20:32 - 10/10/2017

Ο Ερντογάν αρνήθηκε στον αμερικανό πρέσβη το δικαίωμα να θεωρηθεί εκπρόσωπος της χώρας του στην Τουρκία.

Σήμερα τρίτη 10 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Dzhon Bass για τις αρχές της Τουρκίας δεν είναι πλέον ένας εκπρόσωπος της χώρας του.

Αυτό δήλωσε ο Ερντογάν στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας,Aleksandrom Vuchichem. Δεν συμφωνήσαμε και δεν συμφωνούμε ότι ο πρέσβης αυτός των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να κάνει επίσκεψη στους υπουργούς, στον πρόεδρο του κοινοβουλίου και εμένα πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με τη σειρά τους τα τουρκικά μ.μ.ε. σημειώνουν πώς αυτες οι δηλωσεις έγιναν στο πλαίσιο της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ Άγκυρας Και Ουάσιγκτον. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη ένας εργαζόμενος με το όνομα Topuz, με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον ιεροκήρυκα Fetullahom Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την άγκυρα ο ιεροκήρυκας είναι υπεύθυνος για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία πέρυσι. Η Ουάσιγκτον αγνόησε τις απαιτήσεις της Τουρκίας για την έκδοση του ιεροκήρυκα Γκιουλέν. Σύμφωνα με το ανατολικό πρακτορείο ειδήσεων , ο Topuzu κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και προσπάθεια υπονόμευσης της συνταγματικής τάξης στη Χώρα.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των επισκεπτών στην πρεσβεία και στο προξενείο στην Τουρκία, οι περιορισμοί αυτοί τίθενται σε ισχύ μετά την ανακοίνωση της αναστολής έκδοσης μη μεταναστευτικής βίζας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία.

Παρόμοια βήματα λήφθηκαν αμέσως και από την τουρκική πλευρά. Νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπιναλί ειπε για τα πρόσωπα που εργάζονται στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ οτι τους απαλλάσσει από την ευθύνη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΑΡΤΕΜΗΣ) 10 Οκτωβρίου 2017 @ 21:06
    9
    1
    ΜΑΓΓΓΓΚΑΣ….ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί