Περίεργο φαινόμενο σε λίμνη της Ισλανδίας τρομάζει τους κατοίκους

Περίεργο φαινόμενο σε λίμνη της Ισλανδίας τρομάζει τους κατοίκους

Οι απίστευτες φωτογραφίες των ανεξήγητων σχημάτων στην ισλανδική λίμνη, προκαλούν αίσθηση. Ένα περίεργο αλλά καλοσχεδιασμένο ζιγκ ζαγκ πάνω στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης, έχει ανησυχήσει τους ντόπιους, καθώς κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για κάτι που έχει προκύψει από ανθρώπινη παρέμβαση.

Άλλωστε στην περιοχή ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες… ιστορίες που περιλαμβάνουν από εξωγήινους ως και τέρατα που κατοικούν στη λίμνη. Τα περίεργα σημάδια βρίσκονται στη λίμνη Thingvallavatn στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir, και οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια τη διεύθυνση του Πάρκου.

Κάποιοι επιστήμονες πάντως, δίνουν μια κάπως πιο πειστική απάντηση. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα εν λόγω σημάδια είναι αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά σπάνιου φαινομένου που ονομάζεται “finger rafting”. Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει όταν το νερό καλύπτεται από δύο στρώματα πάγου, τα οποία πιέζουν το ένα το άλλο, δημιουργώντας τέτοιου είδους σχήματα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

newsit.gr

Loading...

8 thoughts on “Περίεργο φαινόμενο σε λίμνη της Ισλανδίας τρομάζει τους κατοίκους

  1. Μυστήριος says:

    Αναφορικά με την επιστημονική εκδοχή που αναφέρεται στο έρθρο, σε πιο πείραμα το έχουν επαναλάβει αυτό σε εργαστήριο με το ίδιο αποτέλεσμα?. Γιατί δεν είναι αλλού σε τόσο μεγάλη επιφάνεια που έχει η λίμνη? Γιατί δεν είναι σε περιοχές – περιοχές της πολύ μεγάλης αυτής λίμνης και μάλιστα με τυχαία σειρά? Αφού πιέζονται τα δυο στρώματα πάγου μεταξύ τους, μόνο εκεί πιέζονται και μόνο σε αυτά τα σχήματα. Ο πάγος κάνει ραγίσματα αλλά όχι έτσι γεωμετρικά. Δεν είναι κακό να πει η επιστήμη δεν ξέρω που και που άλλωστε η πεμπτουσία της είναι η έρευνα. Μερικά επιστημονικά πορίσματα είναι πιο μυστήρια(!) από τα μυστήρια της φύσης, εξυπνάκηδες.

  2. ΝΙΚΟΣ says:

    ΙΣΛΑΝΔΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *