in

Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται για να τροποποιήσουν την ατμόσφαιρα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ερευνητικές ομάδες από το Πεκίνο και τη Μόσχα συνεργάζονται με σκοπό να αναπτύξουν τεχνολογίες που θα τους επιτρέπουν να επηρεάσουν την ατμόσφαιρα, γεγονός που δημιουργεί σενάρια για πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής.

Επιστήμονες από τη Ρωσία και την Κίνα πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων φέτος σε μια προσπάθεια να τροποποιήσουν ένα στρώμα της ατμόσφαιρας που είναι γνωστό ως ιονόσφαιρα, σύμφωνα με αναφορές της South China Morning Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μελέτη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δοκιμαστεί μια νέα τεχνολογία με πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές, καθώς οι εγκαταστάσεις όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πειράματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να «τροποποιήσουν τον καιρό και ακόμη και να δημιουργήσουν φυσικές καταστροφές» όπως οι καταιγίδες και οι τυφώνες, ή ακόμα και να «επηρεάσουν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου».

Ωστόσο, ο Δρ Wang Yalu, συνεργαζόμενος ερευνητής με την Υπηρεσία Σεισμικών Κινδύνων της Κίνας, που συμμετείχε στη μελέτη, απέρριψε αυτές τις αξιώσεις.

«Κάνουμε μόνο καθαρή επιστημονική έρευνα. Αν υπάρχει κάτι άλλο, δεν είμαι ενημερωμένος γι ‘αυτό», ανέφερε.

Η μελέτη ανέφερε ότι περιλάμβανε μια ρωσική μονάδα ατμοσφαιρικής θέρμανσης που ονομάζεται Sura, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κοντά στον οικισμό του Vasilsursk, εισφέροντας «μια μεγάλη ποσότητα μικροκυμάτων στην υψηλή ατμόσφαιρα» ενώ ένας Κινεζικός ηλεκτρομαγνητικός δορυφόρος παρακολούθησης που ονομάζεται Zhangheng-1 συλλέγει δεδομένα από την τροχιά.

Το πρώτο πείραμα διεξήχθη στις 7 Ιουνίου και οδήγησε σε φυσικές διαταραχές σε μια έκταση 49.000 τετραγωνικών μιλίων και σε υψόμετρο περίπου 310 μιλίων, προκαλώντας «μια ηλεκτρική ακίδα με 10 φορές περισσότερο αρνητικά φορτισμένα υποατομικά σωματίδια από τις γύρω περιοχές».

Το δεύτερο πείραμα, που διεξήχθη στις 12 Ιουνίου, περιελάμβανε αύξηση της θερμοκρασίας του «λεπτού, ιονισμένου αερίου σε μεγάλο υψόμετρο περισσότερο από 100 βαθμούς Κελσίου» μέσω ροής σωματιδίων.

Η ερευνητική ομάδα περιέγραψε τα αποτελέσματα των πειραμάτων ως «ικανοποιητικά» σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Earth and Planetary Physics, όπου δηλώνει ότι «η ανίχνευση διαταραχών στο πλάσμα… παρέχει στοιχεία για πιθανή επιτυχία μελλοντικών σχετικών πειραμάτων».

Οι ρώσοι και οι κινέζοι στρατιωτικοί δεν έχουν σχολιάσει ακόμα τις σχετικές αναφορές του δημοσιεύματος.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τραγουδούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, για την…..κλιματική αλλαγή

Συναγερμός στην Ομόνοια: Άντρας ανέβηκε στο γλυπτό της πλατείας