«Μπορούμε να σας κάνουμε υπεράνθρωπους»! «Έπεσε» η ιδέα για την σύνδεση ανθρώπων και μηχανών

Η απόλυτη παγίδα για το ανθρώπινο γένος που εδώ και χρόνια στήνεται ύπουλα και ευλαβικά.

Του Άρη Δημόπουλου

Με απλά λόγια πρόκειται για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων μέσω της σύνδεσής τους με μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να προπαγανδίζεται από πολλούς «καλοθελητές» της Νέας Τάξης.

Ένας εξ αυτών είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την εταιρεία Tesla.

Ο ίδιος «έριξε» την πρόταση για το….επαναστατικό εγχείρημα της σύνδεσης των ανθρώπων με υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, ούτως ώστε το ανθρώπινο γένος να γίνει…άτρωτο!

Μίλησε δηλαδή για τη δημιουργία των «υπερανθρώπων» (superhumans)!

Με την τεχνητή νοημοσύνη να εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Mασκ εργάζεται για ένα νέο «προϊόν», το οποίο ονομάζεται Neuralink, και θα μπορούσε ουσιαστικά να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή .

Κύριο αντικείμενο του Neuralink είναι η εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk διευκρίνισε ότι η ιδέα είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της, ωστόσο σύντομα θα έρθει μια «ενδιαφέρουσα» ανακοίνωση αναφορικά με την πρόοδο του εγχειρήματός του.

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες που είναι καλύτερο από ό, τι κανείς νομίζει ότι είναι δυνατό. Το καλύτερο σενάριο είναι η αποτελεσματική μας σύζευξη με την τεχνητή νοημοσύνη!

Αυτό θα επιτρέψει σε όποιον θέλει να έχει υπεράνθρωπη νόηση/λειτουργία. Όποιος θέλει».

Το «τυρί» είναι η δημιουργία των «υπερανθρώπων», ως άμεσο αποτέλεσμα της σύζευξης των ανθρώπινων σωμάτων με προηγμένους υπολογιστές.

Η «φάκα» όμως;

Τι θα πρέπει να παραδώσει και μάλιστα αμαχητί το ανθρώπινο γένος για χάρη μιας τέτοιας…καινοτομίας;

Η δημιουργία των λεγόμενων «μετανθρώπων» ήδη προωθείται από τους πλέον…κατάλληλους:

el.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “«Μπορούμε να σας κάνουμε υπεράνθρωπους»! «Έπεσε» η ιδέα για την σύνδεση ανθρώπων και μηχανών

  1. Νίκος says:

    Είμαστε ήδη cyborg. Τα κινητά μας είναιι επέκταση του σώματός μας. Με αυτά ψάχνουμε στο διαδίκτυο, με αυτά επικοινωνούμε. Και η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι, το google, δεν βρίσκει απλά λέξεις αλλά έχει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και «κατανόησης» ανθρώπινης γλώσσας, μπορείς να κάνεις και ερωτήσεις. Αυτό που θα αλλάξει προσεχώς κατά τον Elon Musk είναι το bandwidth αυτής της διασύνδεσης ανθρώπου-μηχανών. Αντί να πατάς κουμπάκια θα συνδέονται απευθείας οι σκέψεις με τις μηχανές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *