Ο Τρίτος Ναός του Σολωμόντα έρχεται σύντομα καθώς οι ιερείς προετοιμάζουν το τελετουργικό με το άζυμο ψωμί!

Ο Τρίτος Ναός του Σολωμόντα έρχεται σύντομα καθώς οι ιερείς προετοιμάζουν το τελετουργικό με το άζυμο ψωμί!

Το περασμένο Σάββατο,πραγματοποιήθηκε στην ιερή πόλη της Χεβρώνας,αναπαράσταση του Shabbat μιας τελετουργίας του ναού,δίνοντας στους συμμετέχοντες μια γεύση από την υπηρεσία του ναού όπως ήταν στους Βιβλικούς χρόνους, λαμβάνοντας παράλληλα ένα πρακτικό βήμα προς την προετοιμασία για το Τρίτο Ναό.

Περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες υποδέχθηκαν στη Χεβρώνα, το απόγευμα της Παρασκευής το φωτισμό του Ναού Menorah,παρουσία του Ραβίνου Yaakov Hayman, ονεοεκλεγείς Πρόεδρος του κινήματος του Ναού.
Στο ειδικό ράφι υπήρχαν τα 12 lechem panim (άζυμα ψωμιά).

Το panim lechem είναι άζυμο ψωμί, παρόμοιο με το matzah που τρώγεται το Πάσχα, και τα 12 καρβέλια απαιτούνται από τη βιβλική εντολή για να κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ιερού Ναού ανά πάσα στιγμή. Τα κύπελλα με το λιβάνι αναμειγνύχθηκαν με αλάτι και τοποθετήθηκαν στο ψωμί.

Στους χρόνους του Ναού,οι Kohanim (άνδρες από την εβραϊκή ιερατική κάστα) χωρίστηκαν σε οικογενειακές ομάδες που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ για να χρησιμεύσουν στο ναό επί μία εβδομάδα κάθε χρόνο. Εισερχόμενες ομάδας ιερέων θα φτάσουν την Παρασκευή για να ξεκινήσουν την υπηρεσία τους το Σάββατο. Το Σάββατο το απόγευμα, οι εξερχόμενοι ιερείς θα αφαιρέσουν την showbread που είχε στην οθόνη για μια εβδομάδα, αντικαθιστώντας το με πρόσφατα-ψημένο ψωμί.

Οι δύο οικογένειες Kohen, στη συνέχεια, ενώνονται σε ένα γεύμα, τρώγοντας το panim lechem που μόλις είχε αντικατασταθεί.

Η panim lechem έκανε μια επιστροφή το Σάββατο, όταν οι σημερινές γενιές των Kohanim αναπαράστησαν τη γιορτή, όπως οι πρόγονοί τους συνήθιζαν να κάνουν στο Ναό, συνυφασμένη με την panim lechem ενώ ήταν ντυμένοι με ρούχα ειδικά προετοιμασμένα, για να χρησιμοποιηθούν στο Ναό.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εκκολαπτόμενη Σανχεντρίν. Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος για το Σανχεντρίν, εξήγησε γιατί έγινε στη Χεβρώνα και δεν επιλέχτηκε η Ιερουσαλήμ για το συμβάν προσανατολισμένο στο Ναό.
«Η πρώτη θυσία από έναν εβραίο ήταν όταν ο Αβραάμ θυσίασε ένα κριάρι αντί του Ισαάκ, έτσι ώστε η υπηρεσία τουΝναού είναι πραγματικά ριζωμένη εδώ, όπου είναι θαμμένοι οι Πατριάρχες,» εξήγησε στο Breaking News Ισραήλ,ο Ραβίνος Weiss.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Ο Τρίτος Ναός του Σολωμόντα έρχεται σύντομα καθώς οι ιερείς προετοιμάζουν το τελετουργικό με το άζυμο ψωμί!

  1. Ανώνυμος says:

    Πριν από κάποια χρόνια είχα διαβάσει ότι έχουν χτίσει ένα ακριβές αντίγραφο του ναού κάπου στην λατινική Αμερική…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *