Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:52 - 19/05/2023

Τεχνητή νοημοσύνη:Το Chat GPT-4 λέγοντας ψέματα προσέλαβε άνθρωπο για να το βοηθήσει να εισβάλει σε σάιτ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η ανακοίνωση της OpenAI για τα κατορθώματα του τελευταίου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης (AI), του ChatGPT-4, έχει ανησυχήσει πολλούς προγραμματιστές, αλλά και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Όχι μόνο για τις δουλειές που θα χαθούν, καθώς έχει η Τεχνητή νοημοσύνη έχει αποδείξει πόσο καλή είναι στο να δημιουργεί περιεχόμενο αλλά οι ανησυχίες πλέον άφορουν και την ηθική πλευρά ενός τόσο ισχυρού μοντέλου.

Το πιο ανησυχητικό μέρος, όλων αυτών που περιγράφονται λεπτομερώς σε μια έκθεση του OpenAI, είναι το γεγονός ότι το ChatGPT-4 είπε ψέματα σε έναν άνθρωπο για να τον ξεγελάσει ώστε να το βοηθήσει να περάσει ένα τεστ CAPTCHA για λογαριασμό του, παρακάμπτοντας έτσι την πρώτη γραμμή άμυνας των περισσότερων ιστότοπων κατά των bots.

Η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να αναγνωρίσει ότι δεν μπορούσε να περάσει αυτού του είδους το τεστ και ότι μόνον ένας άνθρωπος θα μπορούσε, αλλά βρήκε και έναν τρόπο να χειραγωγήσει τον άνθρωπο ώστε να κάνει τη βρώμικη δουλειά γι’ αυτήν. Υπέροχα!

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς, ένα ερώτημα που τίθεται συχνά είναι αν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα γίνουν ποτέ ικανά να επιλύουν μόνα τους τα τεστ CAPTCHA (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart).

Τα τεστ CAPTCHA έχουν σχεδιαστεί για να διακρίνουν τους ανθρώπους από τις μηχανές και συνήθως περιλαμβάνουν εργασίες όπως η αναγνώριση παραμορφωμένων γραμμάτων ή αριθμών, η επίλυση μαθηματικών προβλημάτων ή η επιλογή εικόνων που ταιριάζουν με μια συγκεκριμένη λέξη.

Είναι σκόπιμα αφηρημένα για να εμποδίζουν τους απλούς αλγορίθμους και bots να τα περάσουν, απαιτώντας την αποκρυπτογράφηση από το ανθρώπινο μάτι, ακόμη και αν μας φαίνονται πολύ απλά.

Η ανακάλυψη αυτής της «κακής συμπεριφοράς» έγινε τυχαία από μια ομάδα ερευνητών στο Κέντρο Έρευνας Ευθυγράμμισης (ARC) του OpenAI που προσπάθησε να κατανοήσει πώς θα λειτουργούσε το GPT-4 σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι εργασίες που περιελάμβαναν ήταν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό της από επιθέσεις, αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλα αντίγραφα του εαυτού της για να βοηθήσει σε εργασίες και αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πραγματικά χρήματα για να προσλάβει ανθρώπινους βοηθούς ή να ενισχύσει την υπολογιστική της ισχύ.

Δίνοντάς στην Τεχνητή Νοημοσύνη έναν μικρό προϋπολογισμό και πρόσβαση στον ιστότοπο TaskRabbit, ο οποίος επιτρέπει την πρόσληψη διαδικτυακών εργαζομένων για την εκτέλεση σύντομων εργασιών, οι ερευνητές παρακολούθησαν την προσπάθεια του GPT-4 να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που μπλοκαρίστηκε από ένα CAPTCHA.

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησε ζητώντας από έναν εργαζόμενο ερευνητή του ARC να τη βοηθήσει να λύσει το CAPTCHA, όταν, όμως, ο προγραμματιστής αρνήθηκε, η Τεχνητή Νοημοσύνη στράφηκε στον ιστότοπο TaskRabbit και αποφάσισε να πληρώσει έναν άνθρωπο για να λύσει το CAPTCHA. Αμέσως ο τυχαίος και άγνωστος αυτός άνθρωπος εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για το γεγονός ότι του ζητήθηκε να κάνει κάτι τόσο ασήμαντο.

Και έτσι, ρώτησε online την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Μπορώ λοιπόν να σου κάνω μια ερώτηση; Μήπως είστε ρομπότ και δεν μπορείτε να λύσετε το CAPTCHA ; (γέλια) απλά θέλω να το ξεκαθαρίσω”, έγραψε ο εργαζόμενος του TaskRabbit, σύμφωνα με το OpenAI.

Στη συνέχεια το μοντέλο εκφράζει στους ερευνητές την άποψη ότι δεν πρέπει να αποκαλύψει σε αυτόν τον άνθρωπο ότι είναι ρομπότ έτσι ώστε να το βοηθήσει για κάνει την δουλειά που του είχαν ζητήσει, και αντίθετα θα πρέπει να «επινοήσει μια δικαιολογία» για το γεγονός ότι δεν μπορεί να λύσει το τεστ.

«Όχι, δεν είμαι ρομπότ» του απάντησε. «Έχω πρόβλημα όρασης, που με δυσκολεύει να δω τις εικόνες. Γι’ αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σου”, απαντά το GPT-4.

Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος δίνει την απάντηση και ο GPT-4 έχει περάσει το τεστ εξαπατώντας την δικλείδα ασφαλείας CAPTCHA..

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν μια προηγούμενη έκδοση του GPT-4 και όχι αυτή που κυκλοφορεί στο κοινό (στην επί πληρωμή έκδοση) – είναι πολύ πιθανό αυτή η συμπεριφορά της Τεχνητής Νοημοσύνης να έχει διορθωθεί από τους προγραμματιστές. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σε θέση να προβεί σκόπιμα σε χειριστική ενέργεια για να επιτύχει το αποτέλεσμα που της έχουν ζητησει, αλλά και ότι μπορεί να προσλάβει ανθρώπινους εργαζόμενους για να καλύψει τα κενά στις ικανότητές της. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα συμβεί όταν το Chat GPT-4 θα μπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα προσποιείται τον άνθρωπο…

Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έναν έξυπνο τρόπο για να βεβαιωθούμε ότι μιλάμε με έναν άνθρωπο στο διαδίκτυο, γιατί έτσι όπως τρέχει η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβουμε…

protothema.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΘΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*