 78 μέρες. Ήταν η αρχή του τέλους για την Γιουγκοσλαβία. Μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ.

   Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των χιλιάδων νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), αυτοί που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους το Διεθνές Δίκαιο, υποστήριζαν τότε ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.

   Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων», εξελίχτηκε σε «προληπτικό πόλεμο» στο Αφγανιστάν και μετεξελίχτηκε σε «ανθρωπιστικό πόλεμο» στο Ιράκ. Μετά ακολούθησαν από Λιβύη μέχρι Συρία.

   Στον έναν μόλις χρόνο από τη λήξη των βομβαρδισμών στο «απελευθερωμένο» Κοσσυφοπέδιο είχαν συμβεί τα εξής:

4.121 επιθέσεις εναντίον Σέρβων Κοσσοβάρων, 757 Σέρβοι δηλώνονταν αγνοούμενοι, είχαν καταστραφεί 1.134 εκκλησίες, 102 μοναστήρια, 6 οστεοφυλάκια, 96 πύργοι και άλλα ιστορικά μνημεία. Φυσικά πρέπει να προστεθούν και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες Σέρβοι από την περιοχή.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

   Στις 78 μέρες της «ανθρωπιστικής» τους δράσης που ξεκίνησε στις 24/03/1999 λίγο πριν τις 9 το βράδυ όταν και ήχησαν οι σειρήνες στην Πρίστινα, στο Βελιγράδι, στην Ποντγκόριτσα, στο Νόβισαντ, τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 35.788 μαχητικές αποστολές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων.

   Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, η μία στις πέντε βόμβες που έπληξαν τη Γιουγκοσλαβία, δηλαδή περίπου 500.000 βόμβες, περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

   Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι επιδρομείς εξαπέλυσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας 35.450 δέσμες βομβών διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες.

   Η επίθεση του ΝΑΤΟ έγινε με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Η αλήθεια είναι ότι όταν το 1999 αναπτύχθηκαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην περιοχή, καταγράφτηκαν 547 δολοφονίες και 932 απαγωγές Σέρβων, ενώ έως το 2009 και με σταθερή τη ΝΑΤΟική παρουσία στο Κόσσοβο, οι αριθμοί ήταν: 1.192 δολοφονίες, 1.303 απαγωγές και 1.305 τραυματισμοί.

   Η Γιουγκοσλαβία αποτέλεσε το πειραματικό εργαστήριο για την σε ευρωπαϊκό έδαφος εμπέδωση της παγκόσμιας «νέας τάξης» μέσω των βομβαρδιστικών. Αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς, είχε και μια ακόμα πρωτιά: Έγινε το πειραματικό εργαστήριο για την εφαρμογή της «νέας τάξης» και με τη μέθοδο της κάλπης, και με τη μέθοδο των εκλογών.

   Στη μετά τους βομβαρδισμούς Γιουγκοσλαβία «αναγεννήθηκε» μέχρι και ο «πρίγκιψ Καραγεώργεβιτς», ο τύπος που τον έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αθήνα και τον αποκαλούσε «υψηλότατο».

   Στη μετα-βομβαρδισμένη Γιουγκοσλαβία το πολιτικό δολάριο είχε μεγάλη πέραση: Σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υπολόγιζε η «Ουάσιγκτον Ποστ» τα χρήματα που μέσω της CIA έπαιξαν το δικό τους ρόλο στις εκλογές στη Γιουγκοσλαβία μετά την επιδρομή…

   Η «δημοκρατικότερη» εξέλιξη της επέμβασης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια ήταν φυσικά η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Μέχρι να φτάσουμε εδώ, είχαν προηγηθεί οι εκλογές – παρωδία στο Κοσσυφοπέδιο με απόντες βεβαίως τους Σέρβους, και με παρόντες τους δολοφόνους του UCK.

   Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος ΝΑΤΟικός επίτροπος του Κοσσυφοπεδίου, ο κατοπινός υπουργός Εξωτερικών του Σαρκοζί, ο «σοσιαλιστής» Κουσνέρ, είχε δηλώσει ότι: «Οι εκλογές αυτές υπήρξαν οι καλύτερες που έχουν διεξαχθεί ποτέ στα Βαλκάνια». Σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο δεσπόζει η μεγαλύτερη αμερικανοΝΑΤΟική βάση που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο…

   Με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, λύθηκαν πολλά στόματα. Ένα από αυτά ήταν του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, λόρδου Οουεν. Το άρθρο του στην «Ουάσιγκτον Ποστ», την επομένη των βομβαρδισμών, είχε τον εξής εύγλωττο τίτλο: «Επανασχεδιάστε το χάρτη των Βαλκανίων».

   Τι έλεγε η τότε ελληνική κυβέρνηση για όλα αυτά; Σύμφωνα με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γ. Παπανδρέου, τα σύνορα στην περιοχή δε θα έπρεπε να αλλάξουν, αλλά (διότι υπάρχει και ένα «αλλά»), αν αλλάξουν με «βελούδινο διαζύγιο» τότε ο κ. Παπανδρέου δε θα είχε πρόβλημα! Όπως αντιλαμβάνεστε, ένας νέος θεωρητικός είχε γεννηθεί. Ο θεωρητικός των «βελούδινων» πολέμων…

   Τα Βαλκάνια, η Γιουγκοσλαβία, δεν επελέγησαν τυχαία ως πεδίο θερμής εφαρμογής του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος. Τα Βαλκάνια, με την έννοια της γεωστρατηγικής τους θέσης, δεν είναι μια οποιαδήποτε περιοχή. Είναι η περιοχή που έγινε σταυροδρόμι δυο Παγκόσμιων Πολέμων. Είναι η περιοχή που το σχέδιο του Γ΄ Ράιχ για την προέλασή του στην Ανατολή προϋπέθετε την κατάτμησή της. Η επέλαση της «νέας τάξης», λοιπόν, στη γεωγραφική περιφέρεια που ο Μπρζεζίνσκι έχει βαφτίσει «Ευρασία», προϋπέθετε τη ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων.

   Πώς ενήργησε στις συνθήκες της ΝΑΤΟικής θηριωδίας η Ελλάδα;

Όπως θυμούνται οι πάντες, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι «η Ελλάδα ΔΕΝ συμμετείχε στον πόλεμο»! Στα πλαίσια αυτής της «μη συμμετοχής», ήταν το ΠΑΣΟΚ των κ. κ. Σημίτη – Παπανδρέου που:

 • Μετέτρεψε την Ελλάδα σε διοικητικό κέντρο του πολέμου των 78 ημερών,
 • κατέστησε την Ελλάδα ένα παντός καιρού διαμετακομιστικό κέντρο των πεζοναυτών που «εξανθρώπιζαν» τα Βαλκάνια,
 • έστειλε το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» στην Αδριατική υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ,
 • παραχώρησε το Λιτόχωρο για την απόβαση των ΝΑΤΟικών,
 • παραχώρησε ακόμα και τις εθνικές οδούς της χώρας για να περνούν τα τανκς των «συμμάχων».

   Η κυβέρνηση που «δεν συμμετείχε» στο έγκλημα, ήταν η κυβέρνηση που, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, από την έναρξη του πολέμου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη 1999, έδωσε την άδεια να περάσει από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο η ακόλουθη ΝΑΤΟική δύναμη πυρός:

 • 1000 αεροσκάφη,
 • 420 πλοία,
 • 510 σιδηροδρομικοί συρμοί με πολεμικό υλικό,
 • 1.400 φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων,
 • 60.000 στρατιώτες…

   Η κυβέρνηση – που «δεν συμμετείχε» – μετέτρεψε την Ελλάδα σε μόνιμο ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο.

   Όσα έγιναν το 1999 και όσα ακολούθησαν δεν εμπόδισαν τις «πατριωτικές φιέστες» πάνω στο πτώμα της Γιουγκοσλαβίας. Να θυμίσουμε μόνο τούτο: Μερικούς μήνες μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, ο τότε υπουργός Αμυνας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έστησε ειδική φιέστα στο Ουρόσεβατς (σσ: το Ουρόσεβατς είναι μία από τις περιοχές που ομολογημένα επλήγη με βόμβες ουρανίου και πλουτωνίου).

   Αλλά δεν ήταν μόνος του. Είχε στο πλευρό του τη ΝΔ και το ΣΥΝ. Σ’ εκείνη τη φιέστα ήταν που έλαμψε το αστέρι της κ. Δαμανάκη, που για λογαριασμό του ΣΥΝ (τότε), απευθυνόμενη στους Έλληνες φαντάρους που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής του Κοσσυφοπεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, μας βγάζετε ασπροπρόσωπους και η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για σας»!

   Ήταν υπερήφανη, δηλαδή, η κ. Δαμανάκη (του ΣΥΝ, τότε) επειδή Έλληνες φαντάροι λειτουργούσαν σαν μισθοφόροι του ΝΑΤΟ. Ένιωθε ότι βγαίνει ασπροπρόσωπη η κυρία Δαμανάκη (του ΣΥΝ τότε και επίτροπος της ΕΕ κατόπιν) από το γεγονός ότι Έλληνες φαντάροι βρίσκονται εκτός των συνόρων της χώρας και εκτελούν τις διαταγές των Αμερικανών.

   Ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν μια «πρόβα τζενεράλε» και για το «Διεθνές Δίκαιο» του 21ου αιώνα. Απόδειξη ότι η προσφυγή της Γιουγκοσλαβίας εναντίον εκείνων που τη βομβάρδισαν απορρίφθηκε.

   Όπως είχε ανακοινώσει η εισαγγελεύς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (στα κελιά του οποίου δολοφονήθηκε ο Μιλόσεβιτς), η διεθνής κοινότητα θεώρησε αβάσιμους τους λόγους που επικαλέστηκε η Γιουγκοσλαβία όταν ζήτησε να απαγγελθεί η κατηγορία της γενοκτονίας εναντίον του Κλίντον, του Μπλερ, του Σολάνα, του Κλαρκ και της υπόλοιπης παρέας.

   Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν η αρχή. Το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει ο Κλίντον:

«Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το ξανακάνουμε τώρα, μπορούμε να το κάνουμε αύριο αν είναι αναγκαίο, είτε στην Αφρική, είτε στην Κεντρική Ευρώπη», ήταν τα λόγια του, τον Ιούνη του 1999.

   Το έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν το τέλος των μύθων.

   Μύθος πρώτος: «Αν φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια θα γίνει σφαγή», μας έλεγαν.

   Με τι μας απειλούσαν δηλαδή; Μας απειλούσαν και μας απειλούν με κάτι που ήδη γίνεται, και γίνεται επειδή ακριβώς υπάρχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ «ήρθε να φέρει την ειρήνη» και στο μεταξύ οι Ουτσεκάδες σκοτώναν Σκοπιανούς, οι Σκοπιανοί καταδίωκαν Αλβανούς, οι Αλβανοί δολοφονούσαν Σέρβους, οι Σέρβοι της Βοσνίας εκτελούσαν Βόσνιους μουσουλμάνους, οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας ζητούσαν αυτονομία, οι πράκτορες της CIA αλώνιζαν και αλωνίζουν στο Μαυροβούνιο, και κατά τ’ άλλα, το ΝΑΤΟ …φέρνει την ειρήνη.

Είναι το ίδιο ΝΑΤΟ που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το φέρνει στο Αιγαίο σαν …ναυαγοσώστη και που η κυβέρνηση του με τους ΑΝΕΛ παζαρεύει την ίδρυση νέας βάσης του στην Κάρπαθο!

   Μύθος δεύτερος: «Να μη φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια για να μην αλλάξουν τα σύνορα».

   Με τι μας απειλούσαν δηλαδή; Μας απειλούσαν και μας απειλούν με τα αποτελέσματα ενός εγκλήματος που ήδη διαπράττεται. Αρχής γενομένης από την απόφαση της ΕΕ το Δεκέμβρη του 1991, όλα αυτά τα χρόνια της ευρωενωσιακής και ευρωατλαντικής παρουσίας στα Βαλκάνια, τα Βαλκάνια γέμισαν προτεκτοράτα. Τα σύνορα έχουν ήδη αλλάξει.

    Κάτι ακόμα: Αυτοί που τότε διέλυσαν μια χώρα στο όνομα της προστασίας των μουσουλμανικών μειονοτήτων, είναι οι ίδιοι που σήμερα πνίγουν μουσουλμάνους πρόσφυγες στο Αιγαίο, είναι οι ίδιοι που, αφού κατασκεύασαν τους ισλαμοφασίστες τύπου ISIS και έφεραν τον πόλεμο στα σπίτια μας με τις τρομοκρατικές επιθέσεις από Λονδίνο μέχρι Μπατακλάν, ελεεινολογούν το Ισλάμ στο όνομα της δυτικής «ανεκτικότητας»…

Ημεροδρόμος

Loading...

6 thoughts on “Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

 1. Mario says:

  Tin legan Dalmatia tou ILLYRIKOU kai itan katoikimeni apo Illyrious kai Keltes pou zousan armonika metaksi tous.Me tin eisvoli ton Avaron kai Slavon ston 6 aiona hathike gia panta i eirini stin ILLYRIKI hersoniso

  • Δημητρης Λευκιμμιωτης says:

   Ακου Μαριε… Και εγω στη βορεια Θεσπρωτια μενω, και σε περιμενω και σενα και τα δερφια σου με τις σημαιες στα χερια, να περνατε το βουνο. Λιγο πιο κάτω απο τις πυραμιδες θα με βρειτε… και θα την περασουμε ζαχαρη.-

 2. John says:

  Το ΝΑΤΟ θα ισοπεδώσει όλα τα Βαλκάνια με το υπερθερμοπυρηνικό του υπεροπλοστάσιο χτυπώντας την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι στη περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να υποταχτούν στις αρρωστημένες ορέξεις του αμερικανοκίνητου 4ου Ράιχ. Οι «μεγαλογκρουπιέρηδες» των δύο μεγάλων υπερκαζίνο σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη έχουν έτοιμο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης απειλώντας με υπερθερμοπυρηνικό όλεθρο ένα ολόκληρο έθνος που αντιστέκεται σθεναρά στην ερπετοσιωνιστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που υπαγορεύεται από Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες. Ενδεικτικές του πολεμικού κλίματος που επικρατεί στα επιτελεία του αμερικανικού Πενταγώνου είναι οι εμετικές δηλώσεις μεγαλοσχήμονων αξιωματούχων της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ για εισβολή 3.000.000 μισθοφόρων από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέϊτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπό τη καθοδήγηση των Λίντσεϋ Γκρέϊαμ, Μπιλ Κρίστολ και Τζων ΜακΚέιν.

  • Δημητρης Λευκιμμιωτης says:

   Μη λες βλακιες. Δεν προκειτε να ριξουν τπτ εδω. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο το σταυροδρομι των εμπορικων δρομων, των καλοδιων και των σωληνων. Ειναι και το σταυροδρομι των ανεμων καθως ειναι στο σημειο που τα ψυχρα του βορρα και θερμα του τροπικου «ανακατευονται»

 3. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε για άλλη μια φορά την γνώμη μας… λόγο της ημέρας καλή λευτεριά στην πατρίδα σε δύση και ανατολή και μέσω της πατρίδας και σε εμάς. Ο Βομβαρδισμός της Σερβίας το 1999 ήταν απόρροια της αποφράδας νύκτας των Ιμίων το 1996. Από το 1974 που ο Χαζάρικης καταγωγής ηγέτης της άλλοτε Γιουγκοσλαβία Γιόζεφ Μπροζ – Τίτο, γνώριζε τα σχέδια των πατρόνων του ιουδαιοχαζάρων τραπεζιτών (για αυτό ήρθε σε σύγκρουση με τον Στάλιν), μέσω των Η.Π.Α. για την Χερσόνησο του Αίμου και την Μέση Ανατολή είχε αντιδράσει φανερώνοντας μέρος αυτών των σχεδίων, http://katohika.gr/diethni/2017-kourdiko-171ipografetai187-prokalei-tous-mega-seismous-profiteion/#comment-322215 όπου μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. και την νομική άνοδο του 4ου Ράιχ μέσω της Συνθήκης του Μάαστριχ το 1992, ψόφησε η Ε.Ο.Κ. (1993), όπου τέθηκαν εντός της νέας Ενωμένης Ευρώπης οι νομικές βάσης για την άνοδο του 4ου Ράιχ και κατά επέκταση την επανάληψη του Β΄Π.Π. στην Ευρώπη, για δε την Χερσόνησο του Αίμου την νέα «Επιχείρηση Μαρίτα». Μέσα στα πλαίσια της νέας επιχείρησης Μαρίτα, ήταν ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδος… εκ μέρους των νέων Τευτόνων ιπποτών, με αντάλλαγμα οι Γερμανοί να είναι μαζί με τους ιουδαιοχάζαρους εναντίων της Ρωσίας, στο ευρωπαϊκό θέατρο μαχών του επερχόμενου Γ. Π.Π. Όπως έχω ξαναγράψει, το αποτέλεσμα της νύκτας των Ιμίων του 1996, ήταν ο επιτελικός πόλεμος και βομβαρδισμός της Σερβίας όσο αφορά την συνέχισή της νεότερης Επιχείρησης Μαρίτα. Ο βομβαρδισμός της Σερβίας, σε συνάφεια με την νύκτα των Ιμίων χτύπησαν σε πολλούς «κόκκινο καμπανάκι»… για τους Σλάβους ήταν που έφεραν τον Β. Πούτιν το ίδιο έτος (1999) στην Προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας, με την τότε μυστηριώδη παραίτηση του τότε Πρόεδρου της Ρωσίας Μ. Γιέλτσιν, για τους ιουδαιοχάζαρους την αποκάλυψη του «σκανδάλου Λεβίνσκι», την δίκη και παγκόσμια ξεφτίλα, ως τιμωρία του τότε Αμερικάνου Προέδρου Μ. Κλίντον όσο αφορά την παρεμβολή του υπέρ της Ελλάδος την νύκτα των Ιμίων (1996), για τους αγγλοσάξονες την απομάκρυνση από την πολιτική ζωή της Τουρκίας των Τσιλέρ, Ντεμιρέλ, Γιλμάζ και την ταχύτατη έλευση του Τ. Ρ. Ερντογάν, ως δικλίδα ασφαλείας μη επιθέσεως στις σχέσεις με την Ελλάδα και κατά επέκταση της Συμμαχίας του Ν.Α.Τ.Ο. που προάγει στρατηγικά τα αγγλοσαξονικά συμφέροντα των Η.Π.Α. στην Ευρώπη, και που χρησιμοποιούν κατά το δοκούν οι ιουδαιοχάζαροι τραπεζίτες εταίροι των αγγλοσαξόνων στην διαχείριση των Η.Π.Α. ως παγκόσμιας υπερδύναμης. Η ισχυρή παρεμβολή του Μ. Κλίντον στα Ίμια, και η αποτυχία της Τουρκίας και μέσω αυτής της Γερμανίας που ήταν από πίσω, για την αλλαγή του staus quo Αιγαίο… επέφερε πάντα μέσα στα πλαίσια της νέας Επιχείρησης Μαρίτα, το επιβαλλόμενο σχέδιο εισδοχής της Ελλάδος στο νέο οικονομικό μοντέλο του 4ου Ράιχ το 2002, κάτω από την Bundesbank και το μασκαρεμένο Μάρκο που το ονόμασαν €, βεβαίως υπό τις ευλογίες των ιουδαιοχάζαρων, κάτι που δεν έβλεπαν, αλλά ούτε βλέπουν με καλό μάτι οι αγγλοσάξονες, μιας και θίγει την οικονομική ηγεμονία τους και ισχύς τους, πάνω στους πρώην ηττημένους του Β΄Π.Π.! Κάποιες αναφορές έχω κάνει και εδώ: http://katohika.gr/diethni/etsi-katestrepsan-tin-servia-pos-o-amerikanos-proedrosdielise-tin-giougkoslaviase/#comment-271115
  Όσο αφορά για τις υπηρεσίες που προσφέραμε με την δικαιολογία ότι είμαστε «σύμμαχος χώρα», στον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 εκ μέρους του Ν.Α.Τ.Ο. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΩΣ, δεν είχαμε καμία οικονομική η στρατιωτική απολαβή, ως βοήθεια κ.λ.π. από τους συμμάχους μας! Απεναντίας σε ανάλογη κατάσταση στην επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» το 1991 στο Ιράκ, η Τουρκία έλαβε: α) για την εκμετάλλευση των συμμαχικών βάσεων στο έδαφος της 1½ δισεκατομμύρια μάρκα, από την Γερμανία, β) 200 εκατομμύρια $ έκτακτη βοήθεια από τις Η.Π.Α. πέραν της αναλογίας με την Ελλάδα του 7/10, γ) 4 δισεκατομμύρια $ πιστώσεις από τις Η.Π.Α. και Σ. Αραβία, για συμπαραγωγή 160 F16 της Τουρκίας και 40 F16 της Αιγύπτου, δ) 2 δισεκατομμύρια $ οικονομική βοήθεια από το Κουβέιτ, ε) 2 δισεκατομμύρια $ οικονομική βοήθεια από την τότε Ε.Ο.Κ. ζ) 300 εκατομμύρια $ οικονομική βοήθεια από την Ιαπωνία, η) ευνοϊκό δάνειο από την Διεθνή Τράπεζα και στρατιωτικό υλικό από τις Η.Π.Α. 8 δισεκατομμυρίων $. Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *