08:30 - 17/09/2018

«Μπορούμε να σας κάνουμε υπεράνθρωπους»! «Έπεσε» η ιδέα για την σύνδεση ανθρώπων και μηχανών

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η απόλυτη παγίδα για το ανθρώπινο γένος που εδώ και χρόνια στήνεται ύπουλα και ευλαβικά.

Του Άρη Δημόπουλου

Με απλά λόγια πρόκειται για τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων μέσω της σύνδεσής τους με μηχανές τεχνητής νοημοσύνης, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να προπαγανδίζεται από πολλούς «καλοθελητές» της Νέας Τάξης.

Ένας εξ αυτών είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την εταιρεία Tesla.

Ο ίδιος «έριξε» την πρόταση για το….επαναστατικό εγχείρημα της σύνδεσης των ανθρώπων με υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας, ούτως ώστε το ανθρώπινο γένος να γίνει…άτρωτο!

Μίλησε δηλαδή για τη δημιουργία των «υπερανθρώπων» (superhumans)!

Με την τεχνητή νοημοσύνη να εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Mασκ εργάζεται για ένα νέο «προϊόν», το οποίο ονομάζεται Neuralink, και θα μπορούσε ουσιαστικά να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με έναν υπολογιστή .

Κύριο αντικείμενο του Neuralink είναι η εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Musk διευκρίνισε ότι η ιδέα είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της, ωστόσο σύντομα θα έρθει μια «ενδιαφέρουσα» ανακοίνωση αναφορικά με την πρόοδο του εγχειρήματός του.

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες που είναι καλύτερο από ό, τι κανείς νομίζει ότι είναι δυνατό. Το καλύτερο σενάριο είναι η αποτελεσματική μας σύζευξη με την τεχνητή νοημοσύνη!

Αυτό θα επιτρέψει σε όποιον θέλει να έχει υπεράνθρωπη νόηση/λειτουργία. Όποιος θέλει».

Το «τυρί» είναι η δημιουργία των «υπερανθρώπων», ως άμεσο αποτέλεσμα της σύζευξης των ανθρώπινων σωμάτων με προηγμένους υπολογιστές.

Η «φάκα» όμως;

Τι θα πρέπει να παραδώσει και μάλιστα αμαχητί το ανθρώπινο γένος για χάρη μιας τέτοιας…καινοτομίας;

Η δημιουργία των λεγόμενων «μετανθρώπων» ήδη προωθείται από τους πλέον…κατάλληλους:

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Είμαστε ήδη cyborg. Τα κινητά μας είναιι επέκταση του σώματός μας. Με αυτά ψάχνουμε στο διαδίκτυο, με αυτά επικοινωνούμε. Και η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι, το google, δεν βρίσκει απλά λέξεις αλλά έχει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και “κατανόησης” ανθρώπινης γλώσσας, μπορείς να κάνεις και ερωτήσεις. Αυτό που θα αλλάξει προσεχώς κατά τον Elon Musk είναι το bandwidth αυτής της διασύνδεσης ανθρώπου-μηχανών. Αντί να πατάς κουμπάκια θα συνδέονται απευθείας οι σκέψεις με τις μηχανές.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*