Μάλτα: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας κέντρο κράτησης μεταναστών»

Οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα θα συνεχίσουν να διασώζονται, όμως η Μάλτα δεν θα γίνει κόμβος κράτησης και επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών, επέμεινε ο Μουσκάτ, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει «στον οποιονδήποτε να πετάει πράγματα» στη χώρα του.

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός έκανε την τοποθέτηση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματός του.

Η Μάλτα βρίσκεται σε διένεξη με την Ιταλία ως προς τις διασώσεις και την υποδοχή των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης.

Την Κυριακή, ο Μουσκάτ απέρριψε τον ισχυρισμό της ιταλικής κυβέρνησης ότι η Μάλτα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επιμένοντας ότι όλοι όσοι διατρέχουν κίνδυνο διασώζονται πάντα, αλλά εάν δεν χρειάζονται βοήθεια, οι αρχές της Μάλτας έχουν «δεμένα τα χέρια» και δεν μπορούν απλά να υποδέχονται ανθρώπους που δεν θέλουν να πάνε στο νησί αυτό της Μεσογείου.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εφαρμόζει πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα της μετανάστευσης, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να ελλιμενίζεται στο εξής κανένα πλοίο με μετανάστες αν οι άλλες χώρες της ΕΕ δεν συμφωνήσουν να τους υποδέχονται.

pronews.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

3 thoughts on “Μάλτα: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας κέντρο κράτησης μεταναστών»

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    Αν δεν θελουν να κινδυνεύουν αυτοι οι ανθρωποι, να κάθονται στα σπιτια τους. Κανένας δεν τους βάζει το πιστόλι στο κεφαλι για να έρθουν στην ΕΥρωπη. Αφου αποφαςιζουν μονοι τους να διακινδυνεύσουν, αφήστε τους να το κανουν. Κανένας δεν ειναι υποχρεωμένος να τρέχει να …σώζει…καποιον που εςκεμμενα εβαλε την ζωή του σε κίνδυνο, ωςτε να εκβιάσει.

  2. Pingback: Μάλτα: Η χώρα δέχθηκε να φιλοξενήσει «προσωρινά» 11 μετανάστες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *